Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten - Paul Wezenbeek

Negatieve gedachten, zorgen maken om, twijfelen over…… We hebben er allemaal mee te maken. Al deze dingen ondermijnen wat we echt willen bereiken. Als deze negatieve gedachten de overhand krijgen in je leven is het verstandig om hier iets mee te gaan doen.

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten. Waar je voor op moet passen is dat je geen negatieve zaken hierdoor gaat aantrekken.

Dit is nu eenmaal een wet van het Universum.

Denk je vaak negatief dan kun je negatieve dingen in je leven aantrekken. Denk je vaak positief dan trek je positieve dingen naar je toe. We kennen deze wet allemaal wel of hebben er ooit van gehoord. Maar hoe zet je nu die negatieve gedachten om in positieve gedachten?

Bewust worden


Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten. Het probleem is dat als je negatieve gedachten, zorgen maken om, twijfelen over, ervaart, je los bent van het gevoel van onvoorwaardelijke liefde.

Als je namelijk onvoorwaardelijke liefde voor jezelf voelt dan ben je op dat moment in positieve gedachten en kun je het onderwerp waar je op dat moment negatief over denkt ombuigen naar een positieve gedachte hierover.

Komt de negatieve gedachte terug dan kun je weer terug gaan naar dat gevoel van  onvoorwaardelijke liefde. Je kunt dit net zo vaak doen totdat alle negatieve gedachten over dit onderwerp verdwenen zijn. De eerste stap is dus bewust worden van hoe het werkt. Bewust worden dat dit je leven kan bepalen. Bewust worden dat je het anders wilt! Bewust worden dat het een cirkeltje is waarin je maar blijf ronddraaien…

Onvoorwaardelijke liefde

Hoe kom je nu op een effectieve manier bij dat gevoel van onvoorwaardelijke liefde? Je kunt dit doen met een persoonlijke affirmatie. Ga in meditatie of zoek een rustige plek waar je alleen bent en vraag aan jezelf wat echt belangrijk is voor jezelf. Waar wordt jouw hart blij van…het gaat erom dat je drie korte affirmaties gaat gebruiken. Het beste is als deze affirmaties een eenheid vormen, een driehoek vormen. Op elkaar afgestemd zijn dus. Deze drie affirmaties zijn belangrijk want deze zullen je hart openen.

Ik zal degenen die ik gebruik als voorbeeld nemen:

 Lieve ziel, ik hou van je

 Lieve god, ik hou van je

 Moeder aarde, ik hou van je

Gebruik dus niet drie aardse dingen maar probeer een eenheid met het universum te maken. Daar zendt je jouw affirmaties tenslotte naar toe! In het begin had ik er twee en heb sommige nog verandert. Dat veranderen is geen enkel probleem. Dat gaat bij jou ook gebeuren. Maar dat geeft niet, na verloop van tijd ga je voelen dat je de juiste drie (heilig getal) gevonden hebt.

 

Opzeggen van de drie affirmaties


Als je nu negatieve gedachten, zorgen maken om, twijfelen over ervaart probeer dan de drie affirmaties achter elkaar op te zeggen. Doe dit drie keer of tien keer in totaal. Dit maakt niet uit, doe dit net zoveel als voor jou goed voelt. Op een gegeven moment zal je voelen dat als je je hand op je hart legt dat je je hart voelt gloeien! Een controlemiddel dat je op de goede weg bent! Het mag in gedachten maar hardop als je de gelegenheid hebt is nog beter.

Na het opzeggen van de affirmaties zet je een positieve gedachte neer over het onderwerp waar je mee aan het tobben was. Komt de negatieve gedachte terug dan zeg je weer de affirmaties op en zet je weer een positieve gedachte neer. Je zult naar verloop van tijd gaan merken dat de negatieve gedachte langer weg blijft of dat het onderwerp voor en tijdje of langere tijd niet meer jouw gedachten beheerst. Dit is niet iets wat je zomaar even oppakt. Het is een proces en heeft veel oefening nodig.

 

Herhalen en oefenen


Ook het gevoel van onvoorwaardelijke liefde oproepen heeft oefening nodig. Maar doordat je je hart erbij gaat gebruiken en het gevoel van onvoorwaardelijke liefde erbij betrekt is het wel een manier die structureel iets voor je kan veranderen. Je ego zal het niet leuk vinden en dat is ook een reden dat je vaak wordt terug getrokken in het negatieve cirkeltje. Blijven nadenken dus. Bewust worden en blijven oefenen. Dan zal je dit waarschijnlijk kunnen overwinnen!

Als je het lastig vindt om drie persoonlijke affirmaties te vinden voor jezelf gebruik dan eerst die ik ook gebruik. Deze zijn vrij algemeen, later kun je deze als je dat nodig vind veranderen. Ik gebruik deze methode nu vaak als ik ergens over twijfel en het werkt voor mij erg goed. Het is eenvoudig in gebruik. Het is uit het universum komen aanwaaien en via mijn hart probeer ik het te verspreiden.

Voorbeeld

 

Negatieve gedachte: Ik vind mijzelf niet mooi en niemand ziet me staan.

Zeg drie keer de drie hartverbinding (die jij gaat gebruiken) affirmaties in jezelf of hardop. Of meer of minder wat goed voor jou voelt.

 Lieve ziel, ik hou van je

 Lieve god, ik hou van je

 Moeder aarde, ik hou van je

 Lieve ziel, ik hou van je

 Lieve god, ik hou van je

 Moeder aarde, ik hou van je

 Lieve ziel, ik hou van je

 Lieve god, ik hou van je

 Moeder aarde, ik hou van je

Positieve gedachte: Ik zit lekker in mijn vel en ben best wel aantrekkelijk.

Succes
Paul Wezenbeek
https://www.spiri-apps.com

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.