Autogene training

René Diekstra


Autogene training is een ontspanningsmethode voor je lichaam en geest. De autogene training techniek heeft veel aspecten van zelfhypnose. Het doel van deze methode is mensen een zelfcontrole-vaardigheid aan te leren die op eenvoudig wijze en in verschillende houdingen kan worden toegepast.

Autogeen is afgeleid van autos (zelf) en geno (doen ontstaan) en betekent hier "vanzelf plaatsvindend". Het woord training geeft aan dat er regelmatige oefening nodig is om zich de vaardigheid eigen te maken.

Je wordt gevraagd affirmaties (oefenformules), positieve en bevestigende wensen, in gedachte te herhalen terwijl je er een betekenisvol beeld bij visualiseert. Het verschil met hypnose of progressieve relaxatie is dat men een specifiek effect van elke afzonderlijke affirmatie verwacht: ontspanningsreacties van zwaarte, warmte, een rustige hartslag en stabilisering van de ademhaling.

Deze opname duurt ongeveer 17 minuten.

Bestellen


De bijdrage van deze opname is  € 15,- en je ontvangt hem direct na je bestelling.

Door op de knop hieronder te klikken, kom je op een betalingspagina waar je kan kiezen voor Ideal (als je betaalt vanuit Nederland) of Bancontact (als je betaalt vanuit België). Als de betaling is afgerond, is het belangrijk dat je drukt op de knop 'betaling bevestigen'. Je wordt dan doorgeleid naar de pagina waar je de opnames kan downloaden. Door de opnames op te slaan op je computer kan je deze zo vaak luisteren als je wil. 

Herroepingsrecht downloads: Door mijn bijdrage over te maken, geef ik mijn toestemming, dat ik mijn recht om de overeenkomst te herroepen verlies.