Bewuste en slimme revolutie: Nieuwe Maan in Steenbok 13 januari 2021 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland

Dit artikel gaat over de nieuwe Maan in Steenbok van woensdag 13 januari 2021 en beschrijft de processen voor het innerlijk en de wereld voor de komende Maan(d). De druk tussen controle en vrijheid neemt toe, maar de bevrijdende energie van het nieuwe tijdperk van Waterman zorgt voor een slimme revolutie, waarin vele verschillende visies naast elkaar kunnen bestaan. Ook is er herstel van de pure dienstbare ‘Goddelijke’ manifestatie van het Kosmische Hart. We worden geïnspireerd om onszelf opnieuw uit te vinden en neer te zetten in het leven. Lees in het artikel over deze processen van een bewuste en slimme revolutie voor de nieuwe tijd…

Van hardheid naar Vrijheid

 

Sinds de Jupiter-Saturnus samenstand van 21 december 2020, die ons door de poort van het Watermantijdperk bracht, is er echt iets veranderd in het algehele gevoel. De hardheid maakt plaats voor samenwerking en een groter gevoel van vrijheid. Deze nieuwe Maan, die de energie voor de komende Maan(d) binnenlaat, brengt deze verandering in extreme mate onder de aandacht. Dus heb je de doorgang nog niet kunnen maken in jezelf naar een groter gevoel van vrijheid, dan dwingt deze nieuwe Maan-energie je bijna om het oude los te laten en voor de vrijheid te gaan. (Zon conjunct Maan ingaand Pluto in Steenbok conjunct Saturnus, Jupiter en Mercurius in Waterman in het 2de huis. Heer van Saturnus, Jupiter en Mercurius is Uranus en deze staat conjunct zwarte Maan in het 5de huis en Mars in het 4de huis.)

 

Heilzaam Watermanprincipe

 

Vanuit het overlevingsmechanisme van dit moment is er diepe angst voor sociale afwijzing. Maar dat is ook niet zo gek, als je in ogenschouw neemt dat de manipulatie om sociaal te zijn nu maximaal aanwezig is. Zoals: ‘We moeten het samen doen’, maar daarmee wordt op dit moment compleet voorbij gegaan aan het individu en het recht op zelfbeschikking en lichamelijke integriteit. Dat is precies de schaduwkant van Waterman, die de Leeuwkracht (dat is het individu) totaal negeert en opoffert. Het Watermanprincipe is pas heilzaam als beide krachten vertegenwoordigd zijn, dus zowel het sociale als ieder individu. (Priapus in Schorpioen in het 11de huis. Zwarte Maan conjunct Uranus in het 5de huis conjunct Mars in het 4de huis. Waterman oppositie Leeuw als polariteiten van een geheel.)

Muziekvideo: Stiekz x Tisjeboyjay - ASO: 

 

Controle en Watermanprincipes

 

Door het coronavirus is de controle van bestuurders naar ieder individu zeer goed zichtbaar en voelbaar. De huidige energie vraagt om op een praktische manier alles in nieuwe vormen te passen die bij het Watermantijdperk horen, zoals gelijkwaardigheid, en de boodschap moet passen in groepen van gelijkgestemden die samen iets (uit)dragen en waarheid en helderheid en sociale waardigheid versterken. Dit schuurt met wat er op dit moment wordt opgelegd aan maatregelen en daardoor ontstaat er innerlijk bij veel mensen extra spanning, maar ook collectief zien we de onvrede oplopen.

Nederland heeft haar Kernkwaliteit in Waterman staan en met Saturnus die daar nu bij staat, is er een flinke activatie begonnen om de zuivere Watermanprincipes voelbaar en zichtbaar te maken. 

(Zon conjunct Maan ingaand Pluto in Steenbok conjunct Saturnus, Jupiter en Mercurius in Waterman in het 2de huis. Heer van Saturnus, Jupiter en Mercurius is Uranus en deze staat conjunct zwarte Maan in het 5de huis en Mars in het 4de huis. Mars, Uranus, zwarte Maan in het 4de en 5de huis in Stier vierkant Saturnus, Jupiter en Mercurius in Waterman (veel spanning en woede). NEDERLAND: Transit Saturnus conjunct Jupiter en Mercurius staat conjunct true zwarte Maan 3.55 Waterman in het 8ste huis. )

Ware Vrijheid

 

Wat dit concreet inhoudt is dat mensen op dit moment nog veel beter dan voorheen voelen waar de schoen wringt en vrijkomen uit de diepe angst waarin ze vastzaten. Een groeiende groep mensen krijgt in de gaten dat het ware gevoel van vrijheid van binnen zit en dat wat opgelegd wordt aan beperkingen daar eigenlijk helemaal geen verandering in brengt. Je voelt dan dat wat er wordt gecommuniceerd vanuit macht of onmacht, niet authentiek is en niet resoneert met jouw innerlijke waarheid, waardoor de boodschap van de ander niet aankomt en ook niet beklijft. (Zon conjunct Maan ingaand Pluto in Steenbok conjunct Saturnus, Jupiter en Mercurius in Waterman in het 2de huis vierkant zwarte Maan conjunct Uranus 5de huis conjunct Mars 4de huis. Cheiron in Ram 3de huis conjunct IC sextiel Saturnus, Jupiter en Mercurius in Waterman 2de huis.)

Revolutie

 

Het kan ook grote innerlijke spanning geven, wanneer je vastzit in sociale of andere controle. Dat geeft dan gevoelens van gevangenschap, waardoor de kracht van vrijheid en gelijkwaardigheid wordt ontkend. Dat kan een diepe woede vrijmaken en de patriot en revolutionair in je wakker maken, die willen vechten voor vrijheid.

Het is zichtbaar dat velen nu ook concreet handelen en bijvoorbeeld Facebook inruilen voor het MeWe platform of Whatsapp verlaten en in plaats daarvan Telegram of Signal gaan gebruiken, omdat Whatsapp de informatie van de gebruiker in de uitverkoop doet (zie artikel hieronder).

Dit is zo’n voorbeeld van een kleine revolutionaire beweging van iets wat mensen direct in hun eigen leven concreet aan het veranderen zijn. Misschien resoneert het bij jou om als revolutionair te handelen, te demonstreren of een filmpje te maken dat met humor situaties zichtbaar maakt. Volg dat wat resoneert bij jou en dan is ieder druppeltje effectief in het ontketenen van een grote revolutie, hoe klein jouw bijdrage ook is. Maar het is heel goed mogelijk dat er een grote revolutie ontketend wordt in de komende Maan(d), rondom deze nieuwe Maan die tot de volgende nieuwe Maan doorwerkt.

 (Zon conjunct Maan ingaand Pluto in Steenbok conjunct Saturnus, Jupiter en Mercurius in Waterman in het 2de huis. Heer van Saturnus, Jupiter en Mercurius is Uranus en deze staat conjunct zwarte Maan in het 5de huis en Mars in het 4de huis. Mars 4de huis conjunct Uranus, zwarte Maan in het 5de huis in Stier vierkant Saturnus, Jupiter en Mercurius in Waterman)

Artikel over gebruikers die van Whatsapp gaan naar Signal. https://www.droidapp.nl/nieuws/whatsapp-nieuwe-algemene-voorwaarden-2021/

 

Revolutie die verbindt

 

De energiestroom van de Bron inspireert ons om vanuit de innerlijke rust en vertrouwen onze rol in de vernieuwing van het geheel op te pakken. Daarin vullen we elkaar aan en is het juist de bedoeling dat de grote diversiteit van expressie van onszelf wordt gevierd. We zijn allemaal verschillend en hebben een verschillende rollen in het geheel. Het ene is niet beter dan het andere. Als we elkaar respecteren en alles naast elkaar kunnen laten bestaan, zonder elkaar te willen veranderen, dan ontstaat er een nieuw soort revolutie. Een revolutie die uit het Hart komt en samenhang krijgt door de stroom van de eenheid vanuit ieders innerlijke verbinding met de Bron. Dit is een slimme revolutie. Geen revolutie die vernieling aanricht, maar een revolutie die verbindt. Humor is een manier die hierin een grote en passende rol kan spelen. (Noordelijke Maansknoop in Tweelingen in het 7de huis oppositie zuidelijke Maansknoop in Boogschutter in het eerste huis. Mars 4de huis conjunct Uranus, zwarte Maan in het 5de huis in Stier. Heer van de zwarte Maan is Venus en staat conjunct Diamant en Pholus in Steenbok in het 1ste huis. Humor: Mercurius is de laatste planeet van de twee Stelliums.)

 

Slimme revolutie

 

Vanuit het Hart is er compassie voor de angst die, heel begrijpelijk, heerst bij veel mensen. Deze liefde van het Hart, gebracht vanuit rust en vertrouwen, is nu precies wat angst doet smelten. Innerlijk is er inspiratie vanuit de stroom van de Bron om, in plaats van vast te houden aan je eigen visie, je af te vragen wat je vanuit je Hart waarneemt wanneer je in verbinding bent met de ander. Vanuit je Hart doorzie je het patroon, herken je de angst of het niet authentieke in jezelf en de ander en komt er een constructieve verandering op gang. De mogelijkheden, oplossingen en nieuwe wegen zullen zich tonen en humor kan daarin een belangrijke rol spelen. (Noordelijke Maansknoop in Tweelingen in het 7de huis oppositie zuidelijke Maansknoop in Boogschutter in het eerste huis. Mars 4de huis conjunct Uranus, zwarte Maan in het 5de huis in Stier. Heer van de zwarte Maan is Venus en staat conjunct Diamant en Pholus in Steenbok in het 1ste huis. Humor: Mercurius is de laatste planeet van de twee Stelliums.)

 

In beweging komen

 

Als mensen loskomen uit de verlammende angst, dan kunnen ze met een beetje onderzoek bijvoorbeeld zien dat er andere concrete mogelijkheden zijn om het virus te bedwingen dan een vaccin. Je kunt bijvoorbeeld het middel HCQ (Hydroxychloroquine) met Zink, Vitamine C en -D3 nemen, direct in het begin wanneer je grieperig wordt. ( https://www.bitchute.com/video/T2bYCcncubrp/ )

Het middel is beproefd in de praktijk, onderzocht door de wetenschap in goede en minder goede onderzoeken en is inmiddels weer van de verboden lijst afgehaald. De huisarts mag mensen nu weer helpen met dit effectieve middel. Dit is een praktisch voorbeeld van met compassievol om gaan met angst voor het virus.

Mensen gaan deze maand weer in beweging komen en voor zichzelf opkomen door andere wegen te bewandelen dan die van vastzitten in een verlammende angst. Deze horoscoop van de nieuwe Maan van januari 2021 laat zien dat er activiteit gaat komen vanuit ons bewustzijn. Ik verwacht een bewuste en slimme revolutie, aangestuurd door de Bron van creatie in ieder van ons. Protest krijgt ook nieuwe vormen, misschien wel met cyberaanvallen en andere digitale nieuwe creatieve vormen. (Mars in het 4de huis conjunct Uranus, zwarte Maan in Stier in het 5de huis. Heer is Venus en deze staat conjunct met Pholus en de Diamant in het 1ste huis.)

 

Pure manifestatie Bronkracht

 

Op die allerdiepste lagen in ons, is er een bijzonder proces actief. Het pure Wezen dat je van oorsprong bent, krijgt weer alle ruimte die het nodig heeft om te ZIJN en daardoor alles moeiteloos te manifesteren. Gewoon omdat je bestaat, manifesteert alles als vanzelf, al voordat je het gewenst had. Dat is de pure en zuivere manifestatiekracht vanuit het ZIJN. Dit gaat om de zuivere creatie/manifestatiekracht die zich weer kan manifesteren, maar nu op een nieuwe manier. Dit is een kracht die vooral afgestemd is op de Bron in jezelf en die altijd verbonden is met het geheel en de Oerbron. Dit facet van onze scheppingskracht kan weer worden belichaamd. (Mars in het 4de huis conjunct Uranus, zwarte Maan in Stier in het 5de huis. Heer is Venus en deze staat conjunct met Pholus en de Diamant in het 1ste huis.)

 

Manifestatie van het kosmische Hart

 

Mijn eigen ervaring liet een pure, onschuldige en dienstbaar naar binnen gekeerde vrouw zien, die in een ritueel in het begin van het patriarchaat was ontdaan van haar Scheppende kracht. In een ritueel met priesters werd haar zuivere kracht veroordeeld, verdraaid en kapot gemaakt en deze innerlijke vrouw geloofde hun, vanuit onwetendheid, en zo werd deze goddelijke Scheppende kwaliteit geblokkeerd. Deze kracht werd bij mij rond deze nieuwe Maan bevrijd en hersteld in haar pure onschuld en kracht van ZIJN. Dit werd helemaal belichaamd en tot in het fysieke geheeld, met een heling van de scheppende vrouwelijke organen. De pure onschuldige, dienstbare kracht van deze oorspronkelijke vrouw in mij, is verbonden met de Oerbron en brengt zonder belangen de energie van de Oerbron tot manifestatie. Deze pure energie is als de onschuld van een kind, zonder belangen en zuiver dienstbaar. Dit is hoe onze Scheppende kracht vanuit het ZIJN bedoeld is en niet alleen op mij van toepassing. De komende maand tot de volgende nieuwe Maan wordt deze pure onschuldige Scheppende kracht in ons hersteld. Bij zowel mannen als vrouwen. Het is verbonden met een pure kracht van ZIJN en manifesteert het kosmisch Hart. (Mars in het 4de huis conjunct Uranus, zwarte Maan in Stier in het 5de huis. Heer is Venus en deze staat conjunct met Pholus en de Diamant in het 1ste huis. Venus exact conjunct Diamant de eerste week na de nieuwe Maan. Volle Maan horoscoop Venus conjunct Pluto in Steenbok. )

 

Snelle revolutie

 

Alles gaat zich nu heel erg snel ontvouwen, omdat vanaf deze nieuwe Maan alle planeten voorwaarts lopen. Waren voorheen de bewustwording, bevrijding en vernieuwing (van Uranus) naar binnen gekeerd, vanaf deze nieuwe Maan gaat de energie van vrijheid, bewustzijn en vernieuwing naar buiten stromen de wereld in. Vanuit de nieuwe manifestatiekracht die ik hierboven beschrijf, volgt een ieder zijn of haar Bron en zo kan er een super slimme en snelle revolutie ontstaan, geleid door de Oerbron. Pak de bewuste slimme revolutie op in jouw leven en stroom naar nieuwe niveaus van expressie van jezelf, voor een nieuw leven vanuit liefde en met rust in je hart...

 

Heb het goed...

 

© Manuela van der Knaap
www.inzichten.com 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.