Spirituele groei is moeilijk en geweldig ♥ Paul Wezenbeek ♥ Lichtwerkers Nederland

Spirituele groei is voor steeds meer mensen belangrijk geworden.

Nu onze aarde steeds meer in trilling verhoogt worden steeds meer mensen wakker en voelen ze de behoefte om aan zich zelf te werken. Dit is mooi en in mijn ogen ook hard nodig.

Het is echter niet altijd gemakkelijk. Het lijkt allemaal hosanna te zijn maar het heeft zeker ook zijn moeilijke kanten.

Een ziel is op aarde om lessen te ervaren en karma in te lossen. Als ziel ben je wellicht al honderden of duizenden keren opnieuw gereïncarneerd. Op aarde of op andere planeten. De aarde wordt gezien als een geweldige leerschool. Door onze interactie met anderen kunnen we hier optimaal ervaringen opdoen.

Het doel van een ziel is om uiteindelijk een soort van lichtwezen te worden. Een meester van jezelf zijn die alle lessen en ervaringen die nodig zijn om dit te bereiken heeft doorlopen. Waarvoor een terugkeer naar de aarde dus niet meer nodig is. Om dit te doen is deze ziel dus geslaagd voor al zijn inwijdingsproeven, situaties waarin we door gewone levenservaringen worden geplaatst.

Het gaat hier om:


Je hart volgen

❤ Weten wat je wilt

❤ Hoge trilling bereiken

❤ Het mannelijke en vrouwelijke in jezelf in balans brengen

❤ Leren vergeven

❤ Onvoorwaardelijke liefde zijn en uitstralen

We gaan als aarde een nieuw tijdperk binnen, het waterman tijdperk. Dit tijdperk heeft een hogere trilling en er wordt al lange tijd veel energie naar de aarde toegestuurd met deze hoge trilling. Mensen die hooggevoelig zijn merken dit vooral.

Het lijkt op dit moment juist dat we de verkeerde kant op gaan met oorlogen, rampen enz. Wellicht is dit juist nodig om ons nog meer wakker te schudden. Toch ontwikkeld de aarde zich en worden steeds meer mensen wakker voor spirituele groei.

Als je spiritueel groeit als ziel, krijg je te maken met steeds meer beproevingen. Als je ziel wilt dat je iets leert of ervaart maar je pikt het niet op dan krijg je steeds weer een nieuwe situatie voorgeschoteld om het nu wel te leren. Deze lessen of ervaringen kunnen in intensiteit toenemen. Je kunt een bepaalde les/ervaring snel leren of er je hele leven over doen. Soms leer of ervaar je het pas in een volgend leven. Ieder zijn groei en proces is anders.

Doordat je spiritueel groeit wordt je ook bewuster. Je wordt je bewust dat je een ziel bent en dat je in een bepaalde situatie van groei/lessen leren zit. Ik kan (niet altijd hoor) nu al vaak zien en voelen als er iets gebeurt dat dit een beproeving was. Ik vind dat geweldig om mee te maken, je bent een toeschouwer van jezelf geworden. Maar de lessen/ervaringen lijken heftiger te worden. Je wordt enorm op de proef gesteld!


 Je loopt steeds weer tegen een zelfde soort situatie aan

Als je steeds weer wordt geconfronteerd met iets wat je ziel wil dat je leert of ervaart dan is de kans groot dat je deze les of ervaring nog niet goed begrepen hebt. Je komt bijvoorbeeld steeds mensen tegen die je onderuit willen halen of je kunt een bepaalde angst of emotie niet loslaten….Denk eens na of dit in jouw leven speelt.

 Vergeven is zo moeilijk maar o zo belangrijk

Als je iemand vergeeft voor wat hij of zij jou heeft aangedaan dan vergeef je vooral jezelf. Als je iemand niet vergeeft dan blijf je hangen in het gevoel van angst, onmacht en woede. Dit kost je onbewust ongelooflijk veel  energie. Negatieve energie waarin je blijft hangen. Je blijft rond draaien in negatieve cirkeltjes. Als je iemand vergeeft laat je dit los en zal je meer ruimte en tijd krijgen om positieve gedachten te hebben, positieve zaken aan te trekken, meer in jezelf te gaan geloven en je hart te kunnen volgen. Denk hier eens over na als je hiermee te maken hebt…

 Positieve gedachten hebben

Elke gedachte zet je neer in het universum. De wet van aantrekking bepaalt dat als je iets negatiefs denkt je ook negatieve zaken aan zal trekken. Het is dus zaak om juist positieve gedachten te hebben. Vooral voor jezelf vanwege deze universele wet maar ook omdat je met elke positieve gedachte de wereld een stukje verbeterd. Elke gedachte heeft een trilling en een positieve gedachte heeft een hoge trilling. Angst, woede en negatief zijn brengt de trilling van de aarde dus omlaag. Het zijn kleine beetjes maar als iedereen op aarde nu positief denkt verander je de aarde in 1 klap in een liefdevolle samenleving. Verandering, beging dus bij jezelf….


 Verleden, heden en toekomst

Het verleden is geweest. Het speelt zo vaak een grote rol in de hoofden en gedachten van mensen. Het gaat vaak over negatieve ervaringen of zaken die we betreuren. Dit brengt onze trilling omlaag. Waar is morgen? Waar is de toekomst? Die is er nog niet, waarom dan al die zorgen over de toekomst. Denk je nu echt dat als je zorgen maakt over de toekomst dat je een gezonde positieve toekomst creëert? Laat het los! De enige werkelijkheid die er is, dat is dit moment. De toekomst mag jij invullen, maar doe dit alsjeblieft niet met zorgen…

 Jij staat aan het roer van jouw leven

Natuurlijk spelen ander mensen een rol in jouw leven. Wat ik alleen wil aangeven is dat jouw leven, jouw groei, jouw toekomst het belangrijkste in je leven zou moeten zijn. Laat je dus niet teveel beïnvloeden wat anderen denken of over je zeggen. Deze persoon kan een grote leermeester voor jou zijn omdat je iets dient te leren of te ervaren. Probeer echter jouw leven en kansen in het leven voorop te zetten. Het is jou leven en dat is eigen liefde en niet egoïstisch om te doen!

 Maar die ander voelt veel meer en groeit veel harder

Ho, stop. Een ander kan veel gevoeliger zijn voor energie dan jij. Misschien ziet deze persoon bepaalde energieën die jij niet ziet. Hooggevoeligheid staat echter los van spirituele groei. Je kan ontzettend hard spiritueel groeien zonder dat je alles energetisch ziet of voelt. Ieder is anders en ieders zijn proces is anders. Ieder ervaart weer anders en soms rol je gemakkelijk door processen heen omdat jij dit in vorige levens al hebt ervaren. Ieder zit in dat stuk wat goed voor hem of haar is. Ieder is anders. Ieder zijn proces is anders. Stop met vergelijken…


Wat ik met dit artikel wil bereiken is dat je eens naar jezelf kijkt wat er nou in je leven gebeurt. Ga eens als een toeschouwer naar jezelf kijken. Zonder te oordelen. Probeer patronen te ontdekken en wordt je steeds een stukje meer bewust van wat je doet en hoe het werkt. Ik heb absoluut niet alle kennis in huis. Ik ben een spiritueel groeiend persoon die steeds meer bewust wordt en jou een stukje op weg wilt helpen.

Paul Wezenbeek
www.spiri-apps.com

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.