Petra Stam

Op een zonsverduistering volgt altijd een maansverduistering. De uitdagingen daarop beginnen vlak voordat de Maan vol is: dan staat ze op een punt dat de Diamant heet, de plek waar je je uitgedaagd voelt, keuzes moet maken en jezelf moet gaan slijpen om als het ware van koolstof in een diamant te veranderen. De Maan is echter gedeeltelijk verduisterd, waardoor je eerst juist niet zo duidelijk kunt voelen wat goed voor jou is of welke emotie jouw waarheid weerspiegelt. Waarschijnlijk voel je al

Een nieuwe maan is zowel het einde als het begin van een cyclus. Omdat er op deze dag ook een (totale) zonsverduistering is, luidt dit een heel nieuwe cyclus in. Tijdens een eclips stroomt er nieuwe kosmische informatie binnen die je grotere inzichten kan geven, niet alleen over jouw aardse doel, ook over je zielendoel. Let 2 juli dus op je gevoelens en gedachten, want die kunnen je inzichten geven over thema’s die de komende zes maanden gaan spelen.

12:03 uur Hoewel het weer wisselvallig en bij vlagen best wel koud was, gaan we nu toch meer richting de zomer. Het wordt warmer en nog steeds langer licht. In deze periode van de Bloemmaan schiet het groen omhoog en komen steeds meer bloemen tot bloei. Alles groeit overdadig, dus je tuin bijhouden en onkruid wieden kan een noodzaak zijn. Alert zijn op gewenste en ongewenste groei is ook een thema om bij stil te staan. Kun jij de focus bewaren op de dingen waarvan jij het belangrijk vindt dat...

De Bloemmaan heeft als thema ‘groeikracht en verbinding’. Onder de volle maan in Schorpioen worden emoties heel intens beleefd en kun je goed voelen waarnaar jouw passie wel of niet uitgaat. Er is een grotere behoefte aan diepgang en psychologisch (zelf)onderzoek, want diepzielduiken helpt je te voelen wat of wie bij jou past, wat om verdieping of transformatie vraagt.

Balans, harmonie en vrede zijn belangrijk. Om een werkelijke duurzame vrede in en om je heen te ervaren, moet eerst harmonie worden gebracht in je eigen gevoelens en rust in je eigen denken. Geluk in jezelf vinden, zonder afhankelijkheid van anderen, is een belangrijk streven onder deze volle maan.

Een nieuwe maan is een goed moment om nieuwe zaadjes te zaaien, om een nieuwe start te maken, maar nádat je in stilte jezelf hebt aanschouwd, de balans hebt opgemaakt en je initiatieven in overweging hebt genomen. Voel voor jezelf steeds goed of het de juiste tijd is om naar buiten te treden en actie te ondernemen of dat een (tijdelijke) pas op de plaats beter is.

Op 20 maart om 23:00 uur start de lente: de Zon staat dan op 0 graden Ram en enkele uren later is de Maan vol. De lente-equinox (dag en nacht zijn even lang) en de Maan in Weegschaal maken dit dubbelop een tijd om de balans op te maken. De Eimaan draagt het thema ‘zorg en bescherming’.

Na de winterrust stijgt de temperatuur, wordt het licht sterker en zorgt ook het regenwater voor groei. ‘Kiemkracht’ is dan ook het thema dat bij deze maan hoort. De energie is nog grotendeels naar binnen gericht, daar waar alles perfect geordend is, maar weet wanneer het de tijd is om de groei naar buiten toe door te zetten. Zo is het bij ons ook: alle wijsheid en weten ligt in onszelf besloten.

Maak voor jezelf duidelijk waarin jij je energie wilt stoppen en naartoe wilt uitsturen. Niet alleen de grenzen van de buitenwereld, maar ook de grenzen van de binnenwereld zijn eindeloos; onze mogelijkheden en creatiekrachten zijn oneindig. Wat ga je zaaien de komende tijd? Wees de magiër die je bent: geef richting aan je inspiratie, talenten en mogelijkheden, gebruik je wilskracht. Welke actie ga je ondernemen, welke nieuwe stap ga je zetten?

De gunstige invloed van Jupiter op de Maan geeft optimisme en enthousiasme. Vooral idealen of nieuwe zingevende gevoelens kunnen opborrelen en aandacht vragen. Gulheid, betrokkenheid, zelfvertrouwen en blijheid kleuren deze nieuwe maan. De verbinding tussen Saturnus en Neptunus geeft kracht om vaste structuren te geven aan een wens of droom. Dit biedt een vruchtbare bodem voor jouw droomzaadjes.

Meer weergeven