S van Spiritualiteit

De belangrijkste spirituele onderwerpen van a tot z uitgelegd

Voor kinderen (8+) en hun nieuwsgierige ouders

“Had ik dit als kind maar geweten”…

 

Afgelopen september ben ik vader geworden van een prachtige dochter (Lisa). Dat was voor mij lang niet meer zo vanzelfsprekend. Ik ben 42 jaar en vader-worden heeft eerder in mijn leven nooit mogen zijn. Ik was er waarschijnlijk eerder nog niet klaar voor. Ik had eerst zelf een heel innerlijk proces – een zoektocht - door te gaan, voordat ik er wel écht klaar voor was. Die zoektocht (naar mezelf) startte in 2015 toen ik mijn soulmate ontmoette. Mijn huwelijk strandde, een zoektocht volgde en ik ging door een enorme persoonlijke transformatie. In die zoektocht ben ik ook het pad van spiritualiteit op gegaan. Ik was op zoek naar antwoorden op voor mij belangrijke levensvragen. Spiritualiteit was echter totaal nieuw voor mij. Ik heb 12,5 jaar bij het Korps Mariniers gediend (waarvan 6 jaar bij de speciale eenheden) en heb me jaren ingezet voor het verbeteren van de veiligheid in de stad Rotterdam. Het laatste waar ik me mee bezig hield, was spiritualiteit. Ik had altijd het gevoel dat het een wereld was voor zwevers, kruidentheedrinkers en andere geitenwollensokkentypes. Het had me niet eerder aangesproken en ik hield me er verre van. Ik stapte dus in een totaal nieuwe wereld, maar vond juist in spiritualiteit de antwoorden die ik zocht. Het werd me dan ook duidelijk dat spiritualiteit niet iets zweverigs is, maar juist heel mooi en nuttig voor iedereen. Het maakt je nadenken over jezelf, je leven en de wereld om je heen. Door spiritualiteit hervond ik mezelf.

 

Tijdens mijn zoektocht op het spirituele pad zei ik vaak tegen mezelf: “Had ik dit als kind maar geweten, dat had me een hoop ellende bespaard”. Precies die gedachte heeft me op het idee gebracht een e-book te schrijven voor jongeren (en hun nieuwsgierige ouders) over de diverse onderwerpen van spiritualiteit. Juist om ze aan het begin van het leven laagdrempelig in contact te brengen met spiritualiteit en hen zo jong al te inspireren na te denken over hun leven. 

 

“S is van Spiritualiteit” is geschreven voor jongeren vanaf 8 jaar oud. Het nodigt uit tot nadenken, zelfreflectie en vragen stellen. Nu ik samen met mijn soulmate een kindje gekregen heb, voel ik dat ik wat terug mag geven. Daarom dat ik dit e-book gratis ter beschikking stel aan iedereen die het wil lezen. Je mag het gebruiken, delen, kopiëren, uitprinten, op je website zetten, voorlezen... Alle teksten zijn door mij geschreven en de foto’s en tekeningen zijn rechtenvrij. Hoe meer mensen het e-book lezen, hoe meer het bijdraagt aan een bewustere wereld en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. 

 

Heel veel leesplezier!

 

Michiel van der Pols

www.doorbraakcoaching.com

 

Download het e-book Gratis