Het kruispunt voor het massabewustzijn • Nieuwe maan in Schorpioen 4 november 2021 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland


In dit artikel over de nieuwe Maan in Schorpioen van donderdag 4 november 2021 lees je de processen en energieën voor de komende maand tot de volgende nieuwe Maan.


❥ We staan op een belangrijk kruispunt en doorgang naar het nieuwe tijdperk van Waterman. Daarin maken we nu innerlijk en in de wereld pittige tijden mee met hele diepe transformaties.


De komende maand krijgen het mannelijke en vrouwelijke daarin een speciale rol. Lees in dit artikel wat deze processen zijn waar we nu doorheen gaan, op persoonlijk niveau en voor het massabewustzijn, en welke rol de grote X-ray zonnevlammen hierin spelen. Ik wens je veel leesplezier…

 

Keuze voor het massabewustzijn

 

Tijdens het laatste volle Maan webinar kreeg ik te voelen hoe het massabewustzijn (collectief) van de Aarde op een kruispunt staat. Alles is nu zichtbaar voor wat het werkelijk is.

❥ De manipulerende krachten en machten in het systeem waar we al vele eeuwen in vastzitten, tonen hun ware gezicht.

We moeten als massabewustzijn (collectief) op planeet Aarde, de nieuwe waarde van het nieuwe tijdperk van Waterman gaan omarmen. Waarden zoals elkaar zien als gelijke, vriendschap, broederschap, bewustzijn krijgen op sociale netwerken en samenwerking hierin en natuurlijk vrijheid.


Er is een grote wake-up call nodig om het enorme belang van deze Waterman-waarden echt te gaan waarderen. Dus we moeten dwars door deze bewustwording heen.

Juist door deze Waterman-waarden te gebruiken, zal het nieuwe ontstaan en het oude zijn grip verliezen. Het kruispunt waar we op staan is zeer onaangenaam. Ik voelde tijdens dat webinar hoe het massabewustzijn van de Aarde voor een keuze staat, om de transformatie naar het nieuwe tijdperk op een verschrikkelijke manier of juist op een milde manier door te gaan maken. Ik voelde hoe mijn webinarveld een intermediaire functie had (dit gebeurt waarschijnlijk ook in meer groepen vermoed ik) om de goddelijke lagen beschikbaar te maken, waardoor de milde variant met mededogen en onvoorwaardelijke liefde van de Bron beschikbaar kwam voor het veld van het massabewustzijn. De keuze is aan ons als onderdeel van het massabewustzijn (collectief).

❥ Gaan we de heftige of de milde weg van transformatie?

 

De doorgang

 

Deze komende maand is een cruciale maand en deze nieuwe Maan in Schorpioen beschrijft dit proces van doorgang. Deze horoscoop laat een Yod figuur zien en een Yod is een dringende vingerwijzing van het universum, die ons laat zien wat er nu echt moet gebeuren om tot een oplossing te komen.

De boodschap van deze Yod verbindt het mannelijke en vrouwelijke en de verschillende manieren hoe we kunnen omgaan met wat we nu ervaren. Ik beschrijf in de volgende alinea’s de beide invalshoeken. De Yod figuur wijst naar de oplossing en laat zien dat die ligt bij samenwerking in groepen (groepsbewustzijn) en dat die nieuw waarden van het Watermantijdperk nu zullen gaan ontstaan, met enorme hulp van het universum op een magische manier.

Door vanuit innerlijke afstemming op een magische manier je eigen pad te lopen, verliezen de globale bedrijven (Big Tech en andere mega bedrijven) hun grip. De ziekmakende sturende globale bedrijven hebben in deze netwerken nauwelijks invloed.

We krijgen de wind in de rug doordat het universum je zal dragen in dit proces. Door je juist lokaal te verbinden in sociale netwerken en nu op een nieuwe manier, gelijkwaardig en vanuit vrijheid te gaan samenwerken en zo te bouwen aan een nieuwe toekomst. Op deze manier bouwen we op een speelse manier met goddelijke begeleiding van binnenuit aan de nieuwe structuur, die los staat van de globalisten en hun agenda’s.

(YOD: Mercurius in Weegschaal conjunct Mars in Schorpioen 4de huis conjunct Zon en Maan in Schorpioen in het 5de huis. Sextiel Venus op de laatste graad in Boogschutter conjunct Pholus in Steenbok 6de huis. Beide staan inconjunct de Apex van de Yod: noordelijke Maansknoop conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 11de huis.)

 

Vechten tegen het systeem

 

Zoals ik hierboven al beschreef heeft iedereen een andere aanpak in situaties van stress. De ene poot van het astrologische Yod figuur (vingerwijzing van de Bron) laat ons de mannelijke aanpak zien. Dit gaat over de neiging om vanuit agressie of vechten situaties te benaderen. Vanuit de diepte komt er dan enorme boosheid en de neiging om te gaan vechten om het onrecht te zuiveren.

Omdat de huidige macht nog aan het (bestuurlijke) roer staat, is vechten tegen een systeem niet de manier om iets op te lossen. Je vecht namelijk een ongelijke strijd en dus heeft strijden in het huidige propaganda-systeem geen enkele zin, maar zal juist misbruikt worden voor eigen doelen van het systeem, zoals bijvoorbeeld geweld neer te slaan en toestemming om heftige middelen in te zetten (leger?).

❥ Daarom is een nieuwe aanpak nodig.

(YOD: Mercurius in Weegschaal conjunct Mars in Schorpioen 4de huis conjunct Zon en Maan in Schorpioen in het 5de huis inconjunct de Apex van de Yod: noordelijke Maansknoop conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 11de huis. Cheiron in Ram in het 10de huis.)

 

Van agressie naar het stille Zijn

 

Als de weg naar buiten niet open is, wordt in deze Schorpioentijd de weg naar binnen geopend en mogen we onze eigen agressie omzetten naar iets wat wel constructief is. Dit proces is al langer bezig en sommigen kregen hulp om dit met ziekte (griep of andere diepe ongemakken) op de diepste lagen in zichzelf te openen. Wat zich dan opent is een nog dieper besef in welke situatie we zitten, wat ons bestuurt en een diepe acceptatie daarvan. Deze acceptatie is zonder slachtofferschap en zet je juist helemaal in je kracht, om met wijd open ogen te zien en te herkennen wat zich afspeelt in jouw leven en wat je ont-moet. Er is dan een diep herkennen van de energie-handtekening van de schaduwagenda die wordt uitgespeeld. Daardoor kun je ook waarnemen wat vrij is daarvan. Maar het grootste geschenk is de stilte, kracht en diepe rust van innerlijke weten.

(YOD: Mercurius in Weegschaal conjunct Mars in Schorpioen 4de huis conjunct Zon en Maan in Schorpioen in het 5de huis inconjunct de Apex van de Yod: noordelijke Maansknoop conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 11de huis. Cheiron in Ram in het 10de huis.)

 

Oude vormen loslaten

 

Vanuit die stilte ZIJN, dan is er een leegte in jezelf zonder belangen. Er is rust en dan ervaar je in het moment van binnenuit wat de juiste stappen zijn voor dat moment en zo op een spontane manier in de juiste actie te komen.

Het goddelijke heeft geen agenda, maar een oneindige stroom van aantrekking, liefde en mededogen die een web van verbindingen laat ontstaan in ieder nieuw moment, gedreven door wat het in Wezen is.

We moeten er dwars doorheen op weg naar het nieuwe, maar graag wel met wijsheid.

Dit facet van de Yod laat je dus je huiswerk doen om in die neutrale stilte te komen en die weg kan behoorlijk ongemakkelijk voelen en angstaanjagend zijn. En confronterend laten zien waar je niet doet wat je zou moeten doen en je dagelijkse activiteiten dus niet meer kloppen en waar deze oude vormen dus zullen gaan wegvallen in jouw dagelijks leven. Of misschien zelfs plotseling zullen stoppen.

(YOD: Mercurius in Weegschaal conjunct Mars in Schorpioen 4de huis conjunct Zon en Maan in Schorpioen in het 5de huis inconjunct de Apex van de Yod: noordelijke Maansknoop conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 11de huis. Cheiron in Ram in het 10de huis.)

 

De ware innerlijke boodschap

 

 

De andere poot van de Yod laat ons de vrouwelijke aanpak zien, de schaduw van deze weg is die van passiviteit.

❥ Het Love and Light syndroom vind ik een mooie benaming hiervoor.


Waarin alles positief wordt bekeken en je jezelf niet verbindt met de schaduw die jouw leven stiekem toch richting geeft. Daarmee wordt de realiteit niet aangekeken en geef je de praktische sturing in je leven weg. Die wordt dan dus niet in eigendom genomen.

De afgelopen weken is er iets bijzonders gebeurd met de kracht van het vrouwelijke in ieder mens (Venus). Venus stond afgelopen maandag 1 november 2021 op de graad van het Galactisch Centrum. Het vrouwelijke in ons, onze zachte positieve binnenwereld, ging door een diep besef van wat er werkelijk aan de hand is.

❥ Dit bracht diepe pijn omhoog om wat er zich werkelijk aan het afspelen is in onze realiteit, inclusief oude herinneringen, angst en pijn uit andere tijden waarin we dit soort verschrikkingen ook hebben ervaren.

Met het doorleven van de pijn, vielen de schellen van de ogen en werd zichtbaar wat de aangenomen verhalen en het zicht op de realiteit gekleurd heeft en er kwam een diepe herkenning van wat werkelijk waar is. De binnenwereld werd gezuiverd van de vele illusies. Dit ging soms gepaard met ziek zijn, om tot in de diepe fysieke lagen alles op te schonen. In verbinding met het Galactisch Centrum werd de ware zuivere innerlijke boodschap gehoord en gevoeld, waardoor de illusie die we in onszelf hebben toegelaten herkend kan worden en kwam er rust en diep weten. De liefde en het vrouwelijke werden hersteld in hun ware kracht.

(Afgelopen weken Venus Out Of Bounds (OOB) vierkant Neptunus in Vissen. Maandag 1-11-2021 Venus conjunct Galactisch Centrum 26.10 graden Boogschutter. Yod: Venus op de laatste graad in Boogschutter conjunct Pholus in Steenbok 6de huis inconjunct de Apex van de Yod: noordelijke Maansknoop conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 11de huis.)

 

Hoge X-klasse zonnevlammen

 

❥ Dit hele proces van heling wordt nog eens extra ondersteund met hele grote X-ray zonnevlammen die vanaf maandag 25 oktober 2021 op de Aarde werden afgevuurd.

Grote momenten van bewustwording gaan bijna altijd gepaard met verhoogde activiteit van de Zon. Donderdag 29 oktober 2021 was er zelfs een hele grote X-Klasse zonnevlam (X1.1, kijk op mijn website voor meer informatie link.

Dit is pas de tweede keer dat dit gebeurt in 2021. De Zon begint uit haar slaap te ontwaken (einde zonneminimum). Deze hoge X-ray zonnevlammen helpen om de lichtfrequenties te verhogen, waardoor we sneller zullen ontwaken en ook de innerlijke processen zullen vrijmaken die ik hier in het artikel heb beschreven. Hierbij kunnen wat ongemakken ontstaan als bijwerking van de hoge X-ray zonnevlammen.

De symptomen zijn: Alle zwakke punten in het zenuwstelsel spelen op, zoals een beschadigde zenuw in een kies en elders, enz. Het verhoogde X-ray licht kan je ook optillen en vleugels geven. Dan zit je goed in je flow en wordt het licht gebruikt om te stromen en te manifesteren. Verder intens moe zijn, hoofdpijn, migraine, verstand blijft malen, stijve spieren. Door helderheid of een hoofd dat blijft malen niet goed slapen.

De verwachting is dat er een pittige week aankomt, met nog tot volgend weekend een HIGH ALERT voor grote zonnevlammen. (Lees meer) Maar dit hoogfrequente licht en de elektromagnetische verstoringen is er om jou en de onbewuste massa te helpen om op te schonen en te ontwaken, dus geef jezelf de ruimte om alles wat lostrilt ook los te laten. (Een speciaal geopende ruwe Hematiet uit mijn webshop is dan misschien een hele welkome hulp om versneld en met meer gemak alles los te laten wat in jou vrijkomt. (Zwarte Zon in het 12de huis in Kreeft.)

 

Bijzonder kruispunt

 

In het proces om de diepe heling te laten ontstaan, schiet je misschien wel van het ene naar het andere uiterste in jezelf en lopen bovenstaande processen van heling door elkaar heen. Als de bodem in jezelf bereikt is, dan ben je aanwezig in een diepe rust van waaruit je toch alles kan zien voor wat het is met een diepe veiligheid en weten. Vanuit deze geheelde diepte is het kompas super zuiver afgesteld. Van hieruit vinden we moeiteloos en met veel speelsheid onze plek in de lokale groepen om ons heen of misschien soms ook minder lokaal. De juiste sociale contacten in de (vrienden)groep(en) dragen jouw resonantie en daar kom je thuis en spreekt men dezelfde taal en kan alles in essentie glashelder worden.

De doorgang voor het massabewustzijn (collectief) is een dubbeltje op zijn kant, want zo kan het soms voelen. Maar vanuit die diepte en gezuiverde waarneming is er geen angst, maar een diep weten waar je thuiskomt en waar je werkelijk ontvangen wordt.

❥ Deze maand is een belangrijk facet in de doorgang naar het nieuwe.

Of hier alles zal oplossen en openen is iets dat in het moment beslist wordt door het massabewustzijn. Het is een bijzonder kruispunt waar we nu staan. Wij bevorderen het proces van doorgang naar het nieuwe tijdperk door ons eigen proces te gaan en de onvoorwaardelijkheid van de Bron in ons eigen leven te herstellen en zo deze frequenties van heelheid in het massabewustzijn (collectief) te brengen. Deze doorgang voor het massabewustzijn wordt nu extra ondersteund door Bron-energie. Ik wens je een goede doorgang in jezelf.

 

(De Apex en dus richting aanwijzer van de Yod (en de hele horoscoop): noordelijke Maansknoop conjunct gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 11de huis. Zwarte Zon in het 12de huis.)

 

Heb het goed...

 

© Manuela van der Knaap
www.inzichten.com

 

 

 


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332



Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.