De genezende kracht van de zon: Gezond met Zonlicht ♥ Daniel Derweduwen ♥ Lichtwerkers Nederland

 

❥ Ik stel me zoveel mogelijk bloot aan rechtstreekse zonnestraling om mijn gezondheid te boosten. Zonder zonnebrandmiddelen wel te verstaan.

Mijn huid en lichaam heeft veel zonlicht nodig om gezond te zijn. Rechtstreeks zonlicht stimuleert de productie van solitrol, een hormoon dat vele systemen in het lichaam activeert waaronder het ontgiften. En laten we eerlijk zijn, zonlicht maakt je toch vrolijk en geeft je de kracht om je biologische schokken en trauma’s op te lossen. Scheidingsconflicten zijn een grote oorzaak van huidkanker en melanomen.

Maar ook bij zonnebaden geld de regel: alles met mate! Van ‘s morgens tot ‘s avonds in de volle zon op het strand leid sowieso tot huidbeschadiging.

Het is zo belangrijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren


❥ Als je de zon voelt prikken op de huid, dat is het moment dat je lichaam jou aangeeft dat het genoeg zon heeft gehad.

❥ Luister je daarnaar of kies je zonnebrandmiddelen te gebruiken om deze signalen te onderdrukken?

❥ Of kies je de schaduw op te zoeken of beschermende kledij aan te trekken?

Ik doe steeds het laatste.

Als we het voorbeeld nemen van een boer die zich onbewust blootstelt aan overmatige zonnestraling en de vakantieganger op het strand die zich vol smeert met zonnebrandmiddelen. Beide kunnen in dezelfde mate een overdosis zonnestraling krijgen. Doch zal de onbewuste boer er veel beter uitkomen dan de vakantieganger, omdat zijn lichaam de tijd heeft gekregen om zich aan te passen aan de toenemende kracht van zonnestraling terwijl de dagen lengen en evolueren naar de langste dag als de zomer begint. Zijn huid kan donkerbruin kleuren en dat is een natuurlijke bescherming.

Maar een vakantieganger die lange periodes tijdens het jaar zelfs binnenshuis of op kantoor werkt en vervolgens tijdens het verlof zich overgeeft aan de zon als de dagen lang zijn met een hoge UV-index, ja je weet het wel, het risico op huidbeschadiging neemt dan enorm toe. Dat komt omdat de vakantieganger zijn fysiologie in de war brengt. Zijn lichaam krijgt niet de kans om normaal te functioneren en aan te passen zoals het normaal gesproken zou doen. Hij schept daardoor een onnatuurlijke situatie door zonnebrandmiddelen te gebruiken, die zijn lichaam niet zelf heeft aangemaakt en ook niet herkent.

 

We worden allemaal geboren met een natuurlijke zonnefilter in de vorm van het pigment melanine


Elke bemoeienis hiermee door het gebruik van kunstmatige zonnebrandmiddelen gooit het natuurlijk mechanisme van het lichaam in de war om om te gaan met een te grote zonnestraling. Deze onderdrukking geeft het lichaam de verkeerde signalen, die het vervolgens niet begrijpt en waar het vervolgens verkeerd op reageert.

Onze voorouders gebruikten nooit zonnebrandmiddelen.

❥ Ik wil proberen duidelijk te stellen dat het noch de zon, noch de Aarde  is die verantwoordelijk gesteld mag worden voor het optreden van huidkanker.

Het zijn de veranderingen in de levensstijl van de mens en zijn voorliefde voor kunstmatige substituten die hem in feite afhouden van een normaal, natuurlijk en gezond leven.

Het toont juist aan dat ultraviolet licht geen kanker veroorzaakt. Sterker, het ultraviolet kan kanker juist voorkomen. Het menselijke lichaam beschikt over een uniek vermogen om te wennen aan allerlei veranderingen in de omgeving.

Al eens afgevraagd hoe het komt dat donkergekleurde mensen in hun thuisland bijna nooit huidkanker krijgen? En als ze naar de gematigde streken verhuizen lopen ze wel huidkanker op, en dan zelfs nog eens op plaatsen die nooit door de zon worden beschenen.

❥ Het lijkt wel dat een tekort aan zonlicht de kans op kanker vergroot en dat gegeven is de waarheid. De mens is gemaakt om in de zon te lopen.

 

Enkele contradicties:

 

De zon en de natuurlijke evolutie hebben ervoor gezorgd dat alle leven zich heeft kunnen ontwikkelen en hun voortbestaan te garanderen.

Plots is de zon dodelijk geworden voor… de mens, want dieren en planten schijnen er toch geen last van te hebben.

De medische wereld zegt dat er gevaarlijke veranderingen zijn in onze atmosfeer, namelijk het gat in de ozonlaag. Daardoor komt er teveel kiemdodende ultraviolette straling op het aardoppervlak terecht. Men besluit dan dat dit de oorzaak is van de toename aantasting van huidkanker en problemen met de ogen.

Tjien, er is geen bewijs dat de afname van de hoeveelheid ozon tijdens de arctische lente in oktober (dit is een jaarlijks fenomeen) heeft geleid tot toename van de melanomen. Het meeste kiemdodende UV licht wordt eigenlijk in de stratosfeer geabsorbeerd. Een zeer klein deel ervan slaagt erin om het aardoppervlak te bereiken. Dat is voldoende om de lucht die we inademen en het water dat we drinken te zuiveren. En het gat in de ozonlaag op de zuidpool heeft geen invloed op andere gebieden. Rond de evenaar bereikt het zonlicht het aardoppervlak onder een bijna loodrechte hoek. We merken op hoe het zonlicht een steeds schuinere hoek aanneemt naarmate we ons van de evenaar verwijderen richting de polen. Dit wordt veroorzaakt door de bolvorm van de aarde.

Een ander feit is dat de afbraak van ozon niet als oorzaak kan gesteld worden van huidkanker. Ozon laat ongehinderd alle ultraviolette A-straling door, alsof het niet bestaat. Dus huidkanker als gevolg van een overdosis ultraviolette A-straling heeft niets met ozon te maken. De ozonlaag kan dus niet daarvoor verantwoordelijk worden gehouden. En boven de evenaar blijft de ozonlaag dik genoeg. Trouwens hoe lang is het geleden dat je nog iets hebt gehoord over de ozonlaag?

Een ander feit is dat stijging in hoogte eveneens een toename betekent van ultraviolette straling. Volgens de huidige theorie zou iedereen in Tibet, Tanzania, Oeganda, Ecuador of Zwitserland te maken moeten krijgen met huidkanker. Maar dat is helemaal niet het geval...

 

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

 

Daniel Derweduwen
danielderweduwen.beBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.