‘Vrijheid en plezier’ • Nieuwe Maan in Ram 1 april 2022 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland

Dit is de korte beschrijving van de nieuwe Maan in Ram van vrijdag 1 april 2022 en dit zijn ook de processen voor de komende maand. Lees in dit artikel hoe de spanning wordt opgebouwd van collectieve grote veranderingen die op stapel staan. Lees hoe jij persoonlijk een positieve bijdrage kan leveren hiervoor en als je vastzit in de spanning hoe je hier uit kan bewegen. En hoe de nieuwe opbouw van groepsenergie van het nieuwe tijdperk van Waterman een belangrijke rol speelt in het geheel. 

 

Wordt vervolgt...

 

Deze nieuwe Maan beschrijft de processen voor de komende maand tot de volgende nieuwe Maan. De belangrijkste processen die beschreven staan in het volle Maan artikel zijn ook actief rondom deze nieuwe Maan. De thema’s zijn groeien in vertrouwen met je persoonlijkheid (gezond  ego), het lichaam en je bestaan. Het (her)lezen van dit volle Maan artikel van 18 maart 2022 raad ik je zeker aan. 

 Groeien in vertrouwen en respect: De volle Maan in Maagd van 18 maart 2022

 

Vastzitten?

 

Wat zich krachtig laat zien met deze nieuwe Maan is het pijnlijke en diep gewonde bestaan in deze wereld, dat leven in dit collectief met zich meebrengt. Door alle externe eisen, drukte en financiële hindernissen is leven in harmonie een hele grote opgave. Er kan een diep gevoel zijn dat je vastzit en niet goed weet hoe je verder moet en wat de volgende stap zou moeten zijn. Ook kan er een diep gevoel zijn dat jij en jouw bijdrage er niet toe doen in deze wereld. Het gaat vooral om het niet weten wat je op een praktische manier kan doen op dit moment. Je hangt dan als het ware tussen het oude en het nieuwe in en dat is zeker ook het geval op collectief niveau. Want voor de wakkeren onder ons lijkt het erop alsof er compleet over ons heen gewalst wordt door de bestuurders met hun nieuwe plannen en we onze unieke bewegingsvrijheid aan het verliezen zijn. 

(Cheiron conjunct Zon, Maan, Mercurius in Ram in 12de huis.)

 

Omgaan met spanning en falen

 

Iedereen gaat anders om met deze spanning en het gevoel van falen. De een zal als een kip zonder kop van alles gaan doen, om zo maar in beweging te blijven. Maar ondanks de vele activiteit is er dan niet veel resultaat. Anderen vallen juist in een gat, omdat ze niet goed weten wat de juiste stap is. In die stilstand kan er diepe wanhoop gevoeld worden, zoals de kaart van de ‘Gehangene’ van de Tarot. Voelen en accepteren wat er voelbaar wordt, is een cruciale stap in het oplossen van de situatie. 

(Cheiron conjunct Zon, Maan, Mercurius in Ram in 12de huis.)

Jouw plek in het geheel

 

 

Ook kan je kosmische verbinding met de Bron tijdelijk niet zo goed functioneren als normaal. Dan is er mogelijk een gevoel van falen zijn, van niet kunnen leveren wat er nodig is om de hogere octaaf, de essentie van het universele leven, van het ware leven, te kunnen ervaren.

Als je rondom deze nieuwe Maan de universele frequenties en ook het grotere plaatje niet goed kan binnenlaten, dan is er ook een ontkoppeling van je aarding en kan je het gevoel hebben in het luchtledige te hangen. Dan komt er ook niets uit je handen. Wat je weer terug kan brengen in het hier en nu, is aanwezig zijn in jezelf en het gevoel dat je niet helemaal aanwezig kan zijn juist te doorvoelen en helemaal toe te laten. Wees open naar wat er is, zodat alles wat er is er ook mag zijn, wat er ook langskomt in jouw bewustzijn. Dan, geleidelijk aan, zal de aanwezigheid terugkomen. De energieën die dit veroorzaken vragen je om jouw plek en activiteiten in het geheel te bekijken en te voelen of hier nog blokkades zijn die je verhinderen om te kunnen handelen en bijdragen. 

(Cheiron conjunct Zon, Maan, Mercurius in Ram in 12de huis. Heer Cheiron, Zon… enz. is Mars in Waterman die staat conjunct met Saturnus en Venus in het 11de huis.)

 

Eigen baas

 

De onprettige en gewonde situatie kan ook gevoeld worden op collectief niveau. Zij die wakker zijn weten wat er op het programma staat en wat er nu opgetuigd wordt door hen die het bestuur (ogenschijnlijk) nog in handen hebben. Terwijl de oorlog tussen Oekraïne en Rusland zijn tol eist, de propagandamachine op volle toeren draait en het virus plotseling is verdwenen uit de aandacht van de oude media, ontstaan er in Brussel bij de EU en bij de WHO (World Health Organisation) nieuwe verdragen, die het volle licht van de schijnwerpers niet kunnen verdragen.

 Alle lidstaten van Europa gaan hun autonomie opgeven door in juni 2022 een nieuw verdrag te tekenen met de WHO en de EU.

Met deze verdragen verliezen wij onze slagkracht en uniciteit als natie en als persoon. Blijven we eigen baas? Dat wordt nu beslist. De huidige media-afleiding is evident. Tegelijkertijd weten we ook wat er ons boven het hoofd hangt, met een financieel systeem dat op instorten staat. Er zijn vele nieuwe plannen voor een nieuw wereldwijd digitaal systeem. Maar wat gaat het worden? Kunnen wij nog handelen vanuit onze eigen beweging in het nieuwe dat aan het ontstaan is?

Deze nieuwe Maan horoscoop laat zien dat de situatie rond deze nieuwe Maan tot de volgende nieuwe Maan, ernstig op de spits wordt gedreven. En de motor is egoïsme. De opgebouwde spanning veroorzaakt druk op het bestuurlijke vlak en in de maatschappij en tegelijkertijd op het floreren van eenheid op Aarde in ware harmonie met de Aarde.

(T-vierkant Cheiron, conjunct Zon, Maan, Mercurius in Ram 12de huis vierkant zwarte Zon conjunct IC in Kreeft en vierkant Diamant en MC in Steenbok. De Heer van Cheiron, Zon, Maan Mercurius in het 12de huis in Ram is Mars, deze staat in Waterman die staat conjunct met Saturnus en Venus in het 11de huis.)

 

V for Valentine; over het wachten op de klap: https://www.youtube.com/watch?v=IUXEIvm0eXI

 

Vrijheid en plezier

 

De horoscoop laat zien dat we de heftige aanstaande situaties kunnen beteugelen door in vrijheid samen te komen in groepen. Je kan in het artikel van de volle Maan van 18 maart lezen over de veranderingen in groepsstructuren van het nieuwe Watermantijdperk die we nu laten ontstaan. Want het ervaren van vrijheid in jezelf en in een groep gelijkgestemden is enorm helend en geeft de nieuwe energie vormkracht. Velen maken gebruik van de huidige pauze in de Corona-situatie en laten alles even vieren. En dat is ook de juiste houding. Het samenkomen mag een nog vrijere context krijgen en gedragen door plezier en met liefde en verbinding als wapen. Als dit echt helemaal in vrijheid in iedere cel gevoeld kan worden, zetten we een enorme kracht neer van authenticiteit. De mannelijke daadkracht en de vrouwelijke ontvangende kracht zijn hier in evenwicht en verbonden in jezelf. Hoe dit zal gaan ontvouwen laat zich nog niet zien, maar de kracht van vrijheid is onmetelijk groots. Deze ontwikkeling kan een enorme vernieuwing in gang zetten en die begint bij iedereen in zichzelf, door je eigen stroom te volgen en spontaan je pad te volgen en spontaan, met plezier, in vrijheid en gelijkwaardigheid samen te komen.

(T-vierkant Cheiron, conjunct Zon, Maan, Mercurius in Ram 12de huis vierkant zwarte Zon conjunct IC in Kreeft en vierkant Diamant en MC in Steenbok. De Heer van Cheiron, Zon, Maan Mercurius in het 12de huis in Ram is Mars, deze staat in Waterman die staat conjunct met Saturnus en Venus in het 11de huis.)

 

Het gaat niet om de woorden of uitgebreide verklaringen en speeches, het gaat erom dat je geniet van wat je hebt en wie je bent. Alles wat je ooit nodig hebt gehad, dat heb je al in je. Je hoeft het alleen maar te omarmen, te leven en te delen:

 

Depeche Mode; ‘Enjoy the Silence’: https://www.youtube.com/watch?v=aGSKrC7dGcY

 

Heb het goed...

 

 

© Manuela van der Knaap
inzichten.comBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.