Krachtdieren en hun boodschappen ♥ Paul Wezenbeek ♥ Lichtwerkers Nederland

Ooit waren onze wegen nauw verweven met het ritme van de natuurlijke wereld. Men zocht de antwoorden op grote levensvragen niet in boeken maar in ingetogen contact met de stem van Moeder Aarde. Van de reusachtige walvis tot de kleine bij: elk dier werd beschouwd als onderdeel van een heilige familie en gerespecteerd voor wat ze voor ons betekenen in het grotere geheel.

Vooral bij de indianen en in het sjamanisme waren dieren en zijn ze nog steeds erg belangrijk. In het sjamanisme bezit elk dier zowel individuele talenten en gaven evenals een machtige, krachtige geest. Voor hun zijn krachtdieren en hun boodschappen heel normaal.


Dieren zijn zeer gevoelig voor onze energie en lichaamstaal en laten zich minder misleiden door onze woorden of nep onecht gedrag. Ze merken wanneer onze uiting en ons gevoel niet op 1 lijn zitten. Dit kan het gedrag van je eigen huisdier zijn. Als er iets naars bij jou gebeurt, let dan maar eens op hoe je huisdier zich gedraagt… Maar ook wilde dieren kunnen ons veel leren. Niet zozeer over onze manier van communiceren en hoe we ons echtheid van gevoelens, zoals huisdieren doen, maar over de natuur, onze basis en onze pure instincten.

Boodschappen van dieren


Krachtdieren en hun boodschappen. Ook dieren die ‘toevallig’ op ons pad komen kunnen ons veel leren. Het zijn boodschappers. Denk hierbij aan dieren die je langs de weg tegen komt, in het veld of zelfs in je dromen. Kom je steeds hetzelfde dier tegen? Tikt er een vogel op het raam? Cirkelt er een roofvogel boven je huis? Het zijn allemaal boodschappen. Het is leuk en zeer interessant om deze boodschappen te begrijpen en om dit in je dagelijks leven te integreren. Zij hebben altijd iets te zeggen, als je het maar wil horen…

Dieren kunnen hun kracht op verschillende manieren aan ons doorgeven.

Totemdier:

Een totemdier is een dier dat voor ons een heel belangrijke betekenis heeft en waarmee we ons heel ons leven verbonden voelen. Dit zijn dieren die ons hele leven of een groot deel van ons leven bij ons zijn.

(Spirituele) Boodschappers uit de dierenwereld:

Dit zijn vaak dieren die in ons leven verschijnen om ons tot gids te dienen. Ze geven ons richting in situaties, keuzes, beslissingen en activiteiten waarin we betrokken zijn. Ze zijn vaak maar tijdelijk aanwezig en geven vaak een antwoord op de vraag van dat moment. Wanneer we hun kenmerken en gedrag bestuderen, levert dat ons aanwijzingen op. Dan weten we hoe we moeten handelen in bepaalde situaties. Je kunt ze ontdekken door in je dagelijks leven het op te merken wanneer je een dier tegen komt.

Persoonlijke krachtdieren:

Dit zijn boodschappers, beschermers, leraren en genezers. Ze blijven lang of korte tijd bij ons. Het aantal krachtdieren kan variëren. Elk dier werkt en helpt ons op verschillende gebieden in ons leven. Deze krachtdieren beschermen ons en geven ons kracht en inzichten.

Dieren amulet of symboliek:

Veel dieren hebben een unieke weerstand tegen bepaalde ziekten. Het putten uit de energie van dat dier helpt ons om er ook meer weerstand te krijgen. Sommige dieren zijn archetypische symbolen. De slang is zo’n dier voor transformatie en genezing. Je kunt in tijden van ziekte op de slang mediteren en er je aandacht op richten als symbool van transformatie. Dat zal het genezingsproces versnellen.

Ik heb een hele leuke app ontwikkeld waarbij je de boodschappen van een dier kunt opzoeken, tevens vind je hierbij een affirmatie die je kunt toepassen op wat dan speelt in je leven.

Krachtdieren en hun boodschappen. Hoe ontdek je deze dieren?

Je kunt op tal van manieren bepalen wat jouw boodschappers, krachtdieren of totems zijn. Sommige methoden worden door professionals uitgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld de hulp inroepen van een sjamaan. Andere kan je zelf ontdekken. Tot welke dieren voelde je je als kind het meest aangetrokken? Welke dieren vind je juist op dit moment aantrekkelijk of fascinerend? Welk dier komt nu steeds op je pad? Droom je over bepaalde dieren? Welk dier verschijnt er wanneer je iets nieuws begint of een probleem hebt?


Voor welk dier ben je bang?

Natuurlijk is het niet gemakkelijk om zomaar even je totemdier te bepalen. Toch als je je hierin verdiept, als je gaat mediteren of als je spiritueel steeds bewuster wordt kunnen dieren veel voor je betekenen. Het herkennen van bv je totemdier heeft ook alles te maken met je gevoeligheid. Zie je beelden als je bv op deze vraag gaat mediteren? Dit is voor iedereen anders. Als je het zeker wilt weten kun je het beste contact zoeken met een sjamaan of een sjamanistische praktijk. Boodschappen van dieren zijn zelf veel gemakkelijker te herkennen en te begrijpen. Een mooi begin dus!

Het dier kiest ons uit!

Het dier kiest ons uit, niet andersom. Velen denken dat ze zomaar een dier kunnen uitkiezen en er zomaar mee kunnen beginnen te communiceren. Gewoonlijk wordt die keuze dan ingegeven door de verbeelding, aangespoord door het ego. De betrokkene kiest een dier uit dat hem machtig en magisch lijkt en waarop hij trots kan zijn en niet zozeer een dier dat harmonieus bij hem past. Meestal leidt dat tot niets. Geen enkel dier is beter of slechter dan een ander. Elk dier heeft iets unieks te bieden en men moet streven naar de ontwikkeling van een diepere relatie.

Paul Wezenbeek

www.spiri-apps.com

 

Blijf  op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.