Een kijk op mei 2024 ♥ Fran Tielemans ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Na de woelige eerste vier maanden van 2024 is het nu tijd om te ‘landen’. Dank zij alle inzichten en ervaringen die je opdeed in de vorige maanden, krijg je nu steeds duidelijker zicht op je pad, én op dat waarmee je zélf je eigen pad blokkeert. De energie van deze maand zal je helpen om nu helder en zeker een knop om te draaien, knopen door te hakken, en dingen anders te bekijken én aan te pakken. Je voelt scherp aan welke eerder gemaakte keuzes en beslissingen voor jou de juiste waren, en welke niet, en die laatste ga je dan aanpakken.

 

 

Dit is een maand waarin je misschien ook plots inziet hoe je in een illusie hebt geleefd, hoe je jezelf een rad voor de ogen draaide, of hoe je wat sommige dingen (relaties, spirituele pad, overtuigingen, concrete zaken, de toestand van je lichaam,…) betreft misschien als een struisvogel je kop in het zand hebt gestoken. En dat is goed, want vanaf dit punt kan je verder. Je kan verder door te luisteren naar je innerlijke wijze stem, die het het allerbeste met je voorheeft, die komt vanuit de hoogste plek in jezelf, maar die misschien overroepen werd door de luide stem van het ego.

 

Het is een uitstekende tijd om je funderingen te checken, om te kijken of die gezond zijn, en passend bij de mens die je écht bent, of bij de mens die je steeds meer wil worden. Er ligt veel nadruk op relaties deze maand. Dit is een maand om mensen te ontmoeten, om veel te delen, om verder te bouwen aan groepsstructuren, om nieuwe relaties te verwelkomen.

 

Maar er komt ook meer bewustzijn over hoe jij in al jouw relaties staat, welke patronen je daarin aanneemt, en of die patronen gezond zijn. Indien niet, zal je een sterk verlangen voelen om die te veranderen. Een gezonde relatie is een relatie waarin je allebei goed in jezelf geworteld bent, waarin je een gezonde zelfliefde en zelfrespect praktiseert, waarin je een vloeiende en vanzelfsprekende balans voelt tussen geven en nemen, mededogen voor elkaars mindere kantjes, én de gemeenschappelijke innerlijke wil om te werken aan de eigen ego-stukken.

 

Op 2 mei gaat Pluto retrograde, tot in oktober, dus zal je de komende dagen en weken stilaan duidelijk jouw grote transformatiethema voor dit jaar afgetekend zien. Op 8 mei is er de Nieuwe Maan, die je de nodige vastheid en stabiliteit kan geven om initiatieven, plannen en dromen concreet te gaan maken, goed doordacht en goed geaard, zodat ze een goede kans op slagen hebben. 23 mei is dan weer een dag met veel potentieel, onder andere omdat er dan de Volle Maan is, die je echt kan helpen je eigen begrenzingen te doorbreken, muren af te breken en de wijde wereld om je heen in te stappen. En indien je daartoe wat dient los te laten of iets in jezelf dient te overstijgen, zal je nu daartoe echt gestimuleerd worden.

 

Het is goed om deze maand je dagelijkse leven en organisatie van dat leven onder de loep te nemen, en er alles uit te filteren wat ‘teveel’ is. Wat teveel is wil zeggen dat wat je naar een lager energieveld trekt, dat wat je afleidt van je essentie, dat wat veel tijd en energie opslorpt maar waar je uiteindelijk niets aan hebt, dat waarvan je voelt dat het een doodlopend spoor is, dat wat de rode draad van je leven versluiert. Meer eenvoud in je leven brengen, brengt meer rust in jezelf, maakt je denken helderder, maakt je leven luchtiger en aangenamer, je krijgt meer ademruimte.

 

Spirituele bewustwording brengt uiteindelijk ook steeds meer fysieke bewustwording. Je ontdekt op een steeds dieper level wat goed en gezond is voor je lichaam, en wat dat niet is. eén van de hoofdthema’s van dit jaar -‘kracht opnemen, doorzetten’- kan je zeker deze maand gaan toepassen op de zorg voor je lichaam. Niemand anders dan jij zelf is verantwoordelijk voor jouw gezondheid, en het wordt voor steeds meer mensen duidelijk dat de steeds verhogende trilling en de steeds hogere frequenties die ons zenuwstelsel en lichaam binnenkomen een voortdurende fine-tuning vereisen van het lichaam, zodat het lichaam goed mee evolueert, en je vlot doorheen de komende jaren draagt.

 

Dit is vooral ook een maand om te genieten van alle moois dat het leven op Aarde en met elkaar te bieden heeft. Mooie ontmoetingen, plezier en vreugde delen, iets goeds doen voor een ander, humor, muziek, de prachtige natuur, beweging, massages, voetbadjes, spelen, je laten verrassen door iets totaal nieuws te doen, kunst, kijken naar de wijde sterrenhemel, de geur van gemaaid gras op een lente-avond,…Tel je zegeningen, en wees blij dat je hier mag zijn, hier, samen met ons allen, mensen, dieren, planten, de elementen, de deva’s, engelen, onze geascendeerde broeders en zusters van het Licht, …Allen één…

 

Keep the faith


Fran Tielemans
www.maitreya.be