Wat is een maancyclus? ♥ Angelina ♥ Lichtwerkers Nederland

De maancyclus of een maan-maand met nieuwe en volle maan-astrologie is de tijd tussen twee nieuwe manen. Een maancyclus duurt ongeveer 29,5 dagen. Elke nacht geeft de maan een andere hoeveelheid licht af, afhankelijk van zijn relatie met de zon.

Er zijn acht maanfasen


Nieuwe maan, wassende halve maan, eerste kwartier, wassende maan, volle maan, afnemende maan, derde kwartier en afnemende halve maan.

 

Wanneer de maan onzichtbaar is aan de hemel, keldert onze energie, maar naarmate deze groter wordt, stijgt ons energieniveau. Elke maand hebben we onze energiepiek op het moment van de Volle Maan. Na de Volle Maan begint ons energieniveau weer te dalen. Hier is een bericht over hoe de maancycli u beïnvloeden.

 

Wat is een nieuwe maan in de astrologie?


Een nieuwe maan wanneer de maan, de aarde en de zon ongeveer in een rechte lijn staan. Omdat de maan in de schittering van de zon verdwijnt, is de maan op het moment van de nieuwe maan onzichtbaar vanaf de aarde. Daarom is een nieuwe maan een tijd van lage energie. De laatste dagen voor nieuwe maan zijn goed voor het afronden van projecten of het wegwerken van dingen die je niet meer wilt in je leven, of voor diëten of vasten. Een nieuwe maan is de beste tijd van de maancyclus om te mediteren en te hergroeperen. 

 

Wat is een volle maan in astrologie?

 

De volle maan is het hoogtepunt van de maancyclus, wanneer de maan volledig verlicht en zichtbaar is, gezien vanaf de aarde. Dit is een hoogtepunt in termen van energie, en een geweldige tijd voor creativiteit, liefde en elke vorm van zelfexpressie. De Volle Maan is ook een tijd van manifestatie, dus er zullen waarschijnlijk dingen gebeuren en aan het licht komen rond de Volle Maan. Volle manen kunnen moeilijk zijn voor mensen met hoge bloeddruk of slaapstoornissen.

 

Wat is een wassende maan?

 

Een wassende of halve maan is het interval van ongeveer 14 dagen tussen een nieuwe maan en een volle maan, wanneer de maan groter wordt, gezien vanaf de aarde. Dit is een goed moment om je energie te steken in wat je maar wilt laten groeien. Als u een bedrijf heeft, is dit het beste moment om nieuwe klanten te werven. Single? Dit is de beste tijd om te daten of een relatie te beginnen. Als je wilt dat je haar sneller groeit, is dit de beste tijd om het te knippen. Bij tuinieren is dit de beste tijd om zaden te planten die boven de aarde groeien (bijv. Bladeren, fruit of bloemen).

 

Wat is een afnemende maan?

 

Een afnemende maan in de astrologie van nieuwe en volle manen is het interval van ongeveer 14 dagen tussen een volle maan en een nieuwe maan, wanneer de maan kleiner wordt, gezien vanaf de aarde. Dit is een goed moment om dingen af te maken of bestaande activiteiten te verbeteren en te organiseren. Als u een bedrijf heeft, is dit de beste tijd om uw activiteiten te organiseren en de productiviteit te verbeteren. U kunt uw haar nu knippen als u wilt dat het langzamer groeit. Bij tuinieren is dit de beste tijd om groenten te planten die onder de aarde groeien (bijv. Wortelen, aardappelen, mierikswortel).

 

Wat is een eclips in de astrologie?

 

Een Eclips is een speciale uitlijning tussen de maan, de zon en de aarde. Wanneer de drie op één lijn liggen, hebben we een zonsverduistering (de zon wordt verduisterd door de maan) of een maansverduistering (de maan wordt verduisterd door de schaduw van de aarde). Het is mogelijk om zowel zons- als maansverduisteringen te hebben vanwege de perfecte verhouding tussen de maan, de zon en de aarde. Gezien vanaf de aarde, zijn de schijven van de zon en de maan identiek in grootte.

 

Dit komt omdat, hoewel de maan 400 keer kleiner is dan de zon, ook 400 keer dichter bij de aarde staat. In de astrologie brengen verduisteringen noodlottige gebeurtenissen en ontmoetingen met iemands lot en karma met zich mee. Als een eclips gevoelige punten in uw geboortehoroscoop activeert, kunt u grote levensgebeurtenissen verwachten. Bijvoorbeeld een huwelijk, een nieuwe baan, bevalling of overlijden, verhuizing, aan- of verkoop van een woning, naamsverandering of sociale status.

Angelina
www.astrobutterfly.com

 

Wil je bewuster gebruik maken van de energie van de Volle Maan?

 

Daarvoor is de meditatie / activatie ‘Samenwerken met de Volle Maan’ door Lea van der Eem.

 

Deze ondersteunt om je dieper te verbinden met jeZelf, zodat je meer gecenterd bent en steviger staat.

Daarbij ga je voelen welke energie deze specifieke volle maan jou brengt en hoe je je lichaam, bewustzijn en energie kan gebruiken om met haar samen te werken (i.p.v. overspoeld te worden...).

 

Je kan de meditatie  gebruiken van een paar dagen voor tot een paar dagen na de volle maan, of de dagen dat deze energie voor jou het sterkst voelbaar is.
Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloads

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332


Disclaimer - Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2022 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.