Alles zichtbaar en groot ontwaken • Nieuwe Maan in Tweelingen 30 mei 2022 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland


Dit is de beschrijving van de nieuwe Maan in Tweelingen, met de processen voor de komende maan(d) tot de volgende nieuwe Maan. Dus deze zijn echt een maand actueel.

In dit artikel lees je over ‘het grote ontwaken’ van de massa en hoe alles zichtbaar gaat worden.

Je leest in dit artikel over deze nieuwe magische methode van heling en het nieuwe pad dat open gaat.

 Dit artikel heeft je inhoudelijk inzicht in wat er in ons aan het veranderen is, wat er geheeld wordt en waarom dit ons nu heel concreet uit de dualiteit van de Matrix brengt. Dit is een grote mijlpaal voor de mensheid en het collectieve bewustzijn.

Ik wens je veel leesplezier…

 

Media en angst

 

De grote beweging in de energie (horoscoop) gaat nog steeds over het vrijkomen van angst en manipulatie en het vinden van rust, veiligheid, vrede en een nieuwe basis voor het leven. Deze nieuwe Maan is er een extra focus op communicatie en informatieoverdracht. Wat we daarin dagelijks tegenkomen is de informatieoverdracht van onze leiders en de rol daarin van de media, zowel de oude media als de nieuwe online media. Kunnen we de angst, waar we steeds opnieuw aan blootgesteld worden, doorzien en loslaten? We hebben de afgelopen 3 jaar een enorme berg angst over ons heen gekregen. Het begon allemaal met de het C-Virus en daarna de oorlog in de Oekraïne. Nu deze laatste boodschap van angst zijn focus dreigt te verliezen, wordt er een nieuw virus geïntroduceerd met wel een heel bijzondere oorsprong en naam: Het Apenpokkenvirus. 

(Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 3de huis oppositie noordelijke Maansknoop in het 9de huis conjunct Uranus en Mercurius retrograde in Stier. Priapus in Boogschutter en Steenbok in het 4de huis. )

 

Het grote ontwaken

 

De afgelopen jaren zijn we gebombardeerd met angst, waardoor een enorme potentie van innerlijke groei de kans kreeg te ontvouwen. Iedereen die hiervoor openstond, kon diep loskomen van onbewuste angsten.

Waarschijnlijk heb je voor jezelf wel helder kunnen krijgen hoe ongelofelijk veel we gemanipuleerd worden in ons dagelijks leven.

Deze komende maand zal een enorme hoeveelheid nieuwe informatie en nieuwe visies naar buiten gebracht worden. Dat wat er gecommuniceerd gaat worden zal veel helderheid en inzicht geven en de grote beweging van de steeds herhalende manipulatie helemaal zichtbaar gaan maken. Deze inzichten gaan hard, snel en diep binnenkomen bij de meeste mensen. Het zal zelfs moeilijk worden om de manipulatie in de boodschappen niét te zien en de ogen gesloten te houden voor de nieuwe basis die voor het hele collectief op aarde wordt opgetuigd.

 Deze horoscoop laat zien dat het zeer waarschijnlijk is dat er een gigantische golf van ontwaken en inzicht gaat komen.

(Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 3de huis oppositie noordelijke Maansknoop in het 9de huis conjunct Uranus en Mercurius retrograde in Stier. Heer van Stier is Venus en die staat vierkant Pluto in Steenbok in het 5de huis. Priapus in Boogschutter en Steenbok in het 4de huis.)

 

Mercurius retrograde

 

Mercurius loopt vanuit de aarde gezien terug en dat noemen we retrograde. Met Mercurius die retrograde loopt kan je te maken krijgen met ingewikkelde situaties waarin er grote verwarring of problemen kunnen ontstaan rondom (mis)communicatie. Mercurius regeert over handel, verkeer, beweging in het algemeen, communicatie, zoals moeilijker uit je woorden kunnen komen of pure miscommunicatie, afspraken die niet doorgaan of maar niet tot stand kunnen komen en zo nog meer. In essentie gaat Mercurius over informatie-uitwisseling tussen twee punten (mensen, situaties, plaatsen, bedrijven enz.) Dit blijft aan de orde tot 3 juni 2022.

 Mercurius retrograde vraagt om de innerlijke communicatie extra aandacht te geven en dit de basis te laten zijn van je communicatie en bewegingen naar buiten.

 

Retrograde in Stier: Organisch en genieten

 

Mercurius retrograde staat vanaf 24 mei in Stier tot het einde van de retrograde periode op 3 juni 2022. In het dierenriemteken Stier gaat het om vertrouwen, veiligheid, wat van waarde is, overvloed en schoonheid. Maar Stier is ook verbonden met koppigheid en daardoor kunnen problemen die ontstaan in deze periode rond deze thema’s mogelijk niet opgelost worden. Dit komt dan omdat alle partijen koppig blijven staan voor het eigen gelijk en geen beweging maken om tot elkaar te komen.

Als Mercurius retrograde gaat in Stier, dan is er een enorme vertraging in de omstandigheden. De omstandigheden zijn dan als dikke stroop en ons geduld wordt zo op de proef gesteld.

 Het is dus geen periode om iets met dwang er doorheen te rammen.

De uitdaging is om te vertrouwen op divine timing en dat alles zich op een organische manier op het juiste moment ontvouwt of misschien wel op een andere manier of in een andere vorm. De energie kan lui aanvoelen en het kan heel goed zijn dat je niet vooruit te branden bent en gewoon lekker in de Zon wil gaan zitten, om rust te nemen en te genieten van fijne dingen. Geef daar dan ook aan toe, want Mercurius retrograde in Stier wil deze kwaliteit in jouw leven herstellen. 

(Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 3de huis oppositie noordelijke Maansknoop in het 9de huis conjunct Uranus en Mercurius retrograde in Stier. Heer van Stier is Venus en die staat vierkant Pluto in Steenbok in het 5de huis. Priapus in Boogschutter en Steenbok in het 4de huis.)

 

Veilige informatie

 

In deze periode van Mercurius retrograde in Stier, worden we geholpen om innerlijk te gaan voelen of iets wat iemand zegt ook klopt. Dus: is iemand te vertrouwen met wat hij of zij zegt? En welke waarde ken je toe aan handel, maar ook in de (social) media, een app of een bepaalde dienst die informatieoverdracht regelt? Je kan met deze retrograde Mercurius gaan voelen of een dienst, zoals een app of informatieoverdracht, zuiver is en of deze een basis kan bieden die veilig is. Misschien krijgen we wel extra correcties in de media of nieuwe andere informatieoverdracht. Of nieuwe apps of informatieoverdracht die wel veilig zijn, maar in ieder geval issues rondom veiligheid, misschien de uitbreiding of verplichting van de corona app/QR van de overheid?

 Dit onderstreept nog eens extra wat ik eerder schreef over inzicht krijgen en het doorzien van manipulatie in communicatie en media.

(Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 3de huis oppositie noordelijke Maansknoop in het 9de huis conjunct Uranus en Mercurius retrograde in Stier. Heer van Stier is Venus en die staat vierkant Pluto in Steenbok in het 5de huis. Priapus in Boogschutter en Steenbok in het 4de huis. Mercurius retrograde in Stier van 24 mei tot 3 juni 2022.)

 

Heling van trauma's

 

Zowel het artikel over de gedeeltelijke Eclips van 30 april 2022 als die over de totale BloedMaansverduistering van 16 mei 2022 laten voor het komende jaar grote transformaties van diepe onderbewuste patronen zien.

 Ook deze horoscoop van de nieuwe Maan van 30 mei 2022 raakt ons diep op de onderbewuste lagen.

Er kan in deze maand een worsteling zijn om los te kunnen laten. De thema’s die onderzoek en transformatie vragen, zijn oud en diep en kunnen je vastzetten in oude trauma’s. Een andere mogelijkheid is dat is dat je gewoon weg niet meer weet hoe je los kunt laten. Oude trauma’s dienen zich dan aan. Dit zijn kosmische trauma’s die veel ouder zijn dan dit leven en die je Ziel heeft ervaren tijdens je afdaling de stof in. Deze zijn ontstaan door conflicten die je hebt ervaren in de dualiteit van de Matrix. Deze trauma’s worden vaak herhaald.

 Deze periode rond de nieuwe Maan kan jou de mogelijkheid geven om deze trauma's diep te helen of om inzicht te krijgen in de steeds herhalende kosmische wond.

(Cheiron in Ram 8ste huis. Heer is Mars conjunct Jupiter in Ram 8ste huis en Neptunus in Vissen 7de huis.)

 

Het gewonde IK

 

De heling van deze trauma’s kan op een zeer bijzondere manier tot stand komen, dus anders dan anders. Het thema van de kosmische wond van Cheiron in Ram gaat over jezelf centraal mogen zetten in intieme relaties, dus met mensen die dicht bij je staan. Daarin spelen gevoelens, waarin er angst is om egoïstisch te zijn, een grote rol. Daar voel je je dan schuldig over en ervaar je mogelijk ook schaamte. Maar er zijn ook personen die die schuld en schaamte voor egoïsme niet ervaren. Zij gaan juist helemaal voor het eigen belang en beschadigen en misbruiken hierbij anderen. Voor velen zullen er situaties zijn waarin je geblokkeerd wordt om te handelen of in verbinding te zijn met je dierbaren. Maar ook om krachtig voor jezelf op te mogen komen of echt heel boos te mogen zijn.

 Als er wonden zijn rondom deze thema's, dan krijg je deze uitvergroot te ervaren in deze maand, zodat het super helder kan worden wat het herhalende patroon is van het trauma waar je in vastzit. Heling kan je mogelijk vinden in het daadkrachtig iets doen om de situatie in beweging te zetten. 

(Cheiron in Ram 8ste huis. Heer is Mars conjunct Jupiter in Ram 8ste huis en Neptunus in Vissen 7de huis.)

 

Bewuste daadkracht in dromen

 

Het is heel goed mogelijk dat je extreem veel droomt in deze periode (en de afgelopen maand) en misschien droom je zelfs iedere nacht over hetzelfde thema. Dan is er iets heel dieps aan het helen.

Ik zelf heb recent een nieuwe vorm van heling ervaren tijdens lucide dromen, waarin je tijdens je dromen zowel deelnemer bent als waarnemer, maar dan met veel meer omvattend ‘hoger’ bewustzijn.

 Tijdens lucide dromen ben je dus bewust aanwezig in de dromen en kan je ook sturing geven aan de situatie in de dromen.

Wat een nieuw facet is dat ik recent zelf heb ervaren, dat is dat je als waarnemer tijdens de lucide droom nog meer overzicht hebt dan normaal. Je bent tegelijkertijd helemaal bewust verbonden met de droomsituatie als hoofdpersoon, maar ook met de dagelijkse realiteit en dus je wakkere dagbewustzijn, waaruit je kan denken, voelen, weten, maar daarbij ook nog het ‘hoger’ weten en voelen. Dan kun je zelfs bewust worden dat de ervaring in de droom met vaak een heftige emotionele ervaring, niet klopt met de dagelijkse realiteit. Ook herken je dan het trauma uit je dagelijkse realiteit.

Je kan dan dus met je bewuste zelf tijdens de dromen nieuwe inzichten opdoen, door wat de dromen je laten ervaren en zien. Van daaruit kan je vanuit je bewuste zelf in de droom andere keuzes maken, die je op een praktische en helende manier kunnen bevrijden van het trauma.

Maar ook van emotionele slachtoffer situaties die op gevoelsniveau met of onder het trauma vastzitten. Op die manier is het mogelijk om jezelf en anderen bewust te vergeven of te helen tijdens deze nieuwe soort lucide droom. Je kan ook diepe inzichten krijgen tijdens deze lucide droom, waardoor je de betreffende emotionele traumatische situatie kan overstijgen (en helen). Dan kan je voelen of weten wat werkelijk waar is voor jou, vanuit een groter overzicht van wie je Wezenlijk bent, dus wie jij bent buiten of zonder het trauma. Dan kan het trauma helen door de ware liefde voor jezelf of voor een persoon die betrokken is.

Ik hoop dat je het een beetje kan volgen wat ik hier heb beschreven. Ik kan er bijna geen woorden aan geven, maar wanneer je dit ervaren hebt, dan zal je het wel herkennen. 

(Cheiron in Ram 8ste huis. Heer is Mars conjunct Jupiter in Ram 8ste huis en Neptunus in Vissen 7de huis.)

 

Het einde van de Matrix

 

Deze ontwikkeling waarin we een nieuwe vorm van heling kunnen ervaren tijdens lucide dromen, is een signaal van grote groei in het collectieve bewustzijn. Het onderbewuste, het dagbewustzijn en het bovenbewuste kunnen elkaar nu ontmoeten, waarnemen en helen.

Dat is super goed nieuws en laat zien dat we van binnenuit daadwerkelijk energetische uit de dualiteit van de Matrix bewegen.

 We komen dus los van de schadelijke werking van de dualiteit van de Matrix, waarin we alles wat we liever niet zien wegstoppen in het onderbewuste.

Als het onderbewuste kan oplossen en helen, dan kan onze verbinding vanuit projectie en drama ook stoppen. Dan kunnen we weer gaan leven in ons volle bewustzijn. Hiermee verwerven we Meesterschap over ons onderbewuste en zelfs het hele bewustzijn. 

(Cheiron in Ram 8ste huis. Heer is Mars conjunct Jupiter in Ram 8ste huis en Neptunus in Vissen 7de huis.)

 

Jouw persoonlijke pad

 

 In deze periode kunnen we dus nog verder loskomen van de dualiteit van de Matrix en krachtig en zelfstandig ons ware pad in de nieuwe maatschappij gaan zien en voelen.

Het oude is aan het afbrokkelen en maakt gevaarlijke capriolen om nog te redden wat er te redden valt. Maar als je  wakker bent en de oude manipulerende structuren en systemen van gevangenschap in volle omvang kan zien, dan zie je ze waarschijnlijk ook wankelen. Het nieuwe pad van vrijheid, vrede en veiligheid ligt voor je open. Als je voorbij kennis en het denken in verbinding kan komen met je Wezenlijke Zelf, diep in je eigen binnenwereld waar je intuïtie regeert, dan kan je jouw pad voelen en diep weten. Die ontvouwt zich met schoonheid, gepaste overvloed, zal je dragen door op het juiste moment de juiste verbindingen tot stand te brengen met synchroniciteit.

 Leg je focus niet op de afbraak van het oude, maar op wat zich ontvouwt diep in je Wezenlijke binnenwereld en laat je intuïtie je stap voor stap leiden. 


(Gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen en true zwarte Maan in Kreeft in het 10de huis. Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen in het 3de huis oppositie noordelijke Maansknoop in het 9de huis conjunct Uranus en Mercurius retrograde in Stier. Heer van Stier is Venus en die staat vierkant Pluto in Steenbok in het 5de huis.)  

 

Heb het goed...

 

© Manuela van der Knaap
inzichten.comBlijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.