Wat is de reden dat we de Corona crisis totaal verschillend beleven?

Corona houdt de gemoederen in Nederland aardig bezig. Inmiddels zal het je ook wel opgevallen zijn dat we de Corona crisis echt TOTAAL VERSCHILLEND beleven.

Er zijn mensen die het leven gewoon door willen laten gaan alsof er niets gebeurd is en er zijn mensen die voor een totale lock down of een collectieve quarantaine zijn.

Op social media (uiteraard…) uiten mensen zich massaal door ‘de andere groep’ de huid vol te schelden en een virtuele oorwassing te geven over zoveel stompzinnigheid: hoe kun je nu naar buiten gaan dan wel hoe kom je erbij dat eenzame opsluiting en je zwaarbevochten vrijheid inleveren de oplossing is?!

Dit blog helpt misschien om je beeld en je mening wat te nuanceren. 

Hoe kijk jij tegen de Corona crisis in Nederland aan?

 

De een zal zich afvragen hoe het in godsnaam mogelijk is dat als je naar buiten kijkt, de mensen over elkaar heen struikelen en een ander denkt bij zichzelf: wat een onzin die maatregelen en ziet zijn bedrijf waar hij tien jaar lang dag en nacht aan heeft gewerkt failliet gaan. Voor een ‘griep‘. 

Als je buiten bent zie je overal mensen hardlopen, fietsen en wandelen. Buiten vitamientjes opdoen. De burgemeesters van Zandvoort, Noordwijk en Bloemendaal hebben mensen opgeroepen niet langer naar het strand te gaan in verband met de drukte. Het Amsterdamse bos loopt over. Boswachters waarschuwen voor te veel drukte in de bossen en het verstoren van de rust voor de dieren nu de lente begonnen is. 

Het is druk in de supermarkt en giga druk bij de bouwmarkten. Bij de stortplaatsen van de gemeente staan files omdat mensen massaal aan het opruimen geblazen zijn. Familieleden gaan bij elkaar op koffiebezoek en buren staan gemoedelijk een praatje te maken. Op 30 centimeter afstand.

Kinderen die naar buiten gaan komen bijna overal andere kinderen tegen en zijn binnen no time samen aan het spelen. Probeer het maar eens tegen te houden en kinderen kunnen ook niet de hele dag binnen zitten nu de scholen gesloten zijn. Ze moeten ook hun energie kwijt. 

De vraag is dus: hoe gaan we elkaar vinden in deze Corona crisis in Nederland als dit is wat er gebeurd?

Alles begint bij je vertrekpunt. Je perceptie.

 

Alles begint bij je vertrekpunt. Je perceptie.

Laten we beginnen met de nuance te scheppen. Eerst de ‘ene kant’. 

Stel je voor dat je 75 of 100 mensen om je heen hebt. Familieleden, vrienden, buren en goede kennissen. Van al die mensen die je kent is er niemand die ook maar enige last heeft van Corona symptomen. Iedereen is sterk en fit. 

En ja… het is logisch als je een uur gefietst hebt in de maand maart, vol in de oostenwind bij een graad of 5, dat je even je neus moet snuiten. En hoe kansloos is het dat als je een keer moet hoesten, mensen omkijken alsof je hen hoogstpersoonlijk de dood hebt ingejaagd. Bovendien schijnt er ook een gewoon griepvirus te heersen. Daarnaast ken je, naast je eigen ouders en de ouders van je partner, die ook nog eens nergens last van hebben en gewoon op pad gaan, geen ouderen (of jongeren) die ziek of hulpbehoevend zijn. 

De kinderen springen om je heen, je hebt nauwelijks werk en verveelt je rot en de media stuurt koppen de wereld in om vooral koppen te verkopen. 

Waar hebben we het over met die hele Corona crisis? Zouden we er überhaupt wel van geweten hebben als de diagnose ‘Corona’ niet gegeven was aan deze hele Corona crisis? Steeds meer mensen vragen zich dat af. Was het dan niet gewoon een griep geweest? Een gewone griep waar bovendien jaarlijks meer mensen aan sterven dan aan deze hele Corona crisis bij elkaar? En mensen waren rond oud en nieuw ook veel ziek, veel problemen met de longen vooral. Was ‘dat hele gebeuren’ met Corona en de Corona symptomen er rond die tijd al niet? 

Dit is de beleving van ‘de ene groep’.

“Hoe kansloos is het als je een keer moet hoesten dat mensen omkijken alsof je hen hoogstpersoonlijk de dood hebt ingejaagd…”

Hoe beleven anderen de corona crisis?

 

De beleving van de Corona crisis voor een ander ziet er heel anders uit. Stel je voor dat je een kindje van 3 jaar hebt dat longproblemen heeft. Hoe voorzichtig ben je dan wel niet met het hele Corona virus! Hoe link is dat wel niet voor je kleine. En dan zie je iedereen buiten gewoon lekker rond stekkeren alsof er niets aan de hand is. De Corona symptomen totaal negerend? Of als je vader van 75 jaar vorig jaar geopereerd is aan longkanker? Met chemo’s? Of als je een goede vriend of vriendin hebt die in het ziekenhuis ligt met Corona? 

Kun je je het onbegrip van deze groep voorstellen als het gaat om de manier waarop mensen van ‘de andere groep’ met het Corona virus omgaan? 

Of als je werkt in de zorg. Op een IC. Als je mensen ziet sterven of vechten voor hun leven. Hoe anders zal dan je beleving zijn?

Vergeet ook de groep niet die mentaal niet helemaal topnotch in zijn vel zit. De stress en onzekerheid, het gevoel de controle te verliezen, het is voor veel mensen echt een naar gevoel. Deze groep zal zich ook enorm opwinden over deze crisis en net gedrag van anderen.

Dit is dus wat er in Nederland op dit moment gebeurt. Het verschil in perceptie. Het helpt om je in de ander te verplaatsen. Los van het feit en of je wel of niet naar buiten gaat of dat je kiest voor ‘eenzame opsluiting’, pas ‘verbaal’ je stem aan. Zeker op social media. Zoek de nuance, want jullie hebben allebei gelijk. 

Corona is een vat met water

 

Ken je die grote vaten met water, meestal blauw van kleur, waaruit je bekertjes water kan tappen? Je ziet ze vaak staan bij bibliotheken, bij de tandarts, de apotheek, noem maar op. 

In zo’n vat zit water en lucht. Beiden zijn er op hetzelfde moment. Zo kun je de omgang met de Corona crisis ook zien. 

Het is deze hele crisis bekijken vanuit “EN” waarover ik vaker geschreven heb. De situatie bekijken vanuit hoger perspectief. Ja, het een is er en ja, het ander is er ook. De perceptie van de een klopt en de perceptie van de ander ook. Want het is simpelweg de manier waarop iemand iets beleeft. Verschillende ervaringen kunnen tegelijkertijd naast elkaar bestaan. 

Corona tegelijkertijd op meerdere manieren ervaren

 

Je kunt Corona tegelijkertijd op meerdere manieren ervaren. Door je in de perceptie van de ander te verplaatsen. Want nogmaals, beiden kloppen. 

 

Misschien vind je het lastig om te bevatten dat je meerdere ervaringen tegelijkertijd kunt hebben. Misschien denk je: ik begrijp wat je bedoelt, maar wat ik op dat moment ervaar is wat ik ervaar. Punt. Hoe kunnen er meerdere dingen tegelijkertijd zijn? Als je er zo naar kijkt, probeer dan eens het volgende.

Vul twee bakjes met water. Een met heet water en een met koud water. Stop nu in allebei de bakjes een hand. Wat ervaar je? Juist, heet en koud. Je hebt twee ervaringen op hetzelfde moment die je registreert in verschillende delen van je jezelf. En wie bevat beide ervaringen? Dat is in wat ik je essentie of pure bewustzijn noem.

Het is op die plek waar je uit al je ervaringen kunt kiezen. Waar al de aspecten en persoonlijkheden, waarover ik zo vaak geschreven heb, zich bevinden. De gewonde en niet gewonde delen. De vraag aan jou is: op welke ervaring ligt jouw focus? Focus je je zo erg op het hete water dat je het koude water vergeet? Of ervaar je dat er, net als dat er altijd verschillende keuzes zijn, ook altijd verschillende ervaringen op hetzelfde moment zijn? Wat kies je? Waar focus je je op?  

Het is zoals je denkt dat het is

 

In veel van mijn lezingen laat ik altijd terugkomen dat het leven is zoals je denkt dat het is. Op basis van je overtuigingen en conditioneringen. In die zin is het leven een self fulfilling prophecy. Confirmation bias is hier een ander populair woord voor. Je ziet wat je verwacht te zien en je krijgt daarmee wat je verwacht te krijgen. 

Alles begint en eindigt bij jouw perceptie. En dat geldt ook voor deze Corona crisis in Nederland. Op basis van verbale input, het kopiëren van gedrag en je eigen ervaringen.

Download hier eventueel het gratis ebook ‘Geheimen van Genezing’ waarin dit ook wordt uitgelegd. 

Perceptie en je brein

 

Het is zoals je denkt dat het is. Bedenk het volgende. 

Er komen signalen vanuit je omgeving. Dat kunnen signalen uit je interne of externe omgeving zijn. De functie van je brein is om die signalen uit die omgeving op te vangen en te interpreteren. Die informatie wordt vervolgens naar je cellen gestuurd om je gedrag en de genetica te controleren en aan te sturen. 

De functie van het brein is dus eigenlijk interpretatie en die interpretatie van je interne en externe omgeving vormt je perceptie. En op zijn beurt wordt uit die perceptie je brein weer gecreëerd. En op basis hiervan zijn we wie we zijn en doen we wat we doen.

Vergeet dat niet als we de communicatie met de ander zoeken in deze Corona crisis. Het helpt je om de nuance te blijven zien.   

Franklin Leers
genezenonline.nl


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Rijkdom en armoede vanuit spiritueel perspectief


Jeshua gaat in op de armoede in de wereld, hoe daarnaar te kijken vanuit een spiritueel perspectief en in welke richting de oplossingen liggen voor dit schrijnende probleem. Ook wordt ingegaan op de vraag hoe jij je in je eigen individuele situatie verhoudt tot geld, tekort en/of overvloed en de stroom van ontvangen.

Elke eerste zondag van de maand worden de gechannelde boodschappen aangevuld door een inleidende meditatie van Gerrit die aansluit bij de informatie op dat moment.

 

Actuele boodschap voor lichtwerkers februari 2021

 

 Zondag 7 februari 2021 om 20:00 uur

❥ Inleidende meditatie van Gerrit Gielen

❥ Eén channeling van Pamela Kribbe
Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland