Het belang van een heldere bewuste en gezonde psyche (persoonlijkheid) ♥ Annet Hoeijmans - Boon ♥ Lichtwerkers Nederland

Wanneer je zorg draagt voor de ont-wikkeling en integratie van je geest, je ziel en je lichaam en een open interactie tussen deze drie kunt toelaten en ervaren , leef je je leven energiek en vrolijk en doe je wat je doet, en waar je van nature goed in bent, vol overgave en vreugde! Je levert je maatschappelijke bijdrage op energieke wijze omdat je weet dat het niet gaat om wát je doet, maar hoe je het doet. De levenslustige motivatie van waaruit je leeft en werkt.

Je leeft je uit ☺

Een helder en bewust (emotioneel volwassen) ego wil zeggen: ik-besef (gevoel) verbonden met authentieke waarden zoals wederzijds respect en belangstelling voor elkaar; je kunnen verbinden met en verplaatsen in een ander zonder het “eens” te moeten zijn of jouw authentieke waarden te verloochenen; genieten van alles wat is, temidden van alle woelingen die het leven met zich mee brengt. Kortom: Je leeft bewust en draagt bij aan de samenleving vanuit aanwezigheid, kracht en mogelijkheden!

Is dat niet waar we uiteindelijk allemaal naar verlangen en wat we graag willen? Afscheid nemen van onze “vermoeide” samen-leving? Een andere samenleving opbouwen gebaseerd op inspiratie, kracht en mogelijkheden?

Ervaringen uit het verleden bieden – via bewust-geworden inzicht – andere keuze-mogelijkheden in het Heden en scheppen daarmee een andere toekomst!

In plaats van te leven vanuit conditiegedrag, weerstand en verzet tegen de bestaande realiteit, kies je ervoor om mede-schepper te worden. Een bewust kanaal, een geleider, van levens-energie.

De rode draad in je levens-ervaringspatroon confronteert je via allerlei gebeurtenissen keer op keer met weerstand vaak ontstaan ten gevolge van niet uitgekomen verwachtingen en /of teleurstellingen. In psychologische termen ook wel je “allergie” genoemd. Je voelt je innerlijk belemmerd, onbegrepen en gefrustreerd. Datzelfde perspectief en de daarbijbehorende onmacht, woede, vermoeidheid en onverschilligheid is ook herkenbaar op macro-wereld-niveau.

Wat je geleerd hebt om te denken is dat de oorzaak van dit alles buiten jezelf ligt. Er zit immers niets anders op dan je te houden aan de opgelegde spelregels? Jij kan er toch niets aan doen? Als gevolg daarvan voel je je machteloos en slachtoffer van omstandigheden. Je past je voortdurend bewust of onbewust aan aan deze stagnatie, en raakt lichamelijk en energetisch uitgeput en dodelijk vermoeid.

Wanneer je gaat inzien en begrijpen dat deze rode draad-ervaringen plus de daarbijhorende emoties, fysieke reacties op de huidige situaties, je iets duidelijk willen maken, namelijk dat jij wel degelijk een keuze hierin hebt, kan een essentiële transformatie te ontstaan!

Door jouw keuze om je aandacht en focus te verschuiven, ga je jezelf ruimte geven om de in jouw aanwezige kern-competenties bewust in je herinnering te laten komen en te ontwikkelen.

Wat was ook alweer jouw kracht?

❥ Wat kon je vroeger heel goed als kind?

❥ Hoe voelde je dat ook weer?

❥ Met name als je onbevangen, onbespied, onbelemmerd en vrijuit speelde?

Je bent het niet kwijt en dat kan ook helemaal niet want het is aanwezig IN jou. Je bent er wel, onder invloed van alle uiterlijke prikkels en onmachtige ervaringen, contact mee verloren! Inmiddels ben je adolescent of volwassen geworden en kun je jezelf het recht van een eigen vrije keuze geven. Je verlaat het “oude systeem” en kiest bewust voor een andere innerlijke levenshouding. In plaats van tégen de onmacht….ga je vóór je kracht leven.

Jij bent de baas over jouw gedachten en jij kunt de focus van je aandacht leren verschuiven. Dat is een belangrijk vermogen (vrije wil) wat elk mens heeft.

❥ Perspectief bepaalt werkelijkheid.

❥ Bewuste keuzes creëren ander bewustzijn.

❥ Ander bewustzijn creëert andere, nieuwe levenservaringen!

Om je aandacht te kunnen leren verleggen is het essentieel dat je eerst (h)erkent hoe jouw huidige focus “werkt” !

❥ Wat vraagt / eist / jouw aandacht?

❥ Wie – of wat – bepaalt jouw keuzes; jouw gevoel van eigen-waarde?

❥ Re-ageer je voortdurend op prikkels van buitenaf?

❥ Steeds in de verdediging of in de aanval? In de strijd van beter-weten?

❥ Ben je in staat om off-line te gaan, jezelf los te koppelen van prikkels van buitenaf, en rust en inzicht in jezelf op te zoeken? Te vertragen?

❥ Zoek je voortdurend aandacht en levensgeluk in allerlei – virtuele – online-contacten en uitwisselingen?

Dit zijn zomaar wat vragen die zelf-onderzoek stimuleren en levensvreugde kunnen bevorderen via zelf-inzicht.

Kern-kwaliteiten komen van binnenuit en zijn niet “aan te leren”….. wel te ont-wikkelen! Ze zijn ook niet hetzelfde als intellectuele, cognitieve gedrags-vaardigheden die wel aan te leren zijn!

Een (zelf) bewuste keuze.

Dat is jouw invloedssfeer waar jij gebruik van kan leren maken. Heel nabij….

Stap in je kracht en (h)erken je mogelijkheden!

Genereer (levens)vreugde en geluk.

Als jij gaat lachen en stralen… straalt de wereld / omgeving/ vanzelf met je mee☺

Vliegen op eigen vleugels – vrij en in verbondenheid….

© Annet Hoeijmans – Boon
ennoia.nl


Blijf  op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.