Vrouwelijke en mannelijke energieën in balans. Yin en Yang - Paul Wezenbeek

Een van onze levensdoelen is om balans te brengen in de vrouwelijke en mannelijke energieën in onszelf. Deze beide krachten, yin en yang, komen in ieder van ons voor. Bij een man zullen de mannelijke energieën van nature meer aanwezig zijn en bij een vrouw de vrouwelijke. Maar ook een man kan juist veel vrouwelijke energieën bezitten en een vrouw veel mannelijke. Waar het om gaat is dat bepaalde mannelijke of vrouwelijke energieën niet ontzettend overheersen of juist helemaal niet aanwezig zijn. Je ziel verlangt van je dat je een bepaald evenwicht in beide probeert te creëren.


Het is best nuttig om af en toe eens naar jezelf te kijken en hoe dit bij jou ervoor staat. Het is ook goed mogelijk dat je de laatste tijd steeds met een bepaalde situatie wordt geconfronteerd. Je ziel probeert je dan iets duidelijk te maken, net zolang tot je het begrepen hebt en je aanpast. Zodanig aanpast dat er een balans gaat ontstaan. want daar gaat het om….

Als we ons focussen op het vrouwelijke, stemmen we ons af op het intuïtieve, creatieve gedachte proces van het ontvangen van ideeën en informatie. Als we ons focussen op het mannelijke, sturen we onze energie naar het naar buiten gerichte, creatieve proces van bouwen en doen.

De manier hoe we in het leven staan bepaalt vaak welke van deze twee krachten dominanter of juist niet dominant zijn in ons uiterlijk gedrag. Als je het wereldbeeld van de laatste 100 jaar als voorbeeld neemt is de mannelijke energie overheersend. Door agressie en creatie zonder een spiritueel evenwicht hebben we ons erg beperkt en problemen geschapen. Geen yin en yang dus!

In verschillende culturen zijn vrouwen nog steeds ernstig onderdrukt. Tot voor kort werden in landen vrouwelijke baby`s nog vermoord vanwege geboortebeperking. Maar ook in bedrijven en politiek zijn de vrouwen nog erg ondervertegenwoordigd. Deze gedragingen zijn waarschijnlijk een soort van afkeer tegen vrouwelijke energie.

Als we samen de vijfde dimensie willen betreden is het zaak dat er een evenwicht komt in de samenleving tussen de vrouwelijke en mannelijke energie. Vanwege hoe bepaalde landen met deze cultuur omgaan lijkt het erop dat mannen het meer nodig hebben de vrouwelijke energie te aanvaarden dan de vrouwen.

 

Om meesterschap te bereiken hebben mannen in het algemeen een moeilijkere weg te gaan. Mannen lopen dus achter in de evolutie en daardoor zullen steeds meer vrouwen leiders posities in gaan nemen. 

Overzicht van vrouwelijke eigenschappen:


 Vrijblijvend, neutraal

 Open voor alles

 Onthecht

 Zwijgzaam

 Inschikkelijk, volgzaam

 Vreedzaam

 Bescheiden, nederig

 Ontvankelijk

 Trouw, loyaal

 Behoedzaam

 Zorgzaam

 Respect voor het leven

Overzicht van mannelijke eigenschappen:


 Betrokken

 Weerstand tegen verandering

 Controlerend

 Spraakzaam

 Heersend , leidend

 Agressief

 Zelfverzekerd

 Sceptisch

 Onafhankelijk

 Brutaal

 Impulsief

 OnverschrokkenVrouwelijke en mannelijke energieën in balans


Je kunt bij de eigenschappen kijken wat bij jou overheerst. Welk gedrag heb je moeite mee om te tonen. Als een persoon altijd het woord wil hebben en moeite heeft om stil te zijn is de kans groot dat hij /zij moet leren luisteren….

Onze ziel weet wat onze zwakke plekken zijn en zal situaties naar voren schuiven om je hiermee te confronteren. Dan kunnen we oefenen om ook zaken te leren die we moeilijk vinden of liever ontwijken. Je moet niet alles te letterlijk opvatten. Als er staat agressief, betekent niet dat je agressief gedrag moet gaan vertonen. Maar als je nooit wat terug durft te zeggen is het oké om een keer je tanden te laten zien en voor jezelf opkomt….

Als we alles in balans hebben zijn we klaar om de vijfde dimensie te ervaren. Door onze vrouwelijke en mannelijke energieën in balans te brengen, helpen we ook Moeder Aarde om haar balans tussen yin en yang energie te herstellen. Het begint dus bij onszelf!

Mijn nieuwe ebook is net uit: Spirituele groei in 10 minuten per dag. Ook heb ik apps ontwikkeld die je zelf kunt gebruiken om veranderingen in je leven te maken. Bijvoorbeeld de hulp van engelen gebruiken, de hulp van opgestegen meesters gebruiken. Of het gebruiken van affirmaties of de boodschappen van dieren. Er is nu ook een app met geleide meditaties in combinatie met visualiseren en voelen.Kijk eens op de spirituele apps pagina of er iets bij zit wat je aanspreekt…

Paul Wezenbeek
www.spiri-apps.com

Bridgeman


Openen om te kunnen ontvangen

Nieuw! Online vier weken programma


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.