Groei van bewustzijn. Leer begrijpen dat oordelen geen nut heeft - Paul Wezenbeek

Groei van bewustzijn is een trap betreden


We zitten allemaal in een bepaalde groei van bewustzijn. Iedereen groeit in dit opzicht. Je kunt niet achteruit groeien of minder bewust worden. Bij iedereen is deze groei van bewustzijn anders. De één groeit erg snel en de ander zeer langzaam, en iedereen zit hier tussen in.

Je kunt het zien als een trap met treden die iedereen aan het bewandelen is. De één is zich hiervan erg bewust en de ander weer niet. Er zijn tientallen, honderden, duizenden en misschien wel miljoenen verschillende treden, waarop we ons kunnen bevinden.


Toen je aan dit leven op aarde begon heb je afspraken gemaakt met je ziel, aan welke doelen je in dit leven wilt werken. Bijvoorbeeld aan welke levenslessen of ervaringen je wilt werken/ leren. Vaak heeft dit ook te maken met de spirituele groei die je wilt ondergaan. Je groei in bewustzijn in dit leven, is voor jou zoals het voor jou, door jouw ziel bedoelt is.

Nu er veel spirituele energie naar de aarde komt en veel zielen ontwaken, zijn er veel zielen ook daadwerkelijk bezig met spirituele groei en zich bewust te worden van hun groei van bewustzijn. Dit heeft alles te maken met het waterman tijdperk, wat we betreden en het verschuiven van de aarde en de mensen van de derde naar de vijfde dimensie.

Ieder staat op zijn juiste trede

De trede van de bewustzijnstrap waarop iemand zich bevindt, is voor deze persoon de juiste trede. Dit heeft alles te maken met de afspraken en de ontwikkeling van de ziel. Bij elke trede behoren bepaald niveaus van gedachten, gedragingen en ontwikkelingen. Iemand denkt en gedraagt zich dus op een bepaald niveau wat goed voor deze persoon is. Op dit niveau heeft hij of zij de ideale groei van bewustzijn voor haar of zijn ziel.

Oordelen

We oordelen heel vaak in de praktijk. We vinden de mening van een ander vreemd. We keuren het gedrag van een ander af. Het leven zit er vol mee. In het negatiefste geval gebruiken we geweld tegen elkaar en starten we een oorlog. Ook religie drukt een zware stempel op dit gebeuren. We begrijpen dus niet van elkaar, dat we ons op een andere trede van de bewustzijnstrap bevinden. We keuren iets af van een ander, wat juist voor deze persoon prima is. Eigenlijk is oordelen over iemands gedrag of gedachte zinloos. Als we ons hiervan iets meer bewust zouden worden, zou de wereld er al heel anders uit kunnen zien.

Het maakt ook niet uit op welke trede van de bewustzijnstrap zich iemand bevind. Deze trede is voor deze persoon goed voor zijn of haar ontwikkeling. Als je dit begrijpt, zal het leven veel gemakkelijker voor je worden. Je hoeft niet meer te strijden voor je gelijk. Oordelen heeft geen zin meer. Natuurlijk mag je jouw mening uitdragen. Je zal merken dat je kritiek hierop gemakkelijk naast je neerlegt, waar je vroeger juist er tegen in ging…

Emoties


Groei van bewustzijn is geen wedstrijd. Als iemand hier totaal niet mee bezig is, dan is dit juist prima voor deze persoon op dat moment. Meer bewust zijn is dus niet beter of slechter, dat heeft er niets mee te maken. Als je hoger in je bewustzijn groeit, trek je vanzelf de mensen naar je toe die op een vergelijkbare trede staat. Dit zijn mogelijk zielsverwanten van jou.

Mijn nieuwe ebook is net uit: Spirituele groei in 10 minuten per dag. Ook heb ik apps ontwikkeld die je zelf kunt gebruiken om veranderingen in je leven te maken. Bijvoorbeeld de hulp van engelen gebruiken, de hulp van opgestegen meesters gebruiken. Of het gebruiken van affirmaties. Er is nu ook een app met geleide meditaties in combinatie met visualiseren en voelen. Kijk eens op de spirituele apps pagina of er iets bij zit wat je aanspreekt…

Nog wat tips:

Als je in dit proces wilt groeien, zou je hiervoor regelmatig een affirmatie kunnen uitspreken, bijvoorbeeld:

– Ik blijf van binnen rustig en kalm, Anderen mogen zeggen en denken wat zij willen. Ik blijf bij mijzelf.

– Ik spreek mijn waarheid uit. Als iemand anders daar anders over denkt, is dit helemaal prima.

Ajs je vaak heftig reageert op anderen en moeite hebt met emoties onder controle te houden kun je de hulp inroepen van Aartsengel Jeremiël. Dat is zijn vakgebied, zeg maar. Je kunt hem aanroepen en vragen; Aartsengel Jeremiël kunt u mij helpen om mijn emoties onder controle te krijgen.

Ook kun je de hulp van een opgestegen meester hiervoor gebruiken. Opgestegen Meesters, ook wel Geascendeerde Meesters of Lichtmeesters genoemd, zijn helpers voor de Aarde en haar bewoners. Zij hebben ooit als mens geleefd en kennen onze noden als geen ander. De Opgestegen Meesters zijn ons als het ware voorgegaan en helpen ons vanuit de hogere dimensies. Zij werken nauw samen met de Aartsengelen, Engelen, Gidsen en Natuurwezens. Deze prachtige wezens zijn er voor ons, maar kunnen ons alleen werkelijk behulpzaam zijn als wij bereid zijn hen toe te laten.

Lao Tse is zo een opgestegen meester. Hij staat voor:

– Innerlijke rust

– Kalm blijven

– Innerlijke rust en vrede vinden

– ‘Het is zoals het is’

– Je niet over het gebeurde, verleden, andere mensen opwinden, maar accepteren wat er gebeurd is en herkennen wat men nu wil

– In het moment zijn, meditatie

– Oordelen en waarderingen herkennen

– Vanuit innerlijke rust en helderheid handelen

Hij is de ideale opgestegen meester die jou kan helpen als je in het proces van dit artikel zit. Roep hem aan. Net als een engel. Zeg bijvoorbeeld: Opgestegen Meester Lao Tse, kunt u mij helpen om in alle situaties rustig te blijven en kunt u harmonie en vrede in mijn leven brengen.

Succes.

 

Paul Wezenbeek
https://www.spiri-apps.com/