Hartenpijn ♥ Gerda Duin ♥ Lichtwerkers Nederland


Een mens die eerder gekwetst is geweest heeft een natuurlijke neiging het hart af te schermen voor pijn. Hartepijn is afschuwelijk en het kan soms voelen alsof ons hart uit ons lichaam is gerukt. Dit vraagt om verwerking en dit kan best even tijd kosten.


Helaas nemen sommige mensen (bewust of onbewust) vaak het innerlijke besluit om zich nooit meer open te stellen, uit angst voor nieuwe pijn.

 

Dit is een vluchtmechanisme en een zorgelijke situatie


Wanneer je jezelf afsluit om te voelen, stolt alle vitale energie in je lichaam en je raakt steeds een beetje meer afgevlakt totdat je op een bepaald moment echt niet meer kunt voelen. Dit uit zich in allerlei lichamelijke ongemakken en je zult ook merken dat het steeds lastiger wordt om échte verbinding te ervaren met de mensen om je heen. Dit komt omdat de verbinding met jouw hart geblokkeerd is en hierdoor kan je niet van hart tot hart met iemand een vriendschap of een relatie opbouwen.

Hartenpijn (in welke vorm dan ook) brengt ons dichter bij onze kern, bij het bewustzijn van onze ziel. We groeien enorm als mens door hartenpijn. De rouw die we voelen mag ook gevoeld worden en doorleefd, dit zorgt voor heling en voor meer innerlijke wijsheid.

Rouw om hartenpijn wegdrukken veroorzaakt bitterheid en afstomping

 

Door ons weer opnieuw open te stellen voor vriendschap en liefde stellen we ons zeer kwetsbaar op maar we laten op die manier ook het leven weer door ons stromen.

Niets in het leven is voor eeuwig en we zijn op aarde om lief te hebben, te leren, te helen en verder te groeien. Durf het leven te nemen zoals het komt en stel jezelf open om je opnieuw te laten raken in je hart en je ziel.

Voelen dat je leeft maakt je leven waardevol en vreugdevol, zelfs als dit gepaard gaat met periodes van pijn en rouw. Een hart met een slot erop zal verstikken. Een geopend hart is een magneet voor liefde en kan een ander raken en verwonderen.

Vertrouw op ‘het hogere plan’ en durf puur en kwetsbaar te leven, zodat je de liefde in jezelf en voor jezelf ook weer kunt voelen.

Vanaf dit vertrekpunt kunnen (weer) verbindingen van hart tot hart ontstaan.

Een mens, die leeft op een wijze, waarbij het leven daadwerkelijk gevoeld wordt, in alle rauwheid en kwetsbaarheid, kent uiteindelijk ook het diepe geschenk van het gevoel van liefde die kan stromen, in en uit het hart.

Dat maakt een leven compleet.

Gerda Duin
www.gerda-duin.nl


Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.