Zuivere autonome hartskracht » Volle Maan in Leeuw 28 januari 2021 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland

Deze volle Maan in Leeuw van donderdag 28 januari 2021 is een heel belangrijk keerpunt voor de veranderingen naar het Watermantijdperk.

Je vindt in dit artikel uitleg over de vreemde leegte of intense woede die nu voelbaar is en hoe deze polariteit innerlijk weer in evenwicht te brengen.

Er is diepe pijn en heling voor het niet gehoord worden en een nieuwe aanpak zal geboren worden in ons.

Je leest over de retrograde Mercurius periode die voor deur staat en wat de heling is van deze periode. Deze maand een speciale positie voor de zuivere autonome hartskracht. Ook lees je in dit artikel over de Wezensessentie van Nederland en de transformatie van deze kracht, die start rond deze volle Maan.


Ik wens je veel leesplezier… 

 

Omschakelen

 

We zijn sinds de Jupiter-Saturnus poort van 21 december 2020 in de nieuwe energie van het Watermantijdperk terechtgekomen. De basis van het bestaan is gevoelsmatig veranderd. Vrijheid, gelijkwaardigheid en helder bewustzijn krijgen een andere basis in ons. Het is dus even omschakelen en weer opnieuw leren bewegen in deze nieuwe basisstroom van het leven. (Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus en Mars.)

Leegte

 

De leegte is enorm en de oude vormen werken niet meer. De energie voelt vreemd, alsof we in een soort vacuüm zitten. Astrologisch bekeken is dit verbonden met de stand van de planeet Mars die al een paar weken samen met Uranus in verbinding staat met de stroom van de Bron (zwarte Maan). Mars is de planeet van de daadkracht, het mannelijke in ons en inspireert actie en het richten van de wilskracht. Deze krachten kunnen op dit moment vanuit het overlevingsmechanisme en angst niet meer worden aangesproken op de oude manier. Dat betekent dat leven op wilskracht niet meer werkt in de periode rondom deze volle Maan en daardoor voelen veel mensen een diepe leegte en zinloosheid. De kracht ontbreekt om vanuit angst te vechten en de wil in te zetten. Maar ook enorme woede kan voelbaar zijn, in een poging de geblokkeerde daad- en wilskracht weer te activeren. Deze woede is met deze kosmische kracht niet goed te beteugelen door het ego, maar dus wel vanuit de diepere lagen in ons. Daarom zien we in Nederland ook zoveel rellen op dit moment. Als die woede zich meldt is het belangrijk deze toe te laten om dieper gevoeld te worden, zodat ook deze kant van de medaille (polariteit) geheeld kan worden en we in de neutraliteit kunnen komen van ons hart. (Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus en Mars.)

 

Lichamelijk ongemakken

 

Lichamelijke ongemakken die we in deze periode kunnen ervaren zijn: spierpijn (Mars), extra stijfheid (Mars), kaak en kaakgewricht (Mars), pijnlijke of stijve armen (Mars), veranderingen en overgevoeligheid van het zenuwstelsel (Uranus), moeite of juist beter verdragen van licht (Uranus), branderige ogen (Uranus), duizeligheid, vreemde sensaties in de hersenen en de ruggengraat (Uranus). Al deze zaken zijn rondom deze volle Maan verbonden met de stroom van de Bron en worden dus opgetild om op een hogere octaaf te gaan functioneren. Er kan ook een reactie zijn in het lichaam met intoleranties die opspelen, omdat je het nieuwe licht niet kunt verwerken (Uranus). Uranus is al vanaf november verbonden met de stroom van de Bron en zal dit blijven tot mei. Ook nek- en keelpijn kan aan de orde zijn door de veranderingen die we nu doormaken in het vinden van de nieuwe scheppingskracht (manifestatie).

 

Verlammend overlevingsmechanisme

 

Als er veel angst is en je niet in verbinding kunt komen met de rust en het vertrouwen in jezelf, verbonden met de Bron, dan ben je verbonden met het overlevingsmechanisme van dit moment dat in Schorpioen staat. En dat betekent dat je dan leeft in angst, die woede op kan roepen, maar ook diep verlammend kan zijn en meestal verbonden is met diepe trauma’s van andere tijden waarin het zo misging met onze vrijheid. Die trauma’s kunnen ook in vorige leven of in andere dimensies van de dualiteit van de Matrix ontstaan zijn. De trauma’s kunnen mensen in een soort van verlamming brengen, die lijkt op een hypnose. Maar ook in gevoelens van razernij. De woede en leegte kunnen elkaar ook afwisselen. Als je de gevoelens niet onderdrukt, maar toestaat er te zijn, dan komt alles stap voor stap meer in evenwicht. (Priapus in Schorpioen in het 3de huis. Heer is Pluto die staat conjunct Venus in het 5de huis en ruim conjunct met Diamant in Steenbok. Cheiron in het 8ste huis in Ram.)

 

Niet gehoord worden

 

Deze volle Maan zien we vanuit het overlevingsmechanisme scherpe discussies en woordenwisselingen. De communicatie wordt dan gedreven door angst of met de wil of een belang om de eigen visie op te leggen aan de ander. Dit zien we natuurlijk al bijna een jaar overal in toenemende mate. Maar deze volle Maan is er innerlijk meer bewustwording van deze onvruchtbare vorm van communicatie. Er is dan mogelijk een diep gevoel dat je het oude niet los kunt laten, maar dan kan de verandering ook niet doorzetten en zit je vast in de situatie, geregeerd door iets of iemand buiten je. Dit gevoel niet op de oude voet verder te kunnen, brengt je naar binnen, om de pijn die je drijft om gehoord te worden te onderzoeken, helen en te transformeren. (Mercurius in Waterman 6de huis ongeaspekteerd. Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus en Mars in het 9de huis. Cheiron in Ram 8ste huis en Mars is Heer. )

Nieuwe aanpak

 

Dit proces is trouwens ook op collectief niveau zichtbaar, waar het volk, maar ook experts met nieuwe visies, klinkende onderzoeken en nieuwe inzichten, bestuurders niet kunnen bereiken en dus helemaal niet gehoord worden, zelfs genegeerd. Of ze worden belachelijk gemaakt en uitgemaakt voor ‘viruswappie’. De aanpak om gehoord te worden door bestuurders faalt keer op keer. En andersom hebben bestuurders waarschijnlijk ook het gevoel niet gehoord te worden. Deze maand brengt heling en een nieuwe aanpak. Heling van de eigen innerlijke pijn rondom dit onderwerp is de sleutel. Als we de pijn in ons eigen hart kunnen toelaten en daarmee helen, is dat de grootste bijdrage die we kunnen leveren aan de huidige crisis op Aarde en voor onze omgeving. Lees meer over deze aanpak in de rest van het artikel. (Mercurius in Waterman 6de huis ongeaspekteerd. Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus en Mars in het 9de huis. Heer is Venus conjunct Pluto in het 5de huis in Steenbok. Cheiron in Ram 8ste huis en Mars is Heer.)

 

Vrije communicatie, retrograde Mercurius

 

Mercurius gaat ook nog retrograde lopen vanaf 30 januari tot 21 februari 2021 in het dierenriemteken Waterman. Tijdens een retrograde periode keert de kracht van een planeet naar binnen en vraagt om minder beweging in de wereld om je heen en meer innerlijke communicatie. Tijdens deze retrograde Mercurius periode in Waterman, gaat de innerlijke communicatie om bewustwording van vrijheid in communicatie. Dus het vrij uitdrukken van jezelf, maar met respect voor de visie van de ander die dan ook in vrijheid mag communiceren. Ook zal er extra aandacht zijn voor de ongelijkwaardigheid, die nu zo groot is voor ondernemers en in de handel en in het verkeer en reizen. En ik verwacht dat men zelf nieuwe super creatieve oplossingen gaat vinden om de gelijkwaardigheid te herstellen. (Volle Maan horoscoop van 28 januari 2021: Noordelijke Maansknoop in Tweelingen 10de huis oppositie zuidelijke Maansknoop in Boogschutter. Mercurius ongeaspekteerd.)

 

Wilskracht opnieuw uitvinden

 

Door de verbinding van Mars met Uranus en de energie van de Bron (zwarte Maan) die tijdens deze volle Maan het meest krachtig is, worden handelen, daadkracht, wilskracht en hoe je de dingen doet, opgetild naar een nieuw niveau. We worden allemaal geïnspireerd om bewust te worden hoe deze mannelijke kracht wordt ingezet in het leven. En alles wat in deze kracht niet in evenwicht is op dit vlak, komt nu naar de oppervlakte, zoals onderdrukte of excessieve woede, gelatenheid of verlammende leegte. Dit betekent dat oude vertrouwde patronen kunnen worden doorbroken. Door de lockdown worden veel mensen ook uit hun vertrouwde ‘drukke’ leven gehaald en deze mannelijke kracht in ons zoekt naar nieuwe wegen om zich uit te drukken. Deze nieuwe wegen zijn veel effectiever dan de oude en krijgen zelfs een tintje genialiteit mee, wanneer ze vanuit de pure zuivere mannelijke kracht uitgedrukt worden. Maar dat stroomt alleen als je door de vervormingen van deze kracht bent gegaan, waarna je in contact komt met de rust en het vertrouwen in jezelf en verbonden bent met de energie van de ‘Goddelijke Bron’ in jezelf. Het mineraal Bolderopaal kan je inspireren en helpen herinneren wat deze zuivere mannelijke kracht is. De speciaal geopende ruwe Bolderopaal staat omschreven in mijn webshop en helpt je de frequentie te vinden om deze oerkracht ook helemaal te aarden en deze zuivere kracht in de Aarde te ontmoeten. (Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus en Mars in het 9de huis.)

 

Geniaal protest vanuit het hart

 

Voor de collectieve krachten betekent dit dat er nieuwe vormen worden geboren voor protest. Want Mars regeert over protest en samen met Uranus, verbonden met de Goddelijke stroom van de Bron, is deze Marskracht revolutionair, vernieuwend, geniaal en ook nog eens verbonden met de liefde van het hart (in dierenriemteken Stier). Maar deze geniale vernieuwing kan alleen ontstaan als de innerlijke angst kan worden overwonnen en er verbinding is met vertrouwen in jezelf en het AL, de Bron. Als dit vertrouwen er is, dan is er een diep weten dat er een groter plan is, waarin alles verbonden is met alles. Vanuit die ontspanning ontstaat er een nieuwe visie en heldere geweldloze kracht. Wat nu helder wordt, is dat het pad van de liefde van het hart de enige weg is uit de huidige beperkingen. Een andere voorwaarde om een doorgang te vinden naar de nieuwe vorm van protest, is dat je handelt vanuit je eigen kracht, zuivere verantwoordelijkheid en autonomie. (Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus en Mars in het 9de huis. Venus is Heer en staat conjunct met Pluto in een ruime conjunctie met de Diamant in Steenbok in het 5de huis.)

 

Revolutie in Nederland?

 

 

De essentie van Nederland komt rond deze volle Maan van 28 januari 2021 in zijn kosmische octaaf (start 21 januari). Dat betekent dat het Wezenlijke van Nederland opnieuw vormgegeven gaat worden in het komende jaar. Het Wezenlijke waar Nederland voor staat, is de energie van Waterman en dus verbonden met bewustzijn, groepsbewustzijn, vrijheid en de vrijheid van meningsuiting en ook gelijkwaardigheid voor alle bewoners van Nederland. Gelijkwaardigheid als het gaat om het leven en uitdragen van jouw eigen visie als groot goed. Daar is ook het beroemde bestuurlijke ‘polderen’ uit voortgekomen. Met een zuivere manier van polderen gaan we vanuit openheid met elkaar om te tafel en zoeken we nieuwe vormen die ons allemaal dienen of waar alle deelnemers van de groep mee kunnen leven. Dat is wat de bestuurlijke kracht van Nederland in haar essentie is. En daar komt een correctie en nieuwe ijking voor in het komende jaar (door de terugkeer van Saturnus voor Nederland). Vlak voor zo’n correctie is de situatie meestal ver van zijn essentie. Omdat de kracht van de verantwoordelijkheid (Saturnus) verbonden is met de stroom van de Bronenergie voor Nederland, moet er een autonome en vrije vorm van verantwoordelijkheid gevonden worden. Maar als de visies te ver uiteen liggen, is dat een flinke uitdaging. Ik ben erg benieuwd wat we in Nederland gaan zien aan oplossingen en nieuwe vormen. (Transit Saturnus conjunct horoscoop Nederland: zwarte Maan in Waterman in het 8ste huis.)

 

Autonome manifestatie

 

Maar ook hoort bij het Wezenlijke van Nederland, het besturen (regeren) op een autonome manier, waarbij iedereen de eigen verantwoordelijkheid oppakt vanuit vrijheid. Dat gebeurt dan vanuit autonomie en soevereiniteit en daarbij staat een ieder op eigen benen. Dus daarbij volg jij je eigen creatiekracht en inspiratie, in verbinding met zuivere, volwassen en vrije verantwoordelijkheid. Dat wat je doet, maakt je dan ook blij en krachtig en draagt positief bij aan het geheel, hoe klein de beweging ook is. Eigenlijk is deze volgende octaaf waar we nu aan toe zijn een manifestatiekracht, want deze staat volledig los van de omgeving en manifesteert in het moment puur vanuit het hart, gewoon omdat je bestaat. De oude vorm is creatie die in de wereld gezet moet worden, door een verlangen of een belang. De nieuwe vorm is volledig autonoom, soeverein en heeft geen belangen meer in de wereld. Dat is een kracht die niet te stoppen is. Deze kracht is zuiver, respectvol en open naar de omgeving, maar blijft op eigen grond en wil de wereld niet meer veranderen. Omdat de wilskracht voor het ego is uitgeschakeld rond deze volle Maan, zal de vrije geest van de Nederlander andere wegen gaan zoeken voor de ondernemerslust en om zich uit te drukken. (Horoscoop Nederland Priapus in Leeuw in het 3de huis oppositie zwarte Maan in Waterman in het 8ste en 9de huis conjunct Saturnus in 9de huis. Venus conjunct Pluto in Steenbok in het 5de huis ruim conjunct met Diamant 5de huis Steenbok. (venus is ook Heer van de zwarte Maan in Stier.)

 

De zuivere autonome hartskracht

 

De kracht van het hart is dus aan zet en zal met deze volle Maan diep begrepen, gevoeld en uitgedrukt kunnen worden. Daar is voor nodig dat macht, onmacht, onzekerheid over wat je doet en de diepste pijn in het hart, toegelaten worden en doorvoeld. Of het nu woede, gelatenheid, willen verdwijnen of andere pijn is, steeds in het nu melden de innerlijke processen zich en brengt iedereen de eigen polariteit weer in evenwicht. Dat is de grootste bijdrage die je kunt leveren. Door dit innerlijke werk kan deze zuivere kracht van het hart zich volledig herstellen en tot een super krachtige autonome uitdrukking komen van jezelf, die uitstijgt boven de polariteiten in een zuivere neutraliteit van allesomvattende liefde. In totale gelijkwaardigheid is ieders bijdrage en stem belangrijk. Je bent geen bijproduct van de realiteit van de ander, maar een autonoom en soeverein multi-dimensionaal Wezen. Dit betekent dat er waarschijnlijk diepe pijn en herbelevingen vrijkomen rondom thema’s van het hart en waar de onschuld van de liefde is vermorzeld. Daarin kunnen vooral vrouwelijke kwaliteiten in iedereen (man en vrouw) een rol spelen. Waaraan kun je een zuivere autonome hartskracht herkennen? Die de octaaf van macht en onmacht is ontstegen. Er zijn dan geen belangen meer om situaties of anderen te willen veranderen en dit zet juist de hele omgeving in zijn of haar zuivere autonomie hartskracht. (Zwarte Maan in Stier conjunct Uranus en Mars in het 9de huis. Venus is Heer en staat conjunct met Pluto in een ruime conjunctie met de Diamant in Steenbok in het 5de huis.)

 

Heb het goed...

 

 

© Manuela van der Knaap
inzichten.comBlijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.