De kleuren van jouw innerlijke regenboog • Nieuwe Maan in Vissen 20 februari 2023 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland


Dit is de beschrijving van de nieuwe Maan in Vissen van maandag 20 februari 2023. Deze is de komende maand actueel. Een confronterende maand, waarin de boodschap van eigen verantwoordelijkheid, authenticiteit en het zichtbaar worden van bestuurlijke macht op een hoogtepunt komen. Sleutelwoorden zijn virussen, begrenzing, recht maken wat krom is. Voor het lichaam is het zwaar en in dit artikel vind je inzicht in de processen voor het ego en het lichaam en wat je nu wordt aangereikt. Ik wens je veel leesplezier…

 

Zeer hoge druk

 

❥ De processen zijn op dit moment diep en zeer confronterend.

Pluto staat in de laatste graad van Steenbok en in de laatste graad van een dierenriemteken komt alles onder zeer hoge druk te staan. De boodschap MOET begrepen worden en het gaat nu om de boodschap van Pluto in Steenbok en dus om issues rondom bestuurlijke macht, grenzen, verantwoordelijkheid, autoriteit, autonomie en authenticiteit. Dit is actueel de komende maand, zowel voor jou persoonlijk al op collectief niveau. Waarschijnlijk zijn er situaties die je moet begrenzen. Dus waar je voor jezelf moet opkomen, je niet gezien of serieus genomen wordt of ronduit bedrogen bent. 

(Cheiron conjunct Jupiter 1ste huis Ram. Pluto laatste graad Steenbok conjunct Priapus en Mercurius in Waterman 12de huis. Zon conjunct Maan 1ste huis en ascendant in Vissen conjunct Saturnus in Waterman 12de huis.)

 

Recht maken wat krom is

 

Je kan het gevoel hebben alsof je voor het ongeluk geboren bent en heel erg diep in een eigenwaarde conflict vastzitten. Het voelt dan als uitzichtloos en misschien heb je zelfs geen sprankje hoop meer en voelt het alsof je klem zit in een rad dat zich blijft draaien in pech en tegenslag. Het probleem is waarschijnlijk ontstaan doordat je afhankelijk was of bent van anderen, waardoor je bent gaan compenseren om alles toch georganiseerd te krijgen. Maar misschien ook om te krijgen wat je nodig had of wenste. En nu is het moment gekomen waarop je niet langer kan compenseren en alle ballen hooghouden. Allereerst wordt er acceptatie van je gevraagd, waardoor je loslaat wat jou zo uitput en kan gaan zien wat er in jouw leven is gemanifesteerd. Nadat je overzicht hebt gekregen over de situatie zal er waarschijnlijk begrensd moeten worden wat er niet klopt en waar je over je eigen grenzen bent gegaan. Het is nodig om in gesprek te gaan en wat krom is weer recht te maken. 

(Cheiron conjunct Jupiter 1ste huis Ram. Cheiron Ram 1ste huis sextiel Priapus 12de huis Waterman. Pluto in Steenbok laatste graad conjunct Priapus conjunct Mercurius in Waterman. Zon conjunct Maan 1ste huis en ascendant in Vissen conjunct Saturnus in Waterman 12de huis.)

 

Virussen en bedrog?

 

Dit proces speelt ook in de maatschappij. Met Pluto, de planeet van macht, in de laatste graad is de druk maximaal en dat maakt dat alle bestuurlijke macht en ambities voor macht ook echt zichtbaar zijn geworden voor iedereen die het wil zien. Je zou het zo kunnen zien; dat het collectief echt wakker wordt rondom deze nieuwe Maan en dat er zaken nu echt besproken gaan worden. En mogelijk dat men probeert nog weer een nieuw sociaal controledingetje in de media te brengen. Omdat het een nieuwe Maan in Vissen is, zijn situaties met virussen altijd een mogelijk issue (Marburg virus?) dat extra onder de aandacht kan komen. Door de samenstand met Saturnus zijn er issues rondom begrenzen van bedrog of juist het in gang zetten van bedrog, maar waarschijnlijk beide op verschillende plaatsen en momenten. 

(Pluto in Steenbok laatste graad conjunct Priapus conjunct Mercurius in Waterman. Zon conjunct Maan 1ste huis en ascendant in Vissen conjunct Saturnus in Waterman 12de huis.)

 

Herboren

 

Lichamelijk is het ook pittig rond deze nieuwe Maan en de komende maand. Er waren series van M- en X-klasse zonnevlammen die we in 3 golven over ons heen hebben gekregen, waarvan de eerste in december 2022, de tweede in januari 2023 en de laatste afgelopen week in februari 2023. Deze enorme golven van licht, geven de frequenties door van de Bron die wij nodig hebben om het nieuwe mens zijn te ontsluiten in onszelf. Maar het licht maakt ook oude blokkades vrij en helpt ons deze te zien en los te laten. Het is niet altijd fijn wanneer je zenuwstelsel overbelast is en je door hoofdpijn gevloerd bent, maar het dient een hoger doel en rust en ruimte nemen om te voelen wat er speelt vanbinnen is echt noodzakelijk. Neem je die ruimte niet, dan kan het zo zijn dat je plat gelegd wordt met griepverschijnselen. Dan word je door de omstandigheden gedwongen om in overgave te gaan met wat er is en wordt dat wat vernieuwd wil worden via je lichaam uitgewerkt. Dit zijn grote transformaties en na zo’n periode voelen de meeste mensen zich als nieuw, een soort van herboren. Je bent echt ergens doorheen gegaan en hebt iets achter je gelaten. Dat merk je ook praktisch in het dagelijks leven. 

(Zwarte Maan in Leeuw 6de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Priapus en mercurius in Waterman 12de huis. Meesterschap van Cheiron Jupiter Ram 1ste huis.)

 

Meesterschap over jezelf

❥ Lichamelijk is er een diepe transformatie bezig zich te voltrekken.

Deze transformatie laat je voelen waar je jezelf in de steek laat en angst hebt om egoïstisch te zijn. De focus mag helemaal op jou liggen. Je komt extra in contact met wanneer en waarom je niet op eigen benen kan staan en onzeker bent. Ook een diep gevoel niet te voldoen kan zich aan je opdringen. Dit gebeurt om te zorgen dat de verborgen gevoelens die je ondermijnen, worden bevrijd en getransformeerd naar Meesterschap.

❥ Tot eind april 2023 staat Cheiron, de kosmische wond, samen met Jupiter en wordt deze wond extra groot voelbaar om geheeld te kunnen worden en omgezet te worden naar wijsheid en iets wat je dient.

Meesterschap is in dit geval het omzetten van de signalen van zelfafwijzing, naar het weten wanneer er ondermijnende situaties ontstaan die je niet dienen. Het zijn waarschuwingen die vanuit lage zelfwaarde als het ware naar binnen slaan. Je betrekt het op jezelf, maar eigenlijk is het een signaal om goed op te letten of je stevig verbonden bent met jezelf en wat jij nodig hebt. Pas als je gevoelens van zelfafwijzing helemaal hebt durven toelaten en doorvoelen, komt de wijsheid van zelfbeschikking en zelfstandigheid vrij beschikbaar. 

(Zwarte Maan in Leeuw 6de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Priapus en mercurius in Waterman 12de huis. Meesterschap van Cheiron Jupiter Ram 1ste huis.)

 

Aarding in hogere dimensies

 

Op een diepere laag is er nog een veel groter wonder zich aan het voltrekken. We komen met weer een nieuwe laag los van de dualiteit van de Matrix. Het lichaam krijgt upgrades en sommige mensen ervaren dat het lichaam van binnenuit verandert in kristallijne vormen die vanuit de Bron (Geest) komen. Vaak zijn dit mensen die met Yoga, Chi-Kung, Tai-Chi enzovoort de lichtbanen in het lichaam hebben vrijgemaakt. Dit is nog steeds vanuit een achtergrond van ‘mind over matter’. Maar er is nog dieper iets aan het ontvouwen.

Als mens bestaan wij uit Geest (Bron) en Stof (Materie), dat is een gelijkwaardige samenkomst van twee verschillende krachten. Het oorspronkelijke AL-Bewustzijn waaruit we vertrokken zijn, vanuit de leegte van het AL en van waaruit we zijn gaan creëren, dat AL-Bewustzijn doorstroomt alles. Alles is in oorsprong AL-Bewustzijn en komt daaruit voort. Dit AL-Bewustzijn kan veel makkelijker door het creatiepunt van de Bron/Geest stromen en komt van boven via de Geest in diepe lagen van het energielichaam tot in het fysieke lichaam en wordt nu kristallijn. De Stof (Materie) zijde van ons bewustzijn zijn we nu ook aan het bevrijden.

❥ Het lichaam hoort niet ziek te worden en te sterven, alles is AL-Bewustzijn.

De materie is in de 2de dimensie vastgezet en daarmee beperkt tot de lagere dimensies, maar nu krijgen we de sleutels om het AL-Bewustzijn dat materie/Stof doorstroomt in hogere dimensies te laten ontvouwen. Je krijgt dan als het ware aarding in hogere dimensies. Ik ben heel erg benieuwd waar dit zich naartoe gaat ontwikkelen en hoe de dimensies van bewustzijn over een jaar ervaren zullen worden. In mijn speciale webinars voor het Eenheidsbewustzijn ontwikkelen deze nieuwe lagen zich bij wie daar aan toe is. Kijk in de agenda voor de data.

(Zon conjunct Maan 1ste huis en ascendant in Vissen conjunct Saturnus in Waterman 12de huis. Zwarte Maan in Leeuw 6de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Priapus en mercurius in Waterman 12de huis. Meesterschap van Cheiron Jupiter Ram 1ste huis.)

 

Anders ervaren van tijd

 

Ik wil het toch nog even kort benoemen. Doordat er in de Stof (Materie) nieuwe ontwikkelingen gaande zijn, kan je lichamelijk extra moe zijn en ruimte nodig hebben om gewoon rust te nemen en de natuur in te gaan. Een ander bijkomend iets is dat er verschuivingen zijn in het ervaren van tijd en de lineaire vastgezette tijd van ‘verleden, heden en toekomst’. Deze zijn niet vast wanneer je loskomt uit de dualiteit, maar zijn verbonden als een eenheid. Daardoor staan verleden en toekomst niet vast en vanuit het NU kan je verbinding met de realiteit in het verleden en de toekomst veranderen. Daarin worden nu hele concrete stappen gemaakt vanuit de materielagen. Meer hierover in toekomstige artikelen en in mijn meditatie-webinars.

(Zon conjunct Maan 1ste huis en ascendant in Vissen conjunct Saturnus in Waterman 12de huis. Zwarte Maan in Leeuw 6de huis oppositie Pluto in Steenbok conjunct Priapus en mercurius in Waterman 12de huis. Meesterschap van Cheiron Jupiter Ram 1ste huis.)

 

Alles wordt anders

 

❥ De thema’s van dit moment gaan over zelfbewustzijn en kunnen stromen vanuit wie je in Wezen bent.

Dus er worden in deze periode nieuwe lagen van jezelf bewust en zichtbaar. Ten eerste voor jezelf en als er voldoende zelfbewustzijn is, ook naar buiten zichtbaar voor anderen.

We worden in deze periode geïnspireerd om de plek te vinden waar je het meest tot je recht komt. Daar valt wat je te brengen hebt in vruchtbare aarde en dit wordt ook gezien. Dit is een magische nieuwe Maan in het dierenriemteken Vissen, die je vanuit de liefde in je hart leiding geeft. Maar die liefde laat zich ook voelen in iedere vezel van je lichaam en in samenwerking met je intuïtie en instinct wordt jouw plekje in de wereld helder en opent zich in jou wat authentiek en Wezenlijk is. Laat jouw innerlijke regenboog stralen. Ik wens je veel vrede en rust in deze grote transformatie naar heelheid. Echt alles wordt anders en ontvouwt zich van binnenuit.

❥ Met een muzikale toegift van ‘Earth, Wind and Fire’ met ‘September’ (do you remember): 

 

❥ Mijn laatste YouTube video over de praktische groei en processen van de Bronstroom in Leeuw actueel, dit zijn de basis processen voor heel 2023:

 

❥ Ik heb een persoonlijk interview gegeven aan Danny van People United , misschien vind je het leuk om deze video te kijken:


Heb het goed…

 

 

© Manuela van der Knaap
https://inzichten.comBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

.

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.