Fran Tielemans

De donkere tunnel is een mechanisme dat je Hoger Zelf gebruikt wanneer je emotioneel, mentaal of fysiek verandering dient aan te brengen, maar daar vanuit het ego niet toe bereid bent.

Je voelt aan alles dat de 'atmosfeer' geladen is in deze tijd tussen twee eclipsen in. Twee zware aardbevingen in Californië, een vulkaanuitbarsting in Italië, - de Aarde herschikt haar energieën. Veel kans dat je afgelopen tijd tegen je eigen muren aan bent gelopen, je gefrustreerd hebt gevoeld omdat je je nog in situatie X bevindt en je eigenlijk al in situatie Z wou zijn (wat eigen is aan een week met een 12-trilling in een jaar met een 12-trilling).

Voor wie open staat voor vernieuwing zou juli een verademing en nieuwe boost kunnen betekenen. Deze maand is het belangrijk dat je je Zelf durft te zijn. Oude structuren worden losgeweekt of losgebroken, zodat vanuit de resterende elementen een nieuwe structuur wordt gebouwd. De Mercurius retrograde van 7 tot 31 juli kan deze keer vrij intens zijn.

Vandaag is de dag van de Zomerzonnewende, de langste dag van het jaar, de dag met het meeste licht en de dag waarop de eerste helft van 2019 zich afsluit, en de tweede helft in zicht is. Ben je tevreden over je eerste helft? Indien wel, dan kan je vandaag vieren dat het je goed is gegaan, dat je veel hebt geleerd, en dat je jezelf weer een stuk meer hebt ontplooid. Ben je niét tevreden, dat is dit een prima moment om te onderzoeken wat de onderliggende oorzaken zijn van dat gevoel...

Dit is een intense maand, waarin je regelmatig het gevoel kan hebben een lijn overgegaan te zijn, een soort 'turning point', waarbij je duidelijk beseft niet meer terug te kunnen of te willen. Bewustwording verloopt soms ongemerkt, maar deze maand kan het met schokjes of schokken gebeuren.

Juni belooft een aangename maand te worden, toch voor wie de eerste helft van dit jaar alle transformatiekansen met open armen aanvaardde, en er alles heeft aan gedaan om te leren, te groeien en in te zien. Voor alle anderen kan deze maand je nog eens extra confronteren met alles wat dient aangepakt te worden, zodat je vooruit raakt op jouw weg, en dat kan alleen maar positief zijn. Juni is een maand met een 9-trilling. Het kan zijn dat je op een of meerdere aspecten van je leven voelt dat er...

Na de onderbroken nachten, de talrijke energieshiften en bijhorende onrust van vorige weken, kan je deze week beweging voelen en zien. Dit is ook een week om volop je healingtools te gebruiken die je afgelopen jaren hebt verzameld, om je opnieuw in balans te brengen (thema van de maand, weet je nog?). Dit is ook het jaar om je een stuk bewuster te worden van je eigen healingcapaciteiten, en om angsten, onzekerheden en twijfels daarrond los te laten.

De intense energie van afgelopen week heeft gemaakt dat veel mensen snel geïrriteerd raakten, zich opgefokt voelden, hun gewone stabiliteit totaal kwijt waren of een fysieke dip hadden. Dit is dan ook een jaar waarin je kracht, geduld en doorzettingsvermogen echt nodig zijn om 'het werk af te maken'. Om niet te snel op punt Z te willen zijn, terwijl je nog op punt X staat en er op punt Y nog wat mag geleerd worden.

Mei is een maand met een onderliggende 8-trilling, wat betekent dat je duidelijk zal zien waar of met wie je uit balans bent. Wees niet teleurgesteld wanneer je merkt dat je inderdaad op enkele aspecten van jezelf, je leven of relaties helemaal uit balans bent. Wees blij dat je het ziét, en dat je alle potentieel hebt om verandering aan te brengen daar waar het nodig is.

Het kan best zijn dat de hoge trilling van deze week én het begin van de Pluto retrograde afgelopen woensdag wat heeft losgemaakt in je. En toch kan je dan niet anders dan de confrontatie met jezelf aan te gaan, proberen in te zien wat er kan ingezien worden, om te vormen wat veranderd mag worden, en totaal los laten wat steriel, verkalkt en blokkerend is geworden. Dat vraagt moed, inderdaad, maar je weet ook dat nu aanpakken de bevrijding en het nieuw begin van morgen is.

Meer weergeven