Zelf-realisatie • Als je oude leven niet meer past ♥ Franklin Leers ♥ Lichtwerkers Nederland

Zelf-realisatie kan een ‘bitch’ zijn. Herken je dit? Je kon vroeger zo van bepaalde dingen genieten, maar al de dingen die je ‘toen’ te gek vond, die interesseren je geen bal meer. Verlies van je passies. Je baan lijkt niet meer te passen en hetzelfde geldt voor veel van je vrienden. Je voelt je eenzaam, onbegrepen en hebt het idee dat er niemand is die helemaal doorheeft waar je nou precies doorheen gaat. Je oude kleren passen niet meer, maar je nieuwe tenue hangt nog in de fabriek aan de waslijn… Je staat in een split: het oude voldoet niet meer en het nieuwe heeft zich nog niet aangediend.

Dit is een blog voor de, zoals dat zo mooi heet, bewuste mens 😉 Als bovenstaande omschrijving voelt alsof ik het over jouw leven heb, dan zit je wat ik noem ‘in between’. En dat kan heel vervelend voelen… Je bent letterlijk op weg naar jezelf. Er komt meer van jou, van je eigen essentie of kern, in je leven. Het is het realiseren van jezelf: zelf-realisatie. Of ‘verlichting’ om er een meer bekende, populaire term tegenaan te gooien. En die term moet je heel letterlijk nemen. Je essentie bestaat uit puur bewustzijn. Je essentie heeft een onvoorwaardelijke passie om zich uit te drukken en te ervaren. Die passie van je Zelf trekt licht aan en licht trekt op haar beurt energie aan. Energieën vormen de bouwstenen van je fysieke werkelijkheid. Dat is spulletje waar alles wat je om je heen in de wereld ziet van is gemaakt. Als je bekend bent met mijn boeken dan komt dit proces je vast bekend voor.

Zelf-realisatie

 

Dit proces waarbij je dus meer van jezelf en daarmee meer licht, in jezelf brengt, gaat met heel veel verandering gepaard. Zie het proces van zelf-realisatie maar als een draak die alles verwoest wat het op zijn pad tegenkomt. Al je geloofssystemen, al je overtuigingen en conditioneringen, alles waarvan je dacht dat het ‘waar’ was, wordt met de grond gelijk gemaakt. De draak gaat meedogenloos te werk. Het fikt alles tot de grond toe af, net zolang tot er niets meer van je (oude) zelf over is.

❥ De draak is je grootste vijand en je beste vriend.

Het brengt je terug bij jezelf, maar het laat een spoor van vernieling achter. De Engelsen hebben daar een mooie uitdrukking voor: ‘On my way to ascension I lost everything’. Nu weet je wat hiermee bedoeld wordt. Zo kan het namelijk voelen in je leven. Je verliest je baan, je partner, je vrienden en eigenlijk je hele oude leven. Het is een (vaak pijnlijk) proces van opnieuw geboren worden in jezelf.

 

Last van je lichaam

 

Het proces wat zich in jou afspeelt is eigenlijk nauwelijks met het verstand te begrijpen. Het is als rijden met 180 kilometer per uur op de snelweg, terwijl ondertussen aan de auto gesleuteld wordt. En dat gaat niet ongemerkt voorbij… Het heeft een waanzinnige invloed op je lichaam. Grote kans dat je last hebt van allerlei onverklaarbare, kleine pijntjes. Knieën, schouders en bijvoorbeeld rug kunnen enorm onder dit proces te leiden hebben. Misschien ren je de laatste tijd wat vaker naar de dokter, of dokter internet :), in de hoop dat je iets krijgt voorgeschreven wat de last wat beter te verdragen maakt, maar als je in dit specifieke proces zit zal je arts niets kan vinden. En als je pech hebt neemt de arts met zijn rechtervoet een penalty en trapt een bom medicijnen naar binnen ‘die voor alles en nog wat goed zijn’ 🙂 Of je propt je vol met supplementen, omdat je je zo verdomde moe bent en het lijkt alsof die vermoeidheid nooit never over zal gaan. Lieve mensen, kap daarmee. Het enige wat je daarmee doet is een heel delicaat proces in de war sturen. Let op, kleine disclaimer, ik heb het hier over de bewuste mens die weet dat hij middenin dit proces zit.

Ontwaken uit de dierentuin

 

Misschien helpt dit voorbeeld om het proces nog iets tastbaarder te maken. Wat gebeurt er nou precies met dit proces van ontwaken. Ontwaken is letterlijk wakker worden. Stel je jezelf eens voor dat wij als mensen allemaal in een dierentuin zijn. We zitten in een kooi en ons hele leven lang zijn we bezig met die kooi iets beter, iets mooier, iets comfortabeler maken. Tot we op een dag wakker worden en ons realiseren dat de deur van die kooi al die tijd gewoon open stond. We hebben onszelf al die tijd in de kooi gehouden. Maar nu we eenmaal gezien hebben dat de deur niet dicht is, maar gewoon open staat, kunnen we niet meer terug. Maar het leven buiten de kooi is helemaal nieuw en kennen we niet, want we hebben ons hele leven lang in die kooi ‘gevangen’ gezeten. Oftewel… het oude past niet meer en het nieuwe kennen we nog niet. En het slechte nieuws is, je kunt het schudden dat je ooit terug je kooi in kunt gaan en doen alsof er niets aan de hand is 🙂 Het oude past niet meer, je hebt iets anders geroken en gevoeld. Het is een innerlijk weten dat er iets anders is.

 

Proces van zelfrealisatie

 

Overigens kan ik je alvast een paar dingen beloven 🙂 Veel mensen die in dit proces van zelf-realisatie zitten en het voor geen meter naar hun zin hebben op deze aardkloot, zullen dit proces zien als een uitweg. Als een vlucht uit hun huidige omstandigheden. Daar wordt nog steeds gedacht dat als je dit proces eenmaal doorlopen hebt, je viooltjes zult poepen, over water zult lopen, door deuren heen jogt en je vleugeltjes groeit. Dat iedereen je aardig vindt en dat je alles weet. Dat is mentale masturbatie. Lieve mensen, dan ben je bezig met het verfraaien van de kooi in de dierentuin… Dat is een afleiding, een vlucht uit het dagelijks bestaan. Dat heeft niets te maken met het werkelijke proces. Dat is niet waar het om gaat en wat er gebeurt. Het proces van zelf-realisatie is een proces waarbij je meer van jezelf toestaat. Het is het leven in “EN” waar ik eerder al eens over schreef. Je gaat dingen anders zien en beoordelen, je leert te kijken vanuit hoger perspectief: er zijn altijd meerdere waarheden. Je speelt je rollen anders en de aspecten die vroeger met je op de loop gingen, integreren en je hoort hun stemmen niet langer. Ze gaan niet langer meer met je op de loop. Het is verandering van binnenuit. Alles blijft hetzelfde en toch wordt alles anders. Of zoals een mooi Zen-gezegde het omschrijft: ‘Before enlightment cook food and chop wood, after enlightment cook food and chop wood’.

De oplossing

 

De oplossing om dit proces zo moeiteloos en pijnloos mogelijk te laten verlopen? Doe een stap opzij. Ga uit de weg voor… jezelf. Sta jezelf toe. De enige die je Zelf in de weg staat ben je zelf… Dit is zoveel groter dan wat je met je verstand kunt bevatten, ga dan ook niet proberen om dit als mens-zijnde te sturen. Laat het gebeuren. Als je gaat vechten tegen alles wat er aan veranderingen in je leven plaatsvindt, dan ga je huilend en schreeuwend kopje onder. Je blaast op.

Je bent niet gek aan het worden

 

Ik heb hier veel te weinig ruimte om ook maar enigszins in de buurt te komen van wat er allemaal speelt, maar ik hoop dat dit net genoeg is om te laten weten dat het een heel natuurlijk proces is wat zich in jou ontvouwt en dat je niet gek aan het worden bent. Dat je lichaam niet uit elkaar aan het vallen is, of eigenlijk wel 🙂 maar niet op de manier die je misschien denkt. Om te laten weten dat je uit de kooi in de dierentuin aan het stappen bent en dat de draak een fikkie aan het stoken is in je leven. En om te laten weten dat je niet alleen bent. Nooit zult zijn. Je bent met ‘je Zelf’.

Bevoorrecht mens

 

Je bent, in mijn ogen, een bevoorrecht mens als je je er bewust van bent door wat voor proces je gaat. Het gros van de mensheid denkt nog vast te zitten in de kooi in het dierentuin, terwijl er een volledig onbewuste en onverklaarbare impuls is die aangeeft dat het anders moet. Dat er meer is. Die impuls voelen en geen idee hebben van ‘hoe, wie, wat, waar’, geeft een heel unheimlich en onrustig gevoel. En dan krijg je wat je nu ziet op het wereldtoneel. Het is een roep om verandering van binnenuit en voor die verandering moet eerst de hele boel op de schop. In je binnen- en buitenwereld. En dat is wat je ook terugziet in je eigen leven.

Franklin Leers
www.genezenonline.nlActuele boodschappen voor Lichtwerkers op zondag 7 juni om 20:00 uur


 Inleidende meditatie van Gerrit Gielen

 Pamela Kribbe channelt Moeder Aarde over Corona en de ontspoorde mannelijke energie in deze wereld.

❥ Pamela Kribbe channelt Maria Magdalena over het Voelen vanuit je buik – en hoe de crisis vóór jou te laten werken.


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 Zondag 6 december om 20:00 uur


Channelings van Atlantisch naar christusbewustzijn: Deze keer gaat Jeshua in op het dadertrauma en slachtoffertrauma in lichtwerkers, hoe deze te herkennen en hoe ervan los te komen.

 Zaterdag 12 december ( 12 - 12 ) om 20:00 uur


Door het goud van jouw lessen en ervaringen te zien, voelen en diep in je op te nemen, kunnen de processen van 2020 tot een afronding worden gebracht.Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland