De betekenis van de Rode Aura ♥ Rose Putnam ♥ Lichtwerkers Nederland

Je eigen aura of de aura's van andere mensen leren lezen is een leuke manier om een dieper deel van jezelf of anderen te begrijpen en er verbinding mee te maken. 

Als je merkt dat jij of iemand anders een rode aura heeft, is de volgende stap uitzoeken wat dat betekent. 

 

Dus, wat betekent een rode aura?


Het hebben van een rode aura betekent dat de persoon veel kracht en energie uitoefent.  Het is een kleur van levenskracht, vitaliteit en schepping. 

Mensen met felrode aura's hebben een passie voor het leven, zijn besluitvaardig, creatief, invloedrijk en staan te popelen om projecten aan te pakken, omdat ze weten dat zij de besten zijn die voor de job zijn toegerust. 

Degenen met een donkerrode uitstraling kunnen meer woede, confrontatie, manipulatie vertonen, handelen uit eigenbelang en een sterke wil hebben. 

Er zijn veel soorten rood en locaties binnen de aura die kunnen verschijnen, die elk een andere betekenis hebben. Dit artikel gaat over de variaties in de betekenis van rood in je aura. 

 

Wat maakt onze uitstraling tot verschillende kleuren?

 

Aurakleuren tonen het elektromagnetische veld dat wordt geprojecteerd vanuit ons energetisch systeem, dat is verbonden met het chakrasysteem.

Welke kleur licht er ook in je aura wordt getoond, is wat je huidige elektromagnetische veld weerkaatst in plaats van te absorberen in je kernlichtbron. 


Dit betekent, wat in de aura wordt gezien, is dat wat we afgeven, niet wat we vasthouden

We geven bepaalde vibraties of kleuren af omdat we door levenslessen gaan, bepaalde dingen in ons leven willen aantrekken, moeilijke emotionele periodes doormaken, anderen willen helpen spiritueel te groeien en vele andere redenen. 

De kleur die in de aura wordt getoond, is de kleur waarmee de wereld om je heen in wisselwerking staat en wat je in je fysieke realiteit trekt.  

 

Betekenis van de rode aura

 

Als iemand een rode aura heeft, is het de kleur die ze in de wereld projecteren en niet vasthouden. 

Dit betekent dat hun levenskracht zo hoog is dat ze die overtollige energie willen gebruiken om de wereld om hen heen te bouwen die past bij hun levenskracht. 

Dit betekent dat ze dingen in hun realiteit aantrekken die hun energie nodig hebben om op gang te komen. Mensen die actie, leiderschap of inspiratie nodig hebben, zoeken een rode aura op om hun projecten te lanceren. Rode aura's worden vaak gevraagd om veel te doen, en ze vinden het geweldig. 

 
De kleur rood is een manifesterende kleur en vormt de basis voor het bestaan van alle andere kleuren.

Als je naar een regenboog kijkt, zie je dat rood altijd de eerste kleur is die verschijnt. Na rood worden de lichtgolven steeds korter. Dit komt omdat het de langste zichtbare straal is en daarom voor ons het gemakkelijkst te zien is, en waarom rood wordt gezien als de meest levendige kleur in het kleurenspectrum. 

Rood wordt geassocieerd met de emoties die gepaard gaan met de kracht van manifestatie, zoals creativiteit, passie, enthousiasme, moed en wilskracht. 

Deze kleur wordt ook geassocieerd met de intense energieën van woede, agressie, macht en competitie. 

Het is echt een dynamische kleur die alles wat de emotie is in de meest intense mate kan brengen. 


Psychologisch gezien omvatten de gevoelens die verband houden met de kleur rood:

❥ Passie

❥ Energie en hoge vitaliteit

❥ Besluitvaardigheid

❥ Ego

❥ Hoog tempo

❥ Geslaagd

❥ Confronterend

❥ Waarschuwing en alertheid

❥ Lust / seksualiteit

 

Is een rode aura 'slecht'?

 

Omdat rood een alarmerende kleur is, vragen mensen vaak of het hebben van een rode aura 'slecht' is.

Het is belangrijk op te merken dat alle kleuren een 'positieve' en een 'negatieve' kant hebben, en alle kleuren harmoniseren of reageren op de andere kleuren eromheen. 

De kleur rood is een essentieel onderdeel van de energetische harmonie van wat de wereld om ons heen creëert. Zonder de vuurrode actiegerichte energie zouden we nooit iets gedaan krijgen. De energie van rood duwt ons voort om onze doelen te bereiken en stimuleert anderen om ook hun doelen te bereiken. 

Veel andere kleuren, zoals groen, blauw en wit, houden van rust en harmonie. Rood houdt van uitdaging en competitie. Ze kunnen maar zo lang in vrede en harmonie stilzitten voordat ze de pot opnieuw moeten roeren. Ze moeten dingen altijd vooruit helpen en kunnen vrede zien als een teken van luiheid en stagnatie. 

Hierdoor worden mensen met een rode aura vaak gezien als uitdagende persoonlijkheden en moeilijk in de omgang. 

Als je vrede en harmonie wilt, is rood in wezen geen erg compatibele energie om dit te bereiken. Maar als je de dingen voor elkaar wilt krijgen, is rood een geweldige energie om in de buurt te hebben. 

 

Rode aura persoonlijkheid

 

Over het algemeen voelen mensen zich geïntimideerd door mensen met sterke rode aura's. Dit komt doordat ze de confrontatie niet uit de weg gaan; in feite gedijen ze vaak in confronterende situaties. Ze zullen alles waar ze het niet mee eens zijn roepen en uitdagen, en debatteren over de kwestie totdat er resultaten zijn bereikt. 

Omdat mensen met rode aura's zoveel energie hebben, kunnen ze hun concurrentie meestal overtreffen door te wachten tot de andere kant geen energie meer heeft om verder te vechten. Ze communiceren energetisch "je zult deze strijd verliezen, dus begin niet eens ;-)." Het kan overweldigend zijn om tegen een rode aura te komen voordat je zelfs maar een debat begint. 

Hierdoor voelen mensen zich opgebrand of onbekwaam in de buurt van mensen met rode aura's, dus vermijden ze deze waar mogelijk. 


Mensen met rode aura's krijgen echter de dingen voor elkaar. Punt.

De wereld zou niet bestaan zoals ze vandaag de dag doet zonder de intense energie van rode aura's, omdat ze de ideeën van andere mensen in de fysieke wereld brengen. 

Ze hebben het vertrouwen en de vastberadenheid om alles te beginnen waarvan ze denken dat het succesvol zal zijn. 

Mensen met gezonde rode aura's zullen niet alleen pushen om hun project succesvol te maken, maar ze zullen ervoor zorgen dat iedereen in het project ook succesvol zal zijn. Ze zetten mensen aan om op hun best te zijn en motiveren anderen die moeten worden aangemoedigd. 

Omdat rood zo'n intense energie is, kan het overweldigen en een grote invloed hebben op minder intense kleuren. Deze kracht kan ook worden gebruikt om anderen te manipuleren. Als zodanig kunnen mensen met een ongezonde rode uitstraling - vanuit een ego gebaseerd bewustzijn - manipulatief, ego-gedreven, dominant en narcistisch zijn. Dit komt naar voren als woede, confronterend gedrag en agressie. 


Vuur is het beste symbool om met rood te associëren, omdat het zich sterk gedraagt als de energie van rood.

Het begint met een uitbarsting en domineert alle energie die het kan verbruiken en verwarmt alles eromheen. 

De truc met rode aura's is om te beslissen welke energie het vuur moet voeden. Gezonde rode aura's zullen creatieve energie gebruiken om hun vuur te voeden. Ongezonde rode aura's zullen concurrerende energie gebruiken om hun vuur te voeden. 

Hoe dan ook, rode aura's moeten succesvol zijn om zich gezond te voelen. Als een rode aura niet succesvol is, zullen ze blijven vechten en verbeteren totdat ze slagen in wat ze willen bereiken. 

 

Rode aura carrières en hobby's


Degenen met een rode aura zijn meestal te vinden in de volgende carrières:

❥ Ondernemers

❥ CEO's en bedrijfsleiders

❥ Politici

❥ Advocaten

❥ Leiders in een bepaalde hoedanigheid (baas, manager, pastoor, hoofd van een gemeenschap, enz.)

❥ Professionele atleet

❥ Performancekunstenaars: acteurs, dansers, modellen


Mensen met rode aura's hebben meestal de volgende hobby's:

❥ Sport

❥ Fitness

❥ Outdoor activiteiten

❥ Reizen

❥ Hosting van feesten en evenementen

❥ Werk (ja, ze houden van werken en zien dit vaak als een hobby)

 

Locatie van de rode aura

 

De rode aura boven het hoofd

Kleuren die boven het hoofd verschijnen, vertegenwoordigen de volgende groeilaag waarin je stapt. Het is je volgende hoogste vibratie, en de les die je gaat leren. 

Met de kleur rood betekent dit actie ondernemen en met grote vastberadenheid aan iets beginnen. Het kan een bedrijf zijn, of het kan een sterke vastberadenheid zijn om een doel te bereiken. 

Het is ongebruikelijk dat er rood boven het hoofd verschijnt. Dit komt omdat rood een fundamentele energie is waarvan andere kleuren energie ontvangen om de vaart erin te krijgen. Rood is typisch een kernenergie die mensen in hun hart of rond hun lichaam voelen. Sommige mensen mogen die fundamentele energie echter ervaren als de volgende stap in hun genezingsreis. 

Meestal gaat het rood boven het hoofd gepaard met oranje of paars. Dit betekent dat rood geen energie is waarmee ze zullen blijven stagneren. Het zal ze voortstuwen op de energie die er een stap boven staat, zoals oranje (creativiteit en optimisme) of paars (spirituele vooruitgang). 

Het rood staat voor een schok voor het hele energiesysteem, een nieuw begin en drastische veranderingen die moeten worden aangebracht. Het kan voorkomen bij mensen met een depressie of het gevoel hebben dat ze worden tegengehouden om hun ware potentieel te bereiken; ze hebben echter een vurig aspect dat die negatieve zelfsaboterende houding gebruikt wordt als katalysator voor verandering. 

Rood boven het hoofd vertegenwoordigt meestal een energetische signatuur die consequent terugkomt in hun leven: de delen van hun leven die ze niet leuk vinden, zorgen ervoor dat ze veranderen, dus ze moeten vaak moeilijke periodes doormaken om grote veranderingen aan te brengen.

Het kan zijn dat ze onbewust zichzelf saboteren om dingen voor elkaar te krijgen. Het resultaat is de oscillatie tussen depressie en progressie. 


De rode aura rond het lichaam

Als rood de overheersende kleur is rond je hele lichaam, dan is dat je hoogste vibratie die op het huidige moment van jou wordt weerkaatst. Het vertegenwoordigt de energieën waar je momenteel doorheen werkt of aan de wereld laat zien welke energieën je wilt aantrekken. Het is je kernpersoonlijkheid. 

Het is het eerste dat anderen over jou zullen opmerken, en het is de algemene 'sfeer' die je uitstraalt naar de wereld om je heen. 

Rood staat voor: vastberadenheid, actie, wilskracht, energie, kracht, passie, avontuur, adrenaline. Het kan ook staan voor woede, ego, gevaar en geweld.


Mensen met rode aura's houden deze basis aura meestal hun hele leven vast

Terwijl andere aurakleuren, zoals groen, meestal gedurende het hele leven in een andere kleur veranderen, blijven rode aura's over het algemeen hetzelfde. Dit komt omdat rode aura's zo'n intense persoonlijkheid hebben, ze willen niet veranderen, ze willen dat anderen veranderen om aan hun behoeften te voldoen. 

Rode aura's komen niet zo vaak voor als andere kleuren, wat misschien een goede zaak is vanwege hun intensiteit. Rood is echter een noodzakelijke energetische kracht om de basis te leggen voor alle andere dingen. 


De rode aura rond het hart

Het hebben van een rode aura rond het hart projecteert wortelchakra-energie door het meest vitale energetische centrum: het hartchakra. Dit kan een aantal dingen betekenen, maar het betekent meestal dat er overlevingsenergie is in de zaken van het hart. 

Mensen die intense levensveranderingen doormaken rond huishoudelijke zaken, kunnen rood projecteren vanuit hun hartcentrum, meestal als gevolg van een scheiding. Dit kan van alles zijn: uiteenvallen of scheiden, een huis verkopen, een huisdier verliezen, een geliefde verliezen, proberen een gezin te stichten, ruzie met partners of familie, enz. 

De rode energie probeert iets aan te trekken dat zal helpen het verdriet van scheiding te genezen en het gevoel van voltooiing en een liefdevolle eenheid te vernieuwen. Groen is een heel helende kleur voor iemand met een felrood hartcentrum. 


De rode aura rond de handen

Het hebben van een rode aura rond de handen komt niet zo vaak voor als andere kleuren en wordt meestal gezien bij kinderen. 

Rood rond de handen duidt op een zich ontwikkelend ego en een sterk verlangen om te creëren zonder resultaten te hoeven zien. 

Als kinderen zich tot volwassenen beginnen te ontwikkelen, leren ze door te doen, en het leren is wat ze willen bereiken - niet een fysieke manifestatie. Ze zullen legotorens bouwen, enorme muurschilderingen tekenen, uren besteden aan het samenstellen van een puzzel, deze vervolgens vernietigen en er niet meer aan denken. Dit is moeilijker naarmate we ouder worden. 

Volwassenen kunnen rode aura's hebben die uit hun handen steken, maar dit is niet gebruikelijk. Degenen die rood uit hun handen hebben, kunnen intense energie hebben om te doen, zonder zich zorgen te maken over het eindresultaat. 

Dit kan worden gezien als iemand een volledige identiteitsverandering heeft ondergaan, zoals een volledige ontworteling van zijn leven. Ik heb het bijvoorbeeld gezien bij mensen die besluiten om naar het buitenland te verhuizen en de taal en een nieuwe manier van leven leren. Ze leren opnieuw te leven. 

 

Kleurvariaties van rood in je aura

 

Wat betekent een roodachtig / oranje aura?

Het hebben van een rood-oranje aura is een zeer gezonde kleur om in de aura te hebben, en is een veel voorkomende combinatie boven het hoofd. 

Oranje is de kleur van vertrouwen, creativiteit, overvloed, vreugde en rood is de kleur van kracht, energie en vitaliteit. Deze twee gecombineerd betekenen dat een persoon een hoge vitaliteit en innerlijke kracht heeft. Ze hebben een gezond ego en een evenwichtige output van energie - niet te veel, maar genoeg om dingen voor elkaar te krijgen. 

Mensen met overwegend rood / oranje moeten zich creatief kunnen uiten en de resultaten zien van hun creativiteit. 

Hun gevoelens zijn erg belangrijk voor hen, en ze zullen niets in hun leven verdragen waardoor ze zich 'slecht' voelen. 

Oranje geeft mensen een gezond niveau van introspectie om te peilen hoe gelukkig ze zijn, en rood stelt hen in staat om snel veranderingen aan te brengen en eventuele 'bijlagen' te verwijderen die hen tegenhouden. Hierdoor kunnen rood / oranje aura's snel en onbeschaamd mensen ontvrienden of stoppen met projecten die hen niet dienen. 

Ze hebben geen "achteruitkijkspiegel" -syndroom, betreuren geen 'fouten' uit het verleden of hunkeren naar relaties uit het verleden. Ze laten het oude graag achter in de prullenbak, waardoor er ruimte is voor frisse nieuwe ideeën en ervaringen. 

Ervaringen hebben is belangrijk voor hen, en ze hebben waarschijnlijk een lange lijst met dingen die ze willen bereiken voordat hun leven voorbij is. 


Wat betekent een donkerrode aura?

Het is gebruikelijk om donker of zwart in de aura als negatief te beschouwen, maar dit is niet altijd het geval. Dit is slechts informatie die naar buiten wordt geprojecteerd, zodat ze door een huidige spirituele les kunnen gaan. 

Donkerrood in de aura betekent dat ze de wereld meer te bieden hebben dan hun huidige levensstijl toelaat. Dit kan te wijten zijn aan gezondheidsredenen, ongezonde relaties of een carrière die hun ware potentieel beperkt. 

Een veelgebruikt woord dat donkerrode aura's voelen, is 'verstikte' energie. Hierdoor kunnen ze zich boos, gefrustreerd, geagiteerd of angstig voelen. 

De beste methode die donkerrode aura's kunnen aannemen, is lichaamsbeweging. Het zal hen in staat stellen om die verstikte energie te verbranden en hen de energie laten projecteren die ze tegenhouden. Een ander ding dat ze kunnen doen, is hun ijzerniveau controleren om er zeker van te zijn dat ze niet bloedarmoede hebben. Vaak lijden rode aura's aan bloedarmoede, waardoor hun aura daalt. 

De les die een donkerrode aura moet leren, is om gehechtheden die hen tegenhouden los te laten en het vertrouwen te vinden om na te gaan wat ze echt willen in het leven. 

Een lange meditatie-retraite / periode van zelfzorg kan de donkerrode aura's herstellen. 


Wat betekent een lichtrode aura?

Een lichtrode aura kan roze zijn. Dit is een diep medelevende kleur en betekent meestal dat deze persoon onvoorwaardelijke liefde te geven heeft. 

Deze kleur zit meestal boven het hoofd, maar het kan ook rond het hele lichaam zitten. Als het zich om het hele lichaam bevindt, is deze persoon bedoeld om anderen te helpen door hen lessen te leren over van zichzelf houden en van anderen houden. 

Ze voelen zich meestal aangetrokken tot het werken in dienstverlenende industrieën en hebben een passie om anderen te helpen in achtergestelde gebieden zoals de hospice of in de geestelijke gezondheidszorg. 

Het rood in hun aura duwt hen in leiderschapsrollen, waar ze zeer georganiseerd kunnen zijn en anderen energiek kunnen inspireren om zich bij hun zaak aan te sluiten. Het wit in de aura is de verbinding met de geest die ze van nature hebben, waardoor ze hun natuurlijke vermogen om lief te hebben. 

Iemand met een roze aura wordt meestal gezien als heilige sfeer en is zeer invloedrijk. Gewoon in de buurt zijn van iemand met een roze aura zal genoeg zijn om je het gevoel te geven dat je thuis hoort in deze wereld. 

 

Compatibiliteit met een rode aura

 

De meest compatibele kleuren met rode aura's zijn groen, oranje en paars

Groen is een zeer verzorgende kleur en in combinatie met rood is het een hele oudereenheid. Het is als het zaad dat wordt bewaterd. Rode energie is het zaad dat groeit, en groene energie is het water dat ervoor zorgt dat het groeit. Groen en rood samen zijn geweldig bij het starten van projecten. Ze hebben echter de neiging om na een tijdje uit te branden, omdat groene aura's gevoelig zijn en overbelast kunnen raken door de intensiteit van rood. 

Oranje en rode energie vormen samen een zeer zelfverzekerd duo. Oranje is een van de weinige kleuren die niet verbrandt door rode energie en kan een niveau van optimisme en innovativiteit toevoegen aan de creaties van een rode aura. Deze energieën inspireren elkaar. 

Paars brengt de psychische en spirituele elementen naar rood, wat een krachtige combinatie kan zijn. Terwijl rode energie voornamelijk gericht is op de fysieke wereld, kan paarse energie vertalen hoe dat op spiritueel niveau wordt opgenomen. Een paars partnerschap met rood kan zowel de fysieke als de spirituele rijken overstijgen, wat leidt tot een dynamische en multidimensionale creatie. 

 

Kristallen voor een rode aura

 

Wanneer je met kristallen werkt in termen van werken met de aura, is het belangrijk om de compatibiliteit van kleuren te begrijpen en bedoelingen vast te stellen voor wat je wilt bereiken. 


Energie in evenwicht brengen

 

Mensen met een rode aura klagen er vaak over dat ze zich niet erg in balans voelen. Omdat ze vatbaar zijn voor extremen, rusten ze meestal niet tussen twee extremen. Groene stenen kunnen mensen met rode aura's helpen om weer in het midden te komen. Waaronder: 

❥ Amazoniet

❥ Groene apatiet

❥ Chrysocolla

❥ Smaragd

❥ Groen fluoriet

❥ Fuchsite

❥ Malachiet

❥ Peridoot

❥ Moldaviet

Creativiteit

 

Degenen met een rode uitstraling zien zichzelf meestal niet als 'creatief'. Ze zijn er eerder trots op dat ze goed zijn in zakelijke en actiegerichte taken. Omdat rood echter een basiskleur is, is rood van nature 'creatie'. Mensen met een rode aura geven zichzelf vaak niet genoeg krediet voor hoe creatief ze eigenlijk zijn en dat ze constant aan het creëren zijn. 

Het kan erg herstellend zijn voor mensen met rode aura's om zich creatief te voelen. Gele of oranje stenen kunnen hun creativiteit een boost geven. 

Waaronder:

❥ Amber

❥ Citrien

❥ Heliodor

❥ Zonnesteen

❥ Mookaiet Jaspis

❥ Overzicht

Het verkennen van de kleuren in je aura kan een levenslange reis zijn, omdat het altijd verandert op basis van de lessen die we leren. Het is een geweldige manier om een dieper deel van jezelf te begrijpen en een verbinding te creëren met de diepere niveaus van je wezen.

Rood is een krachtige, dynamische en creatieve kleur om in je aura te hebben. Hoewel ik word uitgedaagd door alle rode aura's in mijn leven, weet ik dat mijn leven niet hetzelfde zou zijn zonder hen. 

Rose Putnam
crystalclearintuition.comBlijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.