Petra Stam

06:34 uur Hoewel de herfst volgens de kalender op 23 september start, voelt het buiten al alsof de zomer is afgelopen en we het najaar zijn ingestapt. In deze tijd deelt de Aarde haar vele schatten met ons. De natuur is hier naartoe gegroeid, de bestemming is bereikt en de vruchten kunnen worden geplukt. Wees dankbaar voor wat je hebt en wat je krijgt. Kijk welke successen je zelf hebt behaald. Wat heb je gezaaid, waarvoor heb je gewerkt en wat heb je bereikt? Wat valt er te oogsten in jouw...

Deze tijd kan levendige dromen of een onstabiel gevoel geven. Als je tijd maakt om inzicht te krijgen in je gevoelens, kun je meer duidelijkheid krijgen over jouw eigen waarheid. Ontdek wat jou in vervoering brengt, wat vreugde geeft en waarin je goed bent (geworden).

Het thema bij de periode van de Maan van het Hemelvuur is dan ook ‘inzicht en waarheid’. Dit kan nieuwe ingevingen of levendige dromen geven. Daarbij zorgen de vele zonnevlammen de schommelende elektromagnetische golven in de atmosfeer voor verschuivingen in ons: oude of onderdrukte emoties knallen omhoog als een bal die onder water werd gehouden en confronteren ons aan de ene kant met verlangens en aan de andere kant met de tijdelijkheid ervan: emoties komen en gaan en het is de kunst er niet..

Welke stappen zijn belangrijk om jouw bestemming of doelen te verwerkelijken? Wat heb je gezaaid de afgelopen tijd en welke eerste resultaten kun je al zien? De Maan in een vuurteken maakt het lastig om naar binnen te keren, want de levenslust is groot en je wilt actief zijn in de buitenwereld. Dit is dan ook geen tijd om klein en bescheiden te zijn, maar weet wel wát je wilt uitdragen of ondernemen voordat je van je laat horen.

Op een zonsverduistering volgt altijd een maansverduistering. De uitdagingen daarop beginnen vlak voordat de Maan vol is: dan staat ze op een punt dat de Diamant heet, de plek waar je je uitgedaagd voelt, keuzes moet maken en jezelf moet gaan slijpen om als het ware van koolstof in een diamant te veranderen. De Maan is echter gedeeltelijk verduisterd, waardoor je eerst juist niet zo duidelijk kunt voelen wat goed voor jou is of welke emotie jouw waarheid weerspiegelt. Waarschijnlijk voel je al

Een nieuwe maan is zowel het einde als het begin van een cyclus. Omdat er op deze dag ook een (totale) zonsverduistering is, luidt dit een heel nieuwe cyclus in. Tijdens een eclips stroomt er nieuwe kosmische informatie binnen die je grotere inzichten kan geven, niet alleen over jouw aardse doel, ook over je zielendoel. Let 2 juli dus op je gevoelens en gedachten, want die kunnen je inzichten geven over thema’s die de komende zes maanden gaan spelen.

12:03 uur Hoewel het weer wisselvallig en bij vlagen best wel koud was, gaan we nu toch meer richting de zomer. Het wordt warmer en nog steeds langer licht. In deze periode van de Bloemmaan schiet het groen omhoog en komen steeds meer bloemen tot bloei. Alles groeit overdadig, dus je tuin bijhouden en onkruid wieden kan een noodzaak zijn. Alert zijn op gewenste en ongewenste groei is ook een thema om bij stil te staan. Kun jij de focus bewaren op de dingen waarvan jij het belangrijk vindt dat...

De Bloemmaan heeft als thema ‘groeikracht en verbinding’. Onder de volle maan in Schorpioen worden emoties heel intens beleefd en kun je goed voelen waarnaar jouw passie wel of niet uitgaat. Er is een grotere behoefte aan diepgang en psychologisch (zelf)onderzoek, want diepzielduiken helpt je te voelen wat of wie bij jou past, wat om verdieping of transformatie vraagt.

Balans, harmonie en vrede zijn belangrijk. Om een werkelijke duurzame vrede in en om je heen te ervaren, moet eerst harmonie worden gebracht in je eigen gevoelens en rust in je eigen denken. Geluk in jezelf vinden, zonder afhankelijkheid van anderen, is een belangrijk streven onder deze volle maan.

Een nieuwe maan is een goed moment om nieuwe zaadjes te zaaien, om een nieuwe start te maken, maar nádat je in stilte jezelf hebt aanschouwd, de balans hebt opgemaakt en je initiatieven in overweging hebt genomen. Voel voor jezelf steeds goed of het de juiste tijd is om naar buiten te treden en actie te ondernemen of dat een (tijdelijke) pas op de plaats beter is.

Meer weergeven