De cyclus van een lichtwerker ♥ Gerda Duin ♥ Lichtwerkers Nederland

Ieder mens die op haar of zijn unieke manier regelmatig een beetje licht de wereld in straalt kan je een lichtwerker noemen. Je hoeft dus niet op wereldniveau dingen te ondernemen om in deze tijd ‘je steentje bij te dragen’ aan lichtheid en collectieve heling.

 

Een lichtwerker is niet perse heel bewust of continue bezig met het feit dat zij een lichtwerker is, zij vindt het gewoon vanzelfsprekend dat zij haar licht laat schijnen. Sterker nog, ze voelt dat dit onderdeel is van haar zielsmissie en haar ‘reden van bestaan’. Het mooie hiervan is dat deze lichtwerker puur en authentiek is, ze straalt hiermee veel liefde en zachte kracht uit, zonder dat zij haar natuurlijke evenwicht verliest.

 

‘‘Wat is een lichtwerker niet”?

 

Ook komt het voor dat er mensen zijn die denken dat zij een lichtwerker zijn, wanneer ze in de ‘zorg rol’ stappen en continue brandjes aan blussen zijn die een ander veroorzaakt heeft.

 

Deze mensen putten zichzelf uit en hebben toch diep vanbinnen het gevoel, dat wanneer zij uit de zorg rol stappen dat ‘de boel instort’. Mensen die altijd met een ander bezig zijn, zijn vaak gestuurd door negatieve overtuigingen over zichzelf of door strakke patronen uit het familiesysteem.

Ook is het heel prettig om met een ander bezig te zijn, omdat je dan niet bij je eigen thema’s en issues stil hoeft te zijn. Kortom, hier kan een vermijdingsstrategie onder liggen. Begrijp goed dat “niet iedereen een lichtwerker is” en leer om je onderscheidingsvermogen in te zetten, niet iedereen is even geschikt om jou te helpen.

 

Er zijn veel prachtige lichtwerkers, allemaal met verschillende kwaliteiten. Een lichtwerker ben je van nature en dat besef is er al van kinds af aan, alleen is het ware bewustzijn er dan nog niet altijd bij betrokken. Als lichtwerkers later terug kijken op hun jeugdjaren kunnen ze meestal beamen dat ‘ze anders waren als anderen’. De meeste jonge ‘lichtwerkers’ belanden in een reguliere baan en voelen gaandeweg hun leven dat dit niet hun plek is, alleen weten ze niet goed wat wel hun plek is. Ze hebben de kwaliteiten om goed en hard mee te werken, zijn meestal ook heel geliefd in een team en ook bij leidinggevenden, vanwege hun natuurlijke wijsheid. Echter de lichtwerker wordt uiteindelijk ongelukkig op een werkplek waar zij niet volledig authentiek kan zijn en haar unieke gave(n) niet kan ontwikkelen en inzetten. Zo stevenen veel lichtwerkers ‘in de dop’ af op een burn-out.

 

❥ Dit is natuurlijk niet wenselijk, tegelijkertijd is dit ook vaak het omslagpunt wat zo noodzakelijk is voor de verdere ontwikkelingen van de lichtwerker.

 

Wat de meeste lichtwerkers met elkaar gemeen hebben is dat zij in hun leven diepe zielenpijn hebben gekend. Niet eventjes maar gedurende een langere en belangrijke fase van hun leven. Op een diepere laag heeft de lichtwerker voor dit leven en deze uitdagingen ‘gekozen’, om dat in dit leven verder uit te werken en te helen. Natuurlijk is dit een langdurig proces en op het moment dat de lichtwerker door heftige zielstukken heen gaat, beseft zij meestal nog niet het proces van zielsevolutie.

Omstanders zullen opmerken dat deze lichtwerker krachtig is, ze blijft staan ondanks haar pijn en bewonderingwaardig genoeg, blijft ze positief, door haar rauwe pijn heen. Zij loopt niet weg voor de pijn, zij klaagt er ook niet over maar ze kan tegelijkertijd worstelen en toch aanvaarden.

En dan komt de dag dat de lichtwerker weer op gaat krabbelen. Vaak slaat ze een pad in van persoonlijke ontwikkeling en gaandeweg dit proces leert ze haar kwaliteiten en gave(n) te ontdekken en verder te ontwikkelen. Ze weet dat ze niet ‘meer terug kan naar hoe het was’ en dat ze iets bij te dragen heeft aan het proces van bewustwording van andere mensen. Het is in deze fase dat de lichtwerker haar identiteit werkelijk leert ontdekken en ook leert ze haar schaduw en haar lichtdelen met elkaar in verbinding te brengen. Door deze stappen vindt er werkelijk diepe heling plaats en zal de lichtwerker stap voor stap haar hernieuwde zelf naar buiten willen brengen. Eigenlijk is dat de enige weg, want een authentieke lichtwerker kan niet, niet trouw zijn aan zichzelf.

 

❥ De gevorderde lichtwerker heeft de gave en de moed om in verbinding te komen en te blijven met zijn of haar hart, waardoor hij / zij puur en authentiek kan geven en ook ontvangen.

 

Dit gaat vanuit een soort moeiteloze en natuurlijke flow, waarbij er altijd een balans is en de lichtwerker zichzelf niet verliest in het proces van ‘willen redden’.

Het is de oprechte verbinding met haar hart die haar stuurt, ze heeft een innerlijk weten dat haar ‘zijn’ en haar ‘acties’ bijdragen aan het grote geheel. Hierdoor overstijgt ze haar angst voor zichtbaarheid en neemt zij haar ruimte in.

Tijdens dit proces zal ze merken dat ze krachtiger is als ooit en zal ze vaak ervaren dat het hele universum haar steunt. Het is ook in deze fase dat ze merkt dat bepaalde vriendschappen en familiebanden onder druk komen te staan, niet met iedereen en niet altijd, maar vaak wel. Dit komt doordat ze met haar kracht en natuurlijke autoriteit mensen (onbewust) angst aanjaagt en confronteert met hun pijnstukken.

Deze uitdagingen doen de lichtwerker wel pijn en brengen haar tijdelijk uit evenwicht. Maar het moment dat ze ook dit overwint laat niet al te lang op zich wachten, omdat haar verlangen om zichzelf trouw te zijn groter is dan de behoefte om te pleasen en erbij te horen. Het liefst omringt deze lichtwerker zich met gelijkgestemde mensen, echter begrijpt ze dat ze soms periodes alleen zal ‘staan’ en ‘lopen’. Haar soultribe groep verzamelt zich in de loop der jaren om haar heen, waardoor zij zich gedragen en ondersteunt voelt.

 

Lichtwerker of “niet”?

 

Ieder mens heeft het in zich, een steentje bij te dragen, gewoon door juist datgene te doen wat je hart je influistert. Zo gauw je hoofd erbij komt ben je weg bij de hartenergie. Durf je hart te gaan vertrouwen en te volgen. Het maakt niet uit of je “wel of geen lichtwerker” bent, wat wel belangrijk is, is dat ieder mens durft te kiezen voor het pad van heling en leiderschap. Je pijnstukken onder ogen komen en ze aan durven gaan. Hiermee ontstaat er 'symbolisch gezien' een grote cirkel van kringen, door het steentje wat in het water is gegooid. Als jij heelt, helen je kinderen, je kleinkinderen, je partner, je familieleden, je vrienden enzovoort, allemaal met je mee. Dat is een verantwoordelijkheid die iedereen zou moeten willen dragen en ook zou moeten willen uitdragen. Ieder mens doet er toe in het proces van collectieve heling. Jij ook! En zo is het!

 

Gerda Duin
www.gerda-duin.nl

 

 


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief


 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.