‘De innerlijke deur naar jouw heilige realiteit’ • Nieuwe Maan in Steenbok 2 januari 2022 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland


In dit korte maar krachtige artikel over de nieuwe Maan in Steenbok kan je lezen over het hoogste punt van integratie van het kosmisch Licht in ons. En waarom je niet een tijdlijn moet kiezen, maar hoe je je eigen realiteit kan manifesteren in deze pittige tijden van drang en dwang. Deze komende maand gaat er een nieuwe innerlijke deur open in ons bewustzijn en bestaan. 

Deze nieuwe Maan gaat verder in het verlengde van het proces dat sinds de Maansverduistering eind november 2021 actief is, om het zo te vervolmaken. Het hoogste punt van integratie om op een praktische manier te kunnen leven als Kosmisch mens, mogen we nu in onszelf vrijmaken, om het vernieuwde AL-bewustzijn inclusief het kosmische Licht praktisch te kunnen leven. En het kosmisch Hart is daar de drager van. Dit kan flink wat (lichamelijk) ongemak geven, omdat dit gebeurt onder hoge druk.

 

Het helende pad voor de Kosmische Mens

 

De afgelopen maanden hebben we deze integratie en vervolmaking van het vernieuwde AL-bewustzijn (Bron-energie) in onszelf tot diep in het stoffelijke van het lichaam al een paar keer voorbij zien komen. De grootste imprint kregen we rondom de Maan- en Zonsverduistering eind november en begin december 2021. Dit zette de toon voor het komende jaar.

Rond de winter zonnewende (21 december 2021) kregen we nog een keer een nieuwe aanzet in dit proces van vervolmaking van ons mensZIJN. De groei lijkt in golven te komen. En iedere nieuwe en volle Maan bracht weer een stukje extra informatie. Deze nieuwe Maan brengt ons de informatie voor de komende maand en laat ook weer een diepe integratie van het kosmische AL-bewustzijn en haar stilte en ZIJN zien, voor onze persoonlijkheid in de dagelijkse realiteit. (Maan, Zon conjunct Diamant in Steenbok 6de huis.)

 

Drang, dwang en geweld

 

De bijbehorende processen kunnen diepe wonden oproepen rondom eigenwaarde die al in je zitten, maar ook deze diepe wonden veroorzaken. Vanuit overleving en een gevoel van minderwaardigheid kan er strijd ontstaan om de eigen visie kracht bij te zetten. Daarmee wordt de pijn over het niet gehoord worden en niet van waarde te zijn naar buiten geprojecteerd, om de ander desnoods met geweld aan de ‘juiste’ kant van ‘de waarheid’ te krijgen.

Ik verwacht dan ook dat we opnieuw veel geweld gaan zien en drang en dwang om visies er door te drukken. Maar ook groepen die vanuit verschillende visies lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. (Priapus conjunct Mars in Boogschutter 5de huis. Jupiter is Heer van Boogschutter en staat in Vissen in het 8ste huis. Maan conjunct Zon en Diamant, Venus retrograde conjunct Pluto, alle in het 6de huis in Steenbok. Cheiron in Ram in het 9de huis. Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en Stier in het 11de huis.)

 

Onder druk vormt zich de diamant

 

Maar wat er dus van ons gevraagd wordt is stil te staan bij deze diepe gevoelens van lage zelfwaarde die je nu te voelen krijgt in jezelf, waardoor ze kunnen helen.

 Het helen van deze soms bijna niet te verdragen pijn is de katalysator die je omvormt naar de diamant van het Kosmisch Mens zijn.

Dit is dus heel concreet de doorgang en de bevrijding uit het oude.

Die bevrijding komt dus van binnenuit, ook al denk je vanuit angst de omgeving te moeten veranderen.

De soms nauwelijks te verdragen pijn van een gevoel waardeloos te zijn, geen stem te hebben en dus niet gehoord te worden, kan zijn oorsprong hebben in oude situaties of woorden gesproken door ouders, leerkrachten en andere mensen uit onze jeugd, die we zijn gaan geloven en die nog steeds actief worden herhaald in de diepte van het onderbewuste. (29ste graad Stier essentie: Transformatie van de diepste door naar de hoogste wedergeboorte) (Priapus conjunct Mars in Boogschutter 5de huis. Jupiter is Heer van Boogschutter en staat in Vissen in het 8ste huis. Maan conjunct Zon en Diamant, Venus retrograde conjunct Pluto, alle in het 6de huis in Steenbok.)

 

Helen van eigenwaarde

 

 De feitelijke oorsprong van waaruit lage zelfwaarde ontstaat, is dus uiteindelijk de afwijzing van jezelf en dit kan een wond zijn die je afhoudt van het leven van wie je in Wezen bent en waar je echt voor geboren bent.

De diepste pijnen in het hart worden geheeld, door de innerlijke druk van de pijn van afwijzing te verdragen met overgave aan hoe en wat er is en dat vormt al snel om naar liefde voor jezelf. Dan projecteer je de pijn niet naar buiten om daar iets te veranderen, maar blijf je in contact met de oorsprong van de pijn die de afwijzing je geeft. Je haalt hiermee ook alle projecterende (astrale) energie en weggegeven autoriteit terug naar jezelf.

Door de Zielenpijn te verdragen en te transformeren gaat het hart verder open en kan de stilte van het ZIJN in het centrum van het kosmisch hart de realiteit van je nieuwe bestaan manifesteren. (29ste graad Stier essentie: Transformatie van de diepste door naar de hoogste wedergeboorte) (Priapus conjunct Mars in Boogschutter 5de huis. Jupiter is Heer van Boogschutter en staat in Vissen in het 8ste huis. Maan conjunct Zon en Diamant, Venus retrograde conjunct Pluto, alle in het 6de huis in Steenbok. Saturnus in Waterman vierkant Uranus in Stier. Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en Stier in het 10de huis.)

 

Jouw realiteit versus de juiste tijdlijn of 5D

 

Door dit hele proces komt er bewustzijn en vooral licht op hoe je vanuit stilte in jezelf kan bestaan. Er wordt door spirituele mensen veel gesproken over het nemen van of verbonden blijven met de juiste tijdlijn of 5D, maar ik zie het eerder als krachtig en dicht bij jezelf ZIJN (in je eigen verticale verbinding met de Oorspronkelijke Bron en de Wezensessentie van de Aarde), waardoor je niet een tijdlijn of dimensie hoeft te kiezen.

In de ontwikkeling naar het nieuwe valt de tijd uit elkaar in verschillende tijdlijnen, maar het is dus ook nodig om los te komen van het volgen van tijd en ruimte (tijdlijn) buiten jezelf en te switchen naar afgestemd zijn op je eigen binnenwereld en gevoel. Je manifesteert dan je eigen realiteit en dus voor jou de juiste tijdlijn, door super dicht bij jezelf te blijven. Er is dan geen dwingende structuur (zoals tijd) meer buiten jezelf. Je volgt dan je innerlijke klok. Als je altijd in liefde moet zijn en de trilling hoog moet houden om verbonden te blijven met de juiste tijdlijn, kan dat enorme spanning in je oproepen, omdat je het gewenste buiten je legt. Je valt dan niet samen met jezelf en wat er in jou ervaren wordt in het moment, maar conformeert je aan een tijdlijn of realiteit buiten je. (Maan, Zon conjunct Diamant in Steenbok 6de huis. Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en Stier in het 10de huis.)

 

De innerlijke deur

 

Deze komende maand zal er veel inzicht en bewustzijn komen over het leven van jouw heilige realiteit en gaat er een innerlijke deur open waardoor je jouw heilige realiteit van ZIJN en stilte binnengaat en daarmee eigenlijk gelijk al manifesteert. Met het openen van deze innerlijke deur, kan je uit de steeds herhalende patronen van pijn en angst stappen. Je lost hiermee alle projecties en astrale lagen op in jouw realiteit. Tijdens het webinar van de volle Maan van 19 december 2021 werd een donkere deken die over ons en de Aarde lag, van binnenuit opgelost. Het innerlijk licht zorgde dat de donkere deken vol met zwaarte uiteen viel. Eerst in de eigen realiteit en vervolgens stap voor stap als een olievlek voor het collectief. Met mijn meditatie-webinars doen we energetisch vanuit overgave ieder ons eigen persoonlijke innerlijk werk, zodat je met meer gemak door de komende maand heen kan gaan en de gift die de betreffende nieuwe of volle Maan heeft, kan ontvangen. (Zwarte Maan in Tweelingen in het 11de huis oppositie Priapus in Boogschutter conjunct Mars in het 5de huis. Zwarte Zon in het 12de huis oppositie Maan, Zon conjunct Diamant in Steenbok 6de huis. Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en Stier in het 10de huis.)

 

Leven van jouw heilige realiteit

 

Deze nieuwe Maan is de absolute top van de berg als het gaat om het openen van het innerlijke kosmische Licht in ons. Vanuit dit innerlijk licht kunnen we de boodschap van het nieuwe tijdperk van Waterman ook leven. Jouw realiteit zal autonoom naast de realiteit van andere in jouw sociale omgeving bestaan. Het zal in eerste instantie op een vreemde manier leeg en misschien zelf eenzaam en saai aanvoelen voor de persoonlijkheid (ego), want de stilte en leegte is oorverdovend. Maar er is zuiverheid, helderheid en de stilte is vol met licht en liefde en aanwezigheid van Wezenlijke jezelf. Je staat dan volledig en autonoom in je eigen heilige realiteit en bent daarin veilig. En dat zullen we ook nodig hebben de komende tijd, om op een praktische manier in het dagelijks leven het veld van onze eigen heilige realiteit in de stilte van ons hart te kunnen blijven dragen, wat er ook gebeurt. Maar we zijn er klaar voor. (Zwarte Maan in Tweelingen in het 11de huis oppositie Priapus in Boogschutter conjunct Mars in het 5de huis. Zwarte Zon in het 12de huis oppositie Maan, Zon conjunct Diamant in Steenbok 6de huis. Noordelijke Maansknoop in Tweelingen en Stier in het 10de huis.)

 

Ik wens je een prachtig, geweldig, liefdevol en gezond 2022 in vrijheid.

 

Heb het goed…

 

 

© Manuela van der Knaap
www.inzichten.com

 


In de Nieuwjaarsboodschap van 2022 zal Jeshua ingaan op de energieën van het nieuwe jaar en de specifieke uitdagingen en mogelijkheden voor lichtwerkers.

 

Nieuwjaarsboodschap 2022

 

 Zondag 2 januari 2022 om 20:00 uur

 Beschouwing en inleidende meditatie van Gerrit Gielen
 Pamela Kribbe channelt Jeshua


Heb je je ingeschreven voor de bundel Kerstavond + Nieuwjaarsboodschap, dan heb je de toegang al ontvangen.


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.