Helder bewustzijn in dualiteit • Volle Maan in Weegschaal 16 april 2022 ♥ Manuela van der Knaap ♥ Lichtwerkers Nederland


 In dit artikel vind je informatie over jouw persoonlijke proces en collectieve ontwikkelingen rondom de volle Maan in Weegschaal van zaterdag 16 april 2022.

Je kan lezen over de huidige pittige innerlijke processen van de ‘kosmische wond’ en hoe je daar weer uit kan bewegen. Maar ook over een diepe heling die bezig is en die de massa van het collectief kan gaan bevrijden uit de illusie en manipulerend bedrog. Dit is een grote upgrade en bevrijding voor het spirituele eenheidsveld. Ik wens je veel leesplezier…

 

De opmaat

 

 In dit artikel beschrijf ik de belangrijkste processen die nu bezig zijn te ontvouwen.

Ik zou nog veel meer processen kunnen benoemen, zoals de verbindende kwaliteit van deze volle Maan in Weegschaal, maar andere ontwikkelingen zijn nu belangrijker om te benoemen, zoals bijvoorbeeld de Neptunus samenstand met Jupiter. Dit is trouwens de laatste volle Maan in de opbouw naar het eclips-seizoen. De volgende nieuwe Maan is een gedeeltelijke eclips, gevolgd door een (optisch grotere) totale Bloedmaansverduistering op 16 mei 2022, die ook in Nederland en België zichtbaar is.

 En dat betekent dat dit voelbaar is in de diepte van de innerlijke processen, die knap pittig zijn en een soort van opbouw maken naar de belangrijke verankeringen van energieën voor het komende jaar.


(Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen en laatste nieuwe Maan van 1 april was super pittig omdat deze samenviel met Cheiron in Ram in het 12de huis.)

 

 

Kosmische wond van afscheiding

 

Ik zie om mij heen dat veel mensen het zwaar hebben met de innerlijke processen, die heel erg diep gingen en nog steeds gaan. De laatste nieuwe Maan van 1 april 2022 was echt voor velen een bottleneck.

 We zijn namelijk begonnen met het helemaal opruimen van de kosmische wond, die is ontstaan toen we in de dualiteit van de Matrix zijn gekomen.

Deze ‘kosmische wond van afscheiding’ werd steeds heftiger en intenser naar mate we verder daalden met onze trillingsfrequentie en gevangen raakte in steeds lagere dimensies van de realiteit. Deze wond is dus veel ouder en omvattender dan onze ervaringen op Aarde.

(Nieuwe Maan in Ram: Zon, Maan en Cheiron in Ram in het 12de huis.)

 

Pijn van leven in de dualiteit

 

 De kosmische wond van Cheiron in Ram was en is intens diep te voelen.

Het gaat hier om de diepste pijn, verdriet en woede, die intens voelbaar zijn over het niet kunnen neerzetten en leven wie je Wezenlijk bent. Er kan een diep gevoel zijn vast te zitten in je schaduw. Je weet dat wat je leeft niet klopt, maar het lukte de afgelopen weken misschien niet om er van los te komen, vooral door de constante uitdagingen en vervormingen die leven in de dualiteit je brengt. Dit wordt praktisch zichtbaar in alles wat we denken te MOETEN, vooral van onszelf. En om dat bewust te zien bij jezelf is zeer pijnlijk.

(De gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 8ste huis oppositie Priapus in Boogschutter in het 2de huis en Steenbok in het 3de huis. Nieuwe Maan 1 april 2022: Cheiron conjunct Zon en Maan in Ram 12de huis. Met deze volle Maan Cheiron in het 6de huis in Ram.)

Jezelf kwijt

 

Wat er nog extra bij kwam, is een verandering van de instroom van Bronenergie (zwarte Maan naar Kreeft). Daardoor gingen er nieuwe lagen van het AL-Bewustzijn open in ons en kwam er nieuwe ruimte om jezelf en je binnenwereld te ontdekken en te ontvouwen. Maar dat was helaas van korte duur, want vanaf 11 maart 2022 ging dit proces weer terug naar de oude Broninstroom van het afgelopen jaar.

 Velen raakte tussen 11 maart en nu (half april) zichzelf kwijt en ook de innerlijke verbindingen die op nieuwe lagen waren opengegaan.

Hierdoor kwamen velen in ongrijpbare en depressieve omstandigheden, waardoor ze een soort van vast kwamen te zitten in een oud en diep proces en intense verwerking.

 Dit intense proces en patroon gaat terug naar de oorsprong van de dualiteit van de Matrix.

Het is heel goed mogelijk dat je de steeds herhalende patronen helder te zien kreeg. En misschien zelfs ook diezelfde patronen die zijn ontstaan op andere lagen van je multi-dimensionale bewustzijn, tot aan het ontstaan van de afscheiding van dualiteit van de Matrix. We zijn nu op een heel praktische manier de beperkingen van de dualiteit van de Matrix aan het ontstijgen.

 We zijn deze patronen heel diep aan het oplossen in onszelf, zodat we er klaar voor zijn om het nieuwe bewustzijn van het Watermantijdperk ook praktisch te kunnen gaan leven.

(Nieuwe Maan 1 april 2022: Cheiron conjunct Zon en Maan in Ram 12de huis. Met deze volle Maan Cheiron in het 6de huis in Ram.)

 

Doorgang naar het nieuwe

 

Maar op donderdag 14 april, vlak voor deze volle Maan is de instroom van Bronenergie weer opnieuw (voor een deel) naar Kreeft en kunnen we weer gaan doorstromen om nieuwe ruimtes van innerlijke beleving te openen en ervaren in onszelf. Dit kan voelen alsof er weer nieuw leven en ook nieuwe energie vanbinnen wakker wordt en dus wordt de doorgang naar de toekomst weer voelbaar. Dus dat is goed nieuws. 

(Op 18 januari 2022 ging de gecorrigeerde zwarte Maan van Tweelingen naar Kreeft en op 11 maart weer terug naar Tweelingen, maar de ware (niet gecorrigeerde) zwarte Maan gaat vanaf 14 april weer naar Kreeft. Daardoor staat de (Bronenergie) zwarte Maan tussen 14 april en 5 juni 2022 in Tweelingen en Kreeft. De zwarte Maan gaat vanaf 5 juni helemaal naar Kreeft en blijft daar tot 9 januari 2023. Het vastzitten is Zuidelijke Maansknoop in Schorpioen. Noordelijke Maansknoop in deze volle Maan staat conjunct Uranus en Mercurius in het 7de huis in Stier.)

 

Mentaal gevecht

 

In het huidige overlevingsmechanisme kan je echter wel blijven hangen in een mentale dialoog of zelfs een mentaal gevecht met jezelf (in het hoofd) en dan zet je jezelf steeds klem, omdat het lijkt alsof de inspiratie die ontvouwt, dus dat waar je echt blij van wordt, onmogelijk in een vorm of structuur te brengen is. Want vanuit het hoofd en het denken kan de inspiratie niet stromen.

(De gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 8ste huis oppositie Priapus in Boogschutter in het 2de huis en Steenbok in het 3de huis.)

 

De stroom van vertrouwen

 

 Wat er van ons gevraagd wordt in deze situatie is om controle vanuit het denken los te laten en je over te geven aan wat er dieper vanbinnen resoneert.

Dan komt er vanuit innerlijke rust en zonder bemoeienis van het ego, dus zonder sturing, een nieuwe stroom op gang waarin je vanuit overgave weer vertrouwen kan voelen. Je wordt dan gedragen door je innerlijke Goddelijke stroom, die één is met de stroom van de Bron. Dan word je gedragen en komen de juiste structuur en vorm naar je toe. Die ontvouwen zich dan vanuit synchroniciteit en ontspanning.

 Daarin is het ook belangrijk dat je verbinding maakt met de omgeving vanuit je hart.

De tijd van strijden tegen een vijand is voorbij. Iets is gewoon wat het is en het is daarin belangrijk dat je het niet ziet als positief of negatief, goed of fout, maar gewoon zoals het IS. En dan gaat het allemaal vanzelf en wordt je gedragen door de innerlijke Goddelijke stroom van het kosmische Hart.

(Ware zwarte Maan in Kreeft in het 9de huis conjunct de gecorrigeerde zwarte Maan in Tweelingen in het 8ste huis oppositie Priapus in Boogschutter in het 2de huis en Steenbok in het 3de huis. Noordelijke Maansknoop in Stier in het 7de huis. Meesterschap van Cheiron in Ram in het 6de huis. Maan conjunct ascendant in Weegschaal.)

 

Gesplitst veld van eenheid

 

 

Nieuwe lagen van het AL-Bewustzijn voor het nieuwe Watermantijdperk kunnen nu op Aarde heel praktisch worden geïntegreerd. Sommigen zien het als een nieuw gouden licht dat neerdaalt. Met mijn laatste ‘Wortel Amethist voor EENHEIDSBEWUSTZIJNs webinar’ kon in het veld van het eenheidsbewustzijn een duidelijke stroom helder bewustzijn waargenomen worden. En dat is super goed nieuws. Ik zal het proberen uit te leggen wat er nu zichtbaar en voelbaar wordt. De energie van het eenheidsbewustzijn, dit is het veld van eenheid, van heelheid, van het kosmische thuis en dit is astrologisch gezien Neptuniaanse-energie. Deze energie is ongrijpbaar en voor het ego en het verstand niet te vatten. Dit veld is in de dualiteit van de Matrix gesplitst geraakt, zoals alles is gesplitst in donker en licht, goed en fout. Door deze splitsing kon deze energie van het eenheidsbewustzijn ook misbruikt worden.

 Er is vanaf begin april tot 12 juni 2022 een grote heling actief van deze Neptuniaanse energie door een samenstand van Neptunus en Jupiter in Vissen.

Het is zo fijn dat hierin nu eindelijk diepe heling plaatsheeft.

(Neptunus conjunct Jupiter in Vissen. Uranus conjunct Mercurius in het 8ste huis conjunct noordelijke Maansknoop in Stier. Neptunus sextiel Pluto in Steenbok. Neptunus sextiel noordelijke Maansknoop (Uranus en Mercurius).

 

Misbruik van spirituele energie

 

De schaduwkant, de ‘foute’ kant van Neptunus is bedrog, illusie, hypnose, verslaving, projectie, dader-slachtofferschap, manipulatie van de massa (collectief) met illusie via televisie en massahypnose en de waarheid verdraaien zoals het je uitkomt.

Door deze vervorming kunnen wij (vooral als collectieve-massa) bespeeld worden door bijvoorbeeld illusionisten, politici en volksmenners die een plan hebben voor de massa van het collectief.

 Dit is misbruik van spirituele (Bron)energie.

Nu begint er in dit gesplitste veld een helder bewustzijn te stromen en daardoor gaan wij (en ook het hele collectief) de vervormingen, manipulatie en ander bedrog of vervorming van dit veld waarnemen.

 En dus ook nep-spiritualiteit wordt helder zichtbaar, dit is spiritualiteit die met herhalende mantra's en prachtige verhalen (vooral mentaal) iets tot stand wil brengen, maar deze spiritualiteit wordt niet echt beleefd.

Het heldere bewustzijn dat nu in het eenheidsbewustzijn komt, maakt dit allemaal helder en zichtbaar. En de splitsing in het veld van heelheid en eenheid die wij hier in de dualiteit van de Matrix ervaren, wordt op deze manier weer heel en hersteld in zijn oorsprong. 

(Neptunus conjunct Jupiter in Vissen. Uranus conjunct Mercurius in het 8ste huis conjunct noordelijke Maansknoop in Stier. Neptunus sextiel Pluto in Steenbok. Neptunus sextiel noordelijke Maansknoop (Uranus en Mercurius).

Heb het goed...

 

© Manuela van der Knaap
inzichten.comBlijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.