Geen water meer bij de wijn - Gretta Adriana - Lichtwerkers Nederland

Je kan wel steeds water bij de wijn doen. Maar als je dat blijft doen, dan is de wijn zo verdunt dat je hem eigenlijk niet meer wil.

Hij is namelijk niet meer puur, niet meer zoals hij hoort te zijn. Hij voelt niet meer als van jou ...

We willen allemaal gelukkig oud worden.

Door de jaren heen proberen we hier allerlei maatregelen voor te nemen. Een bewustzijnscursus hier, een afslankprogramma daar.

Vervolgens komen we thuis, vervallen we weer in onze oude gewoontes en zijn we weer terug bij af.

 

Tot het moment aanbreekt dat we er genoeg van hebben.

Geen ''gemaar'', geen gezeur. Dit keer zal en ga je voor die leefstijl verandering, niks kuurtje hier of pilletje daar maar moed durven tonen, door de angst en kwetsbaarheid heen op weg naar de volle glorie van een bewust en gezond leven. Je doet je ding, bewandelt je pad totdat er opeens iets gebeurt in je leven wat je niet voorzien had. Daar ga je weer, bergafwaarts, dalend tot aan de depressie toe.

Je begint jezelf af te vragen: Wat is dat nou gelukkig zijn? Bestaat het wel?

Weken lang pieker je en blijf je deze vraag herhalen. Totdat je tot de conclusie komt dat je de vraag niet goed stelt maar je juist aan jezelf wilt vragen: 'wat betekent dat voor MIJ, gelukkig zijn? De vraag en het antwoord ebben weg en je vervolgt wederom je leven.

Dan komt er opeens een eureka moment, geheel onverwachts, het inzicht: "misschien is DIT het wel gewoon, dit moment, misschien ben ik al gelukkig maar heb ik het zelf nog niet door? Misschien creëer ik wel de illusie dat ik niet gelukkig ben".

Zou dat het kunnen zijn? 

Het moment is daar, het (spiritueel) ontwaken begint...

Je stelt je open voor nieuwe mogelijkheden, open om oude overtuigingen te doorbreken en je weg op een andere manier te vervolgen. Een andere leefstijl, een andere visie die dichter tot je kern komt. Die je in je wezen voelt. Je stapt uit de waan, uit de wereld van illusie, uit de wereld van hebzucht en onvermogen. Je komt los van de gedachten dat dingen je 'overkomen', je komt los van de overtuiging dat dingen 'zweverig' zijn als ze niet tastbaar zijn. Anders zou dit bericht dat nu opeens op je beeldscherm verschijnt ook te hocus pocus zijn.

Er is veel meer dan wat wij met onze 5 zintuigen kunnen waarnemen en met onze hersenen kunnen bevatten. De werkelijke vraag is: durf jij te stoppen met water bij de wijn te doen? Durf jij werkelijk onbevangen naar de wereld en naar jezelf te kijken zonder alle vooroordelen en hardnekkige overtuigingen.

Neem je het PUUR zoals het is.

Wellicht iets om bij stil te staan als je gelukkig oud wilt worden. Je wilt er niet over 20 jaar achter komen dat je al die tijd niet goed naar je zelf hebt geluisterd, niet trouw bent geweest aan jezelf en je tijd hebt verspilt aan zaken die er eigenlijk niet toe doen. Steeds maar weer die water bij de wijn.

Kies voor jezelf, zet jezelf op de eerste plek en neem de verantwoordelijkheid over je leven. Je kunt veel meer grip krijgen op je leven en je lichaam hebben. Als je er maar luistert, als je maar contact maakt met de innerlijke stem die in je ligt. Want, jij weet zelf het beste wie je Bent. Zonder dat je 'denkt' te weten wie je bent. 

Laat je niet teveel vormen door de maatschappij waar we in zitten, behoud je eigenheid, vorm jezelf vanuit je eigen natuurlijke kwaliteiten.

Jij mag gezien worden, precies PUUR zoals je bent. Dus ik zeg: lekker houden zo die wijn, geen water voor nodig..

 


Gretta Adriana
www.leefbewust.nu