De kleuren en betekenis van de chakra's ♥ Rose Putnam ♥ Lichtwerkers Nederland

Chakra's zijn energiecentra in het lichaam die een bepaalde vibratie dragen, die bepaalt op welke kleur het vibreert. Als je leert waar het chakra zich bevindt, is het ook nuttig om te weten welke kleur elk van hen heeft en wat die kleur vertegenwoordigt.

 

Dus, wat zijn de kleuren van de chakra's? De 7 gemeenschappelijke chakra's in het lichaam zijn:

 

 Rood: Wortel / 1e chakra

 Oranje: Sacraal / 2e chakra

 Geel: Zonnevlecht / 3e chakra

 Groen of roze: hart / 4e chakra

 Blauw: Keel / 5e chakra

 Indigo: derde oog / 6e chakra

 Paars of wit: kroon / 7e chakra

Elk van deze kleuren draagt een andere vibratie en is daarom verantwoordelijk voor bepaalde functies binnen je energiecentrum als geheel. Als je weet wat elk van deze kleuren is, kun je bepalen met welke chakra je 'moet' werken en wat er nodig is om het in balans te brengen.

Hoeveel chakra's zijn er?

 

Er zijn 7 hoofdchakra's in het energetische systeem van het lichaam, die ergens in het fysieke lichaam kunnen worden gevonden. Dit zijn de chakra's waar vaak naar wordt verwezen, die langs je wervelkolom tot aan de bovenkant van het hoofd lopen.

 

Buiten die 7 hoofdchakra's zijn er mini-chakra's die te vinden zijn in je voeten, handen, ledematen en op andere meridiaan-punten in je lichaam. Een reiki-beoefenaar en acupuncturist vertelde me ooit dat ze werkt met 33 chakra's in het lichaam.

 

Andere energiewerkers kunnen je vertellen dat er 12 hoofdchakra's in het lichaam zijn. Deze omvatten de 7 belangrijkste chakra's, samen met 5 andere chakra's die zich buiten het fysieke lichaam bevinden, dat zich nog steeds binnen het energetische veld van een individu bevindt. Dit omvat één aan de basis van de voeten en 4 boven het hoofd. 

 

Voor de toepassing van dit artikel ga ik alleen de kleuren van de 7 hoofdchakra's bespreken, aangezien dit de meest voorkomende chakra's zijn waarmee wordt gewerkt.

Het rode chakra

 

De Wortelchakra wordt geassocieerd met de kleur rood. Dit wordt ook wel het 1e chakra genoemd, omdat het de eerste is in de reeks van de 7 chakra's omdat het zich aan de basis van je wervelkolom bevindt.

 

Omdat dit chakra zich het dichtst bij de grond bevindt, heeft het meestal te maken met problemen die in de materiële of fysieke wereld bestaan. Dit bevat:

 

❥ Overlevingsenergie

❥ Financiële stress

❥ Lichamelijk letsel of ziekte

❥ Een gevoel van verbondenheid in de wereld

❥ Kwesties van het huis of huishoudelijke kwesties

❥ Aarding op de energie van de aarde

❥ Onze eerste herinneringen

 

In het lichaam kan de energie van het wortelchakra fysiek de onderrug, zitbeenderen, benen en voeten beïnvloeden. Als je pijn of problemen hebt in deze delen van je lichaam, kan dit een teken zijn dat dit energiecentrum uit balans is.

 

De vibratie van de kleur rood rood is één van de krachtigste vibraties die er in ons lichaam bestaan. Dit komt omdat de trilling kracht IS. Hoe sterk de vibratie van rood in dit wortelgebied is, bepaalt onze eigen innerlijke kracht en hoeveel levenskracht we hebben. Rood is ook de kleur van ons bloed, dus het draagt de vibratie van vitaliteit.

 

De kleur rood is de eerste kleur die in het zichtbare lichtspectrum verschijnt en is de langst zichtbare kleurstraal. Het is de reden waarom rood de eerste kleur is die in een regenboog verschijnt.

 

Omdat het de eerste kleur is die in het spectrum verschijnt, gaat het allemaal om creatie, fundering en de structuur van het leven.

 

Rood wordt ook geassocieerd met de emoties die gepaard gaan met de kracht van creatie, zoals passie, enthousiasme, creativiteit, moed en wilskracht.

 

Met zulke krachtige emoties - wanneer ze uit balans zijn - kan dit resulteren in negatieve emotionele uitbarstingen. Als de kracht van deze rode vibratie overprikkeld wordt, kan dit leiden tot behoefte aan controle, manipulatie, verslaving, impulsief gedrag of woede.

 

Wanneer deze rode vibratie onder gestimuleerd wordt, kan het lijken op angst, paranoia, armoede mentaliteit, hamsteren, passiviteit, depressie of apathisch zijn.

 

Kristallen die worden aanbevolen voor het balanceren van de kleur rood in je wortelchakra zijn:

 

• Rode Agaat

• Zwarte toermalijn

• Bloedsteen

• Hematiet

• Granaat

• Robijn

• Pyriet

• Obsidiaan

• Rode Carneool

Activiteiten die je kunnen helpen om het rood in je wortelchakra in evenwicht te brengen, omvatten alles dat de levensenergie van je fysieke lichaam stimuleert, waaronder:

 

• Oefeningen (met name yoga, qi gong en pilates)

• Een dieet bestaande uit voedingsmiddelen met een hoog trillingsniveau, in het bijzonder voedingsmiddelen met rood (bieten, aardbeien, frambozen, enz.)

• Aardingsmeditaties

• Wandelen in de natuur

• Met behulp van op hout gebaseerde etherische oliën zoals cederhout, Peru-balsem, sandelhout, berk en cipres.

Tip:

Spreekt de kleur rood jou aan? Dit artikel gaat over de betekenis van mensen met een Rode Aura.

Het oranje chakra

 

Het Heiligbeenchakra wordt geassocieerd met de kleur oranje. Dit wordt ook wel het 2e chakra genoemd, omdat het de tweede is in de reeks van de 7 chakra's die zich direct onder de navel in de buurt van je bekkengebied bevindt. Als zodanig is het meestal verbonden met kwesties die op dit gebied betrekking hebben. Dit bevat:

 

❥ Relatie met onszelf en anderen

❥ Seksualiteit en seksuele verlangens

❥ Vruchtbaarheid

❥ Pijn en plezier

❥ Creativiteit

❥ Intimiteit

❥ Verbinding

❥ Emotionele vloeibaarheid

 

In het lichaam kan de energie van de sacrale chakra - fysiek het schaambeengebied - de seksuele en voortplantingsorganen en de dunne en dikke darm beïnvloeden. Als je pijn of problemen ervaart in deze delen van je lichaam, kan dit een teken zijn dat dit energiecentrum uit balans is.

 

De vibratie van oranje zit precies tussen rood en geel in, dus het trekt aan de passie en kracht van rood en ook aan de onafhankelijke en wijze geest van geel. De trilling van oranje sorteert de energetische verbindingen waarmee het in contact komt, bepaalt wat de relatie is en de diepere verbinding die men heeft met de huidige omgeving en de wereld als geheel.

 

Oranje resoneert goed met harmonie, balans, schoonheid, creativiteit, vreugde, onafhankelijkheid en wederzijdse afhankelijkheid. Het houdt van de energie van romantische relaties, familierelaties, vriendschappen en gemeenschapsverbindingen. Het houdt ook van een gezonde relatie met zichzelf.

 

Oranje wordt ook geassocieerd met de emoties die gepaard gaan met de onzekerheden van relaties, zoals jaloezie, commitment, sociale angst, angst om geaccepteerd te worden, introversie, depressie, gebrek aan controle, enz.

 

De kleur oranje is de vibratie van empathie, en dit is het energiecentrum dat het meest wordt beïnvloed door empathie. Empaten kunnen de energie van andere mensen in dit centrum opslaan, ten koste van het teveel van hun eigen energie aan andere mensen geven. Dit resulteert in een lagere vibratie in dit gebied, wat leidt tot problemen met de spijsvertering, reproductieve problemen, angst en depressie, en een algehele lage fysieke vitaliteit.

 

Dit is ook waar je intuïtie zich manifesteert in het fysieke lichaam. Daarom gebruiken veel mensen de uitdrukking 'onderbuikgevoel'. Dit is je fysieke 'derde oog'-centrum, waar we dingen 'voelen' die gaan gebeuren. Het 6e chakra en het 2e chakra zijn erg verbonden - het 6e chakra is het derde oog van je bovenste energiecentra en het 2e chakra is het derde oog van je onderste chakra's.

 

Kristallen die worden aanbevolen voor het balanceren van de kleur oranje in je sacrale chakra zijn:

 

• Amber

• Oranje Topaas

• Oranje Calciet

• Tijgeroog

• Pyriet

• Mandarijn kwarts

• Aragoniet

Activiteiten die kunnen helpen om de oranje energie in je sacrale chakra in evenwicht te brengen, zijn onder meer activiteiten die je helpen je stilstaande emoties weer te laten stromen:

 

• Alles wat een emotionele zuivering stimuleert: springen, dansen, in een kussen schreeuwen, neplachen, huilen of andere fysieke vormen van catharsis ( = emotionele zuivering).

• Een dieet volgen bestaande uit voedingsmiddelen met een hoog trillingsniveau, in het bijzonder voedingsmiddelen met oranje (wortelen, pompoen, sinaasappel, citrusvruchten, grapefruit, papaja, meloen, enz.)

• Het drinken van gemberthee

• Aan kunst of een activiteit doen die helpt bij het verkennen van zelfexpressie

• Zwemmen (water is het kernelement van dit energiecentrum)

• Met behulp van etherische oliën van citrusvruchten en bloemen, zoals sinaasappelschil, ylang-ylang, neroli, bergamot, grapefruit, geranium en roos.

Het gele chakra

 

Het Solar Plexus Chakra (de zonnevlecht) wordt geassocieerd met de kleur geel. Dit wordt ook wel het 3e chakra genoemd, omdat het de derde in de reeks van de 7 chakra's is die onder het borstbeen zit, precies boven je maag. Het zonnevlechtchakra is verantwoordelijk voor de volgende gebieden:

 

❥ Persoonlijke kracht

❥ Manifestatie

❥ Creëren

❥ Overvloed

❥ Eigenwaarde en zelfrespect

❥ Bewering

❥ Grenzen

❥ Positiviteit

❥ Vertrouwen

❥ Mentale helderheid

❥ Richting in het leven

In het lichaam kan de energie van het zonnevlechtchakra fysiek de maag, de spijsvertering, de dunne darm, de lever en de galblaas beïnvloeden. Als je pijn of problemen ervaart in deze delen van je lichaam, kan dit een teken zijn dat dit energiecentrum uit balans is.

 

De vibratie van geel zit bovenaan je lagere chakra's voordat het je spirituele centra binnengaat. Met andere woorden is het de laatste toegangspoort voordat het de brug tussen je bovenste en onderste chakra's binnengaat, wat je hartchakra is. Als het hartchakra uit balans is, kan het zijn dat je hartchakra je onderste en bovenste chakra's niet volledig met elkaar verbindt. Hierdoor voel je je losgekoppeld van je lichaam.

 

Geel resoneert met de vibratie van levensenergie, die verantwoordelijk is voor het creëren van een nieuwe realiteit die aansluit bij iemands hogere doel. Het is een kleur van vertrouwen, wilskracht, manifestatie en overvloed.

 

Geel wordt ook geassocieerd met de emoties die gepaard gaan met de onevenwichtigheden van deze energie, zoals onzekerheid, gebrek aan wilskracht, gebrek aan zelfvertrouwen, gebrek aan richting en schaamte of te veel ego, narcisme, macht willen uitoefenen en overheersing.

 

Kristallen die worden aanbevolen voor het balanceren van de kleur geel in je zonnevlechtchakra zijn:

 

• Gele Topaas

• Citrien

• Gele calciet

• Zwavel kristal

• Pyriet (vooral met zwavel)

• Gele apatiet

Activiteiten die kunnen helpen om het geel in je zonnevlechtchakra in balans te brengen, omvatten activiteiten die jouw persoonlijke kracht stimuleren.

 

• Zorg voor voldoende zonneschijn

• Verbreek de routine / banden met negatieve mensen

• Schrijf in de eerste persoon om je eigen identiteit opnieuw te versterken

• Breng je doelen voor de week, maand of jaar in kaart

• Eet pittig, stimulerend en ontgiftend voedsel zoals gember, kurkuma, citroen, appelazijn, kaneel, kardemom.

• Eet voedsel om je spijsvertering te bevorderen, zoals vezelrijk voedsel, veel groene groenten, gefermenteerd voedsel, ananas en papaja (met veel enzymen) en spijsverteringsenzymen.
• Met behulp van energetische etherische oliën zoals gember, kaneel, rozemarijn, eucalyptus, grapefruit, zwarte peper, etc.

Het groene chakra

 

De Hartchakra wordt geassocieerd met de kleur groen. Dit wordt ook wel het 4e chakra genoemd, omdat het de vierde is in de reeks van de 7 chakra's omdat het zich in het midden van je borstkas bevindt, bij je hart.

 

Omdat dit chakra zich dicht bij je hart bevindt, heeft het meestal te maken met 'hartproblemen'. Dit bevat:

 

❥ Liefde

❥ Verbinding

❥ Mededogen

❥ Gevoel dat alle dingen één zijn

❥ Vergiffenis

❥ Respect voor zichzelf en anderen

In het lichaam kan de energie van het hartchakra fysiek het hart, de borst, de longen, de schouders, de armen, de handen en het immuunsysteem beïnvloeden. Als je pijn of problemen ervaart in deze delen van je lichaam, dan kan dit een teken zijn dat dit energiecentrum uit balans is.

De trilling van groen is erg krachtig, maar is vaak in conflict. Dit komt omdat de vibratie een mix is van geel en blauw: geel is onze eigen wil en blauw is een goddelijke wil. Een sterke trilling van groen in het hartgebied geeft aan dat onze eigen wil is afgestemd op de goddelijke wil.

 

De goddelijke wil is altijd gebaseerd op liefde, dus als we oefenen om meer liefdevol voor onszelf en de wereld om ons heen te zijn, is dat de beste manier om deze vibratie te verhogen. 

 

Het hart is verbonden met elk micro-energiesysteem in ons hele wezen. Het verbindt ons ook met de wereld om ons heen. Dit is de reden waarom liefde en het hart zo met elkaar verweven zijn. Iedereen zegt dat ze liefhebben met hun hart; ze houden van, met hun hartcentrum.

 

Hoewel deze chakra liefdevol en medelevend is, wordt het ook geassocieerd met de emoties die gepaard gaan met de negatieve of donkere kanten van liefde. Dit omvat jaloezie, haat, woede, eenzaamheid, oordeel, zelfverloochening, impulsief gedrag, teruggetrokken, meedogenloos, enz.

 

Kristallen die worden aanbevolen voor het balanceren van de kleur groen in je hartchakra zijn:

 

• Jade

• Malachiet

• Smaragd

• Aquamarijn

• Danburiet

• Rozenkwarts

• Chalcedoon

•  Bloedsteen

• Rhodonite

Activiteiten die kunnen helpen om de groene energie in je hartchakra in balans te brengen zijn onder meer:

 

• Oefening waarbij het hart sneller gaat kloppen, zoals cardio, dansen, enz.

• Dieet dat bestaat uit hoog vibrerend voedsel, in het bijzonder groen voedsel en voedsel dat het bloed opbouwt

• Oefen liefdevolle vriendelijkheidsmeditatie

• Wandelen in de natuur, met name waar drie groene bomen en planten zijn

• Vrijwilligerswerk

• Brieven, e-mails of sms-berichten naar vrienden sturen die waardering tonen

• Met bloemige etherische oliën zoals roos, lavendel, geranium, ylang-ylang, vanille en jasmijn

Het blauwe chakra

 

Het keelchakra wordt geassocieerd met de kleur blauw. Dit wordt ook wel de 5e chakra genoemd, omdat dit het de vijfde is in de reeks van de 7 chakra's, die zich op je keel bevindt.

 

Omdat dit chakra zich bij je stembanden bevindt, heeft het meestal te maken met problemen die bestaan op het gebied van spreken en communiceren. Dit bevat:

 

❥ Jouw waarheid ontdekken en spreken

❥ Voor jezelf opkomen

❥ Communiceren met jezelf en anderen

❥ Waarheden en leugens ontdekken

❥ Creativiteit via je stem (zang, poëzie, schrijven, etc.)

❥ Eerlijkheid

❥ Openheid

In het lichaam kan de energie van de keelchakra fysiek de nek, keel, amandelen, oren, mond, tong en de schildklier beïnvloeden. Als je pijn of problemen ervaart in deze delen van je lichaam, kan dit een teken zijn dat dit energiecentrum uit balans is.

 

De trilling van blauw is krachtig, maar het is kracht van een 'externe' bron. Blauw is vaak verbonden met de goddelijke wil, en daarom heeft wat we spreken veel kracht om te creëren wat we in ons dagelijks leven ervaren.

 

De kleur blauw heeft kortere golven in het zichtbare lichtspectrum en heeft als zodanig een hogere frequentie. Dit chakra heeft meer spirituele energie dan alle 4 voorgaande chakra's.

 

Het keelchakra is een tastbaar spiritueel energiecentrum, want het is waar we onze visioenen en verbeeldingen aan anderen kunnen uiten, en die realiteit met hen kunnen delen. Daarom wordt blauw geassocieerd met de emoties die gepaard gaan met de mogelijkheden van overvloed die gecreëerd kunnen worden, zoals vreugde, enthousiasme, verbinding, inspiratie, passie en liefde.

 

Wanneer we een "stroomtoestand" ervaren, dat wil zeggen wanneer we een activiteit doen waarbij we een gevoel van tijd verliezen, wordt het keelchakra gestimuleerd.

 

Met zulke krachtige gevoelens - als ze uit balans zijn - kan dit resulteren in negatieve emotionele reacties. Dit kan lijken op liegen, schreeuwen, agressie, vloeken, roddelen, te veel praten, overdrijven of sociaal paranoïde zijn.

 

Het keelchakra bevat vaak veel energie van andere mensen, waardoor het een heel bleekblauwe of paarse kleur heeft. Dit komt omdat andere omdat mensen graag controle willen hebben over wat wij zeggen. Het opruimen van je keelchakra is iets dat van tijd tot tijd 'moet' worden gedaan. Je kunt dit keelchakra zuiveren door bijvoorbeeld kristallen of geluidstherapie.

 

Kristallen die worden aanbevolen voor het balanceren van de blauwe energie in je keelchakra zijn onder andere:

 

• Lapis Lazuli

• Celestien

• Sodaliet

• Azuriet

• Turkoois

• Blauwe Kyaniet

• Blauw of regenboogfluoriet

• Chrysocolla

• Chalcedoon

• Apatiet

• Amazoniet

Activiteiten die kunnen helpen de energie van andere mensen uit dit gebied te verwijderen en in balans te houden zijn onder meer:

 

• Zingen (in een koor of onder lekker onder de douche), neuriën of fluiten

• Een dieet dat bestaat uit hoog vibrerend voedsel, in het bijzonder voedsel met de kleur blauw (zoals bessen, druiven, pruimen) en vloeistoffen (kokoswater, kruidenthee, citroen, gefilterd water, enz.)

 

• Jezelf in alle eerlijkheid uiten in een dagboek

• Creatieve zelfexpressie door middel van bijvoorbeeld een vorm van kunst of poëzie

• Luisteren naar hoog vibrerende muziek (hertz muziek of bijvoorbeeld klassieke instrumenten)

• Geluidstherapie inclusief stemvorken, klankschalen of naar een klankgenezer gaan

• Meditaties die gericht zijn op ademhalingstechnieken

• Met behulp van etherische oliën die je een gevoel van rust geven, maar toch kracht geven om te creëren. Deze omvatten rozemarijn, pepermunt, eucalyptus, basilicum, jeneverbes, sandelhout en wierook. Mijn eigen favoriete combinatie is rozemarijn, pepermunt en eucalyptus in een diffuser.

Het Indigo chakra


Het Derde Oog Chakra wordt geassocieerd met de kleur Indigo. Dit wordt ook wel het 6e chakra genoemd, omdat het de zesde is in de reeks van de 7 chakra's die op je voorhoofd zit, tussen je wenkbrauwen. Dit centrum heeft meer te maken met je spirituele en etherische lichaam dan met je fysieke lichaam. Het is verantwoordelijk voor:

 

❥ Paranormale gaven (helderziendheid, wijsheid, mediumschap)

❥ Intuïtief inzicht

❥ Etherisch zicht

❥ Maakt het mogelijk dat spirituele boodschappen de fysieke wereld binnenstromen

❥ Bepaalt je identiteit op basis van hoe jij de wereld ziet en hoe de wereld jou ziet

❥ Telepathie (het weten wat anderen denken)

❥ Hogere creativiteit

❥ Een zesde zintuig hebben

In het lichaam kan de energie van het Derde Oog Chakra fysiek de pijnappelklier, sinussen en het hoofd beïnvloeden. Als je pijn of problemen ervaart in deze delen van je lichaam, kan dit een teken zijn dat dit energiecentrum uit balans is.

 

Binnen het lichtspectrum is de vibratie van indigo een mix van violet en blauw, dus trekt het spirituele zelf de vibratie van violet en de goddelijke wil van blauw aan. Deze complexe combinatie van trillingen brengt hogere spirituele wijsheid bij de beslissing die we nemen. Het is dus één van de centra waar we toegang krijgen tot onze intuïtie en onze paranormale kennis over de wereld om ons heen. We kunnen de energie zogezegd lezen door dit energetische centrum.

 

Indigo resoneert goed met wijsheid, creativiteit, verbinding, in het huidige moment zijn, vertrouwen, besluitvaardigheid en engelenverbindingen. Het houdt van de verrassingen van synchroniciteiten, de energie van (dubbele) cijfers en tekens overal om ons heen die ons eraan herinneren dat we op de goede weg zijn.

 

Indigo wordt ook geassocieerd met de emoties die gepaard gaan met de 'gevaren' van het zien van energie, zoals manipulatie, controle, ego, arrogantie, oordeel, angst, paranoia, psychische aandoeningen, wanen, hoofdpijn of nachtmerries. Dit kan een teken zijn dat je derde oog over- of onder- gestimuleerd is.

 

Kristallen die worden aanbevolen voor het balanceren van de energie van indigo in je derde oog chakra zijn:

 

• Turkoois

• Geest kwarts

• Seleniet

• Maansteen

• Lepidoliet

• Lapis Lazuli

• Labradoriet

• IJsland Spar

• Blauwe saffier

• Tanzaniet

• Azuriet

• Apatiet

Activiteiten die kunnen helpen om de energie van indigo in je derde oog chakra in balans te brengen, omvatten activiteiten die ervoor zorgen dat jij je meer op je gemak voelt in je fysieke en spirituele lichaam.

 

• Oefeningen die helpen bij het versterken van spirituele energie die in het fysieke lichaam stroomt, zoals qi gong of yoga

• Voedsel eten die de pijnappelklier helpt te versterken zoals bessen, citroen- en appelciderazijn ,fruit met een hoge hydratatie, zoals komkommer, snijsla en watermeloen. Kokosolie, avocado en gras gevoerde boter (Ghee). Omega 3 vetzuren zoals hennepzaad, chiazaad of lijnzaad.

• Jodiumrijk voedsel zoals zeewier.

• Medicinale paddenstoelen zoals chaga, reishi en cordyceps

• Detoxers voor zware metalen zoals koriander, zeolieten, chlorella en spirulina

• Meditatie met behulp van visualisaties

• Vasten, zoals periodiek vasten

• Craniosacraal therapie

 

• Met behulp van etherische oliën met een hoge vibratie, zoals salie, patchouli, rozemarijn, wierook, mirre, sandelhout,


 

Welk chakra is wit?


Wit komt meestal niet voor in de 7 chakra's, maar het is een kleur die ik vaak zie in het kruinchakra, in plaats van de kleur paars of violet. Als de kleur wit aanwezig is in iemands chakra, hebben ze meestal ook veel wit bovenaan hun auraveld, vlakbij hun hoofd.

Als ik de kruinchakra als wit zie, kan dit vaak betekenen dat die persoon psychisch begaafd is als medium, wat betekent dat ze kunnen zien en communiceren met geesten of wezens die zijn overleden. Het kan ook betekenen dat er energieën zijn die in nauw contact staan met die persoon. Wat mij vaak is opgevallen is dat wanneer de kruinchakra wit is, die persoon onlangs een geliefd persoon of huisdier heeft 'verloren'.

Het kan ook betekenen dat ze een sterk geloof hebben en erg toegewijd zijn aan hun missie. Het kan ook betekenen dat de persoon wordt omringd door een sterke engelachtige aanwezigheid.

Wit betekent dat er veel licht is, wat ook een teken kan zijn van een overprikkelde chakra, vooral als de andere chakra's niet in balans zijn. Als ik een witte kruinchakra en een bleekroze wortelchakra zie, betekent dat vaak dat die persoon in werkelijkheid niet goed geaard is.

 

Welk chakra is roze?

 

Roze is een ander chakra dat niet is opgenomen in de 7 chakra's, maar een kleur die ook vaak voorkomt in het hartchakra. Het komt zo vaak voor, dat ik dit chakra meestal zo vaak roze zie als groen.

Roze in het hartchakra betekent meestal dat de persoon empathisch is en veel empathie heeft voor anderen. Veel energiegenezers hebben een roze chakra. Mensen die ook net een nieuwe relatie zijn aangegaan, kunnen ook een roze energie in hun hartcentrum hebben.

Hoewel een roze chakra niet 'slecht' is, kan het ook een teken zijn van een lichte onbalans, alleen omdat de kleur blauw afwezig is, wat de gebruikelijke groene trilling in dit centrum veroorzaakt. Blauw heeft alles te maken met de goddelijke wil en het overbruggen van het fysieke en spirituele zelf om je hoogste realiteit te manifesteren. Zonder de blauwe trilling kan er veel energie worden besteed aan het manifesteren van de realiteit van andere mensen - niet aan hen eigen realiteit die in afstemming is met hun eigen hart.

Mensen met een roze trilling in hun hartcentrum zijn erg medelevend, maar hebben de neiging om hun kracht aan anderen weg te geven. Ze kunnen hun hele leven besteden aan het opbouwen van anderen, maar dat gaat ten koste van hun eigen succes.


 

Samenvatting

 

Het begrijpen van en werken met de kleuren en trillingen in je lichaam is een leuke en krachtige manier om balans en harmonie in je leven te brengen. Dit is iets dat consequent opnieuw moet worden bekeken en herhaalt, omdat we gebombardeerd worden met lage trillingen die ons naar beneden kunnen halen: het kijken nieuws, sociale media, boze mensen om je heen, de stress op het werk, het eten slechte voeding, gewelddadige televisie, en ga zo maar door.

 

Om bewust(er) je aandacht te besteden aan de levendige kleuren overal om je heen - gedurende je dag - is een geweldige manier om de levendige kleuren in je eigen trillingsveld te versterken.

Rose Putnam
crystalclearintuition.com


Afbeeldingen: Rose Putnam

 

 

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.