Onderweg naar een diepere bewustwording, innerlijke stilte, heling en transformatie ♥ Mandy Marlisa ♥ Lichtwerkers Nederland


In deze tijd van diepe transformatie, heling en bewustwording gaan we steeds dieper naar de kern toe. Alles komt omhoog wat diep binnen ons leeft. Alle lagen worden nu afgeschild, de Ziel wilt Zijn en vanuit stroming, bezinning en bewustwording naar buiten stralen.

 

De energie van de aarde wordt omhoog getrild en alles komt aan het licht. We kunnen niet meer van oude pijnen, overtuigingen, angsten en schaduwkanten wegrennen.

 

 

Hoe meer je vecht, wegrent, alles onder controle wilt hebben hoe moeilijker het zal zijn. Hoe meer je meegaat met de stroom van het leven, in het Nu leeft, vertrouwen hebt en alles laat komen, alles laat zijn, hoe meer het zal stromen en je je weg zal vinden vanuit je intuïtie en je hogere zelf.

 

Leven vanuit bewustwording wil niet zeggen dat alles liefde en licht is. Leven vanuit bewustwording is naar je eigen schaduwkant, trauma’s en pijn durven kijken. Als we onze schaduwkanten negeren, negeren we een deel van onszelf, dat deel dat juist om heling, transformatie, liefde en aandacht vraagt. Ook al dragen we veel licht met ons mee, in het aardse leven is lang niet alles mooi, liefdevol en positief. Leven vanuit bewustwording betekent ook dat alle emoties er mogen zijn.

 

Boosheid, verdriet en alles wat oude pijnen in ons aanwakkert en triggert, juist daar liggen de grote kansen op verandering, groei en een nieuw begin. Dit geldt ook voor je depressief voelen, ziekte, burn-out etc.  Juist in de diepe stilte en pijn in jezelf liggen antwoorden, spreekt je ziel, je gevoel, je intuïtie die je de weg wilt wijzen. En na de storm, de onrust, de tranen, het naar binnen keren, de pijn omarmen, zal het weer meer gaan stromen en zal de weg voor je meer vrij zijn. In de diepe stilte en het alleen zijn leer je jezelf pas echt goed kennen. Je komt erachter wat je nu echt wilt in het leven en steeds zal het duidelijker worden waar je werkelijk gelukkig van wordt. Wie ben je werkelijk onder alle lagen? Alle antwoorden, alles waar we naar op zoek zijn ligt niet buiten jezelf, het ligt in jezelf. Alles is al aanwezig. 

Zijn wie je bent

 

In deze chaotische en hectische samenleving is het een uitdaging om bij jezelf te komen. We leven in een drukke maatschappij met constante prikkels die ons ervan weerhoudt om vanuit een dieper, hoger bewustzijn en liefde te leven. Er zijn zoveel prikkels en afleidingen waardoor we vergeten wat we echt willen en wie we zijn. Veel overtuigingen wordt ons aangeleerd en hoe meer je onderzoekt wat echt is en niet  en je je werkelijke zelf leert kennen hoe meer je erachter komt dat veel een illusie is. We zijn niet op aarde gekomen om alleen maar hard te werken en een stressvolle baan te hebben waar je niet gelukkig van wordt. We zijn hier ook niet om je maar aan te passen aan wat de maatschappij van ons wilt en verwacht.  Wat wil je werkelijk? Wie ben je werkelijk van binnen? Wie ben je zonder je baan, materiële zaken, relaties, opleidingen? Onder de lagen spreekt je Ziel. De ziel die altijd wilt verbinden vanuit je hart en naar buiten wilt stromen.  We zijn hier om verandering te brengen vanuit liefde en bewustwording. We zijn hier om ons licht, talenten, wijsheden verder te verspreiden. De tijd is aangebroken dat je mag Zijn wie je bent. Herinner je wie je echt bent en waarvoor je hier bent gekomen. We dragen allemaal het goddelijke in ons. Je hogere zelf, je intuïtie wilt vanuit creativiteit, liefde, passie, gaven en talenten stromen. 

Observeer zonder oordeel


Het oude systeem dat bestaat uit een zwart/wit wereld met macht, egogedrag, manipulatie, ongelijkwaardigheid en het zal onmogelijk kunnen blijven bestaan. Steeds meer mensen worden wakker. Het kan en het mag anders gaan. Omdat oude overtuigingen en het systeem zo diep geworteld is met veel lagen, illusies en spinnenwebben heeft het echter wel tijd nodig. Er is zeker al verandering, transformatie en beweging gaande in oude systemen. Ook al is de wereld om ons heen in complete chaos en angst, ga er niet in mee en laat je net gek maken. Blijf bij je gevoel, zoek je eigen rustpunt en balans. Observeer vanuit afstand, doorbreek illusies, resoneer met wat bij je past. Zoek je eigen waarheid. Neem niet alles klakkeloos over wat je hoort, ziet en wat op het nieuws is. 

Blijf terug keren naar jezelf


Hoe meer je je verbindt met datgene wat je graag doet in het leven en waar jouw hart van gaat stralen, hoe makkelijker het zal worden om je eigen leven te creëren en vorm te geven tot een leven te leiden wat met je ziel resoneert. De weg naar een hoger bewustzijn zal nooit makkelijk zijn. Het is een weg met diepen en dalen. Hoe hoger je bewustzijn en je energie zal zijn, hoe meer uitdagingen er op de weg zullen komen. Toch zal het steeds makkelijker worden als je dicht bij jezelf blijft vanuit je eigen kracht en je intuïtie.  Als we de diepere lessen begrijpen van alles wat ons raakt zal je het sneller los kunnen laten. De stormen zullen ook steeds sneller verdwijnen en na de storm voelt het vredig, rustig en vrij. Soms moeten we door donkere stukken van de ziel heen om weer meer licht en liefde, en nieuwe energie te ervaren. De cyclus van het leven, de stroming van het leven, licht en donker, het mag er allemaal zijn. Je mag de mooie kanten in jezelf omarmen maar ook de minder mooie kanten. Het mag er allemaal zijn. Het mag gevoeld worden en losgelaten zodat het uit je systeem verdwijnt. Zolang we niet in oude stukken en pijnen blijven hangen is het goed. Het mag allemaal in je eigen tempo en op je eigen manier. Het is jouw eigen pad die je mag volgen en je mag het op jouw manier doen. Het is jouw eigen pad die je mag volgen vanuit vertrouwen, bewustwording en Vanuit je eigen onuitputtelijke kracht. Zie hoe krachtig en mooi je bent. Je mag er zijn. Helemaal! Je bent mooi zoals je bent. We zijn zoveel sterker dan dat we vaak beseffen! 

Wat voelt goed voor jou ?


Ook in de wereld van spiritualiteit heerst veel dualiteit en illusie. We kunnen bijvoorbeeld spirituele cursussen en opleidingen doen, een guru volgen, mediteren, op yoga gaan, er voor kiezen om bewuster te eten enz. Het is altijd goed om veel kennis op te doen en te leren. Een cursus of opleiding daar is nooit iets mis mee. Wat wel belangrijk is, is dat je niet alles voor waarheid aanziet en blijft voelen wat past en resoneert met je. Sommige dingen kun je ook niet leren in een cursus en opleiding. De grootste leerschool is de levenservaring die je zelf opdoet. Iedereen die je tegen komt heeft weer iets aan je te geven. De een spiegelt je angsten en stukken die geheeld mogen worden, de ander herinnert je eraan hoe we speels en vanuit vreugde door het leven gaan.  Andere mensen kunnen je de weg wijzen maar alleen jijzelf kan nieuwe deuren en mogelijkheden openen. We leren veel door alleen te zijn en de innerlijke stilte te ervaren. De ziel die tot jou spreekt. Anderen kunnen je iets aanraken, een mooie spiegel zijn en juist net datgene meegeven wat jou verder brengt. Het echte werk ligt echter altijd bij jezelf. En naar binnen gaan is niet altijd makkelijk, echt aan jezelf werken kan zwaar zijn. Alleen zijn en de innerlijke stilte binnen in je verkennen is ook een mooie zoektocht. Het brengt je meer in diepere verbinding met jezelf, anderen en de wereld. Door liefdevolle aandacht te geven wat er in jezelf speelt, geef je aandacht aan je binnenwereld en stem je je af met je hogere zelf, de verbinding met je hart en ziel. In de innerlijke stilte zul je leren luisteren wat je ziel je verteld en kan je steeds meer rust, (zelf)liefde ervaren en je energie weer vrij laten stromen. 

 

Jij bent je eigen meester


Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen en  een guru te volgen om meer bewuster te leven. Je bent je eigen guru. De ander kan je zeker iets aanreiken maar de rest is aan jou. Volg je eigen weg, blijf diep geworteld met beide benen op de grond en tegelijkertijd een mooie verbinding met hierboven. Mediteren en yoga kunnen waardevol zijn om je binnenwereld beter te leren kennen en meer verbinding te voelen met jezelf, je lichaam, je geest en je gevoel. Net zoals in de natuur wandelen, creatief bezig te zijn of alles wat je meer tot rust en ontspanning doet komen. Bewuste voeding  en geen vlees eten bijvoorbeeld is een bewuste keuze.

Wat minder bewust is om anderen te oordelen over de keuzes die we maken. Wat voor jou kan werken is voor de ander weer totaal anders. Een ander oordelen voor wat we wel of juist niet doen maakt je ook niet bewuster of spiritueler en al zeker niet beter dan anderen. Iedereen heeft een eigen kijk en we hebben allemaal verschillende ervaringen, invalshoeken en perspectieven. Bewustwording is ook het accepteren van de verschillen, praten met elkaar en verbinding zoeken zonder te oordelen, de ander in de waarde laten. Gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid. verbinding, harmonie, evenwicht en respect zal steeds belangrijker worden in deze bewustwordingstijd.

We weten nooit wat er in de ander speelt, in iemands hart. En onthoudt niemand op aarde wandelt een makkelijke weg. Vaak heeft onze ziel al een hele lange weg afgelegd met vele intense levens achter ons. In al die levens hebben we net zo goed ook zwaardere, meer duistere, harde aardse dingen meegemaakt en nemen we naast veel ervaring en wijsheid ook veel bagage en verdere lessen mee naar het Nu om als ziel verder te leren, groeien, helen en te transformeren. We komen niet voor niets situaties en mensen tegen die ons triggeren en diep raken. We kunnen dan heftig reageren en kwaad zijn op de ander. Het is makkelijk om naar de ander te wijzen en naar de buitenwereld. De kunst is om naar jezelf te kijken en dieper naar binnen te kijken.

 Welk stuk raakt je?
 Waar heeft het mee te maken?
 Wat kan je ervan leren?
 Wat heb je erbij nodig?

Je mag natuurlijk altijd je eigen waarheid en je hart uitspreken naar de ander toe op een eerlijke manier. Vervolgens dieper naar binnen kijken, dat is de enige weg tot meer inzichten, groei en voltooiing van de aardse lessen hier. Als je je afvraagt waarom je steeds dezelfde soort situaties en mensen tegen komt in je leven, dan ligt hier juist de les in. Je trekt aan wat bij jouw energie resoneert.

Onbewust trekken we vaak nog iets aan wat met het verleden te maken heeft. Zolang dit nog niet is geheeld zal het naar boven blijven komen en zal je dezelfde soort situaties en personen aantrekken. Als je in een slachtofferrol zit, naar de buitenwereld wijst en je nog steeds denkt dat alles je is overkomen en je er niks aan kan doen zal het nog heel moeilijk worden en zal je niet snel uit een herhalingspatroon en cyclus komen. Zelfs al zijn we van deze lessen bewust dan nog kan het een hele uitdaging zijn om diepere angsten te helen en te transformeren. Helen kost tijd. geduld en energie. Het zal in stappen gaan en met vallen en opstaan. We willen vaak snel verder maar soms moeten we even ‘stilstaan’ om weer verder te kunnen. Het voelt als vastlopen maar in werkelijkheid lopen we niet vast, mag het gevoeld en geleefd worden zodat je je ervan kan bevrijden en weer verder kan op je pad. 

 

Durf de duisternis te omarmen


Het hoeft ook allemaal niet zo zwaar te zijn. Hoe meer lagen we afpellen hoe meer we tot onze ziel komen, daar waar onvoorwaardelijke liefde aanwezig is. Transformatie is heftig, het schudt je wakker, maakt je los en vrij van alles wat je beperkt om het leven te leiden wat bij je past. Het leven mag gevierd worden. De nieuwe energie is op aarde en het is voelbaar. Het innerlijke kind wilt buiten spelen, niet meer vast zitten in een systeem, het wilt manifesteren, creëren, dromen achterna gaan. Dans na de storm en voel je vrij! Het is een mooie en bijzondere tijd waar veel mogelijk is. Richt je op jezelf, op de dromen die je hebt en laat zien hoe mooi je bent.

Je bent al zo ver gekomen en je hebt de wereld zoveel moois te bieden. Laat je licht naar binnen schijnen en durf ook de duisternis te omarmen. Als je dicht bij jezelf blijft, je blijft verbinden met wat met je ziel resoneert en telkens weer terug naar binnen keert, werkelijk in stilte luistert naar de dieptes in jezelf, zul je makkelijker uit een herhalingspatroon en cyclus komen. Er zal nieuwe energie en stroming vrijkomen, vreugde, je innerlijke kind dat zich weer vrij wilt voelen. Nieuwe inspiratie en creativiteit dat door jou wilt stromen.  Het goddelijke dat door je stroomt weet altijd een weg te vinden en is zo veel krachtiger dan angsten en blokkades. Heb vertrouwen en weet dat je nooit alleen bent. Als het moeilijk is mag je altijd hierboven, de engelen, overleden dierbaren, wat goed voor je voelt om hulp en begeleiding vragen.

Laat je talenten, gaven, wijsheid zien. Voel de verbinding in jezelf, met anderen en met moeder aarde. We helpen elkaar allemaal, iedereen die je tegenkomt heeft iets moois te bieden, ja juist ook juist diegene die jou triggeren en je in je diepste kern van je ziel raken. We zijn allemaal met elkaar verbonden van ziel tot ziel. Al voelt het soms  zo alleen hier op Aarde, weet dat het niet zo zal blijven. Uiteindelijk brengen we elkaar naar huis. En tot die tijd.. creëer zoveel mogelijk je eigen thuis tijdens je levensreis. Geef en leef vanuit je hart, laat zien wie je bent, ga je dromen achterna en wees in liefdevolle verbinding met elkaar.

 

Mandy Marlisa 
www.mandysmind.webnode.nl