Het leven als school ♥ Patrick Scheers ♥ Lichtwerkers Nederland

 

In de huidige maatschappij leeft heel sterk de gedachte dat zonder goede opleiding men het nooit ver zal schoppen. Maar opleiding en scholing zijn helemaal niet relevant voor het gene­reren van geld. Het enige dat het succesvol afronden van een opleiding zegt, is dat iemand de juiste antwoorden heeft gegeven.

 


Het bedrijfsleven klaagt over de kwaliteit van het onder­wijs. Praktijk is evenzo belangrijk.

 

Zo ken ik iemand, die door een gedragsstoornis diens HBO-opleiding niet heeft kunnen afronden vanwege de tijd die de behandeling bij de GGZ voor de gedragsstoornis in beslag namen en de opleiding onderbraken. Omdat het vereiste diploma ontbrak, was het krijgen van een leuke baan nagenoeg onmogelijk. De behandeling was opgezet vanuit een vooropgezet stramien, maar het leidde niet tot een oplossing.

 

Toen heeft die persoon zelfonderzoek gedaan.

 

Na het nodige zelfonderzoek was de kern van de gedragsstoornis gevonden, kon de persoon het oplossen en werd genezen verklaard, maar zonder diploma en baan… Toen ik die persoon wees op het feit dat de gevonden oplossing anderen in vergelijkbare situaties ook kon helpen en dat dat het (levens)diploma was, werd die persoon zich bewust van het feit dat een diploma niet noodzakelijk was.

 

Het leven was de scholing geweest in de vorm van het vinden van een effectieve oplossing voor die gedragsstoornis!

 

Zoiets geldt voor meer mensen: iemands ervaringen kunnen ook de scholing zijn, die om te zetten zijn in geld, zodat men zelf geld kan genereren. Dat is ook Meesterschap!

 

Dat in de maatschappij aan kennis en diploma’s een hogere waarde wordt toegekend en dus beter betaalde banen opleveren zegt niets over iemands mogelijkheid om zonder diploma’s succesvol te worden. De angst van sommige mensen dat door de stijging van kosten voor opleidingen en de beperkingen van studiebeurzen straks studeren alleen nog maar wegge­legd is voor de rijken, gaat ervan uit dat men alleen met een diploma op zak succesvol kan zijn in het leven.

 

Dat is een matrix programmering!

 

Er zijn genoeg ondernemers die het te­gendeel bewijzen en bewezen hebben: maak van je hobby / talent / passie je werk.

 

Bovendien wil een goede opleiding genoten hebben niet zeggen dat je daarmee een beter mens bent en in staat bent meer geld te verdienen, laat staan om in overvloed te leven.

 

Het gaat om je passie leven.

 

Van je hobby je werk maken. Maar verschillende mensen dragen de overtuiging bij zich dat je geen geld mag vragen voor iets dat je leuk vindt om te doen. Want het is maar een hobby. En dat is geen werk en alleen werk kan geld opleveren.

 

Nee, geld is een bijkomstigheid door jouw passie te leven en die passie met anderen te delen, waarbij geld dient ter balancering van de energieuitwisseling!

Zingeving en voldoening kun je uit je werk halen, als je je passie leeft.

 

Maar als jij je passie niet leeft, dan werk je inderdaad alleen maar voor het geld.

 

Patrick Scheers

www.5D-geld.nl