Forces of Nature • Nieuwe Maan in Steenbok 23 december 2022 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland


Dit is de beschrijving van de processen rond de nieuwe Maan van vrijdag 23 december 2022 in Steenbok en actueel voor de komende maand. In dit artikel uitleg over hoe je loskomt van oude zware patronen in jezelf en je dagelijks leven. We breken ook energetisch uit de dualiteit van de Matrix en hierbij ontmoet je de enorme ‘Forces of Nature’. Hoe herken je de verschillende realiteiten? Ook voor het collectief is het mogelijk dat natuurkrachten verandering komen brengen. Ik wens je veel leesplezier.

 

Heftige verstoringen


Rond de nieuwe Maan, is het diepste punt van het terugtrekkende licht van de winterzonnewende van 21 december 2022 om 23:48 uur, al gepasseerd. En het licht is dan alweer bezig met de opbouw. We hadden vanaf woensdag 14 december ongelofelijk heftige verstoringen, die begonnen met zeer hoge X-ray pieken en daarna zijn we 3 dagen lang continu bestookt met grote M-Klasse zonnevlammen. Lees meer in het artikel op de website. Gelukkig waren de zonnevlammen niet op de aarde gericht, want anders hadden we daarna ook nog de zonnestorm ervan over ons heen gekregen met alle plasma deeltjes. Zaterdag leek de rust te zijn teruggekeerd, maar toen ontstond er in de avond toch nog weer een M-Klasse zonnevlam en een mega hoge zonnewind dichtheid-piek als grote finale. Het kan dus heel erg goed zo zijn dat je niet goed in je vel zat, kort lontje, griepverschijnselen of plotselinge pijn op vreemde plekken had. Als je goed in je stroom zat, dan kon je surfen op de golven van dit X-ray licht en de deeltjes en werd je opgetild. Sowieso heeft deze zeer pittige week bijgedragen aan diepe bewustwording en het openen van intense lagen in jezelf om te worden geïntegreerd. Dus nadat het zondag allemaal weer rustiger werd (en ook door de zeer hoge zonnewindpiek) gaat het lichaam opschonen en dus reinigen en kunnen de griepverschijnselen toenemen. Maar weet dat het een grote schoonmaak is. Meer over het innerlijke proces in het artikel hieronder.

 

Afb: Dit is een weergave van de zeer hoge M-klasse zonnevlammen van afgelopen week, vanaf 14-12-2022.
Afb: Dit is een weergave van de zeer hoge M-klasse zonnevlammen van afgelopen week, vanaf 14-12-2022.

 

Bekvechten

 

Nog even kort wil ik onder je aandacht brengen, dat als jij of mensen uit je omgeving vastzitten, dat men dan meestal ook vat kwijt is op de meeste gewone alledaagse zaken, omdat de planeten op persoonlijkheidsniveau en hun praktische kwaliteiten niet makkelijk beschikbaar zijn, maar alleen op zeer verfijnde lagen. Het gaat om de Maan, Venus en Mars (Out of Bounds, OOB). Je kan er meer over lezen in het artikel van de vorige volle Maan. De belangrijkste is Mars, omdat het hierbij gaat over het praktische, de daadkracht en ons handelen. Daardoor kan het zijn dat niets uit de handen komt of lukt en men de neiging heeft om te bekvechten over niks.

(Venus Out Of Bounds (OOB) conjunct gecorrigeerde Priapus, Mercurius, Priapus, ingaand Pluto in Steenbok 12de huis. Maan in Steenbok en Mars ongeaspekteerd in Tweelingen 5de huis staan beide ook OOB.)

 

Vingerwijzing van God

 

Zoals je hebt kunnen lezen in het vorige artikel over de volle Maan in Tweelingen, komen er nieuwe mogelijkheden vrij voor ons. Het leven en manifesteren vanuit onze ware potentie is begonnen. Het gaat met horten en stoten, maar we zijn door het breekpunt heen. Wat er voor nodig is om dit te gaan leven, is het loskomen van het oude en het zware van de dualistische Matrixenergie in jouw dagelijks leven. Dit weegt vaak zwaar en laat zich zien in de vorm van de oude mechanismes die vaak diep geworteld zijn en vastzitten tot in onderbewuste lagen. Dit is zichtbaar in gedrag en gewoontes, maar ook energetisch is er een oud systeem dat ons vasthoudt. Er staat een Yod in deze nieuwe Maanhoroscoop. Dit is een ‘vingerwijzing van God’, die wijst naar deze oude vastzittende zaken en geeft dus een extra focus met iets wat ‘MOET’. De bijkomende informatie laat ons zien wat de twee belangrijkste zaken zijn waarop het vast kan zitten.


(Apex Yod: Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen 8ste huis. Inconjunct Cheiron in Ram 3de huis sextiel Mars in Tweelingen 5de huis (staat weer inconjunct zuidelijke Maansknoop.)

 

Schuld en schaamte

 

De eerste poot van de Yod gaat naar Cheiron in Ram 3de huis. Het gaat dus om karmische zaken waar schuld en schaamte omheen zitten die de deksel op de pot houden, waardoor zaken vastzitten en hetzelfde blijven. De energie van Cheiron gaat ook over multi-dimensionale karmische zaken. Dus zowel horizontaal als verticaal. De Yod zegt ons: los je schuld op, laat los en vergeef. Op een meer praktisch niveau gaat dit ook over communicatie waar schuld en schaamte een rol spelen. Dus waar geven wij anderen, de situatie of onszelf de schuld? En is het wel zo belangrijk dat ‘iemand’ de schuld heeft? Het vergeven en loslaten van schuld is eigenlijk waar het echt om draait. Want dan kom je echt los van de situatie.

(Apex Yod: Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen 8ste huis, staat inconjunct Cheiron in Ram 3de huis. Cheiron gaat van retrograde rond de nieuwe Maan weer direct lopen.)

 

Mannelijke van buiten naar binnen

 

De tweede poot van de Yod is verbonden met Mars in Tweelingen 5de huis. Het legt de aandacht op je eigen gedrag. Wat doe je, waar geef jij je energie aan? De potentie van deze Mars-energie is moeilijk te vatten. Dit kan betekenen dat je maar moeilijk tot activiteit kan komen. Alle frequenties van deze huidige Mars-energie zijn hoogfrequente of buiten het normale (OOB). Dat betekent dat je niet op de normale manier kan doorgaan zoals je deed, als je ook iets gedaan wilt krijgen. Wanneer je niet bent verbonden met je innerlijke wereld, zoals verlangens en gevoelens, dan kan het best wel zo zijn dat je als een kip zonder kop rond loopt. Pas vanuit rust komt er iets omhoog wat ook echt hout snijdt en is dan ook super effectief, gaat makkelijk en voelt gedragen. Dit gaat over onze mannelijke kant en doen wat je innerlijk ook voelt. Dat mannelijke is in onze maatschappij en bij de meeste mensen alleen op de wereld om zich heen gericht, dus dat is een flinke toer en grote transformatie voor het mannelijke deel in ons en in de wereld.

(Apex Yod: Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen 8ste huis, inconjunct Mars in Tweelingen 5de huis staat Out Of Bounds (OOB) retrograde en ook nog majeur ongeaspekteerd. Zwarte Maan 6de huis.)

 

Collectieve ‘Schuld’ dragen

 

We mogen dus op zoek naar onze innerlijke demonen rondom deze thema’s die hierboven beschreven staan. Het kan betekenen dat er multi-dimensionale delen zijn van jouw bewustzijn (dus waar je ooit hebt bestaan met je bewustzijn), die vastzitten in het naar buiten gekeerd zijn of in diepe schuld en schaamte. We hebben vele ervaringen opgedaan om te zijn waar we nu ZIJN met ons bewustzijn. Het kan zomaar zijn dat jij in een leven of multi-dimensionale existentie de schuld hebt gedragen van een heel collectief en daarvoor geofferd werd. Dat gebeurde heel vaak in oude culturen, maar ook op andere dimensionale niveaus. Of dat jouw levensenergie ingezet moest worden voor het inlossen van een collectieve schuld, waardoor er in dat bewustzijnsdeel is blijven hangen ‘Schuldig’ te zijn en de schaamte hierover houdt de situatie dan nog eens extra vast. Wij kunnen deze delen met ons bewustzijn vanuit waar je nu bent, hier en nu bevrijden. Ook nog op meerdere niveaus tegelijkertijd. Vaak is er herbeleving in je dagelijks leven of vanuit je jeugd of misschien krijg je de ervaring van het multi-dimensionale deel binnen en kan je het bevrijden.

(Venus Out Of Bounds (OOB) conjunct gecorrigeerde Priapus, Mercurius, Priapus, ingaand Pluto in Steenbok 12de huis. Apex Yod: Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen 8ste huis. Inconjunct Cheiron in Ram 3de huis sextiel Mars in Tweelingen 5de huis (staat weer inconjunct zuidelijke Maansknoop. Pluto is heer van de zuidelijke Maansknoop in het 8ste huis.)

 

Geblokkeerde innerlijke stroom

 

Nog even een voorbeeld voor het vastzitten in externe activiteit, waarmee je niet meer vrij bent of  voelt, om te leven vanuit wat je van binnen voelt. Daar kan bijvoorbeeld een leven als cyborg, (robotmens) in de basis liggen, waarin je alle sturing van binnenuit volledig bent kwijtgeraakt. Zelfs tot in het fysieke. Of een leven als slaaf, waarin de ander je handel en wandel bepaalt en wat jij vanbinnen voelt helemaal niet relevant is. Op Orion bijvoorbeeld is het sociaal credit systeem tot in het uiterste toegepast, met extreme controle en externe collectieve macht. Dit en nog veel meer kunnen allemaal onderliggende ervaringen zijn die jouw bewustzijn heeft gehad en die nog getraumatiseerd zijn. Tijdens deze periode zijn we deze delen van ons multi-dimensionale bewustzijn aan het bevrijden. Iedereen komt ermee in contact, bewust of onbewust, in je dagelijks leven of in je dromen. Je kan het negeren en gewoon door bewegen, maar het beste kan je er verbinding mee maken en voelen wat het met je doet. Door dit te doen breng je met je ademhaling en aanwezigheid licht, heling en beweging in de energie en bewustzijn en heel je de oude vastzittende situaties. Je kan ook met mijn meditatie-webinars meedoen, daarin word je begeleid om dit van binnenuit te doen.

(Venus Out Of Bounds (OOB) conjunct gecorrigeerde Priapus, Mercurius, Priapus, ingaand Pluto in Steenbok 12de huis. Apex Yod: Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen 8ste huis. Inconjunct Cheiron in Ram 3de huis sextiel Mars in Tweelingen 5de huis (staat weer inconjunct zuidelijke Maansknoop. Pluto is heer van de zuidelijke Maansknoop in het 8ste huis.)

 

Herinneren van je oorspronkelijke aarding

 

De dualiteit van de Matrix is aan het openbreken en de voorlopers verlaten energetische het Matrixveld. Er is buiten het hele praktische veld van dualiteit en Matrix, ook nog een energetische Matrix waarin wij verbonden zijn met deze realiteit. Dit is verbonden met de realiteit van onze multi-dimensionale binnenwereld. Heel concreet is er een Matrix aardeverbinding in jezelf en een oorspronkelijke aardeverbinding die buiten de ‘artificiële’ Matrix ligt. Je kan als je ze beide kent ook energetisch voelen hoe je van het ene in het andere gaat gedurende de dag. Pas als je van binnenuit die oorspronkelijke kosmos-aarde verbinding kan vinden (herinneren), dan blijf je ook stabiel in deze realiteit. Dit betekent overigens niet dat je dan vanaf dat moment in je natuurlijke aarding zal blijven. Je groeit daarin en heelt delen die nog niet mee kunnen in jezelf.

(Zwarte Maan in Kreeft 6de huis.)

 

Gedragen door de natuur

 

Maar steeds meer en meer blijf je in de natuurlijke kosmos-aarde verbinding, autonoom buiten het Matrixsysteem en ontstaat er een manifestatie samen met de natuur. De natuurkrachten die je dan dragen, werken met je samen en voeden je en dan manifesteer je alles wat er van binnenuit naar buiten stroomt. Dit onderscheid zijn we nu aan het leren en misschien is het voor jou zo dat je van het ene in het andere gaat, maar er nog geen vat op hebt. Misschien worden de krachten je getoond? Kan je ze voelen in je lichaam en hoe ze steeds meer vrij kunnen stromen? Via mijn webshop zijn er 3 natuurlijke ‘hulpjes’ van de natuur die je kunnen helpen herinneren (speciaal geopend op diepere fysieke lagen): De Agni Manitiet om je autonomie op fysiek niveau en het voedende levensvuur. Het Wollemia destillaat om je te helpen herinneren wie wij op fysiek niveau waren voordat we Matrix-bescherming hebben opgebouwd. En de gefacetteerde Satyaloka Azeztuliet om te herinneren hoe het multi-dimensionale licht te ontvangen op fysiek niveau en zo te leven in iedere cel, in alle lichtheid en vrolijkheid. Dit is slechts een manier die ik je aanreik. Maar er zijn nog vele andere wegen die de bewustwording en heling geven. Dus volg je eigen stroom om samen te kunnen komen met de ongelofelijke oorspronkelijke manifestatiekrachten van de natuur.

(Zwarte Maan in Kreeft 6de huis. Noordelijke Maansknoop in het 3de huis conjunct Uranus en IC.)

 

‘Forces of Nature’

 

De natuurkrachten zijn verbonden met en komen voort uit het oorspronkelijke bewustzijn en eenheidsveld buiten de dualistische Matrix. De natuur is met haar bewustzijn nooit de dualistische Matrix ingegaan, maar verbonden gebleven met de oorsprong en het multi-dimensionale Melchizedekbewustzijn. Voor onze binnenwereld hebben de natuurkrachten van de Zon met de heftige zonnevlammen afgelopen week, enorm geholpen om ons los te trillen en te bevrijden. De komende maand is het ook heel goed mogelijk dat de natuurkrachten van de kosmos en aarde een handje gaan helpen bij de vernieuwing die er nodig is om los te komen van de oude zichzelf verrijkende zittende macht. Het houdt zichzelf en het collectief in een situatie waarin de wereld om ons heen, geld, macht en onmacht dwingen. Alle grote beschavingen uit de geschiedenis zijn geveld door natuurkrachten. Ze zijn vaak weer opgestaan, maar de kracht was gebroken en de omkering een feit. Het huidige proces gaat over bewust worden van wat de twee verschillende krachten zijn en hoe het één neemt en het ander geeft. Laat transformatie door natuurkrachten je geen angst inboezemen, want het zal je brengen waar de pure kracht van de natuur je zal dragen en voeden. Buiten het systeem van de dualistische Matrix.

(Noordelijke Maansknoop in Stier conjunct Uranus 3de huis en conjunct IC.)

 

Ik wil je graag hele fijne feestdagen wensen en een gezond, liefdevol en gelukkig 2023 in vrijheid. Ikzelf sluit een zeer pittig jaar af, dat vele uitdagingen had. Dank jullie wel voor jullie support en trouwe aanwezigheid. Ik heb echt genoten van de verbindingen die ik met velen mocht hebben dit jaar. Ik heb een goed gevoel bij 2023 en zie het leven met vertrouwen tegemoet. 

 

Heb het goed…

 

© Manuela van der Knaap
https://inzichten.comBlijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

.

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.