Vraag: mijn vriendin is vaak negatief ♥ Geertje Smit ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Channeling Het Veld van Liefde

 

Toen we elkaar leerden kennen konden we veel delen, maar inmiddels ervaar ik een specifieke vriendin regelmatig als negatief. Eigenlijk heb ik geen zin meer om met haar af te spreken. Hoe ga ik daarmee om?

 

Antwoord van het Veld van Liefde:

 

“Jij bent verantwoordelijk voor jouw ruimte. Dus ook voor jouw innerlijke ruimte. Jij bent verantwoordelijk voor wat je daarin toelaat en wat niet. Wanneer je besluit af te spreken met deze vriendin (of met een andere vriendin waarbij iets soortgelijks zou spelen) kun je je richten op het … niet zozeer bewaken, want dat heeft een wat agressief karakter… als wel het bewonen van jouw innerlijke ruimte.

En dat betekent dat je present blijft, thuis bij jezelf en in jouw eigen ruimte, en dat je je niet verliest in de verhalen van een ander.

 

Contact gebruiken als oefening

 

En dan kan het zijn dat je luistert naar een ander en het daarbij laat. Of dat je kort laat weten dat je de ander gehoord hebt en dat je het daarbij laat. Met andere woorden: je hoeft je energie niet te verliezen aan een ander. Jij kunt heel blijven, in vrede zijn, ook wanneer je besluit met iemand af te spreken die zich regelmatig laat voeden door of voeding gééft aan het negatieve. Veel mensen in jullie omgeving gebruiken die negativiteit nog als een versteviging van hun zelfbeeld of identiteit. Het maakt de ego-identiteit niet uit of je nu een slachtoffer bent of iemand die het voor elkaar heeft, zolang je maar iets bént.

Wanneer jij besluit daaraan niet mee te doen, kun je het contact gebruiken als een oefening om in je eigen ruimte te blijven. Wanneer je dat doet, hoef je geen energie te ‘lekken’. Kun je gewoon in vrede blijven. Het is de vraag of die ander dan nog geïnteresseerd is in het contact, of ongemakkelijk wordt van deze aanwezigheid in jou.

 

Je kunt haar zelfs bedanken voor het contact

 

Zie dus elke vorm van contact die op jou afkomt als een mogelijkheid om te oefenen in het thuisblijven bij jezelf. Jij kunt de stilte blijven leven en hoeft je niet te verliezen in de uitwisseling, die soms een negatieve bocht kan nemen.

Dan kun je haar bij wijze van spreken zelfs (innerlijk) bedanken voor het contact: wat fijn dat je me laat zien dat ik thuis kan blijven, wat je ook op mij afvuurt. Wat fijn dat ik het recht heb om mijn eigen ruimte te bewonen en te beleven, waar jij ook aanzet toe geeft.

Dan wordt het leven steeds meer van jou, dan wordt jouw ruimte steeds meer van jou. En de kans is groot dat vanzelf helder wordt of deze vriendschap nog ‘draagbaar’ is, of deze nog voedingsbodem vindt.”

Geertje Smit
geertjesmit.nlBlijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Engelse lezing: ‘‘De volgende stap...”

Jeshua vertelde eerder dat we in dit leven een cyclus van levens afmaken. Tegelijkertijd komt er een einde aan een planetaire cyclus, omdat ook de aarde ook naar een andere vibratie verschuift. Waar staan we nu en waar moeten we ons op focussen in deze tijd van transitie?

 

Zondag 20 juni om 20:00 uur door Pamela Kribbe en Gerrit Gielen. Wil je hier bij zijn? Dan kun je je aanmelden via Lightraisers Worldwide.Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland

© Let op, sommige afbeeldingen op onze website zijn beschermd met auteursrecht.