Petra Stam

12:03 uur Hoewel het weer wisselvallig en bij vlagen best wel koud was, gaan we nu toch meer richting de zomer. Het wordt warmer en nog steeds langer licht. In deze periode van de Bloemmaan schiet het groen omhoog en komen steeds meer bloemen tot bloei. Alles groeit overdadig, dus je tuin bijhouden en onkruid wieden kan een noodzaak zijn. Alert zijn op gewenste en ongewenste groei is ook een thema om bij stil te staan. Kun jij de focus bewaren op de dingen waarvan jij het belangrijk vindt dat...

De Bloemmaan heeft als thema ‘groeikracht en verbinding’. Onder de volle maan in Schorpioen worden emoties heel intens beleefd en kun je goed voelen waarnaar jouw passie wel of niet uitgaat. Er is een grotere behoefte aan diepgang en psychologisch (zelf)onderzoek, want diepzielduiken helpt je te voelen wat of wie bij jou past, wat om verdieping of transformatie vraagt.

Balans, harmonie en vrede zijn belangrijk. Om een werkelijke duurzame vrede in en om je heen te ervaren, moet eerst harmonie worden gebracht in je eigen gevoelens en rust in je eigen denken. Geluk in jezelf vinden, zonder afhankelijkheid van anderen, is een belangrijk streven onder deze volle maan.

Een nieuwe maan is een goed moment om nieuwe zaadjes te zaaien, om een nieuwe start te maken, maar nádat je in stilte jezelf hebt aanschouwd, de balans hebt opgemaakt en je initiatieven in overweging hebt genomen. Voel voor jezelf steeds goed of het de juiste tijd is om naar buiten te treden en actie te ondernemen of dat een (tijdelijke) pas op de plaats beter is.

Op 20 maart om 23:00 uur start de lente: de Zon staat dan op 0 graden Ram en enkele uren later is de Maan vol. De lente-equinox (dag en nacht zijn even lang) en de Maan in Weegschaal maken dit dubbelop een tijd om de balans op te maken. De Eimaan draagt het thema ‘zorg en bescherming’.

Na de winterrust stijgt de temperatuur, wordt het licht sterker en zorgt ook het regenwater voor groei. ‘Kiemkracht’ is dan ook het thema dat bij deze maan hoort. De energie is nog grotendeels naar binnen gericht, daar waar alles perfect geordend is, maar weet wanneer het de tijd is om de groei naar buiten toe door te zetten. Zo is het bij ons ook: alle wijsheid en weten ligt in onszelf besloten.

Maak voor jezelf duidelijk waarin jij je energie wilt stoppen en naartoe wilt uitsturen. Niet alleen de grenzen van de buitenwereld, maar ook de grenzen van de binnenwereld zijn eindeloos; onze mogelijkheden en creatiekrachten zijn oneindig. Wat ga je zaaien de komende tijd? Wees de magiër die je bent: geef richting aan je inspiratie, talenten en mogelijkheden, gebruik je wilskracht. Welke actie ga je ondernemen, welke nieuwe stap ga je zetten?

De gunstige invloed van Jupiter op de Maan geeft optimisme en enthousiasme. Vooral idealen of nieuwe zingevende gevoelens kunnen opborrelen en aandacht vragen. Gulheid, betrokkenheid, zelfvertrouwen en blijheid kleuren deze nieuwe maan. De verbinding tussen Saturnus en Neptunus geeft kracht om vaste structuren te geven aan een wens of droom. Dit biedt een vruchtbare bodem voor jouw droomzaadjes.

Het thema van de IJsmaan is ‘zuivering en diepgang’ en dat is nodig om in de lente bloei te kunnen ervaren. Welke voornemens heb je? Zijn je ideeën nog actueel of passend? Welke ga je uitwerken? Sta stil bij wat er in jezelf leeft of sluimert, bij wat wil ontwaken en uitgroeien. Voel wat je écht wilt vanuit je hart.

De eerste nieuwe maan in het nieuwe jaar gaat samen met een (gedeeltelijke) zonsverduistering. Het is een dubbelgoed moment dus voor reflectie: wat is klaar en laat je los of transformeer je voordat je een nieuwe cyclus instapt, een nieuwe weg inslaat of je voornemens gaat leven?

Meer weergeven