Voorbij vallen, opstaan & weer doorgaan (angst deel 2) ♥ Mieke Vulink ♥ Lichtwerkers Nederland

De laatste tijd beginnen steeds meer mensen zich bewust te worden van hoe synchroniciteit voor ons aan het werk is. Precies 'op het goede moment' verschijnen er tekens, berichten, artikelen, boeken, films of uitnodigingen die precies aansluiten bij waar we innerlijk zitten. Meestal zijn het boodschappen die ons willen bemoedigen of bevestigen. Ze reiken ons iets aan wat ons op dat moment, vanuit de groei die kan plaatsvinden, naar meer zelfbegrip en zelfliefde kan leiden.

Zo werd ik ineens geleid naar de tv-serie 'De Medici' (nota bene op Canvas, terwijl ik zelden tv kijk). Hoe bewust ik me er ook van was dat deze serie zwaar aangezet en geromantiseerd was; mijn hele wezen reageerde erop.

Iets in mij 'moest' kijken, hoe ik ook gruwel van beelden van geweld. Bij iedere aanval op liefde en licht, bij ieder onrecht, maar ook bij ieder moment van contact met hogere werelden hield ik mijn adem in en liepen me de rillingen over de rug. De eindafrekening met 'de slechteriken' (opgeknoopt, boven het volk van Florence gehangen, gevierendeeld en als bloederige triomfen door de stad getroond); alle beelden brandden 's nachts nog op mijn netvlies.

Aards & Goddelijk

Het blijft diep shockerend om te zien hoe beestachtig we met elkaar zijn omgegaan. Misschien is het wel nog shockerender om te beseffen dat er 'in naam van God' eeuwenlang geplunderd, verkracht, gemarteld en gemoord is. We hebben aan alle kanten van het spelbord gestaan. We hebben in vele heilige ordes oeroude goddelijke kennis overgeschreven om die te bewaren voor het nageslacht. Met net zo veel overtuiging verdonkeremaanden we in een volgend leven juist wat zuiver goddelijk, en dus bedreigend was voor onze Aardse macht.

Ook al is het een duaal spel vol illusies waar we zelf ingedoken zijn om tot ontwaken te kunnen komen; we zijn de fysieke erfenissen daarvan nog zomaar niet kwijt. Voor mij gaf deze serie een zoveelste bevestiging van dat veel van onze angsten terug te voeren zijn naar de strijd tussen goddelijke en aardse machten.

Deze strijd werkt zich nu in het klein uit in onszelf. Ons lichaam bereidt zich voor op het goddelijke dat wil indalen, en zuivert zich daarbij heel diep uit. De verlossingsweg zoals Yeshua en Maria Magdalena die ons getoond hebben gaat bij ons niet over één nacht ijs (dat ging het bij hen ook zeker niet). Maar dát we deze weg gaan, staat voor mij vast.

In de oude wereld

Tijdens de huidige geboorte-weeën naar de nieuwe tijd worden we flink heen en weer geschud. Niet alleen wil er veel uit de oude wereld los gelaten worden. We zijn ook bezig om onszelf in alle lagen 'uit te lijnen' met de nieuwe, hogere frequenties (die soms met een enorme snelheid binnenkomen) en dimensies.

De geboorte (zo je wilt: de verlossing) wordt vanuit de geest geïnitieerd. Als laatste zijn ons emotionele en fysieke lichaam aan de beurt, om de overgang naar het nieuwe te maken. Daarbij komen oude restanten van angst en narigheid vrij, veroorzaakt door die eeuwenoude strijd tussen licht en duister die zich zo diep in ons heeft vastgezet.

We herkennen van anderen gemakkelijker wanneer iemand nog in die oude strijd gevangen zit. Dan krijg je oppervlakkige gesprekken die vaak over anderen gaan in de trant van 'goed of fout gedaan, iets moois of lelijks gezegd, iets leuks of juist niet leuks gedaan, lief of confronterend geweest, oplossingen of juist problemen veroorzaakt'. Door zonder oordeel te schouwen naar wat ons tegenstaat in die prietpraat kunnen we onze eigen duale neigingen erin gaan herkennen. Zo krijgen we bewustzijn op waar we zelf nog gevoelig zijn voor die oude, duale velden die een zo veel lagere trilling dragen.

Struikelen en wakker worden

Dit ontwaken brengt een intens energetisch proces op gang. Het is een levensstroom die ons doet vallen, opstaan en weer doorgaan. De valbeweging (denk ook aan Lucifer, 'de gevallen Engel') raakt de meest verdichte delen van ons aan. Hoe dieper we gevallen zijn, en de pijn, emoties of angst moesten wegstoppen om door te kunnen gaan, des te heftiger zien we onszelf nu opnieuw struikelen over bepaalde issues die maar niet tot heling lijken te kunnen komen.

Maar het struikelen gebeurt juist om ons er op attent te maken dat we er rijp genoeg voor zijn om ook deze oude duale imprints liefdevol te deleten. Daarbij is angst één van de grootste drijfveren die ons innerlijk aan het werk zet en ons doet uitreiken naar hogere waarheden.

Ik ben zeker geen pleitbezorger om lang in oude velden en levens te blijven wroeten. Er ligt een valkuil dat we onszelf alsmaar blijven identificeren met die oude angsten. 

Maar in het alleen maar uitreiken naar het licht zit ook een valkuil, namelijk het uit de weg gaan van de diepst liggende angst en pijn. Je krijgt dan een soort schijnspiritualiteit waarbij de persoonlijkheid niet kan harmoniëren met ons hogere Zelf.

Als oude angsten zich vanzelf aandienen, komen ze met een boodschap van ons hogere Zelf.

Het oude mag sterven

Wat er ook in ons huidige leven gebeurt; het zijn constante reminders van de illusies uit de 'oude wereld' die we gezamenlijk hebben opgebouwd. Hoe meer mensen de oude muren in zichzelf beginnen af te breken en ruimte maken voor iets nieuws, des te intenser de hervormende krachten zich aandienen. Het oude mag sterven! Je mag het laten gaan, zonder te hoeven weten wat jouw hogere Zelf en de Lichtwereld jou er voor in de plaats zullen aanreiken.

De meest hardnekkige, oude overlevingspatronen houden we zelf tot het laatste toe in stand, om welke reden dan ook. Veroordeel jezelf daar niet om... Het heeft te maken met wat er nog ontwikkeld wil worden in jouw bewustzijn. Ieder mens komt zichzelf tegen rondom thema's die gekoppeld zijn aan de eigen, unieke zielenfrequentie. Vanuit die zielenfrequentie heb je altijd keuzes gemaakt die voor dat moment de beste optie leken. Dat je je daarbij ook liet leiden door uiterlijke omstandigheden had meestal te maken met angst voor verlies, ziekte of dood.

Bewuste keuzes brengen hogere dimensies dichterbij

Hoe bewuster je wordt, des te meer je gaat beseffen dat jouw keuzes niet langer op die oude angst, maar op liefde gebaseerd willen worden. Liefde voor wie jij bent, liefde voor het leven en voor wat jij hier komt doen. Iedere keuze zet een bepaalde energie in werking. Die keuze betreft ook hoe je wilt omgaan met vallen, opstaan en doorgaan.

Als er iets gebeurt wat jouw ego nog moeilijk vindt, treden onmiddellijk de oude, duale velden van schuld, angst en pijn in werking, tenzij je jouw hogere bestuurskracht pakt. Vanuit die hogere bestuurskracht kun je alles naar een hoger perspectief brengen. Als je in staat bent om jezelf niet mee te laten zuigen door die oude velden, dan activeer je heel andere velden die verbonden zijn met hogere dimensies.

Angst voor vallen en opstaan

 

Om voorbij de angst voor vallen en opstaan (vallen in de zin van verlies van verbinding met jezelf/ partner/ baan/ huis/ gezondheid/levensdoel/ vertrouwen in het leven) te kunnen groeien heb je bewustzijn en overgave nodig. Tijdens een moeilijk moment, of vlak daarna, kun je gaan schouwen naar wat zich in jou afspeelt. Je kunt de beschikbare energie van dat moment meteen inzetten om de oude velden (bv. de oordelen van anderen, of het waanidee in jezelf van 'weer fout gedaan') niet naar binnen te trekken.

Maak jezelf eerst bewust van de neigingen die jouw ego op dat moment krijgt. Bijvoorbeeld: het wil je in oude angstvibes trekken, het wil gaan projecteren, vechten of vluchten, het kan zich gekwetst of ontkracht gaan voelen, zich slachtoffer of dader gaan voelen etc.

Als het je lukt om het moeilijke moment 'schoon en ongemoeid' te laten, dus het niet in te vullen vanuit je ego, kun je afstand nemen van de situatie. Stel je maar voor dat je letterlijk een stap naar achteren doet, zodat je los komt van het magnetisme van het oude veld. Weet je wat er dan gebeurt? Dan word je omhelsd door het Licht! En dan fluistert er een wezen van Licht in je oor: "Wat zou Liefde (of God) hier nu doen?"

Mag god door jou heen werken

 

Het zal even oefenen zijn om niet in die bekende, negatieve gedachtenriedels te gaan. Het vraagt om zelfbeheersing om niet meteen te willen gaan handelen vanuit oude patronen. Maar door de stap achteruit te zetten ga je letterlijk de ruggensteun van de Lichtwereld voelen. Let go and let God. Het goddelijke in jezelf krijgt daarmee eindelijk ook de ruimte om haar licht te laten stralen. Uiteindelijk zul je steeds sneller naar nieuwe inzichten en mogelijkheden geleid worden.

Dat is echt het nieuwe Meesterschap: creëren in plaats van reageren. Wat een ontroerend idee dat we daar nu met steeds meer mensen mee bezig zijn, om dat onder de knie te krijgen (letterlijk: op Aarde te brengen).

Mieke Vulink
www.miekevulink.nlBlijf  op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.