Extra beschrijving energieën en processen rond 16 april 2021 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Ware grenzen die bevrijden

 

Dit is een extra beschrijving van de huidige energieën en processen rond vrijdag 16 april 2021. Omdat we aangekomen zijn in de kern van het proces van onze innerlijke bevrijding, vond ik het belangrijk om mijn nieuwe inzichten in dit proces te delen in dit artikel. Waar ga jij voor? Voor bevrijding die buiten je wordt aangeboden met versoepelingen van de lockdown of doorbreek je de onvrijheid, angst en onmacht in jezelf?

 

Het huidige intense proces

 

Vanaf de volle Maan in Weegschaal van zondag 28 maart 2021 is de intensiteit van de innerlijke transformaties best heftig. Ook lichamelijk gaan we door een diepe transformatie met de nodige ongemakken.

En de nieuwe Maan in Ram van maandag 12 april 2021 was ook weer zo intens. Na de nieuwe Maan in Ram is het intense proces zich in ieder van ons verder gaan ontwikkelen. De kern van het proces is het doorbreken en doorzien waar wij onze macht en kracht weggeven en dit artikel beschrijft mijn inzichten over hoe je deze kracht weer kan centreren in jezelf en hoe in dit proces grenzen bevrijdend zijn. 

 

Respect en vrijheid

 

Respect en het serieus nemen van jouw eigen grenzen zijn daarin een voorwaarde. Waarschijnlijk is er in dit proces aan jou getoond dat je de waarheid en visie van de ander verkiest boven die van jezelf.

Wat is de reden dat je jezelf niet serieus neemt?

Twijfel je aan jezelf en je eigen kracht?

Waarschijnlijk is het vertrouwen in je eigen kracht en keuzes beschadigd geraakt door ervaringen uit het verleden, die je hebben laten zien dat jouw kracht en visie er niet toe doen (zowel huidige als andere levens). Door het verlies van jouw kracht te gaan zien en ervaren in het moment waarop dat gebeurt, komt de heling al op gang. Dit gaat meestal gepaard met pijn in het hart en mogelijk ook met een fysieke blokkade ergens in je lichaam. (Horoscoop nieuwe Maan: Priapus in Schorpioen in het 9de huis. Heer is Pluto in Steenbok op de ascendant in het 12de huis.)

 

Angst

 

Wanneer je intens wordt aangeraakt in deze oude pijn, waar je vastzit in angst voor controle van de ander(en), heb je nu de kans deze wond te helen. Het kan ook gaan om een angst om vast te zitten in een collectief dat niet jouw visie deelt. Die angst kan heel diep gaan en oude ervaringen oproepen die we direct mogen aankijken en helen. Wat we doen vanuit de onderbewuste splitsing van goed en fout, licht en donker, is de angst naar buiten projecteren. En het kan ook zo zijn dat de ander ‘macht’ heeft over jou, maar ergens in het proces verlies je de centrering in jezelf verbonden met jouw waarheid en jouw visie. Daarmee leg de centrering van de kracht in jezelf bij de ander. Een bekende wijze uitspraak rondom dit thema is: ‘Beggars can’t be choosers’ (Bedelaars kunnen geen kiezers zijn). (Horoscoop nieuwe Maan: Priapus in Schorpioen in het 9de huis. Heer is Pluto in Steenbok op de ascendant in het 12de huis.)

 

Lichamelijk vastzitten

 

Wat ik veel tegenkom in consulten en in mijn webinars, is dat er diepe overtuigingen en programmeringen rondom het thema ‘macht’ vastzitten in het lichaam. Dit kan heel goed voelbaar worden met een enorme pijn ergens in het lichaam. Vaak in de heupen en dat is dan verbonden met levenskracht, levensvuur en je levensvisie en levenslust. Maar veel mensen voelen ook een beklemming in de nek of schedelrand. Dan zit het meer in de verantwoordelijk die je neemt voor iets buiten jou. Iets waarvan je het gevoel hebt dat jij dat moet dragen. ‘Iets op je nek nemen’ of ‘iets op de schouders nemen’. Ook de hersenstam onderaan de schedelrand kan opspelen. Deze is verbonden met diepe vaak oude overlevingsmechanisme, mogelijk van voorouders (DNA) of uit andere levens meegenomen en in de kindertijd weer herbeleefd. Het is nu de tijd om deze oude harde vastzittende patronen die verbonden zijn met de dualiteit te verzachten en op te lossen. Stap voor stap. We gaan voor bevrijding en het vormgeven van het licht, te beginnen bij jezelf, tot diep in iedere cel. (Horoscoop nieuwe Maan: Priapus in Schorpioen in het 9de huis. Heer is Pluto in Steenbok op de ascendant in het 12de huis. Saturnus in Waterman in het 1ste huis is heerser van Steenbok waar Pluto in staat.)

 

Vrijheid vormgeven

 

Er is dus een diepe drift voelbaar om vrijheid te ervaren in je leven.

Als je vastzit in angst en dus je kracht weggeeft, dan bepaalt dat waar jij je kracht aan geeft buiten je, waar en hoe die vrijheid vorm krijgt. Want daar conformeer jij je dan aan. Dit is het oude wel bekende vast zitten in de dualiteit van de Matrix. Deze dualiteit is oud en ingebakken in vele generaties en incarnaties. Het gaan voor bevrijding zien we ook in de maatschappij om ons heen. Het aangekondigde stappenplan van versoepelingen van de lockdown-beperkingen, is voor velen de stip van verlichting op de horizon. Daarmee geef je je kracht weg aan iets buiten jezelf. Maar echte bevrijding ligt niet buiten je, die ligt in jezelf. De energie van de nieuwe Maan in Weegschaal van 12 april 2021 reikt ons deze inzichten aan en de mogelijkheid om het krachtverlies waar te nemen en de onbewuste projectie te doorzien. Pluto in Steenbok op de ascendant is de poortwachter, die je pas doorgang verleent wanneer je jouw macht en belangen loslaat en in de heling van de pijn, de angst en onmacht die dan voelbaar worden, vindt de omkering plaats en neemt de Godskern het over. Alleen in overgave naar je Wezenlijke Zelf ontvouwt de zuivere uitgelijnde kracht (licht-as kosmos-aarde) zich als vanzelf in jou en kun je ervaren dat de kracht en het centrum van jouw aandacht weer in jezelf liggen of daar beginnen op te bouwen. Vanuit dit centrum ben je helemaal vrij van belangen naar controle van iets buiten jezelf. Dat is pas vrijheid. (Horoscoop nieuwe Maan: Priapus in Schorpioen in het 9de huis. Heer is Pluto in Steenbok op de ascendant in het 12de huis. Saturnus in Waterman in het 1ste huis is heerser van Steenbok waar Pluto in staat.)

 

Bevrijding

 

Wat nog belangrijker is, is dat je autonomie gaat ervaren die je over je eigen leven en energieveld hebt.

Jij hebt je hele energieveld in beheer, maar zonder belangen om iets van buitenaf te willen. Er is vertrouwen en respect voor jezelf. Omdat dit net in deze enorm krachtige hoedanigheid begint te manifesteren, is het heel goed mogelijk dat je in sommige situaties deze kracht al ervaart, terwijl je in andere omstandigheden nog vastzit of gedeeltelijk vastzit in de beklemming en angsten. Kijk dan naar de belangen die je hebt. Wat moet er voorkomen worden of is te heftig of te erg? Welke herinneringen en angsten melden zich? Ben je in staat of bereid die belangen los te laten en te vertrouwen? Het innerlijke proces is diep, maar zo ongelofelijk bevrijdend en zeer effectief om in deze tijd dit pad van heling en bewustwording te gaan. Hierin val je samen met jezelf en wat zich laat ervaren en wanneer de innerlijke kracht en vrijheid zich herstellen, neem jij jezelf serieus en stel je grenzen waar dat nodig is. Niet om de ander te stoppen, maar om vanuit respect voor jouw geleverde energie (geven en nemen in balans) en jouw keuzes in je leven. Dit zijn grenzen die de vrijheid vergroten. Daarmee val je met jezelf samen en ook samen met deze bewuste keuzes, die ingebakken zijn in jouw energie en met alles wat je doet. Daar leven liefde, vrijheid, vertrouwen en blijdschap. (Horoscoop nieuwe Maan: Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus oppositie Priapus in Schorpioen. Zwarte Zon in Kreeft in het 6de huis oppositie Diamant in Steenbok in het 12de huis conjunct Pholus. Heer is Pluto in Steenbok op de ascendant in het 12de huis. Saturnus in Waterman in het 1ste huis is heerser van Steenbok waar Pluto in staat.)

 

Heb het goed...

 

 

© Manuela van der Knaap
www.inzichten.com


 

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.