Volle Maan in Leeuw woensdag 16 februari 2022 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Welke essentie breng jij in vorm?

 


Dit korte artikel beschrijft de energieën en processen die rondom de volle Maan in Leeuw van woensdag 16 februari 2022 actief zijn.

Over ontluikende schoonheid en frustratie om de juiste vorm te vinden om het uit te drukken. Het oude drukt zich uit met woorden van vrijheid, maar doorspekt met eigen belangen. Lees over de innerlijke processen rondom eigenwaarde, het vinden van de juiste vorm en de zeer intense maar essentiële lichamelijke transformaties. Ik wens je veel leesplezier…  

Hoe dan?

 

Deze beschrijving beperkt zich niet tot het planetaire, maar gaat voorbij aan de vorm en het fysieke van de planeten. De planeten zijn slechts brandpunten voor deze processen en ontwikkelingen.

 Deze volle Maan laat vanuit het overlevingsmechanisme in meer of mindere mate een gevecht zien met het ego, eigenwaarde en het neerzetten van jezelf.

De geestdrift en de plannen zijn groot(s), maar er is maar moeilijk vat te krijgen op situaties en daardoor is het ook onduidelijk hoe het allemaal heel praktisch in de vorm kan en mag komen. Dus dat roept frustratie op, vreemde beperkingen en voor sommigen misschien zelfs een vreemd gevoel van in een vacuüm te zitten.

(Priapus in Boogschutter en gecorrigeerde Priapus in Steenbok conjunct Pholus in het 5de huis. Saturnus is Heer van Pluto in Steenbok en staat ongeaspekteerd.)

 

Ontluikende schoonheid en frustratie

 

Daarnaast is er de neiging tot manipuleren met woorden, een soort mindfuck. De mind bedenkt iets met een handigheidje, maar daar zit dan mogelijk een belang achter. Je kan het zelf zijn die hier in terechtkomt, of de ander doet dit en frustreert jou, omdat je de controle of belangen in de woorden kan voelen. Maar het kan ook gewoon zo zijn, dat het de onmacht is die je ervaart als controle, omdat er iets uitgedrukt wil worden waar je maar geen vat op krijgt of niet de juiste woorden voor kan vinden.

Ik geef je graag een voorbeeld over wat ik zelf heb ervaren afgelopen week: Donderdag gaf ik een speciaal meditatiewebinar met de wortel Amethist voor het Eenheidsbewustzijn. Dit webinar is heel bijzonder en opent poorten voor je, waardoor je de ruimte krijgt om in je eigen binnenwereld van je multi-dimensionale Zelf van alles op te halen, te organiseren, openen en integreren. Mijn andere webinars faciliteren dit ook, maar dit speciale webinar is gericht op het vernieuwde AL-Bewustzijn en het integreren daarvan. Dus het is echt een webinar voor deze tijd, dat je kan helpen ontwikkelen naar wie je in Wezen bent, ieder op zijn of haar eigen niveau. Iedereen die meedoet is super enthousiast over wat ze ervaren en over de zachte kracht van eenheid in het veld. Maar iedere keer als er weer zo’n webinar is, heb ik het gevoel als een roepende in de woestijn harder te moet roepen dan ik zou willen om het zichtbaar te maken. En daar ben ik zo onderhand echt gefrustreerd over. Want het is echt iets moois en daar zou je niet mee moet leuren. Anderen ervaren het overigens helemaal niet als leuren, geven ze mij terug, maar voor mij voelt het wel zo.

‘s-Nachts kreeg ik vanuit mijn multi-dimensionale Zelf informatie over het webinar van die avond. Dus ik besloot hier iets over te schrijven op mijn Telegramkanaal, zodat de speciale toevoeging voor die avond ook voelbaar en zichtbaar zou worden. Maar alles wat ik er over schreef voelde als te veel of niet de juiste woorden als dragers van de informatie.

De intentie was zuiver, maar de juiste woorden voor het dragen van de informatie en energie werden niet gevonden, vond ik. Echt super frustrerend als je ergens enthousiast over bent, maar niet de juiste toon en woorden kan vinden die het uitdrukken, omdat het lijkt alsof je het doet vanuit eigen belangen, terwijl dat niet de drijfveer is.

 Het kan voelen alsof er meerdere lagen uitgedrukt willen worden, maar dat ze niet passen en daardoor juist in conflict komen, waardoor iets prachtigs wat aan het ontluiken is (nog) niet praktisch zichtbaar kan worden. Je loopt dus tegen grenzen op. En dit kan aan de orde zijn op vele vlakken.

Tijdens dit proces kan er een diep gevoel van onwaardigheid voelbaar worden en ook dat jouw bijdrage er helemaal niet toe doet. Het toelaten van dit gevoel en het helemaal te durven onderzoeken, kan ruimte geven in jezelf om van jezelf te mogen zijn wie je bent in het NU.

(Pluto in Steenbok 5de huis conjunct Mercurius in Waterman in het 6de huis. Priapus in Boogschutter en Steenbok 5de huis. Priapus in Boogschutter en gecorrigeerde Priapus in Steenbok. )

 

Groeien in vertrouwen

 

Vanaf 14 januari 2022 is de noordelijke Maansknoop van Tweelingen naar Stier gegaan. De noordelijke Maansknoop geeft de richting aan waarheen wij ons ontwikkelen.

Omdat er vanaf begin januari al zo ontzettend veel aan het verschuiven was, heb ik gewacht om dit onderwerp aan te snijden.

De energie en processen achter deze noordelijke Maansknoop in Stier helpt ons om manipulatie, angst en wantrouwen te overwinnen en los te laten en dus te groeien in vertrouwen, rust, veiligheid en liefde. En dat is dus precies wat we nodig hebben om uit de problemen te raken waar we nu als collectief in zijn beland. Maar dit gaat ook over het loslaten van afbraak en het verlaten van het moeras en van daaruit gaan bouwen aan het nieuwe en aan een nieuwe basis, maar dan verbonden met liefde en op een organische manier tot stand gekomen. Deze ontwikkeling is aan de orde tot 18 juli 2023.

 

Vrijheid met belangen

 

Tijdens deze volle Maan wordt het gedraai en gemanipuleer in de politiek en op alle bestuurlijke lagen enorm zichtbaar, omdat bestuurders op dit moment vanuit het niveau van hun ego maar moeilijk vat kunnen krijgen op praktische situaties. Maar het zijn overduidelijk sturende woorden die vrijheid verwoorden, maar waar grote belangen en eigen gewin aan het stuur zitten.

En juist rondom deze volle Maan ligt extra de nadruk op autonomie en vanuit vertrouwen je eigen weg vinden binnen deze chaos en zo te bouwen aan een nieuwe maatschappij en bestuurlijk systeem.

 Als we de huidige situatie bekijken vanuit een groter perspectief, dan hebben ook de schaduwkrachten een functie, namelijk om iedere ziel wakker te maken, te gaan staan en ook nog in actie te komen.

(Pluto in Steenbok 5de huis conjunct Mercurius in Waterman in het 6de huis. Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen oppositie Noordelijke Maansknoop in het 10de huis in Stier. Saturnus ongeaspekteerd in Waterman 6de huis.)

 

De juiste vorm van expressie

 

De energiestroom van de Bron brengt je in contact met nieuwe mogelijkheden die hun uitdrukking vooral willen vinden op het sociale vlak, in vriendschappen, groepen en samenwerkingsverbanden en zo nog meer. Die essentie kan vanbinnen heel goed voelbaar worden, maar het kan nog niet helemaal in de juiste vorm van expressie komen, dus ook niet zichtbaar worden vanuit de essentie. De essentie wordt vertaald in een heel fijn gevoel. Dat kun je samen met anderen beleven, maar (nog) niet reproduceren of zichtbaar maken in een praktische materiële vorm. En misschien is het ook helemaal niet de bedoeling, dat het te reproduceren is, maar onze menselijke kwaliteiten willen ook graag meedoen in deze nieuwe manifestatie.

 We mogen echter leren hoe dat te doen op een nieuwe manier om aan te kunnen sluiten bij de stroom van het vernieuwde AL-Bewustzijn. Dit kan innerlijk een gevoel van conflict en druk oproepen, alsof er iets wil samenvloeien of samenkomen, maar wat niet lukt.

(Zwarte Maan in Tweelingen conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Kreeft in het 11de huis oppositie Priapus in Boogschutter en gecorrigeerde Priapus in Steenbok conjunct Pholus in het 5de huis. Zwarte Zon in Kreeft 11de huis oppositie Diamant conjunct Venus en Mars in Steenbok 5de huis. Saturnus in Waterman is Heer van Pluto in Steenbok en staat ongeaspekteerd in het 6de huis. Maan is Heer van de Zwarte Maan in Kreeft en die staat op de Ascendant in Leeuw in het 1ste huis. Maan in Leeuw 1ste huis oppositie Zon in Waterman 7de huis.)

 

Liefde zal helen

 

 Op lichamelijk niveau kan je mogelijk veel druk ervaren, alsof er iets door de cellen heen geperst wordt. Dit is de integratie van nieuwe lagen van het AL-bewustzijn in de materie van het lichaam.

Vooral in de armen en benen is de druk groot. Het hart en het AL-Bewustzijn willen stromen door iedere cel en in de armen en benen, zodat je handel en wandel op één lijn komt met je ware multi-dimensionale Wezensessentie.

Dus als je stilgezet wordt, als er rust opgelegd wordt, zie dit dan als een zegen om deze integratie de ruimte te geven


Het is de rust en de liefde voor jezelf en voor je lichaam die de druk kan verlichten en de innerlijke verbindingen tot stand kan brengen. Maar het gaat vooral om de liefde en onvoorwaardelijkheid voor de lagere frequenties van delen van het ego die niet mee kunnen komen, omdat ze gewond zijn en vastzitten in oude programmeringen en in het herhalen van oude pijn.

 Dat is zowel in ons als in de wereld aan de orde en doordat er mag ZIJN wat er is, helen we de wond in onszelf en in de wereld.

Pas dan kunnen we leven wie wij in Wezen ZIJN, in een praktische vorm die de energie ook uitdrukt en belichaamt in de diepste stof van de materie. Alles valt dan in lijn en samen in jou en door jou heen. (Astrologische verwijzingen idem alinea hierboven).

© Manuela van der Knaap
www.inzichten.com


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.