Het kokosoliewonder ♥ Daniel Derweduwen ♥ Lichtwerkers Nederland

Een pure zuivere natuurlijk verzadigde vetsoort, een zegen voor het menselijke lichaam.

Volgens verschillende diëtisten is kokosolie zo slecht voor je gezondheid, ze zeggen dat het laurinezuur in de kokosolie zeer schadelijk is voor het hart. Tja, dan vraag ik me af waarom de natuur laurinezuur voorziet in het colostrum voor de pasgeboren baby? Zou de natuur reeds een aanslag willen plegen op het jonge hartje van de baby? Ik denk van niet, de natuur heeft altijd het beste voor met ons.

Als je objectief kijkt naar de inheemse bevolking van de eilanden in de Stille oceaan en de landen van Zuid Azië, dan merk je dat de mate van goede gezondheid ver uitstijgt boven wat in de meeste landen wordt aangetroffen.

Ze hebben daar het minst last van de verlammende effecten van degeneratieve aandoeningen en overgewicht. Deze mensen zijn robuust en gezond, redelijk vrij van ongemakken en pijn. Hart- en vaatziekten, diabetes, artritis, kanker en zenuwaandoeningen komen daar bijna niet voor. Tenminste voor degenen die onder de traditionele inheemse voeding blijven leven natuurlijk.

Kokosnoot en kokosvet is een belangrijk ingrediënt van sommige ayurvedische medische gerechten. De ayurvedische geneeskunde wordt al duizenden jaren beoefend met blijvend succes. Gelukkige dat ayurveda inmiddels cultureel erfgoed is geworden. Kokosolie versnelt de genezing.

 

De grote gezondheidsvoordelen van kokosolie

 

De grote therapeutische eigenschappen van de lipiden (oliën) worden in eerste instantie aangewend bij mensen met spijsverteringsstoornissen en malabsorptie (slechte opname van voedsel in het darmkanaal). Kokosolie voedt en beschermt het darmslijmvlies. Het wordt gegeven aan zuigelingen en kleine kinderen die geen andere vetten kunnen verteren. In tegenstelling tot de industriële bewerkte vetten beschermt kokosolie tegen hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en vele andere chronische aandoeningen. Kokosolie ondersteunt de immuniteit en helpt het lichaam te zuiveren en ontgiften. Kokosolie is eigenlijk uniek omdat zij gewichtsverlies bevordert.

Het klinkt misschien vreemd dat het eten van een bepaald soort vet gezond is en in feite ziekte voorkomt als het maar kokosvet is. Wat ik raar vind is de uitspraak van sommige cardiologen die blijven zweren dat kokosolie hart en vaatziekten doen toenemen. Terwijl in veel landen waar massaal kokosolie wordt gegeten deze mensen juist vrij zijn van allerlei chronische aandoeningen inclusief hart en vaatziekten en kanker. Misschien toch even buiten de continentale landsgrenzen heen kijken. Kijk maar even naar alle culturen op de eilanden in de stille oceaan, India, Thailand enzovoort. Daar eten de mensen tot wel 50% zuiver verzadigd vet van kokos en ze hebben de schoonste bloedvaten. Ja je hoort het goed, kokosolie houdt de bloedvaten proper. Kokosvet is een antioxidant bij uitstek. Mensen die een kokosnoot rijk voedingspatroon eten krijgen geen hart en vaatziekten.

Gewoon het feit dat kokosolie de bloedvaten schoon en proper maakt kan de cholesterolspiegel weer naar de normale waarden terugkeren. De echte oorzaak van hart en vaatziekten inclusief verstoppingen van de kransslagaderen zijn geoxideerde vetten die zo veelvuldig voorkomen in onze voeding en geoxideerde cholesterol, dat is cholesterol dat aangetast is door de intoxicatie van het lichaam. Margarine, geraffineerde oliën zijn echte sluipmoordenaars en de meeste mensen willen dit zelfs niet horen.

 

Het verschil tussen kokosvet en kokosolie

 

Ik gebruik meestal beide woorden door elkaar. Kokosvet is gestolde kokosolie. Kokosolie krijg je als de temperatuur boven de 25°c is. Als men het over kokosolie heeft, denken de meeste mensen onmiddellijk aan de verzadigde vetten en nemen aan dat het daarom slecht moet zijn. Wat men echter niet realiseert is dat er verschillende soorten verzadigd vet bestaan, en ze allemaal een andere invloed hebben op het lichaam. Kokosolie is een plantaardig verzadigd vet met een middellange keten. Dat verschilt zeer veel van verzadigde vetten die bij dieren voorkomen en die een lange keten bevatten. Het verschilt nog veel meer van industriële bewerkte vetten dat aan de voeding is toegevoegd, en dat puur vergif is geworden. Deze industrieel bewerkte vetstoffen en oliën hebben een verstoppend effect op de membranen van alle lichaamscellen waardoor er zuurstoftekort op celniveau ontstaat. Zuurstoftekort is de nr 1 oorzaak van kanker en hart- en vaatziekten. Kokosolie heeft juist een tegenovergesteld effect, het maakt de membranen van de cellen schoon. Dit geldt ook voor de basaalmembranen van de slagaders.

Ooit maakte iemand tegen mij de opmerking en antwoordde mij nadrukkelijk dat kokosolie ongezond was. Het veroorzaakt hart- en vaatziekten. Mijn antwoordt was kort en eenvoudig: “Daarom zijn al die eilandbewoners van de stille oceaan al honderden jaren geleden uitgestorven”. Hij wist niet hoe hij hierop moest reageren. Het is een voldongen feit, deze eilandbewoners van de stille oceaan eten een kokosnootrijk voedingspatroon en krijgen geen hart- en vaatziekten, kanker kennen zij ook niet. Mocht kokosvet schadelijk zijn, dan waren deze mensen al lang geleden uitgestorven.

De term slagader verstoppend, verzadigd vet is een totaal verkeerde benaming. De vetten die zich in de slagaderen en haarvaatjes ophopen zijn voornamelijk ranzige onverzadigde vetten (tot 75%) en geoxideerde cholesterol. Verzadigd vet verzamelt zich niet zoals meervoudige en enkelvoudige onverzadigde vetten dit doen in de slagaders en haarvaatjes. Omdat verzadigd vet nu eenmaal niet gemakkelijk oxideert en alleen geoxideerde vetten voorkomen in plaques.

 

Pure kokosolie, dat is pas gezond

 

❥ 1- Kokosolie is de ideale vetstof om te bakken en te braden, het oxideert niet bij verhitting, hetgeen plantaardige oliën wel doen waarbij er schadelijke stoffen worden gevormd.

❥ 2- Kokosolie is zo goed voor de huid, de echte bescherming tegen zonnebrand waarbij het vermogen om vitamine D aan te maken niet wordt aangetast zoals dit met zonnebrandmiddelen wel gebeurt. Kokosolie verkoelt de huid.

❥ 4- Wist je dat de consumptie van kokosolie de opname vertraagt van koolhydraten, waardoor de alvleesklier of pancreas minder wordt uitgeput. Door de vertraagde opname van koolhydraten heb je veel minder schommelingen in de bloedsuikerspiegel. In feite is kokosolie zeer goed voor mensen die lijden aan diabetes.

❥ 5- Kokosolie heeft antiseptische eigenschappen en beschermt de darmflora tegen overgroei van schadelijke organismen en andere microben.

❥ 6- Kokosolie heeft zeer weinig gal nodig om te verteren, je hoeft dus zeker niet bang te zijn en het houdt je darmen proper. Zeker als je nog eens specerijen erbij gebruikt.

❥ 7- Wist je dat kokosolie vanaf 25°C bijna zo vloeibaar als water wordt. En ons lichaam is 37°C, hoe kan kokosolie de bloedvaten verstoppen?

❥ 8- Kokosvet levert meer dan 60% energie op voor het hart. Daarom dat ik zoveel verzadigd vet eet, het houdt mij supergezond. Het verzadigde vet loopt bijna letterlijk af bij elke maaltijd dat ik nuttig. Zoals bij de eilandbewoners van de stille oceaan.

❥ 9- Massaal kokosolie consumeren helpt het lichaam tegen herpesvirussen, denk maar aan het Epstein barr virus bijvoorbeeld, maar ook tegen de influenza en CORONA. Kokosolie helpt het lichaam om de voedingsbodem voor virussen (exosomen) te verwijderen. Dat zijn toxines en beschadigde cellen. Als je je lichaam meehelpt biologische conflicten op te lossen kun je van deze virussen af geraken. Kokosolie helpt het lichaam essentiële vetzuren aan te maken in de strijd tegen virussen (exosomen) en die tegelijkertijd het lichaam gaan ontgiften. Trouwens elke infectie heeft een geïntoxiceerd lichaam of geïntoxiceerd lichaamsdeel als onderliggende grondslag. Meestal samenhangend met een biologisch conflict. Het lichaam maakt van kokosolie vrije vetzuren aan of monoglyceriden en deze hebben krachtige antimicrobiële eigenschappen. Dat is de reden dat moedermelk rijk is aan deze vrije vetzuren. Voor de zwangere vrouw en moeder heeft kokosolie een belangrijke waarde.

❥ 10- Kokosolie zal je lichaam niet vervuilen, hetgeen antibiotica en andere medicijnen wel doen.

❥ 11- Kokosolie is zelfs antischimmel, zowel in het lichaam als op de huid.

❥ 12- En nu nog een fantastische eigenschap van kokosolie, hoe meer je ervan eet, hoe meer je terugkeert naar je constitutionele lichaamsgewicht.

Het lichaam gebruikt vetcellen om toxines en afvalstoffen te isoleren om zodoende je lichaam te beschermen tegen deze vergiftiging. Dat is de reden dat afvallen zo moeilijk ligt bij veel mensen en het jojo effect ontstaat. Het mooie aan kokosolie is dat het energie geeft, geen vet.

Kokosolie stimuleert juist de vetverbranding in het lichaam waarbij toxines en afvalstoffen worden verbrandt. Hoe paradoxaal dit ook klinkt, van kokosolie vermager je totdat je jouw constitutionele lichaamsgewicht hebt bereikt. Kokosolie reguleert de stofwisseling.

❥ 13- Kokosolie is bij uitstek het beste verzadigde vet om je darmen te helpen bij de opname van mineralen, vitaminen en andere antioxidanten.

❥ 14- Kokosolie helpt bij een trage schildklierwerking. De secretie van de schildklierhormonen en de circulatie in de bloedvaten wordt gestimuleerd en het lichaam kan zijn toxines kwijt. Wist je dat vooral (teveel eten van) onverzadigde oliën en vooral geraffineerde oliën de grootste oorzaak zijn van een te trage schildklierwerking?

❥ 15- Kokosolie is juist goed bij chronische darmziekten zoals de ziekte van Crohn en problemen met de pancreas zoals pancreasfibrose. Problemen met het verteren en resorptie van vitaminen en opnemen van vetten. Kokosolie remt duidelijk de activiteit van kankerverwekkende stoffen, en dat is een belangrijk gegeven tegen darmkanker, prostaatkanker, borstkanker, huidkanker en melanomen, wrijf je huid maar in met kokosolie. Ik doe dit ook.

❥ 16-Ten slotte heeft kokosolie een grote beschermingsfactor voor het hersen- en zenuwweefsel en is doeltreffend bij de ziekte van alzheimer, kokosolie stimuleert de hersenen om nieuwe hersencellen te regenereren. Om dezelfde reden is kokosolie ook zeer goed bij dementie. Het beschermt de myelineschede en de bloed-hersenbarrière tegen neurotoxines die stukjes myelineschede losmaken, dat zo typisch is bij zoveel mysterieuze ziekte dat verkeerdelijk wordt benoemd als auto-immuunziekten. Deze term is verzonnen, het lichaam valt zichzelf niet aan, het zijn neurotoxines die je zenuwcellen aanvallen en dat trekt virussen (exosomen) aan.

❥ 17- Ik zou zeggen, doe zoals ik, leer zeer veel verzadigd vet te eten zoals puur kokosolie, gheeboter, cacaoboter enzovoort. Weet dat dierlijke vetsoorten zoals reuzel en ossewit niet het ideaal is, maar toch tientallen keren gezonder zijn dan geraffineerde frituuroliën en geharde vetten zoals margarine. Deze zijn de nr 1 oorzaak van het ontstaan zeer veel kankersoorten, diabetes en hart- en vaatziekten..

❥ 18- Wat ik eigenlijk wil zeggen, dankzij het eten van veel verzadigd vet heb ik mijn gezondheid teruggekregen. Bokalen als deze, daar heb ik al honderden van binnen. Ik ben goed gesmeerd van binnen haha. Maar wel proper en zuiver. Kokosolie ontgift en zuivert mijn lichaam zeer grondig.

Vetzuren van kokosolie.

Kokosolie bestaat uit 48% laurinezuur. Dat is een verzadigde vetzuur met 12 koolstofketens. Daarnaast bevat kokosolie 18% myristinezuur. Myristinezuur is eveneens verzadigd en bevat 14 koolstofketens. Verder bevat kokosolie 0,5% capronzuur, een verzadigd vetzuur met 6 koolstofketens, 7% caprinezuur, een verzadigd vetzuur met 10 koolstofketens en ten slot ook 8% caprylzuur, een verzadigd vetzuur met 8 koolstofketens. Kokosolie is voor 99% verzadigd. Dat is zeer hoog. Bovendien komen deze vetzuren voor in de vorm van triglyceriden. Dat zijn drie vetzuren die door middel van een glycerolmolecuul aan elkaar vastzitten.

Op zich gaan kokosnoten met deze waardevolle vetzuren ook beschimmelen, gisten en ontbinden door bacteriën. Het lijkt tegenstrijdig met wat ik allemaal in deze blog heb gezegd. Dit komt omdat de kokosolie zoals dat in verse kokosnoten aanwezig is, bijna geen antimicrobiële eigenschappen heeft en in de vorm van triglyceriden voortkomt. Dat is de reden dat cardiologen zeggen dat kokosolie niet goed is voor het hart.

Maar, nu komt het, wanneer kokosolie wordt gegeten, gaat de spijsvertering het vet van kokosolie emulgeren tot kleinere ventdruppels. De triglyceriden vallen uiteen in diglyceriden (twee vetzuren die met een glycerolmolecuul aan elkaar vastzitten) en monoglyceriden (één vetzuur aan een glycerolmolecuul) en vrije vetzuren.

❥ Het zijn de monoglyceriden en de vrije vetzuren die de krachtigste antimicrobiële en ontgiftende eigenschappen bezitten.

Het meest actief zijn het laurinezuur gevolgd door het caprinezuur en hun monoglyceriden - monolaurine en monocaprine. Diglyceriden en triglyceriden zijn inactief. Daarom dat kokosnoten kunnen bederven, omdat hun vetzuren pas actief worden na de spijsverteringsprocessen waarbij het kokosvet in monoglyceriden en vrije vetzuren wordt omgezet. Ik vermoed dat artsen deze wetenschap niet meekrijgen in hun opleiding, vermits ze blijven zeggen dat kokosolie slecht is voor het menselijke lichaam.

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je kunt veel meer dan je denkt


Vragen kun je stellen in de community op www.danielderweduwen.be 
Welkom.

Daniel Derweduwen
www.danielderweduwen.beBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.