Rijpe of oude ziel, wat ben jij ? | Paul Wezenbeek | Lichtwerkers Nederland

Een oude ziel is een ziel die al ver is in het proces van reïncarnatie, lessen leren en ervaringen opdoen. Men noemt dit ook een rijpe ziel. Een ziel die begrijpt dat onvoorwaardelijke liefde de enige en echte weg is. Een ziel die een meester aan het worden is om deze onvoorwaardelijke liefde uit te dragen. Hoe weet je nou of  je in dit proces zit?

Een rijpe ziel is meestal ook een oude ziel maar dit hoeft niet perse. Hoger bewustzijn wordt niet bepaald door de leeftijd van de ziel of de hoeveelheid levens die deze heeft gehad. Hoger bewustzijn en dus de mate van het begrijpen van het begrip `hoger bewustzijn` komt voort uit de betekenisvolle levenslessen en ervaringen die men opdoet. Lessen en ervaringen, waarin men begrijpt dat onvoorwaardelijke liefde de enige weg is. Als iemand hier vol van is en zijn leven zo gaat leiden, opent zich het hart en het hart gaat verbinding maken met het hoofd.

Betekenisvolle ervaringen

 

Als jij dus in dit leven veel betekenisvolle ervaringen opdoet en veel levenslessen intens leert, kun je ontzettend snel groeien in bewustzijn. Ook al ben je geen stokoude ziel. En juist nu we op weg zijn naar de vijfde dimensie, kan het zomaar zijn dat je ziel mee wilt en zich dus razend snel ontwikkeld. Dit is wel een heftig proces, vele van ons zitten nu midden in dat heftige proces. Wees niet bang, het zal je alleen maar vreugde en voorspoed brengen. Alleen de weg is vaak lang, doet pijn en is gewoon ontzettend heftig. Hou vol en heb vooral vertrouwen dat het goed komt.

De uitdrukkingen oude ziel en rijpe ziel worden dus vaak met elkaar verwisseld. Dat is logisch want er zijn vele raakvlakken. Er zijn een aantal symptomen waaraan je kunt aflezen of jij ook een rijpe of oude ziel bent. Bij de één is dit weer anders dan bij een ander. Maar je zult dingen absoluut herkennen. Ook de mate van iets verschilt. We zijn allemaal anders, jezelf vergelijken met een ander heeft geen nut!


Een oude of rijpe ziel:

 Je gaat steeds meer begrijpen wat onvoorwaardelijke   liefde inhoudt en dit uitdragen.

 

  Je gaat steeds meer je hart volgen.

  Je gaat steeds meer je hart met je hoofd verbinden, ofwel beslissingen nemen vanuit je hart.

  Je gaat steeds meer zaken loslaten die niet meer bij jou horen.

  Je gaat begrijpen hoe belangrijk het is om te leren vergeven.

  Je bewustzijn groeit.

  Je gaat jouw zielspad leren begrijpen, je gaat het onderzoeken en ermee aan de slag.

 Je gaat je steeds meer voor spirituele zaken interesseren, je gaat hier boeken over lezen of zelf over schrijven.

  Je gaat je steeds minder aantrekken van wat anderen over je zeggen.

  Je intuïtie wordt steeds beter.

  Je gaat mogelijk jouw heldere vermogens ontdekken, helder zien/horen/voelen.

  Je gaat steeds meer ontdekken, dat er hulp is in het universum. Je gaat engelen en opgestegen meesters om hulp vragen.

  Je gaat merken dat er mensen op jou pad komen, die hetzelfde denken en voelen. Mogelijk zijn dit zielsverwanten.

  De lessen en ervaringen die je dient te leren zijn heftig en worden alsmaar heftiger lijkt wel.

  Je krijgt je emoties steeds beter onder controle, je hoeft niet meer te strijden…

  Je trekt je terug uit bepaalde discussies, je begrijpt dat het vaak geen zin heeft.

  Je probeert om positieve gedachten in de praktijk te brengen, je bent je bewust van de wet van aantrekking.

  Je gevoeligheid neemt toe. Gevoeligheid voor energie, ook voor die van anderen. Dit is niet altijd even leuk en gemakkelijk.

 Je kunt bepaalde wat ze noemen ascentie klachten krijgen , waar de medici zich geen raad mee weten. Dit is erg lastig, vaak zijn ze tijdelijk. Dit verschilt erg van persoon tot persoon.

 

 Het is een uitdaging om een relatie met iemand aan te gaan. Het is niet zoals vroeger, ik vind jou wel aantrekkelijk en leuk. Om iemand tegen te komen die echt jouw beste vriend en/of geliefde is, blijft een uitdaging.

 Het is goed mogelijk dat je heling capaciteiten in jezelf gaat ontdekken. Of je gaat je hiervoor interesseren, bv reiki.

 Je gaat je bekommeren om de situatie van de aarde.


 Je vindt het steeds minder belangrijk dat iets wetenschappelijk bewezen dient te worden om waarheid te zijn.

 

 Je gaat begrijpen wat het ego inhoudt en wanneer het jou beheerst.

 De kans is groot dat je eenzaam zult zijn. Dit kan tijdelijk zijn. Mensen begrijpen je niet, moeilijk om vriendschappen te sluiten.Dit zijn de symptomen van een rijpe of oude ziel. Er zijn er nog meer hoor. Als je veel of enkele van deze symptomen herkent, is de kans groot dat ook jij een rijpe of oude ziel bent of op weg bent om er één te worden. Daar is helemaal niets mis mee. Het is een niet gemakkelijk maar geweldig proces.

 

Ik zit hier zelf nog volop in. Ik weet nog goed dat ik een jaar of wat geleden elke dag een opgestegen meester om hulp vroeg. Ik had een pendelblad gemaakt met 21 opgestegen meesters en elke keer vroeg ik aan het universum. `Welke opgestegen meester kan mij vandaag het beste helpen`. En echte elke dag, en dit ging maanden zo verder, pendelde ik dezelfde meester: Victory.

 

Opgestegen Meesters, ook wel Geascendeerde Meesters of Lichtmeesters genoemd, zijn helpers voor de aarde en haar bewoners. Zij hebben ooit als mens geleefd en kennen onze noden als geen ander. Vergelijkbaar met de hulp van een engel.

Opgestegen meester Victory is de juiste meester die jou kan helpen tijdens spirituele groei, ontwaken en meer bewust worden. Tijdens het ascentieproces dus. Hij staat voor:

 

Moed voor de volgende stap:

 

  Op de drempel van een volgend levenshoofdstuk

  Ervaringen, inzichten en nieuwe trillingsfrequenties integreren

  Doorbraak

  Energiebanen, chakra’s en aura lichaam harmoniseren

 

Het is fijn om met opgestegen meesters te werken. Waarom zou je niet om hulp en steun vragen. Ze willen jou dolgraag helpen. Maar net als bij engelen, moet je er wel om vragen. Je kunt hun hulp aanroepen, net als bij een engel.

 

Dit is de link van het pendelblad, gewoon pendelen en dan vragen: `welke opgestegen meester kan mij vandaag het beste helpen en ondersteunen`. Doe dit met liefde. Meer hoef je niet te doen! Wel even uitprinten en niet boven een telefoon gaan pendelen!


Paul Wezenbeek heeft onlangs een boek / e-book geschreven: Spirituele groei in 10 minuten per dag.

Ook heeft hij apps ontwikkeld die je zelf kunt gebruiken om veranderingen in je leven te maken. Bijvoorbeeld de hulp van engelen gebruiken, de hulp van opgestegen meesters gebruiken. Of het gebruiken van affirmaties. Er is nu ook een app met geleide meditaties in combinatie met visualiseren en voelen. Kijk eens op de spirituele apps pagina of er iets bij zit wat je aanspreekt…

 

Succes!

 

Paul Wezenbeek
www.spiri-apps.com

Spiritueel groeien in 10 minuten per dag

Dit is geen roman, maar een aan jezelf werkboek.

Er wordt veel van ons gevraagd tegenwoordig. We moeten zoveel en er blijft jammer genoeg weinig tijd over, om aandacht aan ons zelf te geven. Toch is dit heel belangrijk. Vooral in deze tijd waarin veel mensen ontwaken en de drang voelen om zich spiritueel te ontwikkelen.

We doen een cursus hier, lezen een boek als we tijd hebben, gaan een keer per week naar de yogales. Dit geldt niet voor iedereen, maar vaak is er interesse om spiritueel te groeien. Men doet iets hiermee en laat het dan weer helemaal lopen. We willen wel, maar de maatschappij roept om andere zaken.

Je wilt heel graag meer van jezelf houden, je wilt heel graag bepaalde zaken in je leven loslaten, je wilt beter in je vel zitten. Maar de tijd ontbreekt vaak. Wil je veranderingen in je leven? Aan jezelf werken d.m.v. spirituele groei en bewust worden is dan belangrijk.

Geen tijd en geld voor dure opleidingen en cursussen? Mijn spiritueel boek is dan iets voor jou! Ik neem je 30 dagen aan de hand mee om spirituele groei in je leven te integreren. En dat kost je maar 10 minuten per dag! Wensen, groei, veranderingen, loslaten, bewust worden. Alles zit er in.

Als je bv gitaar wilt leren spelen, zal je elke dag de gitaar moeten pakken en spelen. Anders werkt het niet. Dat is ook de basis van mijn boek. Veranderingen ondergaan is een keuze. Maar je zal wel elke dag er aan moeten werken. Alleen met mijn aanpak is 10 minuten per dag al voldoende om een sterke basis neer te zetten.

Als je op de afbeelding hierboven klikt of de link `Lees meer…`, zie je alle info, de recensies en een proefversie (fragment klikken) van het boek. Zo kun je bekijken hoe ik schrijf en hoe het boek in elkaar steekt en of het wat voor jou is. Lees meer…


Pamela Kribbe channelt Jeshua

Online zondag 5 april om 20:00 uur ❥ in het teken van het corona virus: wat het wereldwijd teweegbrengt, wat de spirituele betekenis ervan is en wat daarin de rol is van lichtwerkers. 

Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy & Denise Diekstra 

 

Weversland 65

2211 TX

Noordwijkerhout 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 

Bezoek aan de praktijk uitsluitend op afspraak


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland