Volle BIJNA SuperMaan in Ram 29 september 2023 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland

 

(Optische) Illusie en je ware unieke Harts-kracht

 


❥ Deze volle BIJNA SuperMaan in Ram van vrijdag 29 september 2023 is er een van vernieuwing en verandering. Ook zijn (optische) illusies, angsten en jezelf even helemaal kwijt zijn meer aan de orde dan normaal.

Je wordt uitgedaagd om een nieuwe zuivere basis te vinden in jezelf en je kwaliteiten en de plek die jij inneemt in de wereld helder te krijgen. Lees in dit artikel hoe je zo soepel mogelijk door deze intense periode van transformatie heen kan bewegen en wat deze periode je brengt. 

 

Bijzondere volle SuperMaan?

 

Dit is opnieuw een bijzondere volle Maan, die door sommigen als een SuperMaan worden aangeduid. Maar officieel valt deze volle Maan in Ram net buiten de parameter om een SuperMaan te mogen heten. De Maan is nog steeds een beetje groter dan normaal, maar vooral een optische illusie zorgt ervoor dat deze volle Maan enorm groot is. Dat heeft te maken met de stand van de Maan rond de equinoxen. En omdat deze zo dicht bij de horizon staat, is de Maan ook nog eens rood gekleurd en wordt dan vaak een bloedmaan genoemd. Deze volle Maan in Ram is dus heel concreet gevuld met (optische) illusies.

 

Veranderende energie en inspiratie

 

Astrologisch gezien is het ook een bijzondere volle Maan, omdat de stroom van de Bron-energie na deze volle Maan op donderdag 5 oktober van Leeuw naar Maagd gaat. Zo’n verschuiving van Bron-energie geeft altijd een hoop gedoe, omdat we weer moeten wennen aan de nieuwe frequenties van goddelijke inspiratie. Begin september was er al zo’n verschuiving, maar deze overgang is groter. We zijn vanaf januari 2023 al geïnspireerd door de stroom van de Bron met Leeuw-energie en dat gaat over zelfexpressie, jezelf zichtbaar maken en nieuwe creatieve stromingen vinden en geboren laten worden, maar ook genieten van jezelf en hoe jij de dingen doet. De focus ligt bij de Leeuw-energie op jezelf. 

 

(Van 15 december 2023 tot 16 januari 2024 komt deze focus in Leeuw nog even kort terug.) (Gecorrigeerde Zwarte Maan ging van Leeuw naar Maagd op 3-9-2023 tot 15-12-2023 & vanaf 16-1-2024 tot 14-4-2024 & vanaf 17-6 tot 3-9-2024 en de True zwarte Maan op 5-10-2023 naar Maagd tot 30 juni 2023. Met de gecorrigeerde zwarte Maan dus een jaar in Maagd. Overlevingsmechanisme (Priapus) in Vissen.)

 

Nieuwe focus

 

Vanaf 3 september 2023 tot 3 september 2024 ligt de focus meer naar buiten met de Bron-inspiratie in Maagd. Het gaat dan in de kern om onderscheidingsvermogen, communicatie, informatie en jouw dienstbaarheid aan de organisatie om je heen van het leven waar jij een onderdeel van bent. Dit kan alleen maar wanneer je in het NU bent, want anders ben je overal behalve bij jezelf. Dit is een pittige overgang en kan maken dat je momenten ervaart waarin je alle grip op je leven kwijt bent en je overmand wordt door chaos en angsten. 

(Zie voor de astrologische verwijzingen onderaan de alinea hierboven.)

 

Het Goddelijke NU

 

Omdat er ook een energiestroom bezig is sinds de zomer van 2023, waarin vernieuwing zich aandient, kunnen momenten van even geen overzicht en helderheid behoorlijk heftig en angstig zijn. Omdat je tegelijkertijd voelt dat het oude voorbij is en het nieuwe zich aandient, zonder te weten waar het zich naartoe ontwikkelt. De innerlijke inspiratie van de Bron in Maagd vraagt van ons om in het NU te zijn, open en klaar om dat te doen wat nodig is, op een praktische manier. Voor september 2023 was het nog wel mogelijk om te voelen waar de stroom je heen bracht en wat zich aan het ontvouwen was, maar de Goddelijke Maagd-energie is genadeloos in het blootleggen van agenda’s van controle in jezelf, want om controle te houden ga je uit het NU. Je kan alleen in het NU zijn wanneer alles mag zijn wat het IS en er een basisvertrouwen is in jezelf en naar het leven. Dus dit is een focuspunt om op te letten het komende jaar. 

(Noordelijke Maansknoop in Ram conjunct Cheiron. Gecorrigeerde Zwarte Maan ging van Leeuw naar Maagd op 3-9-2023 tot 15-12-2023 & vanaf 16-1-2024 tot 14-4-2024 & vanaf 17-6 tot 3-9-2024 en de True zwarte Maan op 5-10-2023 naar Maagd tot 30 juni 2023. Met de gecorrigeerd zwarte Maan dus een jaar in Maagd. Overlevingsmechanisme (Priapus) in Vissen.)

 

Magische momenten van helderheid en overzicht

 

Tijdens het komende jaar tot september 2024 kunnen er ook momenten zijn waarop je een enorm krachtige, heldere blik hebt in jezelf of naar een situatie in de omgeving. Dit zijn momenten waarop je alles doorziet. Dit zijn ook momenten waarop je vanuit het NU zowel de toekomst als het verleden, de hele organisatie van het hele krachtenspel, kan overzien. Magische momenten van pure zuiverheid en vreugde, waarin jij dienstbaar bent aan dat wat zich aan het ontvouwen is. Rond deze volle Maan ligt de focus nog op jezelf en jouw rol en bijdrage in het geheel. Daar kan je nu extra inzicht in krijgen. Maar dat lukt alleen vanuit een zuivere afstemming en het willen begrijpen hoe zaken met elkaar in relatie staan en verbonden zijn. 

 

(Zwarte Maan in Maagd conjunct Venus in Leeuw 9de huis conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Maagd 10de huis. Heer zwarte Maan in Leeuw is Zon in Weegschaal ongeaspekteerd 10de huis oppositie Maan die alleen een duet maakt met een sextiel met Pluto in Steenbok 3de huis.)

 

Verzwolgen door chaos

 

Het overlevingsmechanisme van deze volle Maan (en het komende jaar) is intens, chaotisch en angstig en één die er voor zorgt dat je alle grip op je aarding en aanwezigheid verliest. Psychoses en leven in een illusie of een droomwereld zijn iets wat je echt in de gaten moet houden. Iets waaraan je kan herkennen dat je in het overlevingsmechanisme, bent is dat een autoriteit buiten jou je steeds uit de droom haalt of je steeds iets moet begrenzen. Iets anders kan zijn dat er bedrog is door iemand die zich als autoriteit presenteert (overheid?), maar je eigenlijk een droom voorspiegelt die je in slaap sust, maar niet reëel mogelijk is. Je herkent het door afwezigheid van realiteitszin, helderheid en krachtig zelfbewust aanwezig zijn in het NU. En rond deze volle Maan kan er een diepe pijn in het hart zijn en een gevoel dat je oplost, verdwijnt. Niet meer weten wie je bent en wat het is waar jij van waarde bent. Verzwolgen door chaos en de veelheid van alles om je heen. De speciaal geopende Hematiet kan je helpen om weer in contact te komen met jezelf. 

 

(Zie voor de astrologische verwijzingen onderaan de alinea hierboven.)

 

Weten wat je waard bent

 

De sleutel rond deze volle Maan in Ram ligt in overgave en loslaten van je oordeel of iets goed of fout is. Het niet te willen categoriseren en scheiden. Dat scheiden van goed en fout is de aanjager voor ongrijpbare angsten. Op het moment waarop alles gewoon mag zijn wat het IS, komt het onderscheidingsvermogen terug en kan je iets of iemand weer zien voor wat het IS. Dan krijg je ook weer vaste grond onder de voeten en weet je weer wat voor jou van waarde is. En dus mag jij van jezelf weer op je eigen grond staan, vanuit jouw eigen wijsheid en bewust in contact met jouw unieke kwaliteiten, wetend wat je waard bent. Deze volle bijna SuperMaan laat je jouw nieuwe plek zien in het grotere geheel.

 

(Zwarte Zon in het 8ste huis in Kreeft oppositie Diamant in Steenbok 2de huis. Noordelijke Maansknoop 5de huis in Ram conjunct Cheiron.)

 

Jouw ware en unieke hartskracht

 

Op de valreep van de Broninspiratie van Leeuw krijg je helder te voelen waar jouw ware en unieke hartskracht ligt. Waar kom jij helemaal tot je recht en kan je hart stromen en dien je tegelijkertijd een hoger doel in de wereld om je heen? Het is pure dienstbaarheid en tegelijkertijd voedt deze Goddelijke stroom van inspiratie je tot op het bot. De erkenning van het universum en van jezelf voor jezelf is groot. Het is heel goed mogelijk dat voorafgaand aan deze sprong in creatieve kracht, de diepste wond en pijn van zelfafwijzing en afwijzing door de wereld, zich genadeloos laten zien om erkend en geheeld te worden en zo omgezet worden naar Meesterschap, waarin jij ziet waar je jezelf verlaat en ontkent in je grootste kwaliteit en in wat jij nu juist te geven hebt aan de wereld. Het is een moment van doorbraak, diepe transformatie en een moment van realisatie en het innemen van jouw unieke plaats in het geheel.

(De achtbaan: Zwarte Maan in Maagd conjunct Venus in Leeuw 9de huis conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Maagd 10de huis. Heer zwarte Maan in Leeuw is Zon in Weegschaal ongeaspekteerd 10de huis oppositie Maan die alleen een duet maakt met een sextiel met Pluto in Steenbok 3de huis. Zwarte Zon in het 8ste huis in Kreeft oppositie Diamant in Steenbok 2de huis. Noordelijke Maansknoop 5de huis in Ram conjunct Cheiron.)

 

De maand oktober 2023 is de maand van de eclipsen. Deze zijn een jaar actueel en dus in de komende maand kan je weer mijn jaarhoroscopen lezen. Ik heb alvast een video opgenomen waarin je de basis voor het najaar van 2023 en 2024 kan beluisteren en natuurlijk zijn er weer meditatie-webinars.

Wanneer je meer wilt lezen over de actuele processen, dan kan dat in het artikel van de nieuwe Maan van vrijdag 15 september 2023.

 

Heb het goed…

 

© Manuela van der Knaap
https://inzichten.com

 

 


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

.

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.