Een hele grote sprong voor de mensheid • Bijna totale Maansverduistering 19 november 2021 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland


Dit is een artikel over het innerlijke proces dat hoort bij de bijna totale Maansverduistering van vrijdag 19 november 2021 in Stier. Dit innerlijke proces is in elk geval actueel tot de volgende Maansverduistering in mei 2022.

Deze horoscoop laat een blije energie en gebeurtenissen zien en een hele grote transformatie voor de mensheid tot in het fysieke lichaam aan toe. Dus ook pittige tijden voor het lichaam.

In dit artikel geef ik je tips over het innerlijke proces en wat je kan doen om mee te bewegen en de lichamelijke ongemakken te verminderen. Ik wens je veel leesplezier…

 

Superlange bijna totale Maansverduistering

 

In dit artikel kun je lezen over de bijna totale Maansverduistering van vrijdag 19 november 2021. De Maan zal tot op een heel klein streepje na helemaal verduisterd worden, maar officieel mogen wij het geen totale Maansverduistering noemen, maar een gedeeltelijke.

 Dit is trouwens ook de langst durende gedeeltelijke Maansverduistering sinds eeuwen (1440) namelijk ruim 6 uur en 2 minuten.

Door de totale duur en bijna totale verduistering, is de energetische kracht toch heel groot. De kern ligt in de stille Oceaan en bij ons is alleen de start te zien als een gedeeltelijke verduistering rond 7:00 uur in de ochtend. Een maansverduistering beschrijft het innerlijke proces voor het komende jaar, minimaal tot de volgende totale Maansverduistering op 16 mei 2022.

 

Goed nieuws

 

Ondanks dat de huidige situatie best wel onzeker is en het voor velen ook een heftige tijd is met grote omkeringen in alle besturende en dragende systemen van onze realiteit, laat deze bijna totale Maansverduistering toch enorme vreugde zien.

Eclipsen, Maan- en Zonsverduistering, behoren tot een grotere familie van eclipsen. Deze bijna totale Maansverduistering hoort bij de Sarosserie nr 5 nieuw Zuid, die is gestart in het jaar 1913. Ook deze Saros-eclipsfamilie is verbonden met plezierige en gelukkige omstandigheden, die worden beschreven als goed nieuws, gehuld in de magische zweem van verliefd worden en een piekervaring, iets wat hoe dan ook vreugde schenkt. Dus alleen dat al is goed nieuws, want het is zeldzaam dat de boodschap van een eclipsfamilie zo positief is.


Diezelfde positieve sfeer komt dus ook terug in de horoscoop van deze bijna totale Maansverduistering, wanneer je de ‘Goddelijke’ stroom volgt. Lees in het artikel hoe je in deze stroom kan komen. (Boek van Bernadette Brady ‘Voorspellende astrologie in de praktijk’ ISBN: 90-76277-61-3. De sarosserie is verbonden met Zonsverduisteringen, maar Maansverduisteringen zijn een bijproduct van Zonsverduisteringen en dus is deze Maansverduistering ook verbonden met de betreffende Sarosserie.)

 

Vingerwijzing van het universum

 

Het thema dat ik beschreven heb in het artikel van de afgelopen nieuwe Maan van 4 november 2021 is ook tijdens deze bijna totale Maansverduistering aan de orde. Het mannelijke en vrouwelijke is nog steeds in een astrologische Yod verbonden, maar is inmiddels verder gegaan in de ontwikkeling en laat daarom nu weer net even iets andere informatie zien.

Een Yod is een dringende vingerwijzing van het universum (God/Bron), die ons laat zien wat er nu echt moet gebeuren om tot een oplossing te komen. De boodschap van deze Yod verbindt het mannelijke en vrouwelijke en de verschillende manieren hoe we kunnen omgaan met wat we nu ervaren en laat de weg zien naar een leven in lichtheid, vrolijkheid en magische sprankeling. Ik beschrijf in de volgende alinea’s de beide invalshoeken. (Yod: Pholus conjunct Venus Out of Bounds (OOB) en Diamant in Steenbok in het 1ste huis sextiel Mars in Schorpioen ruime conjunctie met Mercurius en Zon in het 11de huis. Maken beide een inconjunct met zwarte Maan in Tweelingen in het 7de huis op de Apex, die staat ook conjunct met het Gelukspunt 7de huis en de gecorrigeerde zwarte Maan in het 6de huis en via deze punten conjunct met de Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en de Maan in Stier in het 5de huis.)

 

Transformerende mannelijke aanpak

 

Iedereen heeft een andere aanpak in situaties van stress. De ene poot van het astrologische Yod figuur (vingerwijzing van de Bron) laat ons de mannelijke aanpak zien. Dit gaat over de neiging om vanuit agressie of vechten situaties te benaderen. Vanuit de diepte komt er dan enorme boosheid en de neiging om te gaan vechten om het onrecht te zuiveren. Omdat de huidige macht nog aan het (bestuurlijke) roer staat, is vechten TEGEN een systeem niet de manier om iets op te lossen.

Je vecht namelijk een ongelijke strijd en dus heeft strijden in het huidige propaganda-systeem geen enkele zin, maar zal juist misbruikt worden voor eigen doelen van het systeem, zoals bijvoorbeeld geweld neerslaan en toestemming om heftige middelen in te zetten (leger?).

 Daarom is er een nieuwe aanpak nodig.

De horoscoop laat zien dat die nieuwe aanpak doortastend is en zal voortkomen uit groepen. Er gaat dus met duidelijke taal gecommuniceerd worden, maar ook gehandeld worden, om de eigen (groeps-)identiteit zichtbaar te maken en om controle te krijgen op de huidige situatie. Dit is vooral de praktische kant van de situatie. (Mars in Schorpioen ruime conjunctie met Mercurius en Zon in het 11de huis en ook nog conjunct met de zuidelijke Maansknoop en gecorrigeerde Priapus in Boogschutter in het 12de huis en conjunct de Ascendant en Priapus in het 1ste huis.)

 

De nieuwe kosmische identiteit

 

De mannelijke benadering voor de huidige situaties heeft ook een kosmische component en dat gaat over het actief in eigendom nemen van de Zielepersoonlijkheid, de nieuwe kosmische identiteit. Ik zal uitleggen wat dit inhoudt. Dit proces van indalen van multi-dimensionale delen van ons bewustzijn is al een aantal jaren bezig en daarin is vorig jaar een nieuw component ontstaan, namelijk het indalen van de Zielepersoonlijkheid. Een aantal mensen hebben dit al ervaren en de poorten geopend voor de rest. Tijdens deze bijna totale Maansverduistering is de opening en de eenwording in ons en tussen het mannelijke en vrouwelijke in ons zo optimaal, dat dit nu op grotere schaal kan worden ontsloten. (Mars in Schorpioen ruime conjunctie met Mercurius en Zon in het 11de huis en ook nog conjunct met de zuidelijke Maansknoop en gecorrigeerde Priapus in Boogschutter in het 12de huis en conjunct de Ascendant en Priapus in het 1ste huis.)

 

Zielepersoonlijkheid

 

Ons bewustzijn heeft in veel levens en existenties in andere dimensies geleefd en ervaringen opgedaan. En al deze uitdrukkingen van ons bewustzijn bestaan tegelijkertijd in het NU. Dat kan ons verstand helemaal niet bevatten, maar als we in de stilte komen, helemaal in het NU, dan kunnen we deze bewustzijnslagen van onszelf ervaren. Er is één ervaring geweest van jouw multi-dimensionale bewustzijn die jouw Wezensessentie maximaal uitdrukt. Als een soort vertegenwoordiger van wie jij in Wezen bent vanuit het niveau van jouw Godsvonk of eeuwige Zelf, daalt dit deel van jouw multi-dimensionale Zelf in en versmelt met jouw kosmisch Hart. Vaak krijg je tijdens dit proces een intense verbinding met dit Wezenlijke aspect van wie jij in Wezen bent en krijg je dit bewustzijnsdeel ook te zien en zeker te voelen.


 Uit deze samensmelting volgt een upgrade van jouw persoonlijkheid, van jouw menszijn en dit ga je dan ook merken in je gemoedtoestand en een diep gevoel van vrede, onvoorwaardelijke liefde en thuiskomen in jezelf.

 Maar ook op lichamelijk niveau heeft dit impact met een diepe regeneratie van het lichaam.

 Ook energetisch merk je dat het energielichaam zich van binnenuit vernieuwt.

Tijdens mijn webinars wordt er van binnenuit gebouwd aan deze energetische opbouw van het Goddelijke en ik ben erg benieuwd naar onze ervaring tijdens de bijna totale Maansverduistering a.s. vrijdag. (Yod: Pholus conjunct Venus Out of Bounds (OOB) en Diamant in Steenbok in het 1ste huis sextiel Mars in Schorpioen ruime conjunctie met Mercurius en Zon in het 11de huis. Maken beide een inconjunct met zwarte Maan in Tweelingen in het 7de huis op de Apex, die staat ook conjunct met het Gelukspunt 7de huis en de gecorrigeerde zwarte Maan in het 6de huis en via deze punten conjunct met de Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en de Maan in Stier in het 5de huis.)

 

Nieuwe lagen van het kosmisch Hart

 

De andere poot van de Yod waar het vrouwelijke vertegenwoordigd is (vingerwijzing van het universum/God/Bron), laat zien dat het kosmische Hart in ons rijp is om helemaal te ontvouwen in haar hoogst haalbare staat voor de mensheid en dus ook praktisch kan integreren en geleefd kan worden in het dagelijks leven.

 Dit is dus echt het bereiken van een nieuw niveau van onvoorwaardelijke liefde die tot in de diepste vezel van het lichaam ervaren kan worden.

 Concreet gaat dit over liefde voor jezelf, je lichaam en de bevestiging van je hele bestaan.

Dit betekent dat tot diep in de persoonlijkheid en het fysieke lichaam het kosmisch Hart helemaal kan openen en integreren, als een kroon op ons werk. In deze nieuwe lagen van het kosmisch Hart kan de Zielepersoonlijkheid volledig integreren en kan er een diep gevoel van autonomie worden ervaren. Vanuit deze autonomie ben je verbonden met de oerlagen van de Bron en Wezensessentie van de Aarde, en neem je deze kosmos-aarde verbinding weer helemaal in eigendom. En hiermee kom je ook los van het onderbewuste en manipulerende krachten van buitenaf, want die hebben op deze lagen geen vat meer. (Venus Out Of Bounds Zuid in Steenbok conjunct Diamant 1ste huis sextiel Mars in Schorpioen in het 11de huis. Beide inconjunct met zwarte Maan in Tweelingen in het 7de huis conjunct Gelukspunt.)

 

Heftige periode voor het lichaam

 

Lichamelijk is het een hele pittige Maansverduistering. Het innerlijke proces dat ik hierboven heb beschreven is in potentie in iedereen aanwezig, maar als er nog veel angst en blokkades in de cellen zit of het ego zit nog te veel aan het roer en drukt van alles er doorheen met allemaal plannetjes en drukte, dan is er geen ruimte voor stilte en het toelaten van de Goddelijke potentie die nu opengaat in ons.

Vanaf eind oktober is het ook nog eens bizar geweest met zonnevlammen en zonnestormen en dit ondersteunde het losmaken van wat ons beperkt waardoor we tot in iedere vezel van het lichaam werden losgetrild (en dit gaat nog steeds door). (voor meer informatie over deze verstoringen kijk op mijn website: klik hier.)

De nieuwe kosmische lagen die nu binnenkomen in de stof worden door de Zon doorgegeven ons zonnestelsel in en dan zien we extra activiteit van de Zon. Door deze heftige verstoringen van het elektromagnetische spectrum kunnen diepe oude angsten loskomen. Het is dus van groot belang dat je dit opvangt door goed te aarden en energetisch afval dat loskomt ook echt goed los te laten.

Hulpmiddelen hiervoor zijn wandelingen in de natuur, zoutbaden nemen, massages, yoga en andere vormen van energetische opschoonhulp. Vanuit mijn invalshoek met mijn mineralen, adviseer ik je de speciaal geopende Hematiet samen met een speciaal geopende zwarte Toermalijn met Seleniet staafje in mijn webshop aan te schaffen. Dat is super effectief om de angsten af te voeren en in de innerlijke rust te komen. Voor mensen die diepe oude wonden willen helen van het ego, van waardeloosheid, heb ik een ander mineraal dat deze minderwaardigheid diep heelt door de voeding te geven die nodig is om dit tekort los te laten. Het is de Chrysocolla met nog een aantal andere mineraalsoorten erbij in één steen. Ze staan in de webshop, daar kun je er nog meer over lezen. Zorg goed voor jezelf tijdens deze intense tijden van grote groei. Je kan nu met veel meer gemak dan jaren terug al het oude loslaten. De beloning is ongelofelijk groot, de liefde die nu ontvouwt is groots en zal vele deuren openen naar het nieuwe leven in het nieuwe tijdperk. (Priapus in het 12de en 1ste huis in Boogschutter conjunct de Ascendant.  (Yod: Pholus conjunct Venus Out of Bounds (OOB) en Diamant in Steenbok in het 1ste huis sextiel Mars in Schorpioen ruime conjunctie met Mercurius en Zon in het 11de huis. Maken beide een inconjunct met zwarte Maan in Tweelingen in het 7de huis op de Apex, die staat ook conjunct met het Gelukspunt 7de huis en de gecorrigeerde zwarte Maan in het 6de huis en via deze punten conjunct met de Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en de Maan in Stier in het 5de huis.)

 

Situaties die je optillen

 

De Yod (vingerwijzing van het universum/Bron/God) heeft nog een extra beloning als deze begrepen wordt. Als zowel de mannelijke als de vrouwelijke kracht van de Yod innerlijk begrepen wordt, dan gaat de nieuwe weg open.

 Deze nieuwe weg is er een van verbinding met anderen en situaties van lichtheid, sprankeling en vrolijkheid.

En ook praktisch lukt het je dan om het leven zo te organiseren dat het je situaties brengt die je optillen en je leven transformeren. De ene ontmoeting na de andere, wat je vertrouwen zal geven in jezelf en de doorgang naar het nieuwe leven. In het artikel over de totale Zonsverduistering van 4 december 2021 die als een tweeluik hoort bij deze Maansverduistering, lees je de informatie over de processen die in de wereld actueel zijn.

 

Heb het goed…

 

 

Manuela van der Knaap
www.inzichten.com
Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.