Een kijk op juli 2024

 

De Nieuwe Maan van 6/7 brengt je een fijner aanvoelen over jezelf, over het onzichtbare web van relaties en verbindingen waarin jij je leven leeft. Je kan een dieper inzicht krijgen over je zegeningen van dit moment, en meer bewustzijn van jouw ‘thuis’, of van hoe je meer thuis kan komen bij je Zelf. De tweede helft van deze maand kunnen er spanningen ontstaan daar waar verandering nodig is. Het is dan ook goed om je elke dag opnieuw goed te centeren, zonder echter het zicht op de buitenwereld te verliezen – die biedt je immers zoveel spiegels van jezelf.

 

 

Doordat je misschien wat meer rust neemt, zal je deze maand veel sneller dan voordien zien waar je van je koers bent afgeweken, en kan je mét de sterk transformatieve en vernieuwende planeetstanden mééwerken om een en ander opnieuw af te lijnen op je hoogste pad. Het kan ook zijn dat je doorheen deze maand een gevoel van tevredenheid voelt opkomen, wanneer je merkt dat je dit jaar al veel strijden gestreden hebt, drempels bent overgegaan, een sprong in het nieuwe hebt gewaagd, en/of voelt dat je jezelf écht hebt verder gebracht.

 

Er is veel kans dat je deze maand heel wat wijzer wordt over hoever jouw verantwoordelijkheid reikt. Je kan ontdekken dat je op het ene aspect van je leven misschien te weinig verantwoordelijkheid neemt, en op het andere misschien wat te veel. En dat zal je zeker gaan veranderen, want daar werkt de energie van deze maand sterk op in: veranderen en vernieuwen daar waar het nodig is. Dit laatste is een zeer algemene tendens van deze tijden, maar deze maand ligt daar nog meer nadruk op dan anders.

 

Je kan stilstaan bij de manier waarop je je job doet, en nadenken over hoe je dit op een hoger niveau kan brengen, hoe je jezelf op een hogere trilling kan brengen en op een lichtere, vrijere, wijzere, krachtiger en liefdevollere manier de dingen kan aanpakken. Er verandert op die manier ook veel in de structuren van gezin en families, van vriendengroepen en spirituele groepen, van collega’s en in de maatschappij in het algemeen.

 

Het bewustzijn groeit dat elk mens een wereldburger is, en het is eigen aan de Aquariustijd om daarin jouw stuk verantwoordelijkheid op te nemen. Je ogen niet sluiten voor al wat aan de gang is in de wereld, maar integendeel steeds bewuster leven, participeren waar je kan en waar en op de manier die jouw ding is, met jouw kwaliteiten, kennis en ervaring. Elke dag opnieuw proberen de hoogste keuzes te maken, de verleiding weerstaan om steeds maar het meest verlokkelijke, gemakkelijke, meest indrukmakende en de laatste nieuwe hype te kiezen, maar waarachtig in je hart gaan checken wat er voor jou ligt, en die stem diep in jezelf je vertelt.

 

Naarmate steeds meer luchtbellen van het ego doorprikt worden, vallen steeds meer sluiers af, zien mensen steeds meer en sneller wat er écht aan de hand is, en ontstaat er op die manier een mooie vrije stroom van Zelf-expressie, die steeds meer gaat stromen, naarmate men de rommel in zichzelf opschoont, en de moed heeft om angsten en twijfels en onzekerheden en weerstand heel bewust te overstijgen en ‘er helemaal voor te gaan’.

 

De periode rond de Volle Maan (21/7) schudt dan nog meer op wat dient opgeschud te worden, maar wanneer je je weerstand overwint of wanneer je vernieuwing omarmt kan je de wind in de zeilen voelen. Laat je niet verleiden om verstrikt te raken in power-issues, maar center je, en durf je eigen manier te bekijken waarop jij omgaat met macht en kracht.

 

Je kan het tempo van deze periode gebruiken om volop jouw leven verder te creëren, om inspiratie te vinden en nieuwe dingen te ontdekken die je blij maken. Het zijn altijd de dingen die recht uit je hart en ziel komen die je blij maken op langere termijn. Wat uit het ego komt, kan heel verlokkelijk zijn en je op korte termijn blij maken, maar je op langere termijn al snel weer bij je uitgangspunt brengen, of zelfs je terugwerpen in vroegere situaties, die dingen blijven nooit duren.

 

Het is mooi van de zomer te genieten in al zijn facetten, van alle extra water, zon, de wind, de Aarde, de natuur, ontmoetingen, verbinding, creativiteit, beweging en rust, de hele overvloed aan dingen die elk mens elke dag van zijn leven ter beschikking heeft. Want ook via de energie van ‘genieten’ breng je balans en harmonie in de wereld…

 

Keep the Faith

 

Fran Tielemans
www.maitreya.be