Moet ze de wereld redden? ♥ Abraham Hicks ♥ Lichtwerkers Nederland

Gast: Ik wil iets vragen over het ‘redden van de wereld’ en ik vraag me af of het een generatie-conditionering, -gedachtenpatroon, -gedachtenvorm, -energievorm is waar ik in opgroeide? Ik groeide op als een activiste.

Abraham: Ja, dit komt vaak voor, maar het bevindt zich niet in je Vibrationele Voorraad en het is niet iets wat je Innerlijke Bron weet.

Hoe Bron-Energie het ziet is, dat deze wereld niet gered hoeft te worden omdat het enorm ten goede expandeert. Met andere woorden, het idee dat de wereld gered moet worden is een instelling die jou in dat moment echt weghoudt van Wie-Je-Werkelijk-Bent.

Gast: Door te luisteren naar jullie vraag ik me ook af “Waar zit de weerstand, waar zit de weerstand?” Dus soms worstel ik tussen wat ik graag doe, mijn geluk volgen, een fijne tijd hebben ….. en dan denk ik weer, “Maar ik zou eigenlijk dát moeten doen of de wereld moeten redden,” en dan voel ik dat getouwtrek. En ik heb geprobeerd de twee te combineren maar misschien is dat ook een geconditioneerde gedachtenvorm en hoef ik dit eigenlijk niet te combineren.

Abraham: En hoe zou jij de wereld dan willen redden?

Gast: Nou, ik hou bijvoorbeeld van de natuur, dus ik zit bij allerlei milieuorganisaties. En ik hou van schrijven en fotograferen. En dan denk ik, “Ik zou allerlei bestsellers moeten schrijven die ook het milieu redden en het bewustzijn wakker maakt,” en dat dit misschien wel mijn levensmissie en bedoeling is. Ik zou zo graag uit de weg willen ruimen wat daaraan niet klopt.

Abraham: We zullen het je op een eenvoudige manier uitleggen: Als jullie voort komen is ieder van jullie vastbesloten om je eigen realiteit te creëren. Maar als je dit idee uitbreidt naar, “Dan moet ik ook andermans realiteit creëren,” dan ben je te ver gegaan. Je kwam hier om je EIGEN realiteit te creëren; je kwam om dingen te onderzoeken en te bepalen wat jij graag zou willen.

Wat jij graag zou willen kan misschien gaan om je vermogensbelasting, of om de huur van je huis, of om de Aarde zelf, of om een politiek idee.

Met andere woorden, wat je wilt is wat je wilt.

Dus hoe jij de wereld graag zou willen zien schiet steeds als pijlen, als vibrationele pijlen uit je vandaan, en jouw (grotere) Bron-Energie-deel wordt daar een vibrationele match mee. Het enige wat je je dan nog maar af hoeft te vragen is: Geeft de brief die ik schrijf of de website die ik bekijk of wat ik op dit moment ook doe, me een goed of een slecht gevoel?

Voel ik me hier BETER of SLECHTER door?

Je kunt de wereld niet in je eentje redden, en de wereld hoeft niet eens gered te worden.... maar het is prima als het leven je tot een idee inspireert wat een beter leven zou betekenen op planeet Aarde. En als die pijl uit jou ontstaan is, en je richt je hele aandacht op dat idee, dan kom je daarmee in lijn.... en dan kun je hier en nu dat verbeterde leven op Aarde leven.

En dan zeg je, “Oh, oh, ik snap het. Ik kwam voort. Ik maakte contrast mee. Ik zag iets dat beter zou kunnen zijn. Ik kwam ermee in lijn. En nu beleef ik het.” Maar dan zeg je, “Maar hoe zit het met alle anderen die het niet hebben?” En daarmee splijt je je Energie weer.... en dat is wanneer het mis loopt.

 

Wat er mis is met het idee dat je de wereld zou moeten redden is...


...dat de wereld ten eerste niet gered wil worden; de meesten willen niet eens op jouw manier gered worden. 

Het enige wat je kunt doen, al wat je kunt doen, het enige waar je recht op hebt om te doen of mag doen, is in lijn komen met je eigen geëvolueerde, geëxpandeerde Zelf. En steeds als het ook maar even niet goed voelt, dan komt dat niet omdat je de wereld niet redt, maar omdat je Wie-Je-Werkelijk-Bent niet bijhoudt.

Je begrijpt niet wat Negatieve Emoties zeggen willen. Al die emoties van frustratie of dat je iets anders zou moeten doen, zijn er niet omdat je de wereld niet redt. Ze zijn er omdat je wie JIJ geworden bent niet bijbeent. Als je bewust in lijn komt met wie JIJ geworden bent, dan zullen al die gevoelens oplossen, want ze waren sowieso geen onderdeel van waarom je voortkwam.

Als jij op je eigen wereld let, en je creëert jouw eigen wereld, en je laat via de kracht van je voorbeeld zien hoe je in lijn komt met jouw wereld, en je straalt dat voorbeeld uit...... en iemand anders zoekt dat ook zelf uit, en een ander zoekt dat ook zelf uit..... dan zal de wereld, deze mooie wereld, een wereld zijn waar iedereen zijn eigen wereld beheerst.

En op het moment dat iemand zegt, “Nee, nee, nee, ik zie dat je jouw wereld niet zo goed onder controle hebt als zou moeten. Kom maar hier dan doe ik dat wel,” zou je helemaal flippen omdat je geheel onafhankelijk bent, zie je.

Oh, het is zo mooi! De enige plek waar vrijheid ooit vandaan kan komen is door het loslaten van de weerstand. Het enige wat jou ooit tegenhoudt is je EIGEN tegengestelde Energie. En als je dit eenmaal begrijpt, dit omarmt, dit oefent en dit leeft, en dit vervolgens onderwijst door de helderheid van je voorbeeld, dan zul je de verrukkelijke ervaring meemaken dat het leven van anderen verbetert als resultaat van hun interactie met jou.

 

Maar je kunt nooit gefocust zijn op wat er fout gaat in de wereld, en het zo verbeteren. Dat werkt nooit en te nimmer.

 

Abraham Hicks
www.abraham-hicks.com

  

Vertaling: Annelie v Eijk
❥ www.mijnspirituelenatuur.nl 
Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.