Wat te verwachten: Saturnus in Waterman 2020-2023 ♥ Angelina ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Saturnus in Waterman is één van de meest verwachte transities van het jaar.

 

Saturnus treedt Waterman binnen op 17 december 2020 en blijft tot maart 2023 in Waterman.

 

We kunnen niet praten over Saturnus in Waterman zonder het in de context van de Jupiter-Saturnus conjunctie op 21 december 2020 (op 0 ° Waterman) te plaatsen.

 

Dit is niet 'zomaar' een Saturnus - Jupiter conjunctie - dit is de eerste conjunctie in een Waterman sinds het begin van de 15e eeuw en de kers op de taart is dat het precies op 0 ° Waterman voorkomt.

 

Zoals je misschien al weet, zijn de conjuncties van Jupiter en Saturnus erg cyclisch en behoren ze tot de 200-jarige elementaire cycli. De huidige Aarde-cyclus zal eindigen op 20 december 2020 en de LUCHT-elementaire cyclus zal beginnen op 21 december 2020.

Dit is GROOTS.

 

In het licht van een Jupiter-Saturnus conjunctie - die een revolutie teweeg zal brengen in onze samenleving - wil je echt letten op het binnendringen van Saturnus in Waterman op 17 december 2020.

 

Saturnus en Waterman

 

Om te zien wat we van deze doorvoer kunnen verwachten, laten we eens kijken waar Saturnus en Waterman voor staan.

 

Saturnus is de geweldige leraar. Enkele van de sleutelwoorden van Saturnus zijn regels, discipline, geduld, verantwoordelijkheid en volwassenheid. Saturnus wil dat we volwassen worden!

 

Saturnus heeft 2,5 jaar in Steenbok doorgebracht. Onze taak in de laatste 2.5 was om Steenbok te 'beheersen', d.w.z. om alles te leren over regels, hiërarchieën en controle. En dat hebben we gedaan (gewillig of minder gewillig).

 

Nu is het de beurt aan Waterman om onder de loep te worden genomen door de Grote Onderwijzer. In het begin is elke verandering natuurlijk ongemakkelijk. Saturnus was begin dit jaar in Waterman toen de lockdown-maatregelen werden geïmplementeerd. Deze maatregelen hebben de manier waarop we met anderen omgaan voorgoed veranderd.

Wij hadden:

 

❥ Sociaal (Waterman) afstand nemen (Saturnus).

 

❥ Vertragingen per vliegtuig (Waterman) (Saturnus).

 

❥ Online (Waterman) en werken op afstand (Saturnus).

 

Betekent dit dat Saturnus in Waterman alles te maken heeft met beperkingen? Nee. Saturnus ‘dwingt’ ons aanvankelijk om naar onbekende gebieden te gaan, zodat we een paradigmaverschuiving kunnen hebben en de positieve eigenschappen van het teken kunnen ontwikkelen.

 

Met Saturnus in Waterman brengen we de volgende verschuivingen:

 

❥ Van kuddementaliteit (blindelings en irrationeel de menigte volgen zonder ''in te checken'' met de integriteit van de eigenaars) tot goede gemeenschap. We geven om anderen, niet omdat we er iets voor terug verwachten, maar vanuit een oprecht verlangen om bij te dragen en een verschil te maken.

❥ Van valse democratie (in de verwachting iemands individuele rechten uit te oefenen, zonder zijn verplichtingen na te komen) naar echte democratie. Democratie betekent rechten, maar ook plichten. Echte democratie ontstaat wanneer mensen zo goed mogelijk bijdragen aan een betere samenleving.

❥ Van een vals gevoel van vrijheid (rebellie zonder verantwoordelijkheid te nemen) naar echte vrijheid die voortkomt uit het vermogen om zichzelf te managen.

❥ Van intellectuele snobisme (het promoten van ‘wetenschappelijke’ informatie zonder deze volledig te begrijpen, terwijl mensen met een ander perspectief worden gepest) tot expertise gebaseerd op kritisch, vooringenomen denken en jaren en jaren van studie.

❥ Van technologieverslaving tot waarde-creatie via technologie. Technologie moest ons leven gemakkelijker of aangenamer maken, niet om ons erdoor te onderwerpen. Saturnus in Waterman zal de beperkingen van technologie blootleggen en ons deze laten gebruiken waarvoor het bedoeld was: kennis verspreiden en gelijkgestemde mensen bij elkaar brengen.

❥ Van human resources (mensen gezien als productie-eenheden) tot menselijk kapitaal. Als de menselijke geest bekrachtigd is, kan hij ongelooflijke dingen bereiken.

 

Er is een reden waarom Waterman, Steenbok volgt


We kunnen de belofte van vrijheid van Waterman niet hebben, tenzij we eerst leren dealen met regels, processen en hiërarchieën (Steenbok).

 

Maar met het vertrek van Saturnus uit Steenbok is er niets meer te leren over top-down regels en structuren. Saturnus in Waterman zal ons een ander soort bestelling brengen.

 

Saturnus = structuur, discipline en orde. Maar terwijl de Steenbok-volgorde van boven naar beneden is (van de leider) - bij Waterman komt vooruitgang van onderaf (van het individu).

 

Met Saturnus in Waterman ben jij de autoriteit. U hoeft er niet naar buiten te zoeken. Het moet van binnenuit komen.

 

Saturnus in Waterman: Ruimte vasthouden

 

Stap voor stap, cel voor cel, mens voor mens, samen zullen wij de wereld veranderen.

 

Van december 2020 tot maart 2023 zal Saturnus in Waterman nieuwe structuren creëren die een REVOLUTIE teweeg zullen brengen in onze samenleving.

 

Hoe gebeurt dat?

 

Waterman is een YANG-teken (in tegenstelling tot Steenbok, een YIN-teken). Als Saturnus in Steenbok zich bezighoudt met de materiële wereld, houdt Saturnus in Waterman zich bezig met de spirituele, abstracte wereld.

 

Het gaat minder om wat tastbaar is, het gaat minder om middelen. Het gaat meer over ideeën, beleid en nieuwe visies voor de toekomst. Zelfs als Saturnus over Waterman regeert, is dit niet dezelfde Saturnus die we in Steenbok hadden!

 

Waterman wordt geregeerd door zowel Saturnus als Uranus. Saturnus en Uranus kunnen niet meer van elkaar verschillen. Saturnus staat voor regels en discipline, en Uranus is vrijheid. En het is precies dit innerlijke conflict en deze paradox die Aquarius zo origineel en innovatief maakt.

 

Veel mensen geloven dat de Watermannen onder ons de revolutionairen zijn. Niet helemaal noodzakelijk. Waterman is een cool, rationeel luchtteken. En juist omdat het rationeel is en niet onder de indruk van traditie, druist het soms behoorlijk in tegen ''de norm'' en shockt het iedereen.

 

In de kern is Aquarius echter NIET de straatrevolutionair die Molotov cocktails gooit en vecht. De vrijheid en rebellie van Waterman komen ergens anders vandaan.

 

Waterman is een luchtteken, dus het gaat over ruimte (Space). Waterman is ook een vast teken, dus het heeft een onwrikbare kwaliteit. Als we die twee concepten samenvoegen, krijgen we de "wachtruimte".

 

Ruimte vasthouden is een term die in coaching wordt gebruikt en het betekent fysiek, mentaal en emotioneel aanwezig zijn voor iemand. Ruimte vasthouden betekent dat je je op iemand richt, terwijl je beoordelingsvrij bent en de ander toestaat 'gewoon te zijn'.

 

Je bent er, het kan je schelen, maar je oordeelt niet. Dit is geen afstandelijkheid (een kwaliteit waar Waterman soms van ‘beschuldigd’ van wordt) - dit is eigenlijk ruimte vasthouden, zonder dat je subjectieve perspectief het overneemt en de ander beïnvloedt.

 

Saturnus in Waterman zal ons helpen om kaders te creëren waarin we ruimte kunnen houden voor anderen en hen in staat stellen zich uit te drukken zonder oordeel. In een ruimte zijn die de Waterman vasthoudt, klinkt vrijwel als de definitie van vrijheid.

 

Wat zal Saturnus in Waterman ons brengen?

 

❥ Dát wat jij er zelf van maakt!

 

Saturnus is de planeet van verantwoordelijkheid en Waterman het teken van autonomie.

 

Een ding is zeker. Terwijl Saturnus in Waterman staat, zal het behoorlijk moeilijk zijn om de regering / het establishment (Steenbok) de schuld te geven van wat er misgaat. Dat komt omdat Waterman NIET de regering is. Waterman is "Wij, de mensen". We are the people! 

 

Waterman is die vrijheid die we alleen kunnen vinden als wij zelf de verantwoordelijkheid nemen voor ons leven en volledig autonoom worden. Zelfstandig. Onafhankelijk.

 

Dit soort vrijheid kan niet worden gevonden door tegen het establishment te vechten.

Het is alleen te vinden als we niet meer opkijken naar deze gevestigde orde

 

Het kan alleen worden gevonden als we stoppen met zoeken naar antwoorden van buitenaf. Het kan alleen worden gevonden als we stoppen met het weggeven van onze macht aan een andere regerings-entiteit - van politici tot onze leiders of ''onze mobiele telefoons.''

 

Elke Waterman-transitie brengt een paradigmaverschuiving met zich mee. Saturnus in Waterman is geen uitzondering.

 

Een paradigmaverschuiving is een fundamentele verandering in aanpak of onze onderliggende aannames - wat deze aannames ook mogen zijn.

 

In sommige delen van de wereld zijn mensen bijvoorbeeld in grotere aantallen gaan stemmen dan ooit tevoren, ingegeven door de burgerzin van Waterman. Ze kwamen in actie.

 

In andere delen van de wereld kozen mensen ervoor om niet te stemmen. Niet omdat ze zich verslagen voelden, maar omdat ze zich niet langer vertegenwoordigd voelden door de machthebbers.

Ze hebben de stekker uit het systeem gehaald en zijn gewoon weggelopen. Ze worden hun eigen autoriteit

 

De belofte van vrijheid van Saturnus in Waterman klinkt misschien niet erg aantrekkelijk, maar dat kan zijn omdat we misschien niet eens weten wat het daadwerkelijk betekent om vrij te zijn.

 

Er is geen goede of foute manier om vrijheid na te streven. Zolang we verantwoordelijkheid nemen voor ons leven, zolang onze keuzes voortkomen uit een plaats van echte zelfautonomie - zullen we waarschijnlijk het ‘juiste ding’ doen - voor onszelf en voor de samenleving als geheel.

 

De echte Saturnus in Waterman Revolutie zal van binnen plaatsvinden


Niet dat we geen ‘echte’ revolutie zullen hebben. Met Saturnus vierkant Uranus het grootste deel van 2021, en met een boze Mars conjunctie Uranus en Zwarte Maan Lilith in januari 2021, kun je er zeker van zijn dat mensen ook de straat op gaan.

 

Uiteindelijk kan de echte revolutie echter alleen in onszelf plaatsvinden.

 

In de komende 2,5 jaar is de strijd niet tegen "hen", maar tegen onze eigen beperkende overtuigingen - tegen dat wat ons klein houdt, tot slaaf gemaakt en niet integer.

 

In plaats van de macht en verantwoordelijkheid te delegeren aan staten en bedrijven, zal Saturnus in Waterman de verantwoordelijkheid aan ons overdragen - hoe kunnen wij anders als individuen bijdragen aan de samenleving en de wereld een betere plek maken?

 

Saturnus in Waterman is echt onze kans om een duurzame basis te bouwen op basis van de Waterman-waarden zoals vrijheid, persoonlijke autonomie, inzicht, duidelijkheid, het delen van kennis en samenwerking.

 

Het belangrijkste is dat Saturnus in Waterman gaat over het erkennen van de Waarde Van De Mensheid

 

Saturnus in Waterman gaat over hoe wij, als individuen - ieder van ons - bijdragen aan een betere wereld - door onszelf, onze medemensen en andere levende wezens te helpen. De hoogste manifestatie van Saturnus in Waterman is de som van de aanhoudende acties van elk individu om de wereld een betere plek te maken.

Angelina
www.astrobutterfly.com 
Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.