Wat is het doel van het leven op aarde? - Paul Wezenbeek - Lichtwerkers Nederland

De essentie van het leven

Velen vragen zich dit af en dit is natuurlijk terecht. Leven we hier op aarde zomaar? Is er een doel? Als we dood gaan dan is er niets meer?

In de huidige duale samenleving zijn veel mensen overtuigd dat er geen doel is en dat er na je dood niets meer is.

We zijn gewend geraakt dat alles wetenschappelijk moet worden bewezen.

Gelukkig ontwaken er steeds meer mensen en groeit het spirituele bewustzijn. Het is toch ook helemaal niet logisch dat we hier zonder doel zouden leven en dat er na de dood alles ophoudt. Eigenlijk is deze veronderstelling te simpel en te kort door de bocht. Maar ja, de bewijzen….bewijs het maar eens zeggen ze dan.

 

Ik voel zelf veel zaken en krijg gewoon bepaalde informatie door. Zelf ben ik al lang gestopt met het nodig vinden dat alles wetenschappelijk bewezen dient te worden. Behoorlijk saai ook en het maakt me niet meer uit wat anderen zeggen of hoe ze over me denken. Ik hoef geen wetenschappelijk bewijs, ik voel!

 

Hieronder volgt mijn uitleg over de essentie van het leven. Ik probeer het zo laagdrempelig als mogelijk uit te leggen.

Zielenfamilie

Het begint allemaal bij een zielenfamilie die ontstaat ik het universum. Een ziel is het onsterfelijke en spirituele gedeelte van de mens. Deze zielenfamilie splits zich op in meerdere gedeeltes of stukjes. Vandaar de benamingen tweelingziel, zielsverwant, zielenmaatje enz. Elk deel gaat zijn eigen weg. Het doel is uiteindelijk om gezamenlijk na het leren van ervaringen als een samengesmolten androgyn wezen het universum van de dualiteit te verlaten. Dan mag je in hogere sferen taken vervullen die bv een gids of een engel doen.

Ervaringen opdoen

Het is dus de bedoeling dat je allerlei ervaringen op doet. Je kunt hier vele levens over doen. Dit kunnen er wel honderden zijn. Je incarneert dus steeds opnieuw om in een leven bepaalde lessen te leren. Je kunt ook naar andere planeten incarneren waar leven voor komt. De aarde is wel een ideale leerschool voor vele zielen. Als je begint aan een nieuw leven heb je bepaalde opdrachten of thema`s die je wilt leren meegekregen. Je herinnert dit echter niet meer. Dit zou het allemaal wel heel gemakkelijk maken…

Als je enthousiasme voelt, en bepaalde dingen die je doet veel vreugde en voldoening geven is de kans groot dat je in dat leven je pad volgt welke van tevoren was uitgestippeld. Als je achteraf niet ervaart of leert wat van tevoren  is afgesproken kun je het later in een ander leven weer gaan proberen. Wat je bv in je huidige leven kan merken is dat bepaalde thema`s steeds blijven hangen en steeds maar weer terug komen. Vaak steeds heftiger in vorm. Je ziel probeert dan iets te leren maar dat lukt niet. De essentie van het leven….

Relaties

De relaties die je nu in je leven ervaart zijn vaak mensen die je al vaker in vorige levens bent tegengekomen. Wat nu je kind is of je man of vrouw kan in een vorig leven je broer of zus zijn geweest. Waarschijnlijk is hij of zij een onderdeel van je zielenfamilie en zijn jullie gezamenlijk bezig om lessen te leren en ervaringen op te doen. Alle mensen die je tegen komt in dit leven zijn op je pad gezet en willen je wat leren.

Zo kan de ergste vijand in principe je beste vriend zijn omdat deze vijand je ziel iets wil laten leren.

We zijn ontelbare keren geïncarneerd om uiteindelijk de totaliteit van het leven te ervaren en de lessen te leren die ons helpen verlicht te worden. 

Dit houdt ook in dat we een leven kunnen hebben dat in het teken staat van slachtoffer zijn. Of dat we onrechtvaardig behandeld willen worden. Puur om dit te ervaren om te weten hoe dat voelt. Dit is niet altijd gemakkelijk. Zeker omdat we als mens emoties voelen. Het klinkt hard maar de ziel wil ook dit meemaken. De essentie van het leven kan dus soms meedogenloos en zeer pijnlijk zijn…..

Waarom

Nu is nog steeds de vraag niet beantwoord waarom dit allemaal plaatsvindt….

De schepper, de bron, god of hoe je het ook noemt is pure liefde en licht. Pure liefde en licht hebben echter niets om zichzelf mee te testen. Je kunt geen onvoorwaardelijke liefde oefenen als je omgeven bent door mensen die onvoorwaardelijk liefdevol zijn. Er zijn geen testen en uitdagingen. De bron wil zich dus eigenlijk zelf ervaren. Daarom zijn er universums  gecreëerd en nomaden (zielenfamilies) uitgezonden. Om te ervaren en te groeien en uiteindelijk weer terug te keren bij de bron. Wij zijn allemaal zo een soort van verlengstuk van de bron….

Er zijn veel boeken over dit onderwerp geschreven en er zullen er nog velen volgen. De meningen lopen ook sterk uiteen, dit is vaak het gevolg omdat men een bepaalde godsdienst volgt die een bepaalde waarheid probeert uit te dragen. We zitten allemaal in een bepaald stuk van onze bewustzijn groei. Daarom is het oké wat iemand denkt. Dit kan voor hem of haar de waarheid zijn en dat is op dat moment goed voor zijn of haar bewustzijnsniveau. Oordeel dus niet te gauw over de mening van anderen. Iedere mening is oké.

Ben je bezig met je spirituele ontwikkeling?

Mijn nieuwe ebook is net uit: Spirituele groei in 10 minuten per dag. Ook heb ik apps ontwikkeld die je hierin kunnen ondersteunen. Een app over hulp van engelen, een app over het gebruik van affirmaties, een app over de hulp inroepen van opgestegen meesters en een app over de boodschappen van dieren. Er is nu ook een app met geleide meditaties in combinatie met visualiseren en voelen. Op deze pagina zie je het hele overzicht.

De essentie van het leven.

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.