De volle Maan 23 november 2018 | Manuela van der Knaap | Lichtwerkers Nederland

De verschuivingen zijn intens, de energie van de nieuwe Maan krijgt met de volle Maan de maximale imprint.

Lees hieronder wat de belangrijkste processen zijn rondom deze volle Maan in de Tweelingen-Boogschutter as.

Kernwoorden zijn: sinterklaas discussie, emotioneel vuil dumpen, hardheid van de dualiteit naar het ontvangen van jezelf en van strijd over waarheid naar visies naast elkaar.

 

Sinterklaas discussie

 

Vuur, vuur en nog eens vuur. Dit vuur kan stromen met een enorme veelheid aan losse eindjes, even dit, even dat. Het enthousiasme en de levenskracht is groot. Rondom deze volle Maan worden vanuit het overlevingsmechanisme visies met veel emotie getoond, zoals we bij de oplaaiende sinterklaas discussie nu overal zien. Vanuit het overlevingsmechanisme probeert men met heftige woordenstrijd de ander te overtuigen dat de eigen visie toch echt de juiste is. 

 

Emotioneel vuil dumpen

 

Er ligt een sterke nadruk op het waarnemen van de eigen innerlijke visie die ook nog eens verwoord wil worden. Soms lijkt het wel alsof bewust de innerlijke vuilnisbak geleegd wordt en al dit vuilnis bij de ‘tegenstander’ gedumpt wordt. Men projecteert, zonder te luisteren en gooit energetisch hele vuilcontainers naar het andere kamp. Men is namelijk slachtoffer van het andere ‘kamp’. We zien maximale afscheiding, vijand denken en dualiteit. (Noordelijke Maansknoop in Kreeft 9de huis en Priapus in Leeuw in 9de huis. Lagere octaaf van Cheiron=projectie/dualiteit.) (Zon Jupiter 1ste huis en Mercurius in het 2de huis in Boogschutter.)

 

Hard werken?

 

Het Meesterschap van Cheiron in Vissen vraagt om het slachtofferschap te overwinnen. Als we vanuit de dualiteit (Matrix) proberen iets te overwinnen, dan is er meestal in de basis een hardheid en een oordeel. Er moet gewerkt worden om jezelf te overwinnen. (Zuidelijke Maansknoop in Steenbok 3de huis.) Het ego moet onderworpen en overwonnen worden. (priapus in Leeuw) In dit proces is er nog steeds hardheid en afscheiding. Het Meesterschap van Cheiron in het 5de huis in Vissen, geeft echte expressie aan eenheid, heelheid.

 

Ontvang jezelf

 

Er is dus een sterke nadruk op de eigen innerlijke visie. Deze visie hoeft niet altijd naar buiten geprojecteerd te worden; het is voldoende om te ervaren wat er in je leeft. De gevoelens worden dan door het eigen bewustzijn ontvangen en bevestigd. Je ontvangt als het ware jezelf. Want jij weet precies wat voor jou de beste aanpak is, wat jij nodig hebt en waarom jouw waarheid is zoals die is. Er is met nieuwe Maan een nieuwe laag opengegaan in de binnenkant van jezelf, waardoor je gemakkelijker uit het overlevingsmechanisme kunt blijven, doordat je kunt voelen wat jouw waarheid en wijsheid is, jouw persoonlijke visie. Je ontvangt als het ware jezelf. Je geeft jezelf iets wat de ander jou nooit kan geven, namelijk de diepe bevestiging van wie je Wezenlijk bent. (Cheiron 5de huis in Vissen) 

 

Naast elkaar

 

Deze innerlijke beweging opent het hart, geeft troost zonder slachtoffer te zijn en maakt de liefde vol. Vol van liefde voor jezelf, je ontvangt jezelf aan de binnenkant van jezelf. Dan kunnen we met tegenover gestelde visies toch naast elkaar staan. Dan verlies je jezelf niet in het steeds herhalende overlevingsmechanisme waarmee je bij jezelf vandaan gaat, maar komt jouw visie naast die van de ander te staan. We zijn allemaal anders, dat is de nieuwe frequentie van het Watermantijdperk. De nieuwe platte groepsstructuur, naast elkaar in broeder- en zusterschap gelijkwaardig en in vrijheid verbonden met je eigen waarheid, naast de waarheid van de ander.

 

Actuele thema's 

 

Met de intrede van de noordelijke Maansknoop in Kreeft zijn thema's als familievraagstukken in jezelf, zorg voor de Aarde en elkaar (combinatie met Cheiron in Vissen) en werkelijke innerlijke betrokkenheid ook sterk actueel. De komende 1,5 jaar gaat de noordelijke Maansknoop door kreeft.

Heb het goed.

 

© Manuela van der Knaap
www.inzichten.com

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.