Fran Tielemans

Je moet al stevig in je schoenen staan om je niet te laten omver blazen door de heftige energie afgelopen dagen. Vandaag is er veel verlichting gekomen, maar het eerste deel van de week leek het alsof we collectief in een modderbad gedompeld werden. Je lichaam kon heftig reageren op die aanhoudende energiestroom, en je kon heel wat emotionele ontgifting (kwaadheid, verdriet) of mentale ontgifting (je plots zorgen maken rond iets wat je anders als een kleinigheid beschouwt, gepieker, versluiering

Op 3 oktober loopt Pluto opnieuw direct, na een lang transformatieproces sinds april. Misschien is het glashelder voor je waarin je bent gegroeid. Daar waar je afgelopen maanden voelde dat het tijd was voor verandering, maar nog niet de moed vond om die in de praktijk te brengen, is oktober een maand om dat net wél te gaan doen. Probeer niet je eigen krachtige goddelijke stroom tegen te houden, en vast te houden aan iets waarin allang geen energie meer stroomt, want dat brengt je alleen...

Ook al is het energetisch nog altijd heftig, toch wordt stilaan duidelijk wat de shifts van afgelopen maanden hebben teweeg gebracht in en rondom jou. Hoe breng je concreet meer evenwicht tussen werk en rust, tussen je aardse en spirituele behoeften? Misschien ga je andere keuzes maken nu, breng je koerswijzigingen aan, of ga je integendeel met nog meer moed en meer helderheid door op de weg die je voordien al had gekozen.

Alles wat door de beroering van afgelopen tijd losgeschud en herschikt is geworden, kan je nu in een nieuwe vorm brengen. Misschien zie je plots nieuwe mogelijkheden, ontdek je een nieuwe manier om iets aan te pakken, of worden er dingen duidelijk die je voordien niet wou zien. Dit maakt deel uit van jouw landing.

Vandaag begint een week met een 11/2-trilling, en dat in een maand met een 11/2-trilling: dubbel geladen dus. Daarbij zorgen de planeetstanden voor veel opschudding, doorbraken, vernieuwing en upgrades.

Deze laatste weken van augustus voelen aan alsof we in een wasmachine om en om werden gedraaid, lang gespoeld, en uiteindelijk nog een rondje droogtrommel krijgen om zeker het (door je Hoger Zelf) gewenste resultaat te krijgen. Nu begin je te zien hoe de grote veranderingsbeweging in je leven zich aftekent. Je voelt op welke aspecten zich de grootste keerpunten bevinden.

De Nieuwe Maan in Leeuw zette op 1 augustus de toon, door je aan te zetten om je leven in handen te nemen en aan het stuur van jouw wagen te gaan zitten. De vraag is deze maand of je bereid bent je Hoger Zelf het stuur te laten overnemen, om oude cycli te beëindigen en uit karmische verstrikkingen van het lager zelf te stappen.

Deze intense zomer brengt einde en nieuw begin zeer dicht bij elkaar. Je beseft steeds duidelijker wat er aan afsluiting toe is, welke lang gekoesterde overtuigingen eigenlijk niet meer gelden, welke plaatsen, mensen of groepen uit je leven aan het verdwijnen zijn. Dat gemengd met een behoorlijke portie "wachten', geduld, uithoudings- en doorzettingsvermogen die van je wordt gevraagd om de kosmische timing te respecteren, maakt dat het soms kan aanvoelen als een rollercoaster, en dat je als je..

De donkere tunnel is een mechanisme dat je Hoger Zelf gebruikt wanneer je emotioneel, mentaal of fysiek verandering dient aan te brengen, maar daar vanuit het ego niet toe bereid bent.

Je voelt aan alles dat de 'atmosfeer' geladen is in deze tijd tussen twee eclipsen in. Twee zware aardbevingen in Californië, een vulkaanuitbarsting in Italië, - de Aarde herschikt haar energieën. Veel kans dat je afgelopen tijd tegen je eigen muren aan bent gelopen, je gefrustreerd hebt gevoeld omdat je je nog in situatie X bevindt en je eigenlijk al in situatie Z wou zijn (wat eigen is aan een week met een 12-trilling in een jaar met een 12-trilling).

Meer weergeven