Bevrijding van het ego door Liefde • Nieuwe maan in Waterman 1 februari 2022 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland

Deze nieuwe Maan in Waterman van dinsdag 1 februari 2022 beschrijft het proces voor jezelf en de wereld voor de komende maand.

Een maand van het trekken van grenzen, de IK-kracht onder de loep nemen en gaan staan voor vrijheid.

Lees in dit artikel over de bijzonderheden rond deze retrograde Mercurius en wat de innerlijke processen van je vragen, want er is een groot potentieel dat opengaat in ons op dit moment. In dit artikel ook informatie over hoe de effecten van deze op de wereld uitwerken. Ik wens je veel leesplezier…

 

Voorbij de Maan

 

 Dit is de beschrijving van de nieuwe Maan in Waterman van dinsdag 1 februari 2022. Deze beschrijft de processen voor de komende maand.

Mijn beschrijving van de nieuwe en volle Maan gaat voorbij aan de vaste vorm van de Maan. De nieuwe of volle Maan is slechts een moment in afstemming waarmee de informatie wordt geijkt in onze realiteit, maar die is niet begrensd door het materiële, de 3de dimensie, tijd en ruimte. 

De beschrijvingen brengen je ook in verbinding met bewustzijn en energie(velden) van het oneindige en het AL-bewustzijn door middel van een hologram. Hierdoor kan iedereen in vrijheid zijn of haar inzichten op het eigen niveau van ontwikkeling van binnenuit ervaren tijdens het lezen. In deze tijd van grote verandering is het nodig om dit bewust te zijn, zodat we onszelf niet vastzetten of -houden in oude concepten en vorm, maar open blijven staan voor het nieuwe. En dat is natuurlijk helemaal het thema van de nieuwe Maan in Waterman, die onder andere verbonden is met vrijheid en vernieuwing.

 

De grens is bereikt

 

Voor het niveau van de persoonlijkheid (Zon-Maan), gaat deze nieuwe Maan (door de samenstand met Saturnus), over heel krachtig gaan staan voor alles waar Waterman voor staat, namelijk: bewustzijn, gelijkwaardigheid, vrijheid, vriendschap en het samen doen.

Dus overal zien we mensen in actie komen en situaties gaan begrenzen die voor hen niet kloppen en daardoor nu dus echt de straat opgaan of zelf andere acties organiseren, om de huidige ontspoorde situatie rond het virus te stoppen.

Genoeg is genoeg, er is een grens bereikt.

De autoriteit en verantwoordelijkheid worden gevoeld en daadkrachtig teruggebracht naar zichzelf, met de bereidheid te handelen en wat daar verder voor nodig is. (Zon-Maan conjunct Saturnus in Waterman 1ste huis. Priapus in Boogschutter 12de huis conjunct Ascendant, Saturnus, Venus en Diamant 1ste huis in Boogschutter.)

 

Retrograde Mercurius: woorden, macht en kracht

 

 

De retrograde Mercurius in Steenbok duurt nog tot vrijdag 4 februari 2022 en daardoor is alle activiteit in de buitenwereld flink verstoord en wordt van ons gevraagd om naar binnen te keren. Omdat het hemellichaam Pluto samen staat met Mercurius, ligt er een focus op de innerlijke communicatie rondom het thema ‘macht en kracht’.

 Dus: hoe gebruik jij je machten en krachten?

 Heb je verborgen controle en macht in jezelf waarmee je jezelf en de omgeving controleert?

Deze worden heel erg goed voelbaar. Maar het gaat ook om het nog dieper ontdekken van je IK-kracht. Deze IK-kracht is nodig om jezelf neer te zetten als brandpunt van jouw manifestatie als mens op Aarde. Doordat we zo lang in de afgescheidenheid van de Matrix hebben geleefd, is de Ik-kracht gewond geraakt. Liefde is de enige kracht die deze wond van het ego en de door noodzaak aangeleerde bescherming en schuld en schaamte over deze wond(en), kan openen en helen.

Vooral de onvoorwaardelijke Liefde en het mededogen voor jezelf en voor het gewonde Ego in jezelf, maken transformatie naar een zuiver en transparant Ego als brandpunt mogelijk. (Mercurius retrograde conjunct Pluto in Steenbok 1ste huis. Priapus in Boogschutter 12de huis conjunct Ascendant, Saturnus, Venus en Diamant 1ste huis in Boogschutter. Cheiron in Ram in het 2de huis.)

Harde woorden

 

 Door dit innerlijke proces kan er ook inzicht komen over het niet kunnen verwoorden wat je in jezelf ervaart en dan kan daaromheen een enorm gevoel van onmacht voelbaar worden.

Ook brengt dit innerlijke proces harde woorden en scheldpartijen voort, ook in het openbare leven zoals de politiek. En ook kan er extra media-controle zijn waardoor propaganda en niet morele zaken heel erg zichtbaar worden, zodat er iets aan gedaan kan worden. (Mercurius retrograde conjunct Pluto in Steenbok 1ste huis.)

 

Innerlijke vrijheid

 

De samenstand van Zon, Maan en Saturnus heeft nog een hogere octaaf.

 In essentie gaat dit over vrijheid die je in jezelf wel of niet kan ervaren.

Je bent zo vrij als je jezelf voelt en dat is waar, maar als je die vrijheid niet zo goed ervaart, dan kan het ook ontmoedigend zijn omdat je gewoonweg niet weet hoe je die vrijheid in jezelf kan openen. Dat is niet te forceren, maar is een state of mind.

De drukte van iedere dag en de manier waarop we vastzitten in praktische zaken om elke dag weer brood op de plank te krijgen, zijn verlammend en maken dat je vrij voelen bijna niet mogelijk is. (Zon-Maan conjunct Saturnus in Waterman 1ste huis. Priapus in Boogschutter 12de huis conjunct Ascendant, Saturnus, Venus en Diamant 1ste huis in Boogschutter.)

 

De basis van het nieuwe tijdperk

 

Energetisch is er iets bijzonders aan de hand. De afgelopen jaren is de vernieuwing van het eeuwige AL-bewustzijn waar wij uit voortkomen, steeds dieper doorgedrongen in ons en in de wereld en daardoor zien we de structuren (o.a. bestuur en maatschappij) die ons gevangen houden steeds verder afbrokkelen.

 Het AL-bewustzijn is de basis waaruit alles is opgebouwd. En daardoor is er geen basis meer die deze oude manier van leven in gevangenschap van de materie, ondersteunt. 

Want het vernieuwde AL-bewustzijn voor het nieuwe tijdperk van Waterman heeft een andere basis, namelijk vrijheid, gelijkwaardigheid en het AL-bewustzijn zelf.

Het vernieuwde AL-bewustzijn kan ons tot in de diepste vezels van het lichaam en DNA bevrijden en dit innerlijke proces is al volop bezig in ons. (Uranus in Stier conjunct IC. Zwarte Maan in Tweelingen en gecorrigeerde in Kreeft oppositie Priapus in Boogschutter en Steenbok 12de huis conjunct Ascendant, Mars, Venus en Diamant in Steenbok 1ste huis. Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen oppositie noordelijke Maansknoop in Stier.)

 

Bevrijding door liefde

 

De afbraak van het oude, maar ook de opbouw van het nieuwe is al zover dat het nieuwe heel concreet vorm kan krijgen. Dit merk je onder andere doordat er meer zachtheid is en alles met veel meer gemak tot stand komt. Voor hen die daar aan toe zijn, is het pure AL-bewustzijn (eeuwigheid) beschikbaar om toe te laten in het lichaam en dus ook te integreren in het lichaam. Daardoor kunnen oude vormen en gewoontes wegvallen en komen het pure AL-bewustzijn en de kwaliteiten van het Watermantijdperk helemaal ter beschikking in het lichaam.

Dit kan heel veel oude vastzittende situaties, gevoelens en lichamelijke blokkades oplossen en een enorm gevoel van vrijheid geven en in potentie zelfs aftakeling en sterven van het lichaam overstijgen.

Maar wat belangrijk is, is dat de onvoorwaardelijke liefde van het (kosmisch) Hart (Wezensessentie van buiten de afscheiding) de basis is in deze vernieuwing en dat er respect is voor de persoonlijkheid en voor wat de persoonlijkheid (ego) nodig heeft om op een veilige manier te kunnen loslaten. Want anders verlies je je brandpunt en daarmee praktische vormkracht in je leven.

 De liefde voor jezelf en de onvolkomenheden van je gewonde ego is dus de dragende kracht tijdens dit belangrijke keerpunt.

(Uranus in Stier conjunct IC. Zwarte Maan in Tweelingen en gecorrigeerde in Kreeft oppositie Priapus in Boogschutter en Steenbok 12de huis conjunct Ascendant, Mars, Venus en Diamant in Steenbok 1ste huis. Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 10de huis oppositie noordelijke Maansknoop in Stier in het 4de huis.)

 

Nieuwe communicatie

 

Dat wat zich nu energetisch opent, brengt ook een nieuw veld van communicatie. Het eeuwige AL-bewustzijn dat nu zijn intrede doet in ons leven is het best te vergelijken met het kristallijne dat mineralen kunnen doorgeven en dragen. Het is al levende informatie. Misschien heb je al gemerkt dat er nieuwe klanken zijn en kleuren en dat informatie op een nieuwe manier binnenkomt. Hierin beginnen we pas te ontdekken en te openen. Dat wat binnenin je leeft, stroomt dan weer naar buiten, zodat het AL-bewustzijn dat in de binnenwereld wordt ervaren alles een maakt. Niet spiegelend, maar als een geheel.

Ik wens je veel vrijheid en liefde bij de integratie van de oorspronkelijke stroom van de eeuwigheid, Het AL-bewustzijn.

(Uranus in Stier conjunct IC. Zwarte Maan in Tweelingen en gecorrigeerde in Kreeft oppositie Priapus in Boogschutter en Steenbok 12de huis conjunct Ascendant, Mars, Venus en Diamant in Steenbok 1ste huis. Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 10de huis oppositie noordelijke Maansknoop in Stier in het 4de huis.)

 

Heb het goed...

💞

 

© Manuela van der Knaap
inzichten.com


 

De scheiding der seksen

Channeling zondag 6 februari 2022, 20:00 uur door Pamela Kribbe en Gerrit Gielen

 

Jeshua zal spreken over de splitsing tussen mannelijk en vrouwelijk in de ontstaansgeschiedenis van de ziel. Hij onderscheidt daarbij tussen

 

 Stap 1. De geboorte van de ziel als individu: van eenheid naar afgescheidenheid

 

 Stap 2.  De ziel daalt nog dieper in de afgescheidenheid en incarneert als geslachtelijk wezen: mannelijk of vrouwelijk

 

In deze channeling gaat Jeshua vooral in op de tweede stap: op de betekenis van de scheiding der seksen, de gevolgen ervan voor de ziel en hoe we in deze tijd terug bewegen naar een innerlijke eenheid van mannelijk en vrouwelijk.Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.