Wat komen we doen op aarde? Levensles 6: Creatie ♥ Irene Verweij ♥ Lichtwerkers Nederland


Wat doe ik hier op aarde? Wat is de zin van mijn leven? Weet jij het?  In dit artikel, dat onderdeel uit maakt van een reeks van 12 artikelen, wordt les 6 besproken uit de levenslessentheorie van Steve Rother*. Levensles 6 gaat over Creatie. 

Mensen die in dit leven werken aan de levensles Creatie hebben het moeilijk met het tot uitdrukking brengen van hun eigen kracht.

Hoewel ze vaak zeer creatief zijn, beseffen ze niet dat ze in staat zijn schitterende creaties te creëren.

Ook zijn ze zich vaak niet bewust van de scheppingskracht die wij mensen hebben meegekregen.  

 

Scheppingskracht 


Hoewel veel mensen zich niet bewust zijn van hun scheppingskracht, hebben mensen die werken met de levensles Creatie hier een blinde vlek voor. Zij zijn zich totaal niet bewust dat we door middel van onze gedachten de werkelijkheid creëren. Het is niet voor niets zo ontzettend belangrijk te weten waar we de hele dag met onze aandacht zitten. Daar waar we onze aandacht op vestigen, groeit. Helaas hebben veel mensen een ongedisciplineerde geest. Voortdurend denken ze aan hun problemen. Drie keer raden wat zich dus in hun leven manifesteert.. Negatief denken, allerlei angst scenario’s voortdurend voor de geest halen, zorgen maken of vastzitten in ‘wat-als’ gedachten zijn funest voor onze werkelijkheid. Onze scheppingskracht is enorm. Veelal wordt deze schromelijk onderschat. Wees dus voorzichtig waar jij over nadenkt en je aandacht op richt.   

 

Vaak vrouw


Hoewel dat aan het veranderen is, is traditioneel gezien de man degene die creatief is en iets neerzet in de maatschappij. Vandaar dat deze les vaak in een vrouwenlichaam geleerd wordt. Vaak kunnen deze vrouwen zichzelf maar moeilijk staande houden in het leven en lijken ze afhankelijk van hun partner. Het tegendeel is waar. Zodra de relatie verbroken wordt en de vrouw gedwongen wordt in haar kracht te gaan staan en haar plek op te eisen, blijkt ze succesvoller dan ooit verwacht. Belangrijk in deze levensles is dus ook de verantwoordelijkheid op te pakken, die bij het in je kracht gaan staan hoort.  

Perfectionisme

 

We kennen ze allemaal wel, mensen die bezig zijn met het schrijven van een boek. Toch komt dat boek er niet, omdat het nooit goed genoeg is volgens de schrijver zelf. Uiteindelijk verdwijnt het onuitgegeven in een la. Perfectionisme kan een verkapt excuus zijn om iets niet af te hoeven maken, waardoor er uiteindelijk niets gecreëerd wordt. Het gaat erom te leren inzien dat het er vooral om gaat iets te creëren en dat perfectie niet bestaat – sterker nog dat het imperfecte juist zijn charme heeft.  Ook het zoeken naar de perfecte keuze zorgt ervoor dat iemand vast komt te zitten en niets zal creëren. Het gaat niet zozeer over wat je moet creëren, veel belangrijker is hoe je het doet. Zet iets vol enthousiasme neer, doe datgene waar het hart sneller van gaat kloppen; dit is niet alleen voedend voor de ziel, ook worden zo belangrijke stappen gezet in de levensles Creatie.  

Geloof in gebrek

 

Veel mensen die deze levensles mogen leren, geloven in gebrek. Argumenten dat er al zoveel goede acteurs, schrijvers of bedrijven zijn die datgene aanbieden, zorgen ervoor dat ze niets oppakken. Een ander geloof in gebrek is het geloof dat er niet genoeg geld verdient kan worden als ze zich zouden richten op hun talent. Het geloof in tekort en gebrek is afkomstig van het ego en komt voort uit angst. Ieder moment weer hebben we de keuze of we voor angst of voor liefde kiezen. Er is  overvloed wanneer we voor liefde kiezen. We hoeven alleen maar in te pluggen in die stroom en ons eraan over te geven. Overvloed is niet iets wat we kunnen krijgen, het is een manier van leven. We creëren dit zelf door overvloed in gedachten, woorden en daden vorm te geven. Helaas focussen we ons maar al te vaak op dat wat er niet is; hoogste tijd voor bewustwording en verandering!   

Gebrek aan zelfvertrouwen 


Veel mensen die werken aan deze levensles hebben een gebrekkig zelfvertrouwen. Soms komt dat doordat ze vroeger niet genoeg ondersteunt zijn of vooral kritiek over zich heen hebben gekregen. In andere gevallen gaat het er meer over dat ze zo bang zijn om iets fout te doen, dat ze liever helemaal nietsdoen. Het kan heel spannend zijn om iets te creëren en dat aan de buitenwereld te laten zien. Angst voor kritiek kan verlammend werken. Toch is het juist door te gaan staan voor het talent en te gaan creëren, ondanks alles, dat deze levensles onder de knie gekregen wordt. Moed is niet zonder angst zijn, maar om door te gaan, samen met angst.  Zelfvertrouwen ontwikkelen we doordat we dingen ondernemen en ontdekken dat we het wel degelijk kunnen. Wanneer het Zelf letterlijk en figuurlijk meer vertrouwd wordt, zal het groeien en in kracht toenemen. Vind je het doodeng een presentatie te geven? Ga het vooral vaker doen en ervaar gaandeweg dat je er steeds beter in wordt. Sterker nog – en nu spreek ik uit eigen ervaring -  er komt een dag dat je het leuk vindt!  

Meesterschap 


We zijn de levensles Creatie meester wanneer het lukt onze eigen kracht tot uitdrukking te brengen. Wanneer we verantwoordelijkheid durven nemen voor ons talent en dit durven inzetten. Als het lukt met knikkende knieën de wereld te laten zien dat wat we persoonlijk hebben gemaakt, maken we niet alleen de eigen wereld mooier, maar ook de buitenwereld!  

Ik wens je een vreugdevolle reis toe! 

Irene Verweij 
www.schoolvoorlichtwerk.nl

 


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.