Herkennen van jouw unieke hand(tekening) • Volle Maan in Leeuw 5 februari 2023 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland


In dit artikel kan je lezen over de volle Maan in Leeuw van zondag 5 februari 2023. Het artikel staat bol van inspiratie en informatie over de actuele processen in jezelf en in de wereld. Verandering is krachtig voelbaar en mogelijk ervaar je verwarring en ben je op zoek naar een nieuwe stroom in jezelf om zichtbaar te worden vanuit je passie en Wezenlijke Zelf. Lees in dit artikel over de achtergrond, de inzichten en doorgang van de nieuwe stroom en processen. 

 

Verandering en verwarring

 

Zowel de volle Maan als ook de stroom van de Bron-energie (zwarte Maan) staan nu in Leeuw. Dus dit is een bijzondere volle Maan met een hogere kosmische octaaf en inspiratie. Bijna heel 2023 staat de stroom van de Bron-energie in Leeuw en deze volle Maan is de eerste in de reeks.

In het artikel van de nieuwe Maan in Waterman van 21 januari 2023 heb ik het uitgebreid gehad over de verandering waar we nu in zitten en de nieuwe stroom van inspiratie die we ontvangen.

De stroom van de oorspronkelijke Bron is namelijk verschoven van Kreeft naar Leeuw. Deze shift naar een nieuwe dierenriemteken gebeurt iedere 9 tot 12 maanden. Deze shift van de Bron-energie van Kreeft naar Leeuw kan ook extra verwarring en onrust geven en een gevoel dat je jezelf weer opnieuw moet uitvinden.

Het is fijn om het artikel over de nieuwe Maan te lezen voor extra informatie hierover of bekijk de YouTube video’s die de afgelopen week zijn geplaatst. Het komende jaar (2023) worden we dus geïnspireerd om onszelf, onze creativiteit en zelfexpressie opnieuw uit te vinden.


Ook heb ik een video op YouTube geplaatst van de uitleg die ik heb gegeven over het persoonlijke proces van de Bron-energie in Leeuw en wat je in het overlevingsmechanisme tegenkomt. Maar ook over hoe je de inspiratie van de stroom van de Bron-energie het komend jaar kan herkennen.

(Zwarte Maan in Kreeft ongeveer tijdens 2022 vanaf 18 januari 2022 gecorrigeerde zwarte Maan in Kreeft en 18 januari 2023 gaat de gecorrigeerde zwarte Maan Kreeft uit. Zwarte Maan in Leeuw ongeveer tijdens heel 2023. Vanaf 9 januari 2023 gaat de zwarte Maan naar Leeuw en 18 januari 2024 gaat de gecorrigeerde zwarte naar Maagd.)Video door Manuela: Spirituele kijk 2023, Matrix versus Schepping, leef wie jij in Wezen bent & boodschap komeet (meditatie-webinar 27jan23): 


De nieuwste video door Manuela (2-2 geplaatst) met: Praktische informatie over het innerlijke proces van NU en 2023 met de Leeuw-energie en inspiratie (meditatie-webinar van 21jan23): 

Sociale strop

 

Het overlevingsmechanisme in Waterman brengt mogelijk sociale dwang en thema’s rondom vrijheid en bewustzijn, op dit moment maar ook het komende jaar. Er kunnen situaties zijn waarin je voelt dat je het niet kan maken om voor jezelf te kiezen, omdat je daardoor iets impopulairs moet doen, iets wat niet sociaal is. Het gaat om situaties waarin je, wanneer je echt voor jezelf kiest, hard moet zijn en misschien zelfs asociaal. Maar je kan niet meer anders. Je MOET voor jezelf kiezen of je blijft hangen in een situatie die niet klopt voor jou en mogelijk kan blijven slepen. Het is een soort sociale strop die je voorgehouden wordt. Die lijkt niet op een fatsoenlijke manier opgelost te kunnen worden. 

(Zwarte Maan in Leeuw 11de huis oppositie Mercurius conjunct Pluto in Steenbok en Priapus in Waterman in het 5de huis.)

 

Authentieke begrenzing en vormkracht

 

Tijdens deze volle Maan staat Saturnus ongeaspekteerd. In normale taal betekent dit dat de krachten waar Saturnus mee verbonden is, moeilijk te vatten zijn en steeds lijken weg te glippen. Saturnus heerst over krachten zoals: vormkracht, bestuur, begrenzing, verantwoordelijkheid, autoriteit, autonomie en authenticiteit. Alleen vanuit een diepe innerlijke verbinding met je eigen autoriteit en authenticiteit kan de juiste vorm en doorgang voor wat er nu speelt gevonden worden. Je komt daar alleen mee in contact wanneer je durft enorm eerlijk te zijn tegen jezelf en onvoorwaardelijk de consequenties te accepteren. En dus ook te zien waar je jezelf verlaten hebt in het proces of niet helemaal eerlijk bent geweest. 

(Saturnus in Waterman is ongeaspekteerd en maakt dus geen enkele verbinding met andere planeten of tekens, alleen de MC en Ascendant.)

 

Stuurloos

 

Dit betekent automatisch dat als je niet eerlijk bent naar jezelf en deze doorgang naar het authentieke in jezelf niet kan vinden, je dan een soort van stuurloos wordt. Concreet betekent dit ook dat jijzelf misschien niets tot stand kan brengen, situaties niet kan begrenzen en je dan voelt als een zwabber die met alle winden meewaait. De meeste mensen functioneren vanuit het overlevingsmechanisme, dus we gaan rondom deze volle Maan situaties zien van bestuurders die hun bestuur en autoriteit verliezen, omdat zichtbaar wordt wat ze gecreëerd hebben en wat er niet zuiver is.


(Saturnus in Waterman is ongeaspekteerd en maakt dus geen enkele verbinding met andere planeten of tekens, alleen de MC en Ascendant.)

Eerst voor jezelf zorgen

 

Ik vind het belangrijk om de intense astrologische stand van de kosmische wond van Cheiron onder je aandacht te brengen.

Vanaf begin van het jaar 2023 tot eind april 2023 staat Cheiron samen met Jupiter in Ram. Het Ram-thema van Cheiron is al vanaf 2018 actief (tot in 2027). Dit gaat over de wijsheid dat je eerst voor jezelf moet zorgen, voordat je voor een ander kan zorgen. Dus jezelf centraal zetten en de wijsheid en het Meesterschap laten je dan zien dat er, als jij dat doet, gebeurt wat het juiste is voor jou, maar gek genoeg ook voor de ander. Intieme diepere verbindingen met anderen die niet kloppen, zullen sneuvelen of veranderen en veroorzaken daardoor geen leed meer. Het IK en de individualiteit vragen van binnenuit om zuiver jouw inbreng te geven en dus voor jezelf te kiezen en zo in lijn te gaan staan met jezelf. Het is vanuit overleving ook mogelijk dat je de angst voor deze intense wond niet kan loslaten en dus ook de doorgang van de transformatie niet kan vinden. Dan overheerst het gebrek aan daadkracht en diepere verbinding met jezelf. 

(Zowel tijdens de nieuwe als volle Maan staat Cheiron in het 8ste huis in Ram conjunct met Jupiter.)

Moedig kiezen voor jezelf

 

Doordat Jupiter vanaf begin 2023 tot eind april 2023 samen staat met Cheiron in Ram, zal deze wijsheid extra uitvergroot worden. Jupiter is de planeet van de genezing. Er komt in deze periode dus extra druk te staan op de goed voelbare wond om echt voor jezelf te mogen of kunnen kiezen. Er kunnen daarbij angsten vrijkomen om egoïstisch en niet sociaal te zijn. Ook vraagt deze wond om moedig te zijn en door de sociale druk heen te breken en te kiezen voor wat voor jou juist is en er dan op te vertrouwen dat dit de algehele situatie zal helpen zuiveren en zichtbaar maken. Maar wat het vooral doet, is dat jij jouw plek inneemt op het grotere speelveld en daarmee de stroom van de (oorspronkelijke) Bron en het AL-Bewustzijn kan doorgeven. Het brengt je ook in een zuivere kosmische afstemming. 

(Zowel tijdens de nieuwe als volle Maan staat Cheiron in het 8ste huis in Ram conjunct met Jupiter.)

Doorleefde wijsheid

 

De processen die bij Cheiron in samenstand met Jupiter horen, zijn intens diep en een soort van sleutels die je oplossingen brengen en de doorgang in steeds herhalende patronen en problemen. Cheiron is een kosmische wond en laat jou patronen in jezelf zien die ouder zijn dan alleen dit leven, dus van vorige levens, maar ook multi-dimensionaal vanuit andere ervaringen van jouw bewustzijn in deze Schepping. Deze wond is zich razendsnel aan het omzetten naar Meesterschap en dat betekent niet weglopen voor de pijn of angst, maar erdoorheen gaan en zo de wijsheid van oude, niet afgemaakte ervaringen te oogsten, door het grotere plaatje te zien en de diepere les te begrijpen.

(Jupiter conjunct Cheiron in het 8ste huis in Ram driehoek zwarte Maan in Leeuw 11de huis.)

 

Vervorming corrigeren

 

Dit alles is altijd omgeven door diepe compassie. Wanneer je door de pijn en angst heen gaat, dan wordt dit doorleefde wijsheid en neem je het in eigendom en word je het Meester. Vanaf dat moment zijn de pijn en angst omgezet in inzicht, innerlijke leiding en wijsheid. Dus wees moedig en ga er doorheen en oogst je diepere wijsheid en bewustzijn. Deze wijsheid is je richtingaanwijzer in de dualiteit en helpt je om dat wat vanuit je Wezensessentie in de wereld neergezet wil worden, te vertalen naar dualiteit. Daardoor zie je tijdig waar de dualiteit je manifestatie kan gaan vervormen of stoppen. Dan wordt dit verworven Meesterschap je belangrijkste tool, je beste maatje.

(Jupiter conjunct Cheiron in het 8ste huis in Ram driehoek zwarte Maan in Leeuw 11de huis.)

 

Jezelf zien met nieuwe ogen

 

 

Ook ga je met deze Bron-inspiratie (zwarte Maan) in Leeuw en het overlevingsmechanisme in Waterman bewust worden van wie jij werkelijk bent als individu, als een IK. Maar ook hoe jij eigenlijk het meest optimaal kan functioneren in het leven. Het is alsof je jezelf met nieuwe ogen kan zien en nieuwe facetten worden bewust en er worden je nieuwe tools aangereikt, nu en het komende jaar. Maar daarvoor is eerlijk naar jezelf kijken en jezelf toestaan om uniek te zijn een belangrijke sleutel.

(Jupiter conjunct Cheiron in het 8ste huis in Ram driehoek zwarte Maan in Leeuw 11de huis. De zwarte Maan staat in Leeuw oppositie Pluto in Steenbok conjunct Priapus in Waterman 5de huis.)

 

Jouw unieke hand(tekening)

 

De schaduwkant van de Bron-energie in Leeuw is gebrek aan zelfvertrouwen en twijfelen aan alles wat je doet, maar ook te star vasthouden aan je eigen vorm. Om dit te doorbreken en te durven uniek en anders te zijn, is ook weer die moed nodig, zodat je boven het maaiveld uit durft te steken wanneer je zichtbaar wordt vanuit jouw nieuwe unieke invalshoek. Dit mogen we het komende jaar gaan ontdekken. In het begin lijkt het misschien alsof het je nooit gaat lukken om hier doorheen te komen en er iets moois van te maken, maar de inspiratie van de Bronstroom in Leeuw heeft bijzondere creatieve wegen. Begin klein in je directe omgeving met het opruimen of opnieuw inrichten van je eigen huis of bedrijf. Stap voor stap zie je jezelf en jouw unieke hand(tekening) in wat vorm krijgt en wordt het een feestje van manifestatie en het vieren van jouw unieke inbreng in het geheel.

(Jupiter conjunct Cheiron in het 8ste huis in Ram driehoek zwarte Maan in Leeuw 11de huis. De zwarte Maan staat in Leeuw oppositie Pluto in Steenbok conjunct Priapus in Waterman 5de huis.)

 

Heb het goed…

 

© Manuela van der Knaap
www.inzichten.com
Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

.

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.