Ik heb jou niet genezen; jouw bewustzijn heeft je behouden | Davy Diekstra | Lichtwerkers Nederland

Lieve Zus/Broer,

Er lijkt een misverstand te zijn ontstaan omtrent het vorige blog. Want hoe kan ik het hebben over mensen mijden, die doen alsof jij ze nodig hebt, op jouw spirituele weg omdat je niemand nodig hebt, om contact te maken met wat in je is, terwijl er een banner onder het blog staat van Bridgeman voor een spirituele training? Dat is een briljante vraag en ben dankbaar voor de inspiratie.

Ik bedoelde daar ook niet mee te zeggen dat je een gozer als Jezus moet negeren. Zeker niet, maar wel gelijk aan jezelf moet zien om er echt wat aan te kunnen hebben. We hebben het hier over spiritueel gezond verstand gebruiken. Weet jij wat Jezus zei als iemand hem bedankte voor de genezing die ze hadden ervaren? Hij was heel constant en buitengewoon duidelijk in het geen verantwoording nemen voor de genezing en zei: “Ik heb jou niet genezen; jouw bewustzijn heeft je behouden.”

Een mooi voorbeeld waar het ook gaat, om dieper verbinding in jezelf (met jezelf) te maken en de resultaten zoals verlichting of gezondheid; 100% jouw verantwoordelijkheid en jouw schepping, jouw vrije wil. Ergens in je, is de wijsheid om met dezelfde lucht, water en voedsel, net als jouw omgeving, toch uniek jouw lichaam te maken. Bijzonder genoeg maakt het bijna niet uit wat je in het lichaam stop, die dag nog, verandert het, in jouw lichaam. Zelfs de wetenschap geeft toe dat jouw bewustzijn overal invloed op heeft. Daarom is naar binnen gaan alleen maar goed nieuws en de pracht en praal die jezelf bent te gaan leren kennen. Of misschien beter gezegd meester te worden van het proces dat je bent.

De vraag is dus eigenlijk of je op eigen kracht, autodidact sneller tot inzichten kan komen of dat je andere daarvoor kunt gebruiken om jouw weg te vinden die uniek voor jou; goed voelt.

Wat ik dus in het vorige blog duidelijk wilde maken, is weg te blijven bij degenen, die menen jouw contactpersoon te zijn omdat jij geen verbinding zou hebben met de Liefde die in je is en veel artiestennamen heeft zoals God. Want zodra je Die hand vastpakt en nooit meer loslaat zou je bijvoorbeeld Jezus daarvoor kunnen bedanken maar ik geloof dat je dan ook dezelfde woorden krijgt: “Ik heb jou niet verlicht; jouw bewustzijn heeft je één gemaakt met de Vader.” Althans dat is wat ik zeg in zo’n prachtige situatie.

Tot die tijd leven we in een best bizarre tijd. Het ging nog nooit zo goed in de geschiedenis van de mensheid. Ondanks al deze welvaart hebben heel veel het heel erg moeilijk. Klagen en dragen het mantra terwijl zelfs iedere dokter weet dat stress een onhandige keuze is. Maar in hoeverre heb je eigenlijk een keuze?

Met dank aan een vader die een wereldberoemde suïcide psycholoog is, weet ik dat dit leed onoplosbaar lijkt voor onze mondiale samenleving. In Nederland lopen we daar zelfs een soort in achter en noemen we het zelfmoord. Dit woord, is vaak heel pijnlijk voor nabestaanden want het was geen moord. In het Engels is ‘murdering yourself’ of ‘killing yourself’ al lang geleden verandert in suïcide.

Er lijkt ergens een noodzaak om aan jezelf te ‘werken’ en jezelf echt te leren kennen om de emotionele golven van het leven te kunnen surfen, die je van het ene op andere moment in suïcide gedachten kunnen brengen. Gelukkig zijn er veel bijzondere mensen, zoals wijzelf, die hun medemens, o.a. daar, liefde- en compassievol bij, om hen op andere gedachten te brengen.  

Nog één keer voor iedereen die dat nog niet weet. Je gevoel is de mening van de ziel over de gedachte die je denkt. Je zwaar klote voelen is vasthouden aan een gedachte waar de ziel niet/nooit in mee kan. De ziel haat de buurman niet of de ex of schoonmoeder. De ziel is 1 met iedereen waarvan je misschien denkt dat ze er niet meer zijn en de nare gevoelens tijdens het rouwen bevestigen dat. Hou van God boven alles, is dus praktisch; houdt van de liefde in jezelf boven alles. Dit is niet gebod nummer 1 van de 10. Nee, dit is de eerste belofte van de 10 beloftes; dat jij jezelf bevindt op de weg van verlichting. Praktisch is er dan niets belangrijker dan dat jij je goed voelt en heb je nu de sleutel hoe dat te doen. De eerste baby-steps van iedere lichtwerker.

Voor mij lijkt het erop dat als mensen contact maken met de ziel dat er ook direct expressie uitkomt. De meest vreemde praktijken en opleidingen schieten uit de grond omdat deze mensen kunnen begrijpen hoe zwaar het LEVEN en de WEG soms kan zijn. Op de één of andere manier hebben zij een uitweg gevonden naar verlichting, de ziel te aarden en willen je graag bijstaan door je daaraan te herinneren. Laat ik daarom heel duidelijk zijn door mijn diepe dank te uiten aan Robert Bridgeman en zijn team en iedereen die zijn leven inzet om mensen bewust te maken van het proces dat ze zelf zijn en tools van zelfrealisatie aanbieden.

Dit geldt voor mijn gevoel voor iedereen die Lichtwerkers Nederland mogelijk maken. Allemaal op hun unieke manier hebben ze voor zichzelf uit het niets een plaats gecreëerd. Allemaal dragen we zo op onze eigen manier ons steentje bij aan The Great Awakening in deze tijd. Dankjulliewel <3, voor de mooie kristallen!

Davy Diekstra
Lichtwerkers Nederland


Voorkom zelfmoord, zelfdoding is het helpende woord


 “Acht jaar geleden nam onze zoon het besluit zijn leven te beëindigen. Dat was op zich al een groot verdriet. Maar dan dat woord zelfmoord dat alsmaar gebruikt wordt en werd. Ik veranderde het in gedachten steeds in zelfdoding en nu stond het in de krant. Al acht jaar hoopte ik op een column als vanochtend. De tranen stroomden me al lezend over mijn wangen, tranen van verdriet, van ontroering, maar vooral van opluchting”. (brief krantenlezer).

 Als iemand zichzelf doodt, ervoor kiest het eigen leven te beëindigen, is dat geen misdrijf en is het onterecht daarover te spreken en te schrijven met termen die dat wel suggereren, zoals zelfmoord en zelfmoord plegen.

 Het is voor nabestaanden uiterst pijnlijk dat zelfs hulporganisaties en activiteiten gefinancierd door de overheid zich afficheren met de term zelfmoord.

 

en verzoeken te besluiten het gebruik van de term zelfmoord niet langer toe te staan bij hulporganisaties en activiteiten gefinancierd door de overheid.