Volle maan 22 juni 2024

 

3:08 uur. Op 20 juni start de astronomische zomer: de zon gaat om 22:51 uur in Kreeft lopen. Dit is de langste dag van het jaar – hierna zullen de dagen langzaamaan steeds korter worden. Omdat het buiten behoorlijk fris is, er constant bewolking is en er veel regen valt, voelt het niet als zomer. Ook de akkers hebben hieronder te lijden, want de vele regen bevordert het ontkiemen en de groei niet en de uiteindelijke oogst ook niet. Als je tijdens Midzomer niet naar buiten kunt om de warmte van de zon op te zoeken, laat dan je eigen zonnekrachten schijnen: waarin vind je vreugde? Welke passie ervaar je? Wat geeft jou warmte? Hoe kun je jouw kracht delen met anderen? Het zonnerad draait verder en jij ontwikkelt je verder. Laat je innerlijke vruchten uitgroeien tot ze kunnen worden geoogst.

 

 

De volle maan staat in aardeteken Steenbok. Dit maakt betrouwbaar en geeft verantwoordelijkheidsgevoel.

 

Het is een goede tijd om iets af te maken, echt neer te zetten of te manifesteren. Waak echter voor te veel verplichtingen (door anderen of jezelf opgelegd) en al helemaal voor schuldgevoel dat je niet genoeg doet. Probeer de middenweg te vinden tussen plicht (Steenbok) en gevoel (Maan). Doelen volgroeien niet alleen door nuchtere volhardendheid, maar ook door je bewust te blijven van jouw eigen gevoelens en behoeften. De zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenovergestelde teken Kreeft. Dit kan je helpen om eerst de diepte in te gaan, je gevoel te onderzoeken en duidelijk te krijgen wat jij nodig hebt of verlangt. Daarna zet je dat gevoel om in acties, zodat je kunt neerzetten waarnaar je hart uitgaat.

 

Vlák voordat de Maan vol is, staat ze vierkant Neptunus. Dit kan visioenen geven en extra gevoelig maken, maar door het vierkant kun je beïnvloed worden door je eigen ideeën en woorden of beelden uit de buitenwereld. Dan is het lastig te bepalen wat je nou precies (aan)voelt. Tijdens dit moment is het nacht, waardoor je dromen verwarrend kunnen zijn of de indrukken die je hebt opgedaan, worden verwerkt op een vreemde manier. Toch kan het interessant zijn je dromen op te schrijven om te zien of je er een boodschap uit kunt halen.

 

Pluto helpt om dichter bij je gevoel te komen, om te ontdekken wat er in de wereld van je onderbewuste ligt verstopt en welke schat je daaruit omhoog kunt halen. Wat wil je (be)leven, maar durf je nog niet? Welke emotie geeft aan dat er nog iets te verwerken valt? Pluto en de zon staan spanningsvol ten opzichte van elkaar, wat lange tenen kan geven (snel beledigd), een obsessie aan het licht kan brengen of machtshonger kan wekken. Onderdruk niet je gevoelens, maar leef ze ook niet impulsief uit. Waak ervoor (te veel?) offers te brengen voor je ideaal, want als je te snel je scheepjes achter je verbrandt, kun je er spijt van krijgen. Zoek deze dagen wat meer de middenweg – niet de saaie paden, maar wel afgestemd zijn op je centrum voordat je een keus maakt. Dit is nog steeds een krachtige tijd om een volgende stap te zetten in hetgeen je wilt manifesteren in de wereld!

Petra Stam
www.petrastam.com