(Zelf) hypnose

René Diekstra

Het oproepen van herinneringen, van beelden uit het verleden, kan niet alleen oude emoties maar zelfs oude lichamelijke reacties terug halen. Herinneren is blijkbaar een proces, waarbij sommigen van onze organen, zelfs onze huid, zich op dezelfde manier kunnen gaan gedragen als ze eerder in een overeenkomstige situatie hebben gedaan. 

Als ons iets schokkends is overkomen en we vertellen het maanden later nog eens aan een ander, dan zeggen we bijvoorbeeld 'het zweet breekt me uit als ik er weer aan denk''. 

Herinneringen kunnen ons geestelijk en lichamelijk blijven plagen. Maar omdat er in ons geheugen niet alleen vervelende of pijnlijke maar ook plezierige beelden van vroeger opgeslagen liggen, kunnen herinneringen ons ook goed doen. Ze kunnen ons gezond houden of zelfs gezond maken. Van dat gegeven maakt (zelf)hypnose gebruik. 

De meeste van ons, kunnen met behulp van onze verbeelding, door middel van zelfhypnose of zelfsuggestie toch vaak grote invloed krijgen op hoe we ons lichamelijk en geestelijk voelen. Het lukt overigens het beste met beelden waarmee we al een bepaalde ervaring hebben of die sterk lijken op beelden die al in ons geheugen opgeslagen liggen.

Over de (zelf) hypnose oefening:

Over hypnose bestaan behoorlijk wat misverstanden. (Zelf) hypnose is een in de psyche kunstmatig opgeroepen slaap, maar dan een slaap waar het bewustzijn helder blijft, zodat allerlei beelden kunnen worden beleefd, kunnen worden voorgesteld. 

Er gebeurt niets 'magisch' met je. Je raakt door de suggesties je eigen vrije wil niet kwijt. Het is ook niet zo, dat als er plotseling iets zou gebeuren in je omgeving, dat je niet snel zou kunnen reageren omdat je onder de invloed van hypnose niet kunt besluiten hoe je te gedragen. Mensen onder hypnose behouden alle overlevingsinstincten. Het is ook niet zo, dat als je eenmaal in hypnose verkeert, dat je er niet uit terug zou kunnen keren. Deze (zelf) hypnose is zodanig opgesteld, dat René je niet alleen suggesties geeft, om je allerlei dingen voor te stellen en te voelen, maar ook ervoor zorgt dat je weer gewoon terug keert, naar de toestand van alertheid en wakker zijn. 

Deze (zelf)hypnose bestaat uit twee opnames:

- De inleiding / instructie
- De oefening

De duur van deze opnames samen is ongeveer 42 minuten

Bestellen


De bijdrage van deze opnames samen is  € 15,- en je ontvangt hem direct na je bestelling.

Door op de knop hieronder te klikken, kom je op een betalingspagina waar je kan kiezen voor Ideal (als je betaalt vanuit Nederland) of Bancontact (als je betaalt vanuit België). Als de betaling is afgerond, is het belangrijk dat je drukt op de knop 'betaling bevestigen'. Je wordt dan doorgeleid naar de pagina waar je de opnames kan downloaden. Door de opnames op te slaan op je computer kan je deze zo vaak luisteren als je wil. 

Herroepingsrecht downloads: Door mijn bijdrage over te maken, geef ik mijn toestemming, dat ik mijn recht om de overeenkomst te herroepen verlies.